Vad vill du boka?

Behandlingar

Österländsk behandlingsmetod som innefattar muskelär manipulering, osteopati, massage, akupressur mm för att läka både kroppsliga och själsliga sår.
Djupgående kraftåterhämtande healing där vi jobbar med att dels hämta upp energi, dels att lösa djupgående obalanser eller skador som är svåra att komma tillrätta med på andra sätt.
Massage är en läkande behandlingsform där muskler, senor och ledband bearbetas för att lösa upp fysisk värk och muskelsmärta.
Detta är en behandling med både skön, avslappnade, mer djupgående massage och framförallt töjningar av muskler. Det generösa tidsgreppet 90 min är satt för att vi i lugn och ro ska hinna med en analys av muskulaturen, ordentlig massage, töja musklerna i de muskelgrupper som behöver balanseras, samt gå igenom vad du själv kan göra i vardagen för att hålla problemen borta.
Rosenmetoden
Fullbokat
60 min 750,00 kr Mer info
Rosenmetoden - det handlar om muskler, andning och djup avspänning inifrån.

Det är en kroppsbehandling med mjuk, varsam och respektfull beröring för att komma till medvetenhet.


Solrum

I vårt solrum kan du glömma mörker och kyla, få en riktig energikick och samtidigt känna dig varm och avslappnad.

OBS Gör en bokning per person. Bokningen garanterar dig inte vilken stol som finns ledig för dig. Kom i tid om du föredrar den ena eller den andra.

Njut av sol och värme samtidigt som du äter lunch. Just nu härligt luncherbjudande - en timmes sol och mat för 249 kr (ord pris 310 kr)
Gäller vardagar. Klippkort gäller ej.
Här bokar du en timmes avkoppling i vårt Solrum om du har värdebevis från Liveit.se

Obs att du gör en bokning per person.

Vänligen fyll i värdebevisets boxnummer och säkerhetskod i rutan för noteringar
Vid två tillfällen i december, den 11 samt den 18, lagar vår kock Chris sin tolkning av en klassisk brunch. Under årets mörkaste månad kan du njuta av solen och vår härliga brunch som är helt vegansk och glutenfri.Fruktdrikar1
Under en timme får du avnjuta vårt välgörande solrum och bli serverad en härlig lunchtallrik med knaprig tofubacon, timjanfrästa champinjoner, homefries, krämig scrambled tofu med tomat och en luftig, glutenfri toast. Färskpressad apelsinjuice samt kaffe eller te ingår.

Yoga

Aerial Yoga är en utveckling av den yogiska traditionen på mattan till att med stöd av ett mjukt tyg i form av en hängmatta kunna utforska, förfina och utveckla traditionell asana både i luften som nere på mattan.
Aerial Yoga är ett nytt spännande sätt att lyfta själen på,samtidigt som den bibehåller den traditionella filosofin inom yoga.
Klassen är utformad så yogisar från alla nivåer från nybörjare till avancerade kan njuta av Aerial yogans fördelar och inspirerande utmaningar. Klassen blandar asanas i mattan med asanas i hängmattan.
Övningarna anpassas till individuella behov och förutsättningar.

Maxvikt 115 kg 
- inga smycken tillåtna
- långärmat rekommenderas (kläder som täcker armbågar och knäveck)

Core
90 min 220,00 kr Mer info
I denna klass finner du din kärna, din inre styrka och kraft. Asanas och pranayama som blåser liv i glöden.
En bra början på Nya året

Hillevi Borga
Den här klassen riktar sig till dig som är på väg in i en utmattningsstress, har varit där, eller just nu upplever att vardagen är väldigt stressfylld. Med olika återhämtande tekniker skapar vi förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig och komma i balans. Du får hjälp att se dina egna mönster och hitta vägar att själv skapa mer balans i ditt liv. Passen innehåller en blandning av stillsamma asanas (rörelser), pranyama (andningstekniker) och yin- och restorative-positioner för att reducera stress och depressiva mönster. Inga förkunskaper krävs.
Med en blandning av asanas (positioner, rörelser) pranyama (andning) och olika lugnande tekniker skapar vi förutsättningar för återhämtning och balans i kropp och sinne. Klassen innehåller en blandning av både mjukare positioner (sk restorativeyoga) och positioner som kräver mer uthållighet och styrka. Med alignment (hållning) i fokus, bygger vi långsamt upp positionerna för att du ska hitta din egen nivå av intensitet. Varje gång har olika teman för att fokusera på olika delar. Passar alla nivåer.

Klasslärare: Birgitta Ohrling
Den här klassen är designad för att fokusera på en längre meditation i början eller slutet av passet. Klasserna blandas med både lugnare och mer intensiva vinyasa-flöden där alignment (hållning) och olika ISHTA tekniker av pranyama (andning) och kriya tekniker står i centrum. Vi tar oss stegvis in i positionerna för att du ska hitta din egen nivå av intensitet. Efter klassen känner du dig mer öppen, centrerad och i samklang med dig själv. Lämplig för alla nivåer.

Klasslärare:Birgitta Ohrling
Klasslärare Ulrica Norberg
En öppen klass för alla nivåer (se ovan ISHTA Open). Yogan utförs i ett speciellt rum med lampor som avger ljus och värme så att det efterliknar solen. Temperaturen ligger på ca 25 grader vilket gör att leder och muskler får ytterligare hjälp att mjukna upp och blodcirkulationen kommer igång. Ljuset gör att du känner dig piggare. Alla är välkomna.

This class is open to both beginners and experienced yogis. Here you get the support and energy of the yoga group but are inspired to find a level and intensity that matches your own rhythm. We will flow through a sequence of yoga poses with modifications given for both beginning and practiced students to build strength, flexibility, and body awareness. If you are working with injuries, please check in with the teacher before class starts. We will end with some pranayama and savasana. Welcome!
Klasläerare: Chungmei Lee
This class well be in english.
Denna klass är öppen för såväl nybörjare som mer erfarna yogisar. Genom en balanserad sekvens av övningar inspireras du till att finna en nivå och intensitet i din praktik som passar dig som individ. Anpassningar erbjuds med förenklingar för för dig som är nybörjare och mer utmanande variationer och fördjupning för dig som har en mer avancerad praktik.

Klasslärare: Birgitta Ohrling
Start:22/8
Yin Yoga är långsamma sittande eller liggande övningar som man oftast håller en lång stund för att hitta kroppens bindväv för att öka cirkulationen och förbättra flexibiliteten. ISHTA yin fokuserar på individens unika flexibilitet och anatomi för att utövaren ska kunna hitta sin egen gräns. Klassen lämnar utrymme för att hitta sitt eget lugn, balans och reflektion.

Kurslärare: Veronica Holm

I denna kurs kommer vi arbeta med att bygga en stabil och stark grund i kroppen. Vi hittar in i våra asana (fysiska yogapositioner) metodiskt och i bra linjering som syftar till balans, stabilitet och styrka.
Denna kurs passar dig som kanske har haft begränsningar att klara av den mer flödande yogan på grund av smärtor och skador. För dig som behöver finna balans mellan flöde och stillhet. Den passar även dig som vill arbeta lite lugnare för att finna grundning och linjering i yogan, som vill utforska yogan inifrån och ut.

Pris: 2280 kr /12 ggr
Hillevi Borga är Yogalärare 500-ERYT, Fysioterapeut med en lång erfarenhet av att arbeta med skador och smärttillstånd. När yogan används som rehabilitering/eller som redskap för personlig utveckling har vi en skattkista av metoder att gräva ur. Här integreras fysiska rörelser, andning, medvetande, meditation och återhämtning. I Yogan finns det en enorm potential att finna balans i kroppen och i livet. Vi arbetar med helheten, integrerar alla delar av den vi är och av det vi har möjlighet att vara – summan blir större än den av alla delarna. Vi arbetar utifrån att varje individ är unik i sina förmågor och behov
Hillevi Borga är Yogalärare 500-ERYT, Fysioterapeut med en lång erfarenhet av att arbeta med skador och smärttillstånd. När yogan används som rehabilitering/eller som redskap för personlig utveckling har vi en skattkista av metoder att gräva ur. Här integreras fysiska rörelser, andning, medvetande, meditation och återhämtning. I Yogan finns det en enorm potential att finna balans i kroppen och i livet. Vi arbetar med helheten, integrerar alla delar av den vi är och av det vi har möjlighet att vara – summan blir större än den av alla delarna. Vi arbetar utifrån att varje individ är unik i sina förmågor och behov
Släpp julstressen och kom ned i varv inför den kommande helgen. Ett mjukt flöde för dig in i stilla Yin och vidare in i meditation.
En skön klass som får dig i balans

Hillevi Borga
Den här yogaklassen lär ut grunderna i ISHTA yoga. Klassen innehåller en välbalanserad sekvens av olika yoga positioner som är designad för att stärka muskler som är svaga och stretcha muskler som är tighta. Vi fokuserar på andning och kroppshållning. Klassen passer bra för dig som är ny på yoga, men även för dig som redan har en etablerad yoga.
En dynamisk flödande klass som passar alla nivåer. Du guidas genom en sekvens av rörelser där ditt andetag leder takten. Rörelserna hjälper till att linjera kropp och sinne och ur det uppleva ett naturligt flöde och lätthet för ökad närvaro, styrka och smidighet.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

NIRVANA

Nirvana – mötesplats för yoga och välbefinnande.

Här erbjuder vi olika former av behandlingar som TaoKité, massage och yoga med olika inriktningar, fysiska och lugna.

Vårt solrum hjälper dig att förlänga sommaren. Med ljus och värme känner du dig pigg under årets mörka årstider.

På Café Nirvana kan du njuta av juicer, smoothies, rawfood och vegansk lunch.

Telefon 073-078 17 98
Webbsida
E-post
Öppettider Vardagar 10.00 och 19.00.
Helger varierande öppettider.
Adress
Åsögatan 166
116 32 Stockholm
Södermalm