Vad vill du boka?

Behandlingar

Österländsk behandlingsmetod som innefattar muskelär manipulering, osteopati, massage, akupressur mm för att läka både kroppsliga och själsliga sår.
Djupgående kraftåterhämtande healing där vi jobbar med att dels hämta upp energi, dels att lösa djupgående obalanser eller skador som är svåra att komma tillrätta med på andra sätt.
Massage är en läkande behandlingsform där muskler, senor och ledband bearbetas för att lösa upp fysisk värk och muskelsmärta.
Detta är en behandling med både skön, avslappnade, mer djupgående massage och framförallt töjningar av muskler. Det generösa tidsgreppet 90 min är satt för att vi i lugn och ro ska hinna med en analys av muskulaturen, ordentlig massage, töja musklerna i de muskelgrupper som behöver balanseras, samt gå igenom vad du själv kan göra i vardagen för att hålla problemen borta.

Kurser

Kurs i Healing och Kroppsmedvetenhet
Under en spännande helg (fre+sö) får du lära dig om hur energin påverkar kroppsspråket och möten med andra människor. Du får lära dig att hantera och balansera energi. Dagarna blandas med både praktik och teori och mycket reflektion.

Pris för kursen är 4.400 kr.
700 kr i anmälningsavgift betalar du online via det bekräftelsemail du får när du bokar. Anmälningsavgiften ska vara betald senast 10 dagar efter bokningen är gjord eller senast vid kurstillfället om bokningen är gjord mindre än 10 dagar innan kursen.

Solrum

I vårt solrum kan du glömma mörker och kyla, få en riktig energikick och samtidigt känna dig varm och avslappnad.

OBS Gör en bokning per person. Bokningen garanterar dig inte vilken stol som finns ledig för dig. Kom i tid om du föredrar den ena eller den andra.

OBS! uppehåll 18/2-22/2 pga ombyggnation i yogasal och solrum på Nirvana.
Här bokar du en timmes avkoppling i vårt Solrum om du har värdebevis från Liveit.se

Obs att du gör en bokning per person.

Vänligen fyll i värdebevisets boxnummer och säkerhetskod i rutan för noteringar
I vårt solrum kan du glömma mörker och kyla. Du fyller på med energi och känner dig varm och avslappnad.
Vill du passa på att njuta av fräsch och energigivande mat när du solar, beställer du det här.
OBS GÖR EN BOKNING PER PERSON

Yoga

Aerial Yoga är en utveckling av den yogiska traditionen på mattan till att med stöd av ett mjukt tyg i form av en hängmatta kunna utforska, förfina och utveckla traditionell asana både i luften som nere på mattan.
Aerial Yoga är ett nytt spännande sätt att lyfta själen på,samtidigt som den bibehåller den traditionella filosofin inom yoga.
Klassen är utformad så yogisar från alla nivåer från nybörjare till avancerade kan njuta av Aerial yogans fördelar och inspirerande utmaningar. Klassen blandar asanas i mattan med asanas i hängmattan.
Övningarna anpassas till individuella behov och förutsättningar.
Vår nybörjarklass lär ut grunderna i ISHTA Yoga. Klasserna introducerar väl utformade sekvenser av yoga ställningar för att stärka och och stretcha ut svaga och tighta muskler. Med fokus på andning och hälsosamma justeringar så är dessa klasser perfekta för dig som är ny inom yoga.
Klassen innehåller övningar där du själv kan välja hur djupt in i övningen du vill gå. Positionerna hålls en längre stund för att skapa en medvetenhet i kroppen och sinnet. Klasserna innehåller Pranayama (andningstekniker) och meditationstekniker och passar dig som har erfarenhet av yoga.

This open level ISHTA YOGA class by Ulrica Norberg welcomes students of all levels and is specially sequenced to focus on a longer (25 min) meditation at the end of class. It is a well-rounded class combining philosophy, vinyasa flow with alignment, and encourages you to establish your own degree of intensity.
På grundkursen går vi på ett pedagogiskt sätt igenom grunderna i yoga. Du får lära dig de vanligaste yoga-positionerna, hur du ska tänka tekniskt och fysiskt för att hitta rätt i rörelsen. Vi går igenom och tränar andning, hållningsteknik mm. Vi kommer också att jobba med fokus och närvaro för att hitta flödet och vår inre styrka, samt att stärka vår fysiska styrka och att öka vår smidighet. Mellan gångerna kommer du att få uppgifter att göra hemma och olika träningspass att träna på. Grundkursen ISHTA yoga passar dig som aldrig har provat yoga tidigare eller dig som har provat lite men inte fått grunderna ordentligt. Du får en bra grund i yogan som du kan gå vidare med i andra klasser.

14ggr (start 16/9)
Pris: 3.500kr (700kr i anmälningsavgift)
Klasserna blandar mer utmanade positioner med en djupare utforskning av pranayama (andningstekniker) och meditation. Passar den som har erfarenhet av yoga.


Master Class är en miniworkshop där olika ISHTA 500 hr lärare håller en klass kring ett specifikt tema för att fördjupa kunskapen om ISHTA Yoga.

Antal platser är begränsade och du bokar din plats här.
Mjuka asanas förbereder kroppen för meditation, medan anrika traditionella metoder som pranayama, visualisation och mantra stillar sinnet för att hitta in i meditation. Efter denna klass kommer du att känna dig mer centrerad och i harmoni med ditt sanna jag. Passar både dig som är van att meditera och dig som är ny på meditation.

Denna klass är öppen för såväl nybörjare som mer erfarna yogisar. Genom en balanserad sekvens av övningar inspireras du till att finna en nivå och intensitet i din praktik som passar dig som individ. Anpassningar erbjuds med förenklingar för för dig som är nybörjare och mer utmanande variationer och fördjupning för dig som har en mer avancerad praktik.

Mjuk, helande klass designad för att lösa upp spänningar som är lagrade I den fysiska och energetiska kropppen. Mjukare flödande rörelser blandas med mer lugnande, avslappnade och långt hållna, positioner inspirerade av Restorative- och Yin-yoga. Klassen avslutas med Yoga Nidra, en guidad meditation för en djupare avslappning.

Denna klass passar dig som vill finna stillhet i sinnet. Klassen börjar med tuffare asanas för att rena från orenheter och låsningar i kroppen. Den fortsätter sedan med en serie av lugna positioner för att lugna ner nervsystemet. En kort meditation i slutet leder dig tillbaka din källa av styrka, Samadhi, vilket är det sanna tillståndet av yoga.

Yin Yoga är långsamma sittande eller liggande övningar som man oftast håller en lång stund för att hitta kroppens bindväv för att öka cirkulationen och förbättra flexibiliteten. ISHTA yin fokuserar på individens unika flexibilitet och anatomi för att utövaren ska kunna hitta sin egen gräns. Klassen lämnar utrymme för att hitta sitt eget lugn, balans och reflektion.

För alla er som är intresserade av aerial yoga hålls en introduktionskurs nu i september med Monika Jakob. Vi slår hål på myten om att man måste vara akrobatisk eller en erfaren yogi för att hålla på med aerial yoga, det finns möjligheter att jobba med styrka, balans, flexibilitet oavsett tidigare erfarenhet. Fokus kommer att ligga på de mest vanligt förekommande positionerna, hur vi tar oss in och ur dem, samt vilka möjligheter vi har väl i dem. Då kursen är längre än en vanlig klass så kommer det att finnas utrymme för frågor såväl generella som personliga rörande aerial yoga. Tanken är att du efter kursen ska känna att du har den kunskap du behöver för att kunna hoppa in på en aerial klass.

Datum:20 september kl 14:30-17:00
Pris:250 kr
Kurslärare:Monika Jacob
En dynamisk flödande klass som passar alla nivåer. Du guidas genom en sekvens av rörelser där ditt andetag leder takten. Rörelserna hjälper till att linjera kropp och sinne och ur det uppleva ett naturligt flöde och lätthet för ökad närvaro, styrka och smidighet.
Yoga Flow i solen är en mjukare klass, där vi jobbar med lättare rörelser för att mjuka upp och stärka muskler och leder i kroppen. Rörelserna binds ihop till enklare flöden för att få igång cirkulationen och energin i kroppen. Yogan utförs i ett speciellt rum med lampor som avger ljus och värme så att det efterliknar solen. Temperaturen ligger på ca 25 grader vilket gör att leder och muskler får ytterligare hjälp att mjukna upp och blodcirkulationen kommer igång. Ljuset gör att du känner dig piggare.
Alla nivåer är välkomna.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

NIRVANA

Nirvana - din oas i Stockholm.
Läk kropp och själ med österländsk kunskap och teknik.
Hos oss hittar du behandlingar, yoga, kurser, workshops och solljusterapi.

Telefon 073-078 17 98
Webbsida
E-post kontakt@nirvana.se
Öppettider Öppettiderna kan variera, men vanligtvis är vi där mellan 10.00 och 19.00. För akuta tider eller hembesök ring 073-078 17 98
Adress
Åsögatan 166
116 32 Stockholm
Södermalm