Vad vill du boka?

Vill du ha sköna, friska fötter och en riktig avslappnad stund? Boka en tid på Fotvård Komplett Kristianstad! Här görs allt för friska fötter: medicinsk fotvård, pedikyr, massage av fötter och underben, paraffinbehandling, fotspa, lackning. Jag som driver salongen heter Marien Kuiper, är utbildad medicinsk fotterapeut och leg. sjuksköterska. Jag jobbar förebyggande  och behandlande i personlig, lugn, mysig miljö.  Undersökning, bedömning och råd om din fothälsa är alltid en del i behandlingen. Jag jobbar självklart under sekretess.  I fotshopen finns försäljing av sulor/inlägg, Superfeetsulor, hjälpmedel  för avlastning/behandling av fotrelaterade problem, presentkort, hudvårdsprodukter från Rosenserien, skor från Cinnamon, stödstrumpor mm. På Fotvård Komplett Kristianstads facebooksidan finns ofta speciellerbjudanden- kika gärna där också! Kommer du med tåg eller buss- 5 minuters gångavstånd från Central Station. Åker du bil kanske från Hässleholm, Bromölla eller omnejd så har jag parkering nära salongen. OBS ej avbokad tid debiteras -avbokning inom 24 timmar. Välkommen!
 

Medicinsk Fotvård

Behandlingen passar dig som går regelbunden på fotvård och/eller inte har extrema problem. Bedömning och undersökning av fötterna. Fotbad, nagelvård, hjälp med eventuella problem som liktorn, nagelsvamp, vårtor, nageltrång, avlägsna av förhårdnader. Avslutas med fotmassage.
OBS! vill du använda friskvårdspengar? Välj då ' fot-friskvård' i behandlingsmeny!
Behandlingen för dig som aldrig/sällan går på fotvård och har samlat på dig mycket besvär i fötterna. Det kan vara dina naglar, förhårdnader, liktorn, smärtor, vårtor, svamp, sår, ja allt möjligt....Du får en rejäl behandling som sätter dig på fötter igen. Vi tar den tiden det behövs så att det blir attminståne en början på att må gott från topp till tår! I samtal med dig prioriterar vi vad ska åtgärdas först och hur vi lägger upp det. Behandlingen kan vara en kombination av medicinsk fotvård och tejpning, massage, utprovning av sulor /skor...eller annat. Du får råd och tips om egenvård, vidare behandling och hänvisning till andra specialismen vid behov.
En delbehandling betyder att bara 1 sak åtgärdas. Det kan vara- nageltrång, vårta, liktorn, nagelklippning. Om behandlingen ändå tar längre tid kostar det 190 kr mer per 15 minuter. Fotbad/massage ingår inte.
Fotbad, peeling av fötterna, nagelklippning, vård och polering/putsning av nagelplatta och nagelband, borttagning av förhårdnader, liktorn och nageltrång, fuktgivande fotinpackning, lackning av tånaglar. Avslutas med en skön fotmassage.
Som medicinsk fotvård standard, + lackning av tånaglar. ( lack från OPI- håller långt, olika färger. Alt. ta med egen nagellack)
Du köper ett klippkort för 1700 kr, som gäller 4 gånger medicinsk fotvård. Du sparar 180 kronor på 4 behandlingar! Klippkortet ger dig även 10% rabatt på Cinnamonskor som finns i salongen. Vid nybeställning av skor gäller det inte i o m fraktpriset tillkommer. Klippkortet är personligt och gäller 1 år, som betyder att du har nytta av den om du vill ha fotvård minst varje 3:e månad.
Du kan köpa ett klippkort när som helst eller i samband med din behandling!
Undrar du om du har nagelsvamp? Det är bättre att vara säker innan man börjar en behandling. Jag skickar in en bit av dina naglar till ett laboratorium. Provsvaret inom en vecka- jag kontaktar dig.
Nagelsvamp går aldrig över av sig själv- jag hjälper dig vid behov med behandlingen och ger information och råd om egenvård.
Podofix är ett system som hjälper långfristig vid återkommande och akut nageltrång. En plastplatta fästs på nageln
och lyfter nageln lite ur nagelfalsen. Det ger oftast direkt smärtlindring. Plastplattan håller 2-3 månader.
I behandling ingår avlägsna av nageltrång, Podofix, och vi kollar hur trånget uppstår och kan förebyggas. Är du nyfiken kan du även hitta Podofix på Youtube!
Bedömning av vårtor( na) och tillsammans gör vi upp en behandlingsplan. Genomföring av den 1:a behandlingen. Om det nu blir uttorkning, Biocool eller en kombination. Det krävs flera återbesök. Återbesöken kan vara varje, varannan eller var 3-e vecka tills vårtan är borta- beroende på vilken behandling väljas. Priset för återbesök ligger på 300 kr 1/2 timme.

Massage

Efter fotbad och scrub får du en längre massage av musklerna i underbenen, som sätter i gång blodcirkulationen och hjälper att lösa muskelspänningar. Avslutas med en skön fotmassage. Det används en härlig doftande, rogivande massageolja som är svensk-ekologisk. Tid: 45 min
Fotbad, skrub, professionell fotmassage som är avslappnande och främjar cirkulationen.

Skönhet

Klippning, filning av fingernaglar + lackning av naglarna. Jag använder OPI-nagellack, olika färger till utval. Du kan också medta din egen om du vill.

Spa

Rosenseriens produkter används för en mycket vårdande, avslappnande och närande behandling av fot och själ! Efter fotbad och scrub får dina fötter en inpackning av lera. Du får njuta av fikat som ingår medan dina fötter ligger varm och lugn i leran. Sköljning och borttagning av leran med varma handdukar och fotmassage med Rosenseriens kroppsolja som avslut. Skööööööööööönt!!!!! www.rosenserien.se

Friskvård

En fotvårdsbehandling som har som mål att bibehålla friska, starka fötter. Förebyggande & avslappnande. Fotbad, scrub, nagelvård, filning av förhårdnader, fotmassage. Du får kunskap om din fothälsa och skräddarsydda råd och tips om egenvård för just Dina Fötter.

Paraffinbehandling

Har du torra sprickor, problem med kalla fötter, eller reumatisk värk? Paraffinbehandlingen gör att värmen strålar djupt in genom musklerna och lederna, som sätter i gång blodcirkulationen. För reumatiker kan det vara en bra förberedning av artikulering av stela leder. Efter rengöring/scrub får du en fet, närande kräm på huden och sedan den behaglig varma paraffin. Elvärmade vantar / strumpor över och nu slappar du bara i stolen medan värmen får verka i 20 minuter. Seden borttagning av paraffinet, en skön massage av fötter/eller händer och smörjning med näringsrik kräm.

Silikonavlastning handgjord

Har du problem med beginnande hammartår, liktorn mellan tårna eller snedställd stortå ( s.k. Hallux Valgus) så kan jag göra en handgjord silikonavlastning speciell för dig. Silikonmallen gjörs av mig på din fot, och sedan ska den finslipas och torkas. Avlastningens material är stark och har lång hållbarhet. Kan lätt spolas rent med vatten. Utprövning, återbesök och eventuell justering ingår i priset.

Tejpning

Tejpning med elastisk tejp som ger stöd utan att inskränka rörelseförmågan. Din häl får extra stötdämpning och därmed lindras smärtan. Din snedställda tå får stöd och manipuleras i normalposition. Jag kan lära dig själv hur du gör så att du kan göra det hemma vid behov. Jag jobbar med www.rehabtape.se.

Fotvård Komplett Kristianstad

Allt för friska fötter! Professionellt och personligt. Jag heter Marien Kuiper och har efter 25 år som sjuksköterska utbildad mig till fotterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Malmö. Sedan november 2014 driver jag salongen Fotvård Komplett Kristianstad. Här hittar du olika behandlingar som kan vara båda förebyggande, behandlande, avslappnande.
Medicinsk fotvård, pedikyr, fotspa, massage, kinesiologisk tejpning, paraffinbehandling. Försäljning av sulor, skor från Cinnamon, presentkort, kompressionsstrumpor, hudvårdsprodukter, mm. Välkommen!OBS ej avbokat tid debiteras

Telefon 0725871412
Webbsida
E-post
Öppettider Veckodagar, måndagkväll. Flexibla!Ring 0725871412 så hittar vi en tid som passar dig! Alternativ boka själv på nätet via Bokadirekt.
Adress
Östra Storgatan 10
29132 Kristianstad
Centrum Norr