Vad vill du boka?

Välkommen till kursanmälan!

För att boka en kurs eller workshop klicka på "Boka tid" invid den kurs du önskar gå. Du hittar din kurs under kursens startdatum i listan.

Kursavgiften: Sätts in till Bank-giro 883-4327 (YogaMana) senast 1 vecka innan kursstart för kurser, senast 2 veckor innan för workshops samt senast 4 veckor innan för retreats eller samtidigt som bokningen om det är mindre än 1 vecka kvar innan start. 

För frågor: info@yogamana.se eller 0706-270530

Varmt välkommen!

Lördag 22 oktober

Workshop –MediYoga mot Stress & utbrändhet - Lörd-söndag 22-23 okt 2016

Detta är en tvådagars-kurs för dig som är utbränd, utmattad, eller lider av svår stress. Även du som vill lära dig mer om stress och utmattningsdepression har nytta av denna yogakurs. En kurs där vi i mycket lugnt tempo får verktygen för att komma tillbaka till kraft, glädje och balans igen. Vi pratar om stress och vad man kan göra för att förebygga och minska symptom på stress. Vi lär oss ett lugnt, mjukt yogapass och meditationer som du sedan får med dig hem på CD-skiva för att börja läka på egen hand. Vi använder oss av vetenskapligt testad medicinsk yoga, MediYoga som består av lugn djup andning, yogarörelser, avslappningar och meditationer och som i medicinska studier vid bland annat Karolinska Institutet har visat sig ha en mycket bra effekt vid stress, utbrändhet, depression, ångest, sömnsvårigheter mm. Hela dagen sker i ett lugnt tempo sittandes/liggandes på de mjuka yogamattorna. Kursen leds av Madeleine Wilhelsson samt Lillemor Hallbert som båda är lärare och yogaterapeuter i MediYoga samt har egen erfarenhet av att läka från ångest, stress & utbrändhet med hjälp av MediYoga. i kursen kommer vi bland annat att gå igenom:

- Vad är stress & hur påverkas kroppen vid stress

- Hur kan jag minska stress, ångest, sova bättre & få mer energi

- Mat, kost och näring vid långvarig stress

- Hur kan jag lugna mina tankar och bli mer närvarande

- Vad är MediYoga och hur kan MediYoga hjälpa mig

Tisdag 25 oktober

Vi jobbar också med andningen, mental fokusering och meditation. Med yogan kan du skapa balans i livet, lugn i kroppen och få ny energi. Du får en paus i vardagens stress och måsten och en stund helt för dig själv där du har möjlighet att lyssna inåt, ta fram din livsglädje, hitta vad som är viktigt för dig och få tillförsikt att du kan göra och förändra det du vill.

Klimakteribesvär

STRÅLANDE KVINNA – HORMONBALANS

Välkomna tjejer, tanter och gummor. Detta är den medicinska yogan som vi kvinnor behöver ända från tonåren och under resten av livet. Våra hormoner spelar oss spratt på olika sätt under livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid eller klimakteriebesvär. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Yogan vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är dessutom stressreducerande. Ren och skär livskraft och livsglädje! Lärare är yogaterpeut Alexandra Ek

Torsdag 27 oktober

Välkommen till YogaManas Mindfulness & Meditationsskola: En 8 veckors kurs där du får lära dig grunderna till meditation och prova på olika former av mindfulness- fokus och koncentrationsövningar. Kursens syfte är att skapa ett lugnt, sant och mer glädjefyllt liv med ökad koncentration, fokus och närvaro i vardagen. Vi vill inspirera deltagarna till att börja meditera hemma. Kursen leds av den erfarna stressterapeuten Juan Guzman!

Fredag 28 oktober

Yin Yoga kurs
Denna kurs är en lugn och meditativ yoga som hjälper dig att landa i nuet och att arbeta på inre acceptans. Vi kommer att ha fokus på att släppa spänningar främst i områdena kring höfter, ben och nedre delen av ryggraden men även till viss del bröstryggen. Vi vill också skapa ökad spänst och smidighet i ligament och bindväv. Mindfulness är ett stöd i det praktiska utövandet, det är själva stommen i yin yogan.

Yin yoga är en av de lugnaste former av yoga. De mycket enkla yogaställningarna utförs liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness. Det ökar flödet av energi i kroppen och skapar avslappning och smidighet till kroppen. Yin yoga är en avkopplande och samtidigt energigivande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.
Kursen är öppen för alla, oavsett erfarenhet!

Yogalärare är Juan Guzman

Måndag 31 oktober

Kursen i MediYoga Antistres är till för alla som känner sig stressade och vill komma ner i varv. Inga förkunskaper av yoga krävs och alla yogaövningar anpassas efter din dagsform. Vi släpper all prestation och fokuserar på att andas djupt och långsamt samtidigt som vi utför mjuka, avstressande yogarörelser, avslappningar och meditationer. När du förlorar kontakten med din inre stillhet förlorar du också kontakten med dig själv. Denna kurs syftar till att återknyta kontakten med kroppen och minska tankar som snurrar i huvudet. Vi använder oss av vetenskapligt testad Medicinsk Yoga, MediYoga ®för att minska symptom på stress såsom utbrändhet, högt blodtryck, ångest, depression, migrän, ryggont och sömnbesvär. Yogapassen stärker de organ i kroppen som påverkas av stress. Vi fokuserar på att aktivera ditt parasympatiska nervsystem, kroppens eget ”lugn och ro –system”. Passen utförs efter egen förmåga på yogamatta eller sittande på stol.I kursavgiften ingår material på de yogapass som vi gör under kursens gång (skickas på e-mail). En avstressande kurs!

Lärare: Helena Gröndahl, lärare och terapeut i MediYoga

Varmt välkommen!
I kursen "MediYoga – Helhet" gör vi medicinska yogapass som syftar till en total balansering av kropp, själ och sinne. Vi utför mjuka, lugna, avstressande rörelser som mjukar upp i rygg, bäcken, höfter, axlar, balanserar hormoner, minska stress mm och använder oss av vetenskapligt testad Medicinsk Yoga, MediYoga ®.

Vi börjar med att göra lugna grundpass i medicinsk yoga, MediYoga ® för att stärka grunden, lugna ner kropp och sinne och fylla på med ny energi.

Medicinsk yoga, MediYoga ® har en oerhörd potential att skapa balans och främja hälsa på alla nivåer. Något som bekräftas om och om igen i olika forskningsprojekt. Yogan har i medicinska studier visat sig ge bra effekt på olika former av ryggproblem, stress och utmattningsdepression, blodtryck, sömn, ångest, migrän mm. Yogan passar även för dig som känner att du vill ha mer balans i livet och tid för återhämtning. Vi utför lugna, mjuka övningar och yogapassen utförs på yogamatta eller sittande på stol. Ingen förkunskap av yoga krävs och du anpassar alla rörelser efter din egen förmåga.

Material med yogapass och meditationer ingår i kursavgiften och skickas ut på e-mail.

Lärare: Madeleine Wilhelmsson, grundare av YogaMana och terapeut i MediYoga med fördjupning inom stresshantering

Klassen ges på YogaMana, Danderydsgatan 2 på östermalm i Stcokholm.

Varmt välkommen!
MediYoga® Helhet: Medicinsk Yoga är lugna yogapass som består av andningsträning, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation. I MediYoga Helhets kurserna gör vi yogapass som inkluderar det energimässiga synsättet och vi gör yogapass från olika yogiska filosofiska system såsom ”chakrasystemet” och de ”10 kropparna”. Lärare: Madeleine Wilhelmsson.

Tisdag 1 november

MediYoga® Antistress: Medicinsk yoga med extra fokus på att minska stress och oro i kropp och sinne med mycket vila mellan övningarna. Yogan stärker upp de organ och områden i kroppen som påverkats extra mycket vid långvarig stress. Rekommenderas vid stress, ångest, utmattning, sömnproblem, ryggproblem, högt blodtryck samt för dig som vill förebygga stress och utmattning.
Terapeutisk Hatha för ryggen:
En lugn och meditativ form av hatha yoga med fokus på ryggraden. Rörelser är enkla och utförs ganska långsamt och med noggrannhet för att få spänningarna längs ryggen att släppa. Vi använder oss av olika teman såsom sittande och stående positioner, balans, bakåtböjningar osv. Men oberoende av tema, så inkluderar varje pass hela ryggraden, från svanskota till nacke, och extra uppmärksamhet ges till bäckenområdet och de spänningar som sätter sig där. Dessa pass vill också ha en stress-reducerande och avslappnande effekt som ger dig möjlighet att komma åt djupt liggande spänningar. Vi kommer använda bolsters klossar och kuddar som stöd

Onsdag 2 november

MediYoga® Helhet: Medicinsk Yoga är lugna yogapass som består av andningsträning, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation. I MediYoga Helhets kurserna gör vi yogapass som inkluderar det energimässiga synsättet och vi gör yogapass från olika yogiska filosofiska system såsom ”chakrasystemet” och de ”10 kropparna”. Lärare: Madeleine Wilhelmsson.
MediYoga® Helhet: Medicinsk Yoga är lugna yogapass som består av andningsträning, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation. I MediYoga Helhets kurserna gör vi yogapass som inkluderar det energimässiga synsättet och vi gör yogapass från olika yogiska filosofiska system såsom ”chakrasystemet” och de ”10 kropparna”. Lärare: Madeleine Wilhelmsson.

Torsdag 3 november

Kursen i MediYoga Antistres är till för alla som känner sig stressade och vill komma ner i varv. Inga förkunskaper av yoga krävs och alla yogaövningar anpassas efter din dagsform. Vi släpper all prestation och fokuserar på att andas djupt och långsamt samtidigt som vi utför mjuka, avstressande yogarörelser, avslappningar och meditationer. När du förlorar kontakten med din inre stillhet förlorar du också kontakten med dig själv. Denna kurs syftar till att återknyta kontakten med kroppen och minska tankar som snurrar i huvudet. Vi använder oss av vetenskapligt testad Medicinsk Yoga, MediYoga ®för att minska symptom på stress såsom utbrändhet, högt blodtryck, ångest, depression, migrän, ryggont och sömnbesvär. Yogapassen stärker de organ i kroppen som påverkas av stress. Vi fokuserar på att aktivera ditt parasympatiska nervsystem, kroppens eget ”lugn och ro –system”. Passen utförs efter egen förmåga på yogamatta eller sittande på stol.I kursavgiften ingår material på de yogapass som vi gör under kursens gång (skickas på e-mail). En avstressande kurs!

Lärare: Alexandra Ek leder yogakursen och är lärare och terapeut i MediYoga

Varmt välkommen!

Fredag 4 november

YogaRetreat på Idöborg - ”Självkärlek & Nya Dimensioner” – 4-6:e nov

Följ med på en stärkande, rogivande och berörande upplevelse i en fantastisk miljö! Under tre hela dagar befinner vi oss på den vackra skärgårdsön Idöborg i Stockholms ytterskärgård. Här ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, meditation, inspirationsföreläsning, god mat, vila och varande.

Temat är ”Självkärlek och nya dimensioner” och vi använder oss av den mjuka, lugna, yogaformen Medicinsk Yoga/MediYoga samt avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och arbeta med gamla mönster och blockeringar i kroppen. Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga.

Under retreatet kommer vi också att lyssna till ett föredrag av Jeanette carlesson som är coach i självkärlek och föreläsare om hur du hittar ny kärlek till dig själv och livet.
Under dessa tre dagar finns gott om tillfälle för egen tid, vila, promenader och återhämtning. Vi kommer även att ha fullständig tystnad under ett antal timmar. För dig som vill rena och väcka din kropp ytterligare efter vintern finns även möjlighet att bada i havet och gå in i den mysiga vedeldade bastun. Vi serveras högklassig vegetarisk mat.

Madeleine Wilhelmsson, utbildad civilingenjör och instruktör i MediYoga med fördjupning inom stresshantering, leder detta retreat. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag YogaMana på Danderydsgatan i Stockholm.

Varmt välkommen till en helg för djupgående läking och balans!

Söndag 13 november

Restorative yoga på söndagar! Välkommen till den underbart härliga yogaformen Restorative där du vilar dig till kraft, lugn och energi i olika positioner. Kroppen stöttas upp av så kallade propps (bolsters, kuddar, block och filtar) i lugnande och läkande positioner som balanserar kroppens energisystem. Restorative yoga är grundad ur Iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Denna yoga har en viktig plats i vårt högpresterande samhälle för att ge oss tid för djup återhämtning och fungerar som ett utmärkt komplement till andra former av yoga och fysisk aktivitet. Denna yogaform kan utföras av ALLA! En fantastiskt upplevelse! Prova du med!

”Alla som jag har mött på mattan i Restorative Yoga har vittnat om en fantastisk upplevelse!” -Anna-Lena McDaniel, yogalärare i restorative yoga

Lördag 19 november

Gongbad – Ljudresa som Läkning & Djupavslappning - Lör 19:e nov kl 10.00-13.00

Du vilar på de mjuka ullmadrasserna och slappnar av till vibrationerna av det yogiskt traditionellt använda instrumentet gong. Även klangskålar, trumma och andra härliga instrument används i denna "musikresa" för att skapa djupavslappning i kropp och sinne. Kroppen kan inte motstå dessa vibrationer som balanserar på djupet. En häftig upplevelse! Lärare: Mattias Sundman. Pris 700 kr.

Söndag 18 december

Välkommen att följa med på din egen magiska resa tillsammans med fantastiska klanger och annika lynton på yogamana. Med hjälp av kristallskålar och tibetanska skålar vaggas du djupare in i din egen kärna av visdom och kärlek. Ljud är vibrationer & frekvenser och dessa skålar är fyllda av unika frekvenser som korresponderar med vår kropps inre organ, celler och vår egen själ. Klangerna hjälper dig att uppnå ett tillstånd av djup avslappning där både fysiska, mentala och själsliga blockeringar, trauman och stress kan få stöd att komma fram och lösas upp så att nya krafter kan transformeras och blomstra. Djup återhämtning på många plan kan ske. Allt du behöver göra är att ligga ner och ta emot de läkande vibrationerna och tonerna. Annika Lynton

YogaMana

YogaMana är ett personligt yogacenter beläget på vackra Danderydsgatan 2 mitt på Östermalm i Stockholm. Vi fokuserar på lugna och terapeutiska yogaformer som alla kan göra oavsett ålder, medicinskt tillstånd eller tidigare erfarenhet av yoga.

Vi erbjuder också workshops, terapi & retreats inom personlig utveckling samt inspirationsföreläsningar till privatpersoner och företag.

Varmt välkommen!

Telefon 0706270530
Webbsida
E-post
Adress
Danderydsgatan 2
114 26 Stockholm
Östermalm