Hvad vil du booke?

Välkommen till HÄLSOLUNDEN.
 

Sjukgymnastik
Här kan Du boka tid hos någon av våra  sjukgymnaster, Helene Annér och Christer Åström.
Vi arbetar enligt lagen om ersättning för sjukgymnastik. Från och med 2018 höjs patientavgiften till 100 kr.
Frikort och högkostnadskort gäller. Under 20 år kostnadsfritt.
0500 - 48 12 12

Naturmedicin och Kostrådgivning
Kost- och näringsterapeut Johanna Arvidsson på JA Hälsan genomför analyser och behandlingar inom naturmedicin.
0730 94 24 24

Medicinsk laser
Agata Chrystowska, diplomerad och certifierad laserterapeut tillhör det Svenska Laser-Medicinska Sällskapet. Agata är även utbildad sjuksköterska, hälsopedagog, och neurologoped. På företaget PROFAMILIA genomförs olika behandlingar inom medicinsk laser.
070 893 68 06

Klarna
Offers online payment with Klarna

Value cards

5-kort - Ljusakupunktur á 45 min
JA Hälsan - näringsterapi & funktionsmedicin, 2.000,00 kr, value 2.500,00 kr Mere info
Ljusakupunktur / Qi Terapi - Man mäter energinivån på panna, fingrar och tår för att leta upp organmerdianer som har lägre energi. Sedan behandlar man med ljus på de akupunkturpunkter som behöver höja upp energin. Du har kläder på hela tiden men behöver ta av dig strumpor. Om du vill kan du vid behandlingen ligga på infraröd värmemadrass med tourmaleinstenar. Den gör att man blir avslappnad och många upplever sig få ned stressnivån. Vi rekommenderar 5-10 behandlingar för att få resultat.
...more cards
Show all card offers at Hälsolunden

Sjukgymnastik

Naturmedicin och kostrådgivning

I denna bokning ingår tid för att klippa hår till analysen, testresultatet ingår samt 30 minuter för genomgång.

En hårmineralanalys ger en mycket åskådlig analys av kroppens mineralbalans samt din ämnesomsättningstyp. Den påvisar även förekomsten av belastande tungmetaller. Tillsammans med analysen får du även individuella kostråd och ett skräddarsytt kosttillskottprogram.

Skriv i meddelanderutan om du vill göra testet hemma. Då får du hem provtagningmaterialet med posten. Det medföljer tydliga instruktioner om hur du går tillväga och du gör testet enkelt och smidigt, när du har tid. Du postar sedan testet till Trace Elements i USA, som anses som världens främsta företag för hårmineralanalys.

Det tar cirka 3 veckor att få svar på hårmineralanalysen. Den skickas sedan till dig per mail tillsammans med en länk till tidbokningen för 30 minuters genomgång av analysen med terapeut Johanna, vilket redan är inkluderat i priset. Skriv i meddelanderutan om du vill ha genomgång per telefon istället för besök på plats.
Läs mer om detta test på hemsidan www.harmineralanalysen.se
Oxidativ stressanalys, FORT test, är ett snabbt och enkelt blodprov som på 10 minuter ger svar på mängden fria radikaler. Testet är tillförlitligt och används för att se om individen har behov av vidare rådgivning och behandling för att minska sin belastning i kroppen. Testet används också av elitidrottare som vill kunna avgöra om kroppen är övertränad och behöver en extra vilodag.

Köp till test av antioxidanter/ORAC värde i blodet för 400 kr.

Du som är idrottare, eller av annat skäl vill göra flera tester, kan köpa flera tester till rabatterat pris.

Den 10 september 2019 kommer MD Magnus Nylander & världsmästaren i brottning Martin Lidberg till Skövde för att berätta om hur man kan optimera sin hälsa samt om testet oxidativ stress. Mejla info@jahalsan.se om du vill ha inbjudan!
Kort rådgivning för enklare frågor kring kost, preparat mm.
Kortare rådgivning kring kost, preparat mm. Boka detta om du vill ta tester som inte tar så lång tid. Tex. oxidativ stress, antioxidanter, urinprover mm.
Återbesök för att följa upp eller behandla vad vi kommit överens om vid ditt senaste besök.
Infraröd värme är läkande och ökar cirkulationen och mikrocirkulationen i kroppen. Kom och ta en paus och ligg på madrassen och njut. Efter 20-40 minuter brukar många känna av att stressen sjunker och man blir skönt avslappnad. Värmen kan anpassas efter önskemål. Du kan ha tunnt lager med kläder på eller ligga i dina underkläder. Pris: 300 kr för 45 minuter.

Du kan också prova på första gången 20 minuter för endast 150 kr. Boka i så fall 30 minuter återbesökstid och skriv i kommentaren att du vill prova på infraröd värme för 150 kr.
Ljusakupunktur / Qi Terapi - Man mäter energinivån på panna, fingrar och tår för att leta upp organmerdianer som har lägre energi. Sedan behandlar man med ljus på de akupunkturpunkter som behöver höja upp energin. Du har kläder på hela tiden men behöver ta av dig strumpor. Om du vill kan du vid behandlingen ligga på infraröd värmemadrass med tourmaleinstenar. Den gör att man blir avslappnad och många upplever sig få ned stressnivån. Vi rekommenderar 5-10 behandlingar för att få resultat.
Boka detta om du vill göra matintoleranstest. Vi erbjuder test med både IgG, IgA och IgE antikroppar mot upp till 96 livsmedel.

Du bör först ha fått information om hur testet görs och hur du förbereder dig för att testet ska bli tillförlitligt.

Denna tid kan användas både för att få all information eller för att ta stick i fingret om du redan har fått all info.

Tiden kan också bokas för att förbereda inför ett venöst prov som tas hos vårdcentralen. Då får du ett testkit med dig och vi fyller i formulär inför testet.

Det är viktigt att du betalar för testet snarast efter provtagning till laboratoriet. Testet skickas inte vidare från det nordiska laboratoriet EU Biotek till laboratoriet i USA, US Biotek förrän testet är betalt.

Kostnad för själva testet ingår inte i denna tidsbokning. Själva testet betalar du direkt till laboratoriet efter provtagning.
1. 96 livsmedel för IgG kostar 2400 kr (stick i fingret)
2. 96 livsmedel för IgG + IgA kostar 3400 kr (stick i fingret)
3. 96 livsmedel för IgG + IgA + 19 livsmedel för IgE kostar 4300 kr + för venöst prov tillkommer även en provtagningskostnad hos vårdcentralen med 375 kr.

Efter att provet är klart 3-4 veckor senare bokar du en ny tid på 60 minuter för att gå igenom provet.

Jag kan ta prov och skriva ett intyg för barn som fyllt 8 år. Ett intyg kostar 150 kr extra.

Jag har även inhalantpanel för luftburna IgG reaktioner mot mögel, hund, katt, kvalster, gräs för 2000 kr. (stick i fingret)
Hälsokonsultation 2 timmar, både nybesök och återbesök kan bokas med detta val. 1500 kr.
När du bokat tid, skickar vi dig en hälsoenkät som du tar med till besöket. Vi går igenom hälsoenkäten och gör de analyser som är relevanta för dig och det vi hinner med vid besöket.
Analyser kan vara: Blodanalys med mikroskop, urinprover, ES-Teck screening, F-scan mätning.
Vilka analyser och behandlingar som utförs beror på önskemål och vad som är lämpligt. Det går att köpa till andra analyser vid behov.
Boka 30 minuter om du vill;
* prata via Skype/telefon om din hälsa och vilka val som är lämpligt för dig
* ta prover enligt överenskommelse
* ha en kortare återbesökssamtal
Hälsokonsultation, nybesök. När du bokat tid skickar vi dig en hälsoenkät som du fyller i och tar med till besöket. Vid besöket gör pratar vi kring din hälsa och gör de analyser som är lämpligt.

Medicinsk laser

Nybesök/bedömning/ laserbehandling
Konsultation, introduktion och vidare planering av nästa behandlingstillfällen
Om du vill välja den här tjänsten klicka på nybesök/konsultation/laserbehandling!
Denna behandling gäller bara dem som har redan varit på bedömningsbesök.
Om du vill välja den här tjänsten klicka på nybesök/konsultation/laserbehandling!
Denna behandling gäller bara dem som har redan varit på bedömningsbesök.

Om du vill välja den här tjänsten klicka på nybesök/konsultation/laserbehandling!
Denna behandling gäller bara dem som har redan varit på bedömningsbesök.


Medicinsk laserbehandling:
Pris 600-800 kr beroende på antal lasrar.

Lymfmassage

Boka 120 min om du vill ha extra tid för dina problemområden.

Lymfmassage är en mycket lätt och mjuk avkopplande massage med sakta strykningar tryckande, skakningar och några djupare grepp för att lösa upp sk. fibroser. Tryck och strykningar sker i lymfans riktning. Det är en stund för vila, återhämtning och stillhet. Vi kommer också stundtals att jobba med andningen under lymfmassagen.

Vårt lymfsystem är vårt försvar mot infektioner direkt kopplat till vårt immunsystem. Vid trögt system kan du märka av att efter träning så känns fötter, ben och händer mer svullna.
Stopp i systemet innebär att överskottsvätska, slaggprodukter, döda celler och bakterier blir kvar och kan då ej transporteras bort utan lagras i fettdepåer. Cirkulationen blir sämre och detta gör ganska ont, man bli berörings-öm. Det är nu symtom som förkylning på förkylning dyker upp.
I dagens samhälle utsätts vi för stress, miljögifter, mediciner, toxiner, kemikalier och besprutad mat så våra kroppar har svårt att hantera allt skräp.
Lymfmassage passa de flesta men vid medicinering av ex. cancerbehandling bör läkare rådfrågas, innan lymfmassage.


Om du vill boka 3 behandlingar inom 3 veckor betala för två. Då är det bra om du ringer och bokar dessa så vi får ihop de tre tiderna.

Helenas kroppsterapi tele 0731-535026
Skövdes Lymfcenter tele 0706587593
En skön massage för en stunds avkoppling med fokus på ansikte och armar inkl. ev. gäddhäng.
Lymfmassage som bokas 3 behandlingar inom 3 veckor. Boka in de tre tiderna på bokadirekt med detta paket kostnad 2200 kr för alla tre behandlingarna. Du får då 500 kr rabatt. en 90 min lymfmassage kostar 900 kr, du betalar 900 kr gång 1 och gång 2,du får 500 kr rabatt gång tre och betalar då 400kr.

I dessa behandlingar ingår det kost och livsstilsråd, Lymfatisk andningsteknik, egenvårds info, Yogaposer och andulleringsterapi för djupare och mer långvarig behandling.

Lymfmassage är en mycket lätt och mjuk avkopplande massage med sakta strykningar tryckande, skakningar och några djupare grepp för att lösa upp sk. fibroser. Tryck och strykningar sker i lymfans riktning. Det är en stund för vila, återhämtning och stillhet. Vi kommer också stundtals att jobba med andningen under lymfmassagen.

Vårt lymfsystem är vårt försvar mot infektioner direkt kopplat till vårt immunsystem. Vid trögt system kan du märka av att efter träning så känns fötter, ben och händer mer svullna.
Stopp i systemet innebär att överskottsvätska, slaggprodukter, döda celler och bakterier blir kvar och kan då ej transporteras bort utan lagras i fettdepåer. Cirkulationen blir sämre och detta gör ganska ont, man bli berörings-öm. Det är nu symtom som förkylning på förkylning dyker upp.
I dagens samhälle utsätts vi för stress, miljögifter, mediciner, toxiner, kemikalier och besprutad mat så våra kroppar har svårt att hantera allt skräp.
Lymfmassage passa de flesta men vid medicinering av ex. cancerbehandling bör läkare rådfrågas, innan lymfmassage.

Andullationsterapi kombinerar vibrationer med infraröd värme. Dessa tillsammans befrämjar cirkulation av blod och lymfa samt påverkar energin i våra celler positivt.
Andulleringsmadrassen fungerar genom att använda olika vibrationsfrekvenser, dessa påverkar i sin tur olika organ och vävnader i kroppen på ett väldigt fördelaktigt sätt. Det finns 20 olika program att välja på, så att du uppnår optimal effekt av det som är ditt problem.
På Andullations bädden ligger du väldigt bekvämt (med kläder på) och eftersom bädden arbetar med vibrationer i kombination med värme skapas det inget obehagligt eller hårt tryck mot kroppen. Detta innebär att denna behandling även riktar sig mot personer med väldigt svår smärtproblematik, då positiva signaler går fortare till hjärnan än negativa så överbygger den även befintliga smärtsignaler med direkt smärtlindring som följd. Andullationsterapi ger avslappning (du hamnar automatiskt i ditt lugna nervsystem, det parasympatiska) samtidigt som det sätter igång många gynnsamma processer i både muskler och inre organ.

Kontraindikationer
Du bör ej göra andulleringsterapi vid hjärtproblem, gravitet, amning, elektriska implantat, trombossjukdomar, inre sår och blödningar och sensibilitetsrubbningar.
Lymfmassage är en mycket lätt och mjuk avkopplande massage med sakta strykningar tryckande, skakningar och några djupare grepp för att lösa upp sk. fibroser. Tryck och strykningar sker i lymfans riktning. Det är en stund för vila, återhämtning och stillhet. Vi kommer också stundtals att jobba med andningen under lymfmassagen.

Vårt lymfsystem är vårt försvar mot infektioner direkt kopplat till vårt immunsystem. Vid trögt system kan du märka av att efter träning så känns fötter, ben och händer mer svullna.
Stopp i systemet innebär att överskottsvätska, slaggprodukter, döda celler och bakterier blir kvar och kan då ej transporteras bort utan lagras i fettdepåer. Cirkulationen blir sämre och detta gör ganska ont, man bli berörings-öm. Det är nu symtom som förkylning på förkylning dyker upp.
I dagens samhälle utsätts vi för stress, miljögifter, mediciner, toxiner, kemikalier och besprutad mat så våra kroppar har svårt att hantera allt skräp.
Lymfmassage passa de flesta men vid medicinering av ex. cancerbehandling bör läkare rådfrågas, innan lymfmassage.

Om du vill boka 3 behandlingar inom 3 veckor betala för två. Då är det bra om du ringer och bokar dessa så vi får ihop de tre tiderna.

Helenas kroppsterapi tele 0731-535026

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en internationellt väletablerad behandlingsmetod som utvecklats ur osteopati (tillsammans med kiropraktik och naprapati). Behandlingen är mjuk och varsam. Syftet är att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. Spänningar och blockeringar släpper och leder till att ben, muskler, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelse. Det är en beprövad metod som behandlar kroppen inifrån och ut.

Hälsocoach

Få en nulägesbild med hjälp av att fylla i balanshjulet av ditt liv. Vad är det som ger som dig mest energi att ta tag i och behöver prioriteras. Denna metod ger dig en snabb överblick hur livet är just nu och med hjälp av coachen svarar du på vad som ska göras och hur nästa steg kan se ut utifrån din egen motivation och vilja att förändra ditt liv.

Att fylla i balanshjulet är ett bra sätt att börja coachningen med!

Din vilja är en förändring/utveckling i någon del av ditt liv och även vara beredd att göra det som behövs för att ta dig dit. Det innebär också att du tar ansvar för vad du vill prata om vid varje coach session genom att ha ett aktuellt ämne med dig. Det gäller alla coach klienter. Du väljer själv vad du vill bli coachad i. Som hjälp kan du fylla i Balanshjulet, ett av världens mest använda coachverktyg. Du får då snabbt en bild av hur du upplever dina olika områden i livet just nu och vad du skulle vilja utveckla/förbättra. Här finns det ämnen att coacha!

Coaching är en mycket effektiv, givande och kraftfull metod att nå sina mål. Jag som coach ställer frågor, du har själv svaren och lösningarna (även om du kanske inte trodde det från början!). Coachen har total tilltro till din förmåga att nå dit du vill och har ditt bästa för ögonen. Coachen är din bästa supporter.

Coaching är inte terapi, handledning eller rådgivning. Genom att du själv hittar svaren och de metoder som passar dig allra bäst så säkerställs också resultatet. Du växer, hittar motivation och får nya insikter och aha-upplevelser.

Som inledning till er coachning går vi igenom en coach överenskommelse som tydliggör vad du vill uppnå med vårt samarbete, undertecknar och behåller ett exemplar var. Coachen arbetar under tystnadsplikt och följer branschens etiska riktlinjer.
Må bättre på jobbet, hemma eller i livet. Denna enkla övning hjälper dig att ge dig mer av vad du vill ha i livet och utesluta av vad du fasar för/ger dig leda. Det hjälper dig att tydliggöra vad du behöver - och inte behöver. Denna övning används ihop med coachning för att identifiera vad du vill ha i livet, hemma, på jobbet eller karriären.

Coaching är en mycket effektiv, givande och kraftfull metod att nå sina mål. Jag som coach ställer frågor, du har själv svaren och lösningarna (även om du kanske inte trodde det från början!). Coachen har total tilltro till din förmåga att nå dit du vill och har ditt bästa för ögonen. Coachen är din bästa supporter.

Coaching är inte terapi, handledning eller rådgivning. Genom att du själv hittar svaren och de metoder som passar dig allra bäst så säkerställs också resultatet. Du växer, hittar
motivation och får nya insikter och aha-upplevelser.
Den här coachningtimmen är avsedd som en hjälp åt dig att tänka över och värdera ditt eget sätt att uppträda i förhållande till andra människor såväl som att få dig att tänka på din personliga utveckling.

Använd detta för att bli coachad och för att lättare kunna prioritera vad du vill satsa på för att
förbättra din livskvalité.

Coaching är en mycket effektiv, givande och kraftfull metod att nå sina mål. Jag som coach ställer frågor, du har själv svaren och lösningarna (även om du kanske inte trodde det från början!). Coachen har total tilltro till din förmåga att nå dit du vill och har ditt bästa för ögonen. Coachen är din bästa supporter.

Coaching är inte terapi, handledning eller rådgivning. Genom att du själv hittar svaren och de metoder som passar dig allra bäst så säkerställs också resultatet. Du växer, hittar
motivation och får nya insikter och aha-upplevelser.
Detta val är bra att börja med om du inte vet säkert vad du vill jobba med!

Identifiera dina behov och bli medveten om vad du behöver med hjälp av en livsstilsanalys.

Beskriv din nuvarande livssituation i ett frågeformulär, som är grunden för en livsstilsförändring. Det ger en klar bild vad du har för problemområden och hur du ska prioritera och förflytta dig till ditt önskeläge.

Coaching är en mycket effektiv, givande och kraftfull metod att nå sina mål. Jag som coach ställer frågor, du har själv svaren och lösningarna (även om du kanske inte trodde det från början!). Coachen har total tilltro till din förmåga att nå dit du vill och har ditt bästa för ögonen. Coachen är din bästa supporter.

Coaching är inte terapi, handledning eller rådgivning. Genom att du själv hittar svaren och de metoder som passar dig allra bäst så säkerställs också resultatet. Du växer, hittar
motivation och får nya insikter och aha-upplevelser.

Massage ERM

En mycket mjuk massageteknik som kombinerad med värme och anpassad musik ger en behaglig och välgörande avslappning.
Finsk Klassisk Massage
En djupgående och behandlande massageteknik som är mycket effektiv och välgörande. Vid behov kompletteras den med andra effektiva tekniker.
Finsk Klassisk Massage Halvkropp Plus
väljer du om du har ett specifikt problemområde som kan behöva extra tid. Fråfa oss om du är osäker.
Finsk Klassisk Massage
En djupgående och behandlande massageteknik som är mycket effektiv och välgörande. Vid behov kompletteras den med andra effektiva tekniker.
Finsk Nervbanemassage
är en kraftfull och effektiv behandlingsteknik för dämpning av långvarig och kronisk smärta som t.ex. axelbesvär, ischias, tennisarmbåge eller golfarm.
OBS! Finsk Nervbanemassage kan vara mycket smärtsam och ger ofta blåmärken.
Gravidmassage
På ett skonsamt och tryggt sätt behandlas gravidrelaterade besvär effektivt.
Du ligger bekvämt på en specialanpassad kudde med plats för både gravidmagen och ömma bröst.
Ischiasbehandling
är en effektiv och smärtfri behandling vid ischiasliknande besvär.
Lymfmassage
är en mycket mjuk och effektiv massageteknik vid lättare svullnader och ödem.
Med lätta tryck och strykningar stimuleras lymfsystemet och kroppen att bli av med överskott av vätska och slaggprodukter.
Lymfmassagen kan med fördel användas förebyggande inför t.ex. långflygningar.

Medicinsk Fibromassage
är en mycket mjuk och avslappnande massageteknik speciellt utvecklad och anpassad för att ge smärtlindring och ökat välmående vid fibromyalgi, utmattning och liknande tillstånd.
SCS - Smärtreducering = Strain and CounterStrain
En speciell teknik som på ett skonsamt sätt effektivt löser upp spänningar i det smärtande området.
Ett smärtområde / behandlingstillfälle.

Hälsolunden

På HÄLSOLUNDEN har vi samlat företag inom Sjuk- Hälso- och Friskvård. Tillsammans vill vi erbjuda ett brett utbud av tjänster inom området. Vi står för kvalité, kunskap och ett professionellt bemötande.

Vi kan erbjuda sjukgymnastik / fysioterapi från någon av våra sjukgymnaster. De har tillsammans bland annat specialkunskaper inom OMT, OMI, akupunktur och idrottsmedicin.


JA Hälsan erbjuder naturmedicin och kostrådgivning.

PROFAMILIA ger olika behandlingar inom medicinsk laser.

Hos HÄLSOLUNDEN kan du även få klassisk massage av vår omtyckta massör.

Show contact information
Websted
Åbningstider Måndag – torsdag
08.00 - 18.00

Fredag
08.00 - 15.00
Adresse
Lundenvägen 4
541 39 SKÖVDE
Åbn i Google Maps 🗗