Hvad vil du booke?

Hej och välkommen till mig på How To Move Fysioterapi!

Jag som driver företaget heter Carolina Marjakangas, är legitimerad fysioterapeut med bl a vidareutbildning inom ortopedisk manuell terapi (OMT) steg II, muskelbehandlingstekniker och akupunktur. Hos mig grundar sig din behandling på en utförlig undersökning, där jag som behandlare tar reda både på vilka strukturer som gör ont samt den bakomliggande orsaken till detta. Behandlingen är ofta en kombination av ledjustering, muskulär behandling och träning med övningar specifikt utvalda för just dina besvär.

Observera att jag erbjuder fysioterapi/sjukgymnastik i privat regi därmed gäller ej frikort och högkostnadskort. Om du har en privat sjukvårdsförsäkring kan din besökskostnad täckas av den. Här gör försäkringsbolaget i fråga en bedömning för varje individuellt besvär och det är även försäkringsbolaget som sköter bokningen åt dig!

De försäkringsbolag jag kan ta emot kunder ifrån i dagsläget är: Euro, Accident, Förenade liv, Folksam, Swedbank, Vardia, Svensk vårdförmedling, Movestic, White Label Care, Salus ansvar, Tre kronor

Varmt välkommen!
Klarna
Offers online payment with Klarna

Behandlingar

Vid återbesöket påbörjas behandling alternativt följs påbörjad behandling upp.


OBS! Du som kommer via försäkringsbolag; det är i de flesta fall ditt försäkringsbolag som sköter bokningen!
Uppföljning och behandling enligt behandlingsplan.

Bedömning

Screening av dina styrkor och svagheter
Sitsanalysen sker i stallet* eller på mottagningen. En enklare analys av din sits på sadelbock. Ringar grovt in dina problemområden och vad du kan göra i din ridning för att få en mer symmetrisk och få en stadigare sits.

Stabilitetstester
Rörlighetstester
Sittbensavtryck
Råd om träning

*Vid sitsanalys i stall sker bokning via mail eller telefon.
För dig med besvär av smärta, värk eller nedsatt rörlighet i någon del av kroppen och störs av det i vardagen.

Vid första besöket gör tar jag en sjukdomshistorik, därefter gör jag en grundlig undersökning för att ta reda på smärtande struktur (diagnos) samt orsak till att strukturen gör ont (funktionsdiagnos). Utifrån funktionsdiagnosen och dina målsättningar lägger vi upp en gemensam behandlingsplan som vi fullföljer vid kommande besök.

OBS! Du som kommer via försäkringsbolag; det är i de flesta fall ditt försäkringsbolag som sköter bokningen!
Fullständig analys av dig som ryttare!
Sker på mottagningen och grundar sig på en sitsanalys med vidare klinisk undersökning av dina problemområden. Här går jag igenom dig som ryttare, testar din stabilitet i fötter, höfter, bål och axlar samt rörlighet i höfter, bröstrygg och axlar. Detta ingår:

Stabilitetstester
Rörlighetstester
Sittbensavtryck
Klinisk undersökning av problem/smärtområde vid behov
Provbehandling av problem/smärtområde vid behov
Övningar att träna på av- och uppsuttet

How To Move Fysioterapi

Show contact information
Websted
Åbningstider Jag har stängt pga mammaledighet. Öppnar igen enstaka dagar från mitten av september. Håll koll på facebook för mer information.

I mån av tid svarar jag på mail och telefon.
Adresse
Pontonjärgatan 31
11237 Stockholm
Kungsholmen
Åbn i Google Maps 🗗