Hvad vil du booke?

Välkommen...

Vi erbjuder dig ett andrum i vardagen där du genom Dans, Yoga och Massage kan fylla på med energi samt finna glädje, frid och stillhet.

Vi har kurser, workshops, retreater och resor i klassisk yoga (Satyanandayoga) och dans (Simonsontekniken & Bhakti Dans) för barn, ungdomar och vuxna. 

Jag ger också  kinesiologi behandlingar i Stigtomta, utanför Nyköping. 

För dig som är gravid erbjuder jag  kurser för både tiden under och efter graviditeten.  Jag är även utbildad doula och kan vara med tillsammans med er eller dig som ensamstående under förlossningen.

Varmt välkommen!

Maria L. Isefält /Matrika Shakti

Klarna
Offers online payment with Klarna

Dans och yoga I Tällberg

DANS, YOGA OCH SPA I VACKRA TÄLLBERG 16-18 augusti 2019
Under en helg får du yoga, dansa och njuta av underbara Tällberg under en av de vackraste årstiderna.

På First hotell där vi har kursen har de ett spa och pool och fantastisk utsikt över sjön Siljan som helar och inspirerar, samtidigt som du får uppleva glädjen i att dansa och färdas inåt med hjälp av yoga, meditation och avslappning.

På fredag börjar vi med simonsontekniken i lugnare tempo vid ankomst sedan blir det kaffe/te, smoothieshot med smörgås. Du får sedan ledig tid för att installera dig i rummet och se dig omkring innan det är dags för de som dansat simonsontekniken mycket tidigare att dansa. Vi får sedan avnjuta en middagsbuffe på hotellet och avlutar dagen med yoga nidra.

På lördagen börjar vi dagen med morgonyoga (asanas, pranayama och meditation). Efter den härliga frukostbuffén dansar vi Simonsontekniken i två grupper. Du får sedan tid att bada bastu, bada i den uppvärmda inomhuspoolen, ta spabehandlingar eller ta promenader i vackra Tällberg eller gå i hantverksbutik och fika/äta lunch, tiden är din att göra det du önskar.
På eftermiddagen dansar vi igen, endast simonsonteknikens tio minuters uppvärmning och sedan danskombinationen du lärt dig på förmiddagen. Den innehållsrika dagen avslutas med middag på åkerblads för de som önskar men det finns ännu tid att promenera, vila, sitta i lobbybaren eller ta en behandling.

På söndagen hinner vi också med två lektioner, en yoga och en dansklass tillsammans innan lunchen som är vår avslutning.

PRISER:
Kursavgift 1500 kr
Boende, mat och fika bokas och betalas direkt till first hotel som kostar ca 2000 kr inklusive boende, fika och middag på fredag frukost och fika lördga och lunch söndag, exakt pris och bokning sker via first hotell. OBS hör av dig till first hotell först EFTER du har fått bekräftelse att du fått plats på kursen.

Dans

Dansen är kravlös och du utgår från dina förutsättningar så du behöver inte ha några förkunskaper, kursen ger dig det du behöver.

Vi utgår från yoga, andning och Simonsontekniken som är en teknik som är utformad så att du utgår från din kropps förutsättningar med övningar som inte skadar eller belastar.

Du kommer genom kursens gång få följa enkla danssteg som uppvärmning, leka/skapa själv med tydliga verktyg och lära dig olika koreografier i jazzdansstil till härlig musik ( musikaljazz, showjazz, lyriskjazz och klassikjazz)

Plats: Iogt Nto Lokalen i stigtomta
När: Söndagar ojämna veckor kl. 16:30-17:45
Start: 23 september
Slut: 16 december
Lov: vecka 44
Pris: 720 kr/6 ggr,Om du går även yoga nidra och meditation betalar du endast 1100 kr för båda kurserna.
Drop in Dansen: 150 kr
Drop in för både dans, yoga nidra och meditation: 220 kr


imonsontekniken är utvecklad av master Lynn Simonson och för henne och Simonsonlärare är dans något djupt mänskligt.

Simonson tekniken är en lugn metodisk form av jazzdans där du som elev ges tid att känna in kroppen och utgå från dina egna förutsättningar, dansaren är i centrum.

Vi börjar med en uppvärmning i syfte att öva teknik, stärka och mjuka upp kroppen. Klassens senare del ägnas åt en koreografi där dansarens individuella upplevelser står i centrum. Simonsontekniken är inspirerad av yogan.

Pris: 280 kr
imonsontekniken är utvecklad av master Lynn Simonson och för henne och Simonsonlärare är dans något djupt mänskligt.

Simonson tekniken är en lugn metodisk form av jazzdans där du som elev ges tid att känna in kroppen och utgå från dina egna förutsättningar, dansaren är i centrum.

Vi börjar med en uppvärmning i syfte att öva teknik, stärka och mjuka upp kroppen. Klassens senare del ägnas åt en koreografi där dansarens individuella upplevelser står i centrum. Simonsontekniken är inspirerad av yogan.

Pris: 280 kr

Yoga

Under denna kurs så praktiserar vi Yoga Nidra och Meditation.
Yoga Nidra eller Yogisk sömn är en djupavslappning som gör att du kan släppa fysiska, mentala och emotionella spänningar. Yoga Nidra betyder sömn med en smula medvetenhet så du håller dig i ett stadie mellan vakenhet och sömn. Studier har visat att Yoga Nidra kan hjälpa mot stress, sömnsvårigheter, depression, beroende, ångest och kronisk smärta.

Genom meditationstekniker så utvecklar vi vår medvetenhet, och vittnesattityd som gör att vi kan vara närvarande och medvetna i nuet och se saker som de är samt utveckla vår intuition och visdom.

Genom både Yoga Nidra och Meditation så omstrukturerar du och förbättrar hela din personlighet inifrån, du blir mer medveten om tankar och känslor och du kan känna mer frid, lycka och energi.

Plats: IOGT NTO Stigtomta
Start 23 september
Slut: 16 dec
kl.17:45-18:40
Pris: 580 kr/6 gånger
Om du går även på dansen betalar du endast 1100 kr för båda kurserna.
Drop in :
Yoga nidra och meditation: 150 kr
Både dans, yoga nidra och meditation: 220 kr

Nataraja - Stigtomta

Maria Lindh Isefält

Sedan 1994 har jag praktiserat yoga. Eftersom yogan har hjälpt mig att må bättre både fysiskt och mentalt vill jag förmedla detta till andra och vidareutbildade mig till yoga lärare inom Satyananda yoga traditionen för Swami Omananda och även till Yin yoga lärare för Magdalena Mcweld.

Jag brinner för att guida människor att må bra, både fysiskt mentalt och själsligt.

Efter min egen graviditet och förlossning så vill jag hjälpa andra gravida till att må så bra som möjligt under graviditeten och ge verktyg att använda under förlossningen, vilket ledde mig till att utbilda mig till gravidyogalärare för Elisabeth Serander, gravidmassör för John Carrier och doula på Odis.

Jag har dansat sedan jag var 2,5 år och har dansat sedan dess. Jag utbildade mig till dansare/musikalartist och efter turnering med Up with People under två år kom jag in på danshögskolan där jag tog min examen i jazzdans och barndans. Jag mötte Lynn Simonson 1998 i Finland och kände att jag hittat hem, så jag åkte till New York och utbildade mig till Simonsonlärare. Därefter har jag fortsatt utbilda mig på högskola och universitet, i hälsa, amning, spädbarnspsykologi, fysiologi, introduktion i dansterapi.

Jag gick med en skada i tio år och gick till sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, läkare men inget hjälpte förrän jag hittade kinesiologin och efter tre behandlingar var jag bra, så valet blev självklart att utbilda mig till kinesiolog, så år 2016 blev jag klar kinesiolog.

Telefon 0768557408
Websted
E-mail
Åbningstider Söndagar yoga i stigtomta , onsdagar (dans i stockholm), fredagar (kinesiologi i stigtomta)
Adresse
Bondebyvägen 24
61172 Stigtomta
Nyköping
Åbn i Google Maps 🗗