Hvad vil du booke?

Therese Tapper Hälsokonsult hjälper Dig att uppnå inre och yttre
balans genom rådgivning, omvårdnad och fysisk aktivitet.


* Massageterapi 
* Reiki - Djupavslappning 
* Hälso- & Kostrådgivning 
* Personlig Träning 
* Yoga

Boka en tid eller köp ett presentkort.
Vi tar emot kuponger/checkar från Min Friskvård och ActiWay.

Vi finns i Nåntuna, Uppsala. Välkommen!


Önskas tidsbokning efter kl 15 vardagar eller helger?
Ring för bokning, 
tel 070-6778989 eller info@tthalsokonsult.se
Klarna
Offers online payment with Klarna

Massage

Behandling med eteriska välgörande oljor. Unik avslappningsteknik som kombinerar eteriska oljor med lätt beröring och massage. Stöttar immunförsvaret och balanserar kroppen på cellnivå. Djupt muskelavslappnande lugnande för sinnet.

Djupgående massage, ofta i kombination med speciell töjningsteknik. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.
Djupgående massage, ofta i kombination med speciell töjningsteknik. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.
Djupgående massage, ofta i kombination med speciell töjningsteknik. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.

Reiki

Avslappnande och stressreducerande behandling där terapeutens händer läggs i olika positioner för att stärka och balansera livsenergin och aktivera den självläkande förmågan varje människa har. Reiki är en vanligt förekommande healingtradition i Sverige och bygger på en gammal lära ursprungligen från Japan.

Reikienergin aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Behandlingen beskrivs ofta som en pirrande och varm känsla som ger avslappning och lugn. Det går att visa vetenskapligt mätbara effekter av behandlingen, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta genom aktiveringen av välbefinnandehormonet oxytocin i kroppen. Reiki kan hjälpa mot stress, oro, nedstämdhet, sömnproblem och värk. Många nedstämda och utbrända människor som får Reiki vittnar om en känsla av nytt lugn, mer energi och en positivare syn på sig själv och till livet.

Behandlingen utförs sittandes på en stol eller liggandes på en behandlingsbänk, påklädd i en lugn miljö.

Personlig träning & Yoga

Som din PT kommer jag lägga upp ett individuellt helkroppsprogram inom styrketräning med fria vikter, som går hand i hand med din målsättning. Då jag skapar ditt program utgår jag från träningserfarenhet, förutsättningar, skadeläge och målsättning. Vill du gå ner i vikt kommer jag t ex lägga upp ett pass med hårt tempo, likt crossfit. Om ditt mål är att gå upp i vikt och bli starkare så kommer träningen se annorlunda ut.

Under 60 minuter kommer jag gå igenom ditt träningsprogram, övningar, utförande och syfte. Tjänsten passar både för dig som vill träna på egen hand men som behöver hjälp med hur du ska träna och vilka övningar du ska välja likväl för dig som behöver kontinuerlig hjälp och coachning. Med Personlig Träning kommer du hitta glädjen i träningen!
Ett individuellt träningsprogram för dig som vill träna hemma. Programmet utgår från dina förutsättningar och behov. Fokus ligger på att stärka upp svaga muskler för att undvika smärta i olika delar av kroppen.

Hemmaprogrammet består av övningar med kroppsvikt, hantlar, band och pilatesboll. Du behöver därför införskaffa enklare styrketräningsredskap. Passet tar 30- 60 min men du kan själv anpassa tiden och köra kortare eller längre tid. Du får även tips om hur du själv kan avancera programmet och öka intensiteten.

Det går att köpa till timmar med Personlig Träning vid behov.
Vi inleder vårt samarbete med en konsultation där vi går igenom vad du behöver hjälp med. Jag gör en behovsanalys där du får svara på frågor för att få en tydlig bild av dina förutsättningar och din målsättning.

Tillsammans lägger vi upp en individuell plan för att säkerställa att du når dina uppsatta mål. Allt för att du ska känna dig motiverad, trygg med min hjälp och införstådd med situationen, innan vi påbörjar vårt samarbete.

Konsultationen är även till för att vi ska lära känna varandra, bygga förtroende och stämma av personkemin i syfte att säkerställa ett gott samarbete.

Uppföljning av träning görs enligt överenskommelse och syftar till att säkerställa att träningen går som den ska.
Boka en tid så ringer jag upp dig.

Vi inleder vårt samarbete med en konsultation där vi går igenom ett upplägg anpassat efter er med avseende på behov, nivå, tid och förväntningar. Yoga som gruppträning finns för dig som privatperson, företag eller förening.

Med den fysiska yogan övar vi på att rikta uppmärksamheten på kroppens placering, att finna koncentration i andetaget och balans mellan ansträngning och avslappning. Dessa förmågor hjälper oss att vara samlade i nuet, på mattan men också i vardagen. Att vara medveten och närvarande i nuet kräver träning. Regelbunden yogaträning stärker vår fysiska kropp, ökar vår förmåga att "lyssna inåt" och öka medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet. Vi lär oss mer om oss själva och med den kunskapen kan vi skapa det välmående vi behöver. Yoga är därför en utmärkt träningsform för ökad självkännedom och vitalitet.
Yoga kan också utövas sittandes på en stol för stressreducering, avslappning och minskade muskelspänningar. Ger ökad koncentration och energi i vardagen. Yoga räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren.

Kostrådgivning

Analysen inleds med att vi tittar närmare på din livsstil, pratar igenom dina förväntningar och mål och hur de kan nås. Vi lägger upp en plan på vad som passar bäst i ett inledande skede utifrån dina förutsättningar.
Du kanske är osäker på om du äter rätt eller tillräckligt mycket? Du kanske känner dig trött och saknar energi utan att veta varför?
Kostanalysen får vi genom en 3-dagars matdagbok som Du själv gör innan vårt möte. Jag analyserar din kost för att du ska få en uppfattning om hur mycket du äter och jämför med ditt mål. Kostanalysen är viktig för att se dina invanda matrutiner i syfte att kunna förbättra dem.

En kostanalys besvarar följande frågor:

Vad ligger det dagliga kaloriintaget på?
Hur ser energibalansen ut, hur mycket rör du dig?
Hur är energin fördelad mellan de olika näringsämnena?
Får du i dig alla viktiga vitaminer, mineraler och fettsyror?
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Therese Tapper Hälsokonsult

Massage - Förebyggande behandlingar. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.

Reiki - en form av healing som ger djupavslappning och energibalansering. Hjälper mot stress, oro, nedstämdhet, sömnproblem och värk. Utmattningssyndrom orsakat av stress.

Personlig träning, motionsrådgivning.

Yoga gruppträning för privatpersoner, föreningar och företag.

Kostrådgivning & viktrådgivning.

Show contact information
Websted
Adresse
Nåntuna 70
755 98 Uppsala
Åbn i Google Maps 🗗