Hvad vil du booke?

Klicka här om du vill boka Behandlingar och PT-yoga:
http://varmdoyogacenter.bokadirekt.se

Gavekort

Value cards

Drop-In
Yoga, Workshops och Utbildningar, 200,00 kr, value 200,00 kr Mere info
För dig som vill prova eller är på tillfälligt besök.
FAR - 10 ggr kort
Yoga, Workshops och Utbildningar, 1.000,00 kr, value 1.000,00 kr Mere info
Giltigt 3 månader. Gäller på alla våra schemalagda klasser.

Konsultation inför val av yogaform ingår (valfritt).

OBS! Kan endast köpas vid ett tillfälle per person och vid lämning av recept från läkare/sjukgymnast.
Klippkort 20 ggr
Yoga, Workshops och Utbildningar, 3.200,00 kr, value 3.200,00 kr Mere info
Giltigt på alla våra schemalagda klasser.
...more cards
Show all card offers at VÄRMDÖ YOGACENTER Yogaklasser & Events

Lørdag 24 marts

Välkommen till en stärkande hälsodag med teori varvat med praktik (yoga, andning, meditation) och en hälsosam & god frukost!

Charlotte Åström leder denna workshop och hon ger dig verktyg för att öka energin samt inspiration till en hälsosammare livsstil!

Yogans fysiska övningar främjar cirkulationen och hjärtat. Syresättning för hjärnan gör oss smartare och vi fattar bättre beslut. Vi inkluderar meditation i varje pass och många olika sorters tekniker gör meditation enkel och rolig. Under dagen provar vi flera meditationstekniker så att du kan hitta din favorit.

Schema för dagen:
7.00-8.30 - MORGONYOGA - För mer energi, med stretch och meditation.
8.30-10.00 - YOGAFRUKOST - Hälsosam och god grötfrukost med fruktsallad, bröd med tillbehör, te
10.00-13.00 - WORKSHOP - Kundaliniyoga för Vitalitet, inkl teori.

Du kan välja att vara med hela eller delar av dagen. Om du bara vill vara med på morgonyogan så kan du även betala med ditt klippkort eller årskort.

Maila din anmälan till boka@varmdoyogacenter.se om du vill vara med del av dagen.

Pris:
HELA DAGEN: 580 kr
MORGONYOGA: 200 kr
YOGAFRUKOST: 80 kr
WORKSHOP: 400 kr

Lärare: Charlotte Åström, kundaliniyogalärare nivå 1 och 2 samt KRI Lead Trainer. Hon började med yoga 1998 och har undervisat sedan 2002. Specialområden är yoga för kvinnor i alla åldrar, gravidyoga, senioryoga samt hälsomat.
Vad är hälsa?

Seitai är ett annat sätt att förstå kroppen. Med hjälp av övningar, rörelser och punkter aktiveras din inre självläkande förmåga. Kroppen förändras efter årstiderna och åldrande. När vi inte klarar förändringar får vi problem.

Vad kan vi göra för att klara av förändringarna bättre för att undvika vårdepression, nackspärr, vårförkylningar etc? Vi går igenom ländryggen och gör Ki- och Seitai-övningar som är särskilt relaterade till detta område.

Alla är välkomna! Nyfikna nybörjare såväl som du som har gått på tidigare workshops med Håkan.

Håkan Friedel har studerat fem år på Imoto Seitai Manual Therapy Institute i Tokyo och är medlem i den professionella gruppen.

Mandag 9 april

7 ggr Gravidyogakurs med Helene Fernström
Måndagar 17.30-18.45
Startdatum: 9/4
Slutdatum: 21/5
Förlossningsförberedande workshop med Arjan Stenström:
Lördag 5/5 kl 13-15.30 (Ingår om du går kurs, men separat anmälan krävs)

Max 6 deltagare (Lilla Salen)
Du kan anmäla dig till pågående kurs i mån av plats och betala för de gånger som är kvar. Kontakta oss på boka@varmdoyogacenter.se för information.
Förlossningsförberedande workshop ingår endast om du betalar för hel kurs. Ev missade gånger kan du ta igen på annan kurs/klass under aktuell termin.

Fredag 13 april

Välkommen att landa inför helgen i en AW med djup avslappning till klangskålar och gong!

Vi gör några yogaövningar för att mjuka upp kroppen och förbereder oss för en lång härlig djupavslappning till ljudet av klangskålar i olika storlekar och material, alla med sin egen klang och vibration.

Klangerna hjälper dig att uppnå ett tillstånd av djup avslappning där både fysiska, mentala och själsliga blockeringar, trauman och stress kan komma fram för att lösas upp och transformeras på ett mjukt oforcerat sätt.

PRIS: Drop-in (200 kr), klippkort eller årskort.
GÄLLER EJ: Introduktionskort, Klippkort, FAR

ANNIKA LYNTON är utbildad i många behandlings- och terapimetoder, t ex zonterapi, Bach Blomsterarapi, Chackrabalansering, Reiki I & II, Ayurvedisk Yogamassage, Klangmassage, SoulWork coaching, Shamansk Healing, Bild- & Symbolutbildning samt Yinyoga lärarutbildning.

Hon arrangerar workshops, kurser, resor och är även verksam som konstnär.

Lørdag 14 april

Bakåtböjningar kallas ibland för hjärtöppnare och är en viktig del i yogan för att skapa balans i kropp och sinne.

Både fysiska och mentala spänningar lagras i bröstrygg och axlar. När spänningar släpper i bröstområdet får andetaget mer utrymme och stressen minskar. Bakåtböjningar öppnar upp hjärtat, ger energi och glädje och är en motvikt till den stillasittande livsstil som många har idag.

I den här workshopen jobbar vi med bakåtböjningar med stöd av props (bolster, klossar etc). Vi avrundar workshopen med längre hållna Restorativepositioner.

Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs.

PRIS: 380 kr

Du kan också betala med ditt klippkort: 3 klipp om du har 10 ggr eller 20 ggr klippkort.
10% rabatt om du har årskort.

MARTINA CEDERQVIST
Har en bakgrund inom musik och dans. Började praktisera yoga 2004 i USA, där hon också så småningom utbildade sig till Hatha-lärare genom Yogaworks. Vidareutbildar sig kontinuerligt både i Sverige och utomlands. Undervisar i Hatha, Vinyasa, Restorative.

Fredag 20 april

MATLAG MINIRETREAT med Yoga, Breathwalk, Ayurvedisk/Yogisk matlagning

Enligt Ayurveda är maten vi äter grundläggande för en god hälsa och balans i livet. Under denna miniretreat får du lära dig att laga mat med ingredienser och kryddor som balanserar de olika kroppstyperna Vata, Pitta och Kapha. Vi tittar också in i det yogiska skafferiet och ser vad man inom yogan rekommenderar för hälsomat.

Om du inte kan sova hemma, så är det möjligt att övernatta i vår yogalokal mot låg kostnad. Vi har också rabatt på hotellet mittemot oss, kontakta oss för info.

PROGRAM

FREDAG 20/4 KL 17.30-21.00:
- Vi träffas och lagar middag som vi sedan avnjuter tillsammans.
- Kvällen avslutas med Pranayama och skön Gongavslappning.

LÖRDAG 21/4 KL 6.30-14.00:
- Vi träffas tidigt för yoga och meditation innan vi lagar dagens första måltid - en härlig och näringsrik frukost.
- Efter frukost förbereder vi lunchen och går sedan en energigivande och meditativ Breathwalk.
- När vi kommer tillbaka lagar vi färdigt lunchen och avnjuter den tillsammans innan vi rundar av vid 14-tiden.

Kompendium med teori, yogapass, meditationer och recept ingår.
Max 12 deltagare.

PRIS: 1350 kr
EARLY BIRD PRIS (vid bokning senast 20/3): 1200 kr

LÄRARE: Helene Fernström (kundaliniyoga- & meditationslärare, ayurvedisk hälsorådgivare) och Nina Sagulin (kundaliniyoga- & meditationslärare, yinyogalärare)

Fredag 4 maj

Omfamna dig själv som den fantastiska person du är! Om självbild, självkänsla och utseendefixering.

En kväll med filmvisning och diskussion kring vår tids osunda utseendefixering och hur vi kan få en sundare självbild. Du får med dig verktyg i form av enkla övningar för att hjälpa dig själv och andra att förbättra självmedkänslan och att lära sig att acceptera sig själv precis som man är,

Alla är välkomna - för dig som är intresserad för egen del, är anhörig eller som jobbar med barn och ungdomar.

Pris inkl soppa: 250 kr

Med Anna Dahl - dipl psykosyntesterapeut, coach, hälsopedagog och arbetar även med hälsorådgivning och Helene Fernström -
yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare

Lørdag 5 maj

För en lugn och trygg födsel

Förmågan att föda finns inom varje kvinna. Yogatraditionen innehåller praktiska redskap som kan hjälpa oss att låta lugn, tillit och kraft genomsyra vår förlossningsupplevelse. Yogan tränar oss i att möta utmaningar med ett stilla sinne istället för att reagera med motstånd eller rädsla. Genom fysiska yogaövningar, andningstekniker och användandet av vår röst underlättar vi för vår styrka, uthållighet och vårt inre lugn att råda.

Under workshopen kommer vi gå igenom yogisk teori i relation till förlossningsprocessen. Genom ett fysiskt yogapass kommer vi praktiskt träna på att använda yogiska tekniker för att bemöta de prövningar som en förlossning kan innebära.

Du får med dig ett kompendium med informationsmaterial, beskrivningar av yogapass, meditationer och andningsövningar som med fördel kan användas i förlossningsförberedande syfte. Du behöver inga förkunskaper i yoga för att delta i och ha nytta av kursen.

Workshopen vänder sig både till dig som är gravid och dig som står inför rollen som förlossningspartner, tillsammans eller var för sig.

Te och frukt ingår.

Varmt välkomna!

Lärare är Arjan Erica Stenström, Internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare Level 1 och 2. Certifierad gravidyoga- och mamma-babyyogalärare. Utbildad doula med flera års erfarenhet av att stödja människor under graviditet, förlossning och det tidiga föräldraskapet.

Fredag 25 maj

LÄR DIG LEDA YOGA FÖR BARN 3-12 ÅR
1,5 dags ledarutbildning med Josefin Strömblad

Denna utbildning är för dig som jobbar inom förskolan/grundskolan, är yogalärare eller för dig som vill göra yoga med egna barn eller barnbarn..

På ett roligt och lekfullt sätt går vi igenom yogapass för olika åldrar. Vi pratar bl a om yogans syfte, vad yoga är bra för och hur man undervisar på ett tryggt sätt. Andningsövningar och de olika positionernas effekt tas också upp. I undervisningen vävs även cirkuselement in som ett extra komplement.

Inga förkunskaper krävs, men egen yogapraktik uppmuntras så att du har egen förståelse för yoga och kan guida barnen på ett bra och inkännande vis. Utbildningen ger dig tillräckligt med kunskaper för att kunna hålla barnyoga i skola, förskola, på yogastudio och motsvarande eller hemma.

Du lär dig att leda:
• Sagoyoga för mindre barn (3-4 år)
• ABC-yoga för de lite äldre (4-7 år)
• Dynamisk yoga för äldre barn (7-12 år)

Innehåll:
• Diskussion kring ämnet Yoga för barn – fördelar, erfarenheter etc
• Andningsövningar och enkla meditationer
• Genomgång av yogapass
• Deltagarna får sätta ihop ett kort yogapass och leda detta

Du får:
• Ett kompendium med övningar för de yngre barnen
• Bok om barnyoga
• Diplom efter genomgången utbildning.och praktik
• Te och frukt

Utbildningen är på totalt 10 timmar
Fredag kl 9-16
Lördag kl 12-15
Pris: 2.200 kr (Early-Bird rabatt 300 kr vid bokning och betalning senast 1/4)
Boka: http://varmdoyogacenteryoga.bokadirekt.se/

Om Josefin:
Började praktisera yoga 1994 och gick sin första yogalärarutbildning 2003. Därefter har hon vidareutbildat sig inom flera olika yogaformer och undervisar sedan 2007 yoga på heltid, bla ashtanga, hatha, yin, restorative, gravid och mamma/baby yoga. Håller sedan flera år yogaworkshops och även ledarutbildningar i barnyoga, gravidyoga, mamma-baby yoga. Har en bakgrund som cirkusartist och har även arbetat med utbildning inom cirkus.

VÄRMDÖ YOGACENTER Yogaklasser & Events

Välkommen till Värmdö Yogacenter!
- Yoga för alla 7 dagar i veckan med välutbildade och engagerade lärare
- Event inom yoga, meditation, friskvård etc
- Butik med ekologiska yogakläder, yogamattor m m
- Vegetariska matlagningskurser
- Retreats
- Lärarutbildningar
- Klassisk massage
- Shiatsu
- Samtalsterapi
- Auratransformation
Och mycket mer...

Telefon 0700-059515
Websted
E-mail
Åbningstider Öppet i anslutning till schemalagda yogaklasser och enligt överenskommelse.
Adresse
Odelbergs väg 9A
134 40 Gustavsberg
Gustavsbergs Hamn