What would you like to book?

Vill Ni boka Medicinsk Fotvård för Hembesök - vänligen ring för tidsbokning! Tel: 070-245 11 99
 
*Nu har pollensäsongen dragit igång. Det finns hjälp! Med Reflexologi kan jag hjälpa dig med både akuta och kroniska besvär. Passa på att boka upp flera tider på en gång! Rek. 1-2 beh/ vecka. 

Klarna
Offers online payment with Klarna

REFLEXOLOGI / ZONTERAPI

Reflexologi är som vanlig zonterapi, men med reflexzoner över hela kroppen. Genom knådning, gnuggning, tryck stimuleras zonerna för att öka cirkulationen och aktivera självläkningen. Metoden är kraftfull och kan bota och hela på flera nivåer samtidigt.
Reflexologi vid första besöket. Vi går igenom dina besvär och skriver journal. Lägger upp en behandlingsplan för fortsatta behandlingar. Därefter behandlar jag dina besvär. Första besöket är 75 min. Därefter bokas 60 min.
Övrig beskrivning finns under flik (Reflexologi 60 min).

EKOLOGISK ANSIKTSBEHANDLING

Rengöring av ansikte, hals och dekolltage.
Avslappnande massage av dekolltage, axlar, nacke, överarmar, ansikte som ökar cirkulationen och ger återhämtning. Peeling och sval ansiktsmask som ger näring till din hud.
Näringsrik och skyddande ansiktskräm. Ekologiska produkter från Maria Åkerberg används i behandlingen.

FRISKVÅRD

Du kan betala via Actiway eller få friskvårdskvitto.
I priset ingår 25% moms.

MASSAGE

Välgörande massage där ben och fötter återfår sin energi och spänst. Löser upp spänningar och gör att hela kroppen känns skönt avslappnad.
Vid fotmassage så stimuleras hela vår kropp till välmående, genom att blodcirkulation och lymfflödet ökar, och utrensningen av slaggprodukter ökar vilket ger en känsla av totalt välbefinnande.

MEDICINSK FOTVÅRD

Medicinsk fotvård / hembesök.
Vänligen ring för tidsbokning!
Tel. 070-245 11 99
Konsultation Medicinsk fotvård, där vi tittar på dina problem och gör en fotstatus. Därefter lägger vi upp en behandlingsplan för att på bästa sätt kunna åtgärda dina problem.
Liktornar kan ibland kännas som en tagg i foten eller som en smärta runt det förhårdnade området.

Jag skär bort förhårdnaden på och runt liktornarna, och skär bort den hårda kärnan som sitter i mitten och trycker. Sedan gör jag en avlastning som tar bort trycket från det irriterade området.

En liktorn som har funnits länge, kan ibland flera behandlingstillfällen behövas.
Medicinsk fotvård + fotstatus genomgång av fötterna, samt journalskrivning. (70 min).
Förebyggande och behandlande fotvård som inkluderar fotbad, nagelklippning, behandling av nagelband och nagelplatta, filning och avlägsnande av förhårdnader. I mån av tid kan eventuella hälsprickor, liktornar, nageltrång, nagelsvamp och fotsvett behandlas. Avslutningsvis så smörjer jag in fötterna med vårdande fotsalva.
Rekommenderas! Kombinera gärna behandlingen med Reflexologi!
Förebyggande och behandlande fotvård som inkluderar fotbad, nagelklippning, behandling av nagelband och nagelplatta, filning och avlägsnande av förhårdnader. I mån av tid kan även eventuella hälsprickor, liktornar, nageltrång, nagelsvamp och fotsvett behandlas. Avslutas med en skön fotmassage.
Rekommenderas! Kombinera gärna behandlingen med Reflexologi!
Med allt som ingår i medicinsk fotvård, tillsammans med en välgörande fot- och underbensmassage, får du en lugnande och avslappnande behandling för trötta fötter och ben. Ökar cirkulationen och mjukar upp spända muskler. Behandlingen ger dig ny kraft och energi.
Fotbad, nagelklippning, behandling av nagelband och nagelplatta.

Nagelsvamp ger förtjockade naglar som ofta är gulgrå i färgen. Nagelsvampen innebär i regel ingen smärta, men smittar lätt till övriga naglar och fötterna om det inte behandlas.
Jag fräser ner naglarna så de blir tunnare, så likt normala naglar som möjligt. Rekommenderar att behandla nagelsvampen. Svampmedlet finns att köpa hos mig för fortsatt egenvård.
Ett nageltrång innebär att nageln skär in i huden och kan orsaka infektioner när bakterier tränger in i såret.

Vid behandlingen klipper jag bort den del av nageln som skurit ner i huden, gör rent och lägger runt ett dunstomslag som drar ut varet. Återbesök efter 3 dagar bokas.
Återbesök för kontroll efter 3-4 dagar, vid inflammerat nageltrång.
Uppmjukande fotbad. Därefter avlägsnande av vårtans förhårdnad och applicering av vårtfri, som finns till försäljning. (VårtFri vårtmedel 5ml på flaska eller VårtFri pen 3ml). Vid behov används tryckavlastning för att avlasta vårtan vid ömhet.
Rekommenderar Vårtbehandling hos terapeut
var 3:e- 4:e vecka. Däremellan ges rekommendationer hur du behandlar vårtan/ vårtorna hemma.

SPA BEHANDLINGAR

Medicinsk fotvårdsbehandling, samt fotpeeling som avlägsnar döda hudceller och ger en len och mjuk känsla. Vårdande inpackning i lera som gör fötterna silkeslena och mjuka. Behandlingen avslutas med en riktig skön fotmassage som ökar blodcirkulationen i fötterna. I behandlingen används ekologiska produkter.
En välgörande och avslappnande behandling med ekologiska produkter. Fotbad, fotpeeling och vårdande inpackning. Avslutas med en härlig fotmassage.
Medlem i Sveriges fotterapeuter

Ältas medicinska fotvård

Anette Mattsson
Diplomerad Medicinsk Fotterapeut


Utbildat mig på Axelssons Fotvårdsskola och blev Diplomerad Fotterapeut 2009. Startade då mitt företag Ältas medicinska fotvård. Är medlem i Sveriges Fotterapeuter som är en fri och oberoende yrkesorganisation. Medlemskapet innefattar obligatorisk behandlingsskadeförsäkring och det är ett medlemskap som ger dig som kund trygghet.
Har arbetat över 15 år inom vård-och omsorg innan jag startade upp mitt egna företag.

Utbildningar & kurser jag gått:

Åsö Gymnasium:
Vårdbiträdes utbildning

Utbildning och Kurser Axelsons Gymnastiska Institut:

Dipl. Medicinsk fotterapeut
Ekologisk Fot-SPA
Ekologisk Ansiktsbehandling

Solkarina:
Änglamassage

Kairon Reflexologiskola:
Är under utbildning som Reflexolog/ Zonterapeut.

Show contact information
Website
Opening hours Varierande öppetider.

Address
Oxelvägen 17 Nb
138 31 Älta
Open in Google Maps 🗗