What would you like to book?

Alla vardagar kl. 13-14 har vi drop-in för dig med akuta besvär. Kom senast 13.30!
Sjukgymnastik/fysioterapi och arbetsterapi, specialområden
Carina: Akuta besvär,akupunktur, artrosskola, rehab efter ortopedioperation
Frida O: Artrosskola, stresshantering, handträning, hjälpmedelsrådgivning, Kropp&själ
Oscar B: Ledbesvär, motionsrelaterade skador, massage, äldres hälsa,
Oscar W: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, Personlig Träning,
Sara: Stress, psykisk ohälsa, graviditetsrelaterade besvär, Kropp & själ, akupunktur, MediYoga
Sofia P: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, massage, Pilates, 
Sofia S: Ledbesvär, motions- och idrottsrelaterade skador, Fysisk aktivitet på recept, kost, övervikt, ungdomar 7-20 år,
Viveka: Fysisk aktivitet på recept, hjärtrehab, KOL, bäckenbottenträning, graviditetsrelaterade besvär
Li och Pontus är förnärvarande förälralediga
Ingen remiss krävs. Vi samarbetar med läkarmottagningarna i vårt område och kopplar in läkare vid behov. Avbokning senast 24 timmar i förväg till ditt patientbesök
Gruppträning: Bokning via vår hemsida. Tryck på knappen "boka gruppträning"!
Klarna
Offers online payment with Klarna

Arbetsterapi & sjukgymnastik/fysioterapi

Vid ett nybesök för dig med rygg- och nackbesvär får du träffa en sjukgymnast/fysioterapeut med specialkompetens inom detta område. (Har du akuta besvär kan du också komma på vår drop-in mottagning vardagar kl.13-14.) Undvik, om möjligt, smärtstillande läkemedel fyra timmar före besöket för att resultatet av undersökningen skall bli så rättvisande.
Nybesök sjukgymnastik innebär att du har ett besvär som du önskar få undersökt och bedömt av sjukgymnast/fysioterapeut och inte har varit hos oss under de senaste 365 dagarna. Har du varit hos oss tidigare under året får du istället komma på vår drop-in vardagar kl. 13-14 eller boka en tid via vår tidbokning per telefon.
Nybesök arbetsterapi vänder sig till dig som önskar få hjälp att bedöma dina besvär från händer, vill träna din ADL-förmåga eller önskar få råd angående hjälpmedel.
Nybesök Fysisk aktivitet på Recept vänder sig till dig som har en remiss på Fysisk aktivitet på Recept. Har du inte fått ett recept på Fysisk aktivitet kan vi utfärda ett recept till dig om det bedöms som en lämplig åtgärd. Nybesök Fysisk aktivitet på Recept bokar du endast vid första tillfället. Därefter bokar du dina träningstider med din sjukgymnast/fysioterapeut på plats eller per telefon. Fysisk aktivitet på Recept innebär att du kan få handledning i träning hos oss vid max tolv tillfällen under två månader till patientavgiften 100 kr. Frikort gäller.
Fotanalys vänder sig till dig som har besvär från dina fötter, knän, fötter eller rygg. Vid detta fotanalysbesök gör vi en analys av dina fötter, hur du står och hur du går. Vi använder en spegellåda, gångband, och olika styrketester för att utreda hur du på bästa sätt åtgärdar din besvär. Fotanalysen kan vara hjälpt av att justera hur du står med ett par fotbäddar. En fotscanner används om du bestämmer dig för att beställa fotbäddar.

Tag med dig dina skor som du använder och eventuellt vill skaffa skobäddar till.
Vid detta besök undersöker vi dina svårigheter och undersöker om ett hjälpmedel skulle underlätta i din vardag som till exempel gånghjälpmedel, förhöjningsdynor, griptång m.m. Vi kan endast förskriva hjälpmedel till dig som är bosatt i Västra Götalands regionen.
Nybesök andningsskola riktar sig till dig som upplever andningsbesvär. Vid besöket sker en bedömning av besvär. Nybesök andningsskola syftar till att utreda om andningsskola skulle vara ett alternativ för dig. I andningsskolan får du lära dig andningsteknik som minskar trötthet, andfåddhet och hur du efter din förmåga ökar din fysiska aktivitet, hur du tränar rörlighet samt stärker viktiga muskler. Vår andningsskola blir ett stöd för dig med både teori och praktik.

Nybesök artrosskola är ett Individuellt nybesök för dig som har fått diagnosen artros eller som önskar få dina knän/höfter/händer undersökta för en bedömning om det handlar om artros. Du får vid "nybesök artrosskola" en bedömning och de första råden för att minska dina besvär. Efter "nybesök artrosskola" reserveras en plats in i vår artrosskola och en behandlingsplan läggs upp med både tre teoretiska tillfällen och upp till tolv träningstillfällen
Nybesök för dig som är under 18 år och som kanske kommer tillsammans med förälder. Nybesök innebär att du inte har varit hos oss det senaste året.
Nybesök handbedömning riktar sig till dig som har besvär i underarmar, händer, fingrar och/eller handleder. Vid handbedömningen gör arbetsterapeuten en noggrann undersökning och ger råd om hur du skall träna för att minska besvär. Andra åtgärder som tejpning, ortos, vidare undersökning hos fysioterapeut är också något som utreds vid ett nybesök handbedömning.
Detta besök är lämpligt att boka för dig som tränar regelbundet och har fått en skada. Den vanligast anledningen till en besvärlig skada är oftast en tidigare lindrig skada med otillräcklig rehabilitering. Det går inte att vila sig i form. Riktad träning som är rätt doserad är rätt väg att gå. Vi hjälper dig att analysera dina besvär och komma igång med framgångsrika åtgärder.
Nybesök "Kropp & själ" vänder sig till dig som är intresserad av vår patientutbildning "Kropp & själ". Vid nybesöket "Kropp & själ" sker ett samtal och bedömning om patientutbildningen "Kropp & själ" är en åtgärd som du själv och din terapeut bedömer är en lämplig nästa åtgärd. I patientutbildningen "Kropp & själ" ingår både nio teoritillfällen och nio individuella handledda träningstillfällen. Vid nybesök "Kropp & själ" sker en planering kring om du vill påbörja patientutbildningen och när det skall ske.
Nybesök sömnskola är ett individuellt nybesök för dig som har sömnbesvär. Du får en bedömning och de första råden för att minska dina besvär. Vid nybesök sömnskola sker ett samtal och bedömning kring om deltagande i sömnskolan skulle vara ett lämpligt nästa steg för dig. Vid nybesök sömnskola reserveras i så fall plats för dig i vår sömnskola
Nybesök Vardagsbalans är ett besök där du träffar en arbetsterapeut och kretsar kring hur din vardag ser ut. Några frågor som tas upp vid "nybesök vardagsbalans" är: om du upplever stress? Om du blir du stimulerad av din vardag? Hur din dag ser ut tidsmässigt. Om du har vridit på dygnet? Hur kan du strukturera din tid för att både känna lugn och stimulans?
För dig som önskar en uppföljning för att utvärdera/utveckla din träning efter att ha tränat på egen hand en period. Uppföljningsbesök för dig som har deltagit i vår artrosskola.

Graviditetsbesvär före och efter förlossning

Tre olika typer av besök:
- Graviditetsbesvär: Du som är gravid och har besvär från rygg och/eller bäcken välkomnas till individuell bedömning och rådgivning. Du får lära dig hur du kan avlasta rygg och bäcken. Vi går igenom specifikt träningsprogram för graviditetsbesvär.
- Smärtlindring inför förlossning: Uthyrning av TENS-apparat
- Mamma-mage-träning: Specifik individuell träning för dig som varit gravid och vill få professionell hjälp att träna på rätt sätt
Du har möjlighet att hyra en TENS en månad i förväg inför din förlossning. Vid detta besök får du prova hur det känns och hur du skall använda detta biverkningsfria hjälpmedel. Besöket kostar 100 kr. Hyreskostnaden 600 kr

Massage

Vid ett massagebesök använder vi oss av klassisk massage och genomförs av leg.sjukgymnast/fysioterapeut. Vår yrkeskompetensen säkerställer goda kunskaper om kroppen, dess anatomi och sjukdomslära vilket innebär att massagen har goda förutsättningar för en positiv upplevelse med varaktig effekt. Du kan också få råd om andra åtgärder som kan vara andra verksamma.
10-kort för 4 000 kr.
Välkommen!

Hälsa i Kubik

Vi är 10 fysioterapeuter och en arbetsterapeut med stor erfarenhet av specifik undersökning av symtom och träning för olika besvär. Till oss kan du komma med akuta besvär t.ex. ryggskott eller efter en operation. Ingen remiss krävs. Vi kan också erbjuda ett brett utbud med träning i bassäng, i varmt vatten, ett tusen kvadratmeter stort välutrustat gym och sedvanlig medicinsk tränings terapi.
Vi erbjuder även patientutbildningar så som sömnskola, artrosskola och stresshanteringskola "Kropp och själ".

Högkostnadsskydd och frikort gäller. Behövs tolk måste bokningen ske per telefon.

Välkommen!

Show contact information
Website
Opening hours mån-tor. 08.00-19.00
fre 08.00-17.00
lör 10.00-14.00
OBS! Justeringar vid klämdagar och långhelger.
Address
Åbäcksgatan 6A
431 67 Mölndal
Krokslätt
Open in Google Maps 🗗