What would you like to book?

Klarna
Offers online payment with Klarna

Kurs

Inom yoga ett viktigt redskap, faktiskt en egen gren med lika stor betydelse som asanas (kropps positioner)

Vi kommer använda olika tekniker från yogan för att skapa större plats och frihet för andetaget, titta på andningen koppling till postural muskulaturen (vilket är ett finare ord för de muskler vars uppgift det är att ge dig en stark och AVSLAPPNAD hållning)

En funktionell och naturlig andning ger dig mer energi över till det du vill göra, minskar spänningar i kroppen som ofta leder till smärta, oro, ångest.

Det finns många sätt att andas för att hantera saker, min utgångspunkt är att vi kan frigöra andningen och frigöra oss från det vi vill hantera.

Detta är en workshop och en behandling i sig.
Beröring är ett basbehov, något som vi kan törsta efter i våra kroppar. En kärleksfull beröring kan ge avslappning, intimitet och läkning för en stressad själ.

Den viktigaste komponenten i kärleksfull beröring är NÄRVARO, det största hindret för närvaro är prestation.

Vi kommer att jobba oss in i ett avslappnat tillstånd genom yoga som tillslut blir en behandling, en gemensam upplevelse för både givare och tagar.

Kom tillsammans med någon, eller kom själv och hitta en kompis på plats
Detta är en mix av tekniker med tradition och historia blandat med den senaste forskningen. Jag delar med mig av det som jag hittat i mitt sökande efter förståelse för mig själv, världen och mänskligheten. I botten ligger en djup längtan efter att läka världen och att få leva i harmoni med människor och naturen. Jag tror på att stärka individen så att vi vågar stå i det som är obehagligt och tufft utan att rygga tillbaka eller tappa vårt eget center.

Teknikerna spänner från dans till stillhet precis som livet går från högt och lågt, från samtal till inre reflektion.

Dessa tekniker gör dig inte bara bra på att hitta stillheten och ditt fokus i den tillrättalagda miljön en yogastudio innebär, den gör dig starkare i att vara DU med familjen, på ica, i trafiken, där du lever ditt liv. Men denna långhelg innebär också en chans att koppla av och landa in i det läkande i nuet.

Vi kommer utgå ifrån min lokal på Fabriksgatan men kommer att utnyttja naturen utifrån väder och förutsättningar.
Vissa delar kan förläggas i närheten av havet, norr om Kalmar i min trädgård, vi löser transporter utifrån förutsättningarna som finns då.

Ungefärligt schema
7-8.30 Morgon praktisering
9-11 Frukost
11-13 Workshop/föreläsning teknikerna
13-14.30 lunch
14.30 -15.30 Teori/reflektion/journaling
15.30-17.00 Fysisk praktisering
17.00-17.30 fika
17.30-19.00 Mjuk praktisering

Din investering: 3000sek
Anmälan är bindande, undantag vid läkarintyg

Frukost, fika, kaffe och te kommer att finnas på plats

Lunch löser du själv.

Konsten att flöda i vilanVälkommen till en inkännande och själv-utvecklande kurshelg i Restorative Yoga.Du får lära dig grunderna i den fysiska och energiska praktiseringen av restorative yoga, det jag själv kallar för Dvalan. Att hitta verktygen för att låta kroppen hamna i så djup avslappning och medveten sömn att själv-läkningen kan börja ske från den djupaste dimensionen av dig.

Praktiserandet av dvalan är konsten att kunna flöda i vilan. Det handlar om att landa djupt in i det vilande parasympatiska och enteriska nervsystemet för att brusreducera och smälta igenom spänningar och en stagnerad och överbelastad kropp. Möjligheten att landa i stadiet där själen får tala bortom brus och stress, genom öppnandet av alla dina sinnen i det rena, avskalade och återhämtande. Det är en inre dans, som låter dig finna lätthet i den naturliga rytmen i det simpla varandet.

Du får utforska dig in i grundläggande principer, funktionell & subtil anatomi, den djupa sömnen (yoga nidra), det meditativa, läkande ljudbad & vibrationer och hur du transformeras genom att möta dig själv och andra utifrån kärlek & compassion.En djupdykande, hjärtöppnande och omhuldande kurshelg. Kom och var stöttad i det som är.Med dig får du en manual, litteraturlista, och nya insikter efter avslutad helg.

Denna kurs passar dig som känner kallet att förmedla konsten att flöda i vilan eller för dig som vill fördjupa din egen-praktisering.


25-27 oktober
8.30-17.00


OBS anmälan är bindande, undantag vid läkarintyg

Yoga

Andning, meditation och energiarbete för att nå en inre vila i dig själv.
Sen jag började praktisera dessa tekniker dagligen har jag blivit lyckligare, mer harmonisk och mer levande.

Som ett motgift mot stress och oro

Passar ALLA
En yoga klass som jobbar med din core genom alla dina lager.
Fysiskt blir du starkare och rörligare
Energimässigt får du bättre självförtroende, bättre kontakt med din magkänsla och känner dina gränser mot världen tydligare
Yin yoga handlar om upplevelsen snarare än formen.
Genom vilsamma passiva strechar jobbar vi med leder, ligament och bindväv.

Det är en meditativ yogaform. Kroppens energisystem stimuleras via meridianer. Under sommaren när eld elementet är starkt i naturen kommer fokus ligga på positioner som stimulerar vatten och jord elementen för att balansera med svalka
Klassen startar i stillhet med yinyoga och meditation som ökar rörligeheten och närvaron i kroppen.
Klassen avslutas med mer energi och dynamiska rörelser som hjälper dig att bli starkare och piggare och få mer energi över till din dag.
.... eller det feminina självledarskapet.
Genom tekniker hämtade från yogan och tantra kommer vi stärka 3 specifika krafter i oss som är läkande för det kvinnliga och synen på din egen kvinnlighet oavsett om du är kvinna eller man.

Detta är inte ett kvinnor kan uppror med rötter i att bevisa att vi är lika bra. Nej detta är inte ens på tapeten. Vi tar avstamp i tantriska tankar om att feminint och maskulint är två olika ingredienser i verkligheten.

Detta handlar om att upptäcka lusten, vad har du lust att göra (allt för många svara Jag vet inte på detta), renodla, vad DU vill oavsett om det är flytta ut på landet, starta en amatör teater grupp, dansa, eller bara vila lite mer. Vi renodlar och stärker kontakten med lusten.

Den andra delen handlar om vad gör vi med lusten om ursäkterna är många och stora. Har ger jag dig verktyg och kontakt med din inre kraft för att skär genom alla motstånd och ursäkter att du brinner klart och starkt i din lust och din kraft.

Sista komponenten är gemenskap - systraskap, en trygg space att dela både styrkor och svagheter, hålla och bli hållen. Lyssna och bli lyssnad på utan dömande och lagande. Efter den fysiska praktiseringen landar vi i samtal där allt är accepterat.

Samtalen kommer att ha ett tema för varje gång.
Relationer, föräldraskap, pengar, livspussel, sex ja, lite vad som känns aktuellt där och då.

Dessa träffar kommer att ske 1 ggr i månaden, du kan vara med på en eller på alla

Din investering är symbolisk för lokalhyra och fika
ge det du tycker passar din förmåga 50-200kr

Personlig träning

En enskild yoga session skräddarsydd efter dina önskemål och behov.

Passar såväl nybörjare som avancerad yogautövare
Denna session går vi på djupet med core muskulaturen, via andningsövningar och aktiveringsövningar av bäckenbotten säte och de djupaste lager av stabiliserande muskler.

Passar alla
Passar dig som vill bli lite mer medveten om din kropp, hur den rör sig och hur du kan använda den med energieffektivt, undvika smärta och överbelastning.

Vi går genom kroppen och jobbar med övningar som aktiverar det som behövs, strechar det som behövs

Öppen och Stark
Under denna session jobbar vi med andningsövningar som frigör och optimerar för din andning.

Perfekt för dig som är stressad, stel och spänd kring axlar och nacke
När det svåraste jobbet är det som sker innan du kommer till din yogamatta. Att skapa utrymme i ditt liv att ta hand om dig, passar dessa perfekt.
Att ses en gång i veckan i 12 veckor skapar en vana för dig att prioritera dig själv, bortsett från den fysiska praktiseringen som vi gör så blir du bättre på att sätta gränser, stå upp för dig själv, prioritera dig själv.

30min sessioner kan endast bokas inom ett 12 veckors paket.

Energibehandling

Kombinera din reikibehandling med intuitiv coaching för att få stöd i din resa hur du ska utvecklas vidare från de blockeringar och mönster som dyker upp.

Steg för att ta ut ny riktning istället för att göra om samma sak igen,

Massage

Här blandas massage med healing och guidande frågor för att stötta dig kroppsligen, själsligen och mentalt till ett ökat välmående
En friskvårdsbehandling - massage grepp och eteriska oljor som anpassas efter dina behov som hjälps kroppen till avspänning och ett tillstånd som boostar kroppens egna förmåga till läkning
En behandling enligt thailänsk tradition med streching, energiarbete och passiv yoga. Utförs på golv med kläder på. Kom i mjuka kläder som tillåter rörelse i kroppens alla leder.

Thai massage kommer ffa från två olika traditioner. Jag är skolade i den mjukare traditionen med mer fokus på läkning, avslappning och en meditativ upplevelse

Jämtfjällan Yoga & Massage

Min vision är att hjälpa människor till mer frihet i sina liv genom att skapa en medvetenhet kring sig själv.
"Vi ser inte saker som dom är, vi ser saker som vi är."

Genom tekniker som massage, yoga, andning, reiki, skapar vi tillsammans en harmoni så du inte behöver slösa energi på att ständigt kämpa emot dig själv för att bli något annat. Jag guidar dig till en friare version av dig

Sommarschema yoga v.24-34 (uppehåll v.27-28)

Måndag
12.00 Yoga - Heal
16.30 Global yoga - Core
Tisdag
6.50 Yin/yang - morgon yoga klubben
Torsdag 19.00 Yin Yoga

Show contact information
Website
Address
Fabriksgatan 20B
392 34 Kalmar
Malmen
Open in Google Maps 🗗