Vil du bestille?

MediYoga är en svensk yogaform som genom forskning löpande utvecklas av MediYoga Institutet.

MediYogans syfte och mission är att verka som en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård med forskning och beprövad erfarenhet som utgångspunkt. Vi har utbildat fler än 2.500 instruktörer och patienter erbjuds idag MediYoga på mer än 224 sjukhus och vårdcentraler i Sverige.

MediYoga erbjuds idag på många platser runt om i Sverige, på allt ifrån sjukhus, vårdcentraler, rehabkliniker men även utbrett på friskvårdscenter, yogastudios osv.

MediYoga Center är våra specialiserade yogastudios för dig som vill träna MediYoga under ledning av erfarna Lärare och Terapeuter. Varmt välkommen!
Klarna
Offers online payment with Klarna

Drop-In MediYoga

En klass för dig med MediYogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol.
Vi går igenom tre baspass och sex meditationer (MediYogas startpaket). Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.
Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Måndaga17-18:15

MediYogalärare och terapeut: Viktoria Gerlin, viktoriagerlin@hotmail.com
GE DIG SJÄLV ETT KÄRLEKSFULLT ANDRUM I VARDAGEN.

Måndagar 18:45-20:15
8/10 t.o.m 17/12, 10 ggr (uppehåll v 47)

I denna 10-veckors kurs kommer vi utforska MediYogans enkla men kraftfulla yogarörelser, andningsövningar och meditationer. Vi använder tusenåriga tekniker för att frigöra blockerad energi i kropp och sinne. I kinesisk medicin talar man om balansen mellan Yin och Yang och i den yogiska filosofin beskrivs vårt energisystem utifrån chakrasystemet. I den här kursen kommer vi ge särskilt utrymme åt Yinenergin i kropp och sinne.

Vi lever i en tillvaro där många upplever att de är stressade och pressade på flera plan i livet. En tillvaro som tar oss från vår naturliga rytm och koppling till naturens element och årstider. Stressen sätter sig som spänningar i muskler, stelhet i leder och påverkar vår livsviktiga andning så att kroppens syresättning blir bristfällig. Något som gör oss trötta och orkeslösa. Vi vissnar helt enkelt.

Med regelbunden utövning av yoga och meditation bli du mer inkännande för kroppens signaler och ditt andetag. En väg till ökad kraft, glädje och balans i livet.

Under kursens gång kommer du också möta den nio attityderna i Mindfulness för ökad närvaro och medvetenhet i nuet. Du får också med dig övningar att praktisera och reflektera över i din vardag.

För mig är närvaro i kropp och sinne nyckeln till kärlek och medkänsla både till mig själv och andra. En ödmjukhet inför att allt förändras och att vi behöver släppa taget om det som begränsar och håller oss tillbaka så att vi kan leva livet fullt ut.

Lärare: Ewa Norén
Har du frågor om kursen? Kontakta: ewanoren63@gmail.com
MediYoga Mjuk – Möt din stress med inre ro

Alla har vi en grundläggande erfarenhet av lugn, tillit och fullständig trygghet. Vi har alla startat livet i en livmoder som försåg oss med allt det vi behövde. Tänk att få komma tillbaka till den känslan och fylla på med tillit och kärlek till dig själv.

I MediYoga Mjuk använder vi oss av beprövade och djupverkande övningar som du utför sittande på stol eller på matta. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. En möjlighet att återkomma till din allra första upplevelse av kärlek och tillit.

Trots att övningarna är lugna och varsamma så når du effekter över tid som ökad smidighet, en bättre andning och ett större lugn. Med hjälp av MediYoga kan du påverka besvär från rygg och leder, sömnproblem, stress och oro. Din medvetenhet om dina reaktioner i ditt sammanhang kan förbättras och därmed finner du lättare vägar ut ur mönster som du inte mår väl av.

Detta är en kurs som kombinerar MediYogans tre grundläggande pass med flera fortsättningspass och meditationer. 

Känn dig varmt välkommen till 90 minuters MediYoga på tisdagskvällar i en stillsam och tillåtande miljö. Det finns alltid möjlighet att ta igen missade pass vid andra tillfällen under terminen.

Är du nyfiken, kom gärna och prova en kväll utan förpliktelser!

Lärare: Brita Nordblad

Har du frågor om denna kurs? Kontakta britanordblad.sinnesro@hotmail.com


MediYoga - Yoga för helhet

Det är inte stressen i sig som är farlig för dig, utan bristen på återhämtning och Mediyoga har i forskning visat sig ha goda, mätbara effekter på stressreducering - vilket denna terminsklass har fokus på.

Du får verktyg att hantera stress på praktisk nivå vilket ger effekter som bl.a. bättre sömn, rörligare kropp, minskad smärta, ökad självmedvetenhet och självkänsla - en ökad känsla av helhet.
Vi gör lugna, mjuka och samtidigt kraftfulla Mediyoga-pass, där det inkännande av din egen kropp är det centrala - vad är det den signalerar till dig?
Kom och möt dig själv - där du befinner dig.

Lärare: Ewa Hörnfalk Fahlén
Har du frågor om kursen? Kontakta ewa@peaceoflife.nu
Mediyoga kurs för hormonbalans
Hormonerna är nyckeln till vårt befinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Hormonerna spelar oss också ett spratt under livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid eller klimakteriebesvär. Denna kurs rekommenderas även vid minskad sexlust, sköldkörtelobalanser, utmattade binjurar och andra hormonella obalanser. Yogan balanserar hormonsystemet och är stressreducerande. Kursen är även för dig som vill hålla ditt hormonsystem ungt och vitalt. Välkommen till en höst fylld av livskraft och livsglädje!
Chakra/Stress, 17:00-18:30

En klass för balans i chakrasystemet! Chakrasystemet är ett sätt att beskriva människan som energivarelse där kropp, själ och sinne kopplas samman till en odelbar helhet. Chakrasystemet beskriver vem du är och är ett värdefullt verktyg för att uppnå självinsikt, förändring och läkning på alla plan.
När du är i balans och mår bra flödar det mellan dina chakran. Om du däremot känner dig i obalans, är trött, nedstämd, stressad, stel eller har ont någonstans, så kan det enligt det yogan bero på blockering i ditt chakrasystem eller mina dina chakran.
Denna kurs bjuder in till en spännande resa genom chakrasystemet, där du kommer att få besöka de sju mest centrala chakran och dess påverkan på din hälsa och ditt välmående. Målet är att skapa balans, frigöra energi och kraft så att du kan komma i kontakt med din fulla potential och ditt sanna jag. I kursen ingår specifika yogapass och meditationer till varje chakra, samt kursmaterial och reflektioner att ta med i din vardag.
Passen är lugna och läkande och till för alla, även nybörjare.
Mediyogalärare och terapeut Lina Siring
Epost: linasiring@gmail.com
Mediyoga Stress och självmedkänsla. Bli vän med dig själv!

Att stress och utmattning är ett stort problem för många i dagens prestationsinriktade samhälle, är inte konstigt. Vid stress förlorar vi kontakten med oss själva. Naturliga känslor såsom glädje och lugn blockeras, eftersom kroppen är fullt upptagen med att överleva.
Har du höga krav på dig själv, pressar dig hårt för att leva upp till dina egna och/eller andras förväntningar? Har du svårt att ta det lugnt och koppla av? Den här kursen vänder sig till dig som upplever stress och/eller utmattning, eller som ligger i riskzonen och vill förebygga.
I denna kurs kommer du att få fördjupa dig i vad stress är och vad som händer med dig när du stressar. Framförallt kommer få verktyg i att kunna möta, hantera och frigöra stress på ett konstruktivt och hjälpande sätt.
Med hjälp av mediyogan, medveten närvaro, andningstekniker, meditationer och en genomsyrande attityd av självmedkänsla, värme och acceptans, kommer du medvetet att träna din hjärna och din kropp att uppleva välbehag och glädje, vilket gynnar återhämtning och bidrar till inre styrka och balans.
Det är min glädje att få välkomna dig till denna kurs. Min vilja är att skapa en plats där du kan tanka energi, få släppa taget om krav och måsten och helt vara dig själv, så att en inre läkningsprocess kan börja utifrån där just du befinner dig.
Vi ses i 13 veckor och gör mjuka, läkande mediyogapass tillsammans. Varje vecka ges du kursmaterial, reflektioner, pdf-fil med mediyogapass och meditationer som du kan tillämpa i din vardag. Kursen är till för alla, såväl nybörjare som mer erfarna.

Har du frågor kring denna kurs? Kontakta lärare Lina Sirling på linasiring@gmail.com

MediYoga Center Göteborg

Varmt välkommen till våra lugna oas i centrala Göteborg.

Vår intention är att verka som en mötesplats där du får stanna upp, hämta kraft och inspiration.

Hos oss är du välkommen precis som du är. Mjuka ullmattor och sittkuddar finns på plats på centret. Inga förkunskaper krävs.

Vår ambition är att verka som en kvalitetssäkrad plattform mellan sjukvård och friskvård. Därför erbjuder vi dig med FaR - Fysisk Aktivitet på Recept 20 % rabatt på terminskurserna.

MediYoga är en terapeutisk och balanserande yogaform, enkelt att utföra och vänder sig till alla människor friska som sjuka. Yogaprogrammen vi använder är väl utvärderade i svensk forskning.


Varmt välkommen!

E-post
Adresse
Föreningsgatan 33
411 27 Göteborg
Landala
Åpne i Google Maps 🗗