Vad vill du boka?

Välkommen till Acuyoga! 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Tjänster

Akupunktur enligt TCM (traditionell kinesisk medicin), behandling efter individuell diagnos som görs med hjälp av frågor, pulsdiagnostik och att jag tittar på tungan. Jag använder mig främst av en form av Japansk akupunktur där mycket tunna nålar används. De flesta upplever behandlingen som mycket avstressande och behagligt. Du ligger på en värmedyna o lyssnar på lugn musik.
Behandlingen börjar med en kortare, avstressande hand-, och ansiktsmassage. Därefter så healar jag dig medan du ligger och slappnar av på en värmedyna och lyssnar på lugn musik. De flesta känner sig lugna och harmoniska efter behandlingen. Jag blandar lite olika healingformer utifrån min intuition men jag har hämtat stor inspiration från bl a Sat Nam Rasayan, Reconnective Healing mfl.
Med Kosmetisk Akupunktur så använder man mycket tunna små nålar som stimulerar ny kollagenproduktion i ditt ansikte. Samtidigt som man behandlar ansiktet så behandlas hela kroppen i och med att ansiktet speglar kroppen. Med denna tusenåriga tradition känner de flesta sig vackrare, piggare och friskare.

Den vitaliserande behandlingen görs av akupunktören med mycket tunna, hårfina nålar. Generellt rekommenderas 10 behandlingar. Återkommande akupunkturbehandlingar främjar tillväxten och fortsätter återuppbyggandet av kollagen som fyller ut eller stramar upp de områden som behandlas. Detta resulterar i en långvarig förbättring/förminskning av fina linjer och rynkor. Tack vare detta (långsamma uppbyggandet av kollagen) är oftast resultat mer långvarigt än någon av de injektionsbehandlingar som för närvarande erbjuds på marknaden.

Medlem i Svenska Akupunkturförbundet

Acuyoga

Välkommen till Acuyoga! Jag som driver Acuyoga heter Cristina Salmeron och har arbetat med akupunktur, yoga och healing sedan 2006.
Jag arbetar med akupunktur enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM), yogaterapi (Kundaliniyoga) och healing. TKM är en flera tusen år gammal holistisk medicin, vilket innebär att man ser till hela människan och utgår ifrån att kropp, psyke och själ är starkt integrerade och påverkar varandra.

En akupunktörs uppgift är att hjälpa kroppen att återskapa balans genom att med tunna nålar stimulera olika akupunkturpunkter och på så vis påverka energiflödet. Detta sker genom att man först ställer en diagnos utifrån samtal med klienten samt genom puls- och tungdiagostik. Många gånger kompletteras behandligen med egenvårdsövningar och/eller kostråd samt råd om livsstilsförändringar. De flesta upplever behandligen som väldigt avstressande och behaglig.
Både akuta och kroniska sjukdomar kan behandlas med TKM akupunktur.

Exempel på vanliga behandlingsområden:

Muskelvärk (Nacke, axel, rygg, knä m m)
Stress
Sömnproblem
Matsmältningsbesvär; magkatarr, diarré, förstoppning
Menstruations- och övergångsbesvär, PMS
Huvudvärk och migrän
Prostatabesvär
Depression och nedstämdhet
Mm mm mm

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Vi har öppet tisdagar och torsdagar 13-18 efter tidsbeställning. Hittar du inte en tid som passar så ring så hittar vi en tid en annan dag.
Adress
Bergsgatan 2B
413 01 Göteborg
Göteborg
Öppna i Google Maps 🗗