Vad vill du boka?

Kontakta oss om du vill ha hjälp att boka eller saknar du lediga tider som passar dig.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Atlaskotan

Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden.

Besöket startar med undersökning av nacken samt mätning och dokumentering av eventuella snedbelastningar i kroppen. Om vi efter undersökning bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Behandling sker sedan mot muskler och ligament utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i nackrosetten, omkring atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum. OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs.

Ett återbesök efter 5-8 veckor (senast 12 v) ingår i priset.

Behandlingen tar ca 75 minuter.

*Avbokning måste ske senast 24 timmar före behandling.
- Vid sen avbokning eller uteblivet besök debiteras 450 kr+45 kr fakturaavgift.
Komplett Atlasbehandling inklusive Infravärme och massage för Barn 8 t.o.m. 14 år. Normalt erfordras inget uppföljande återbesök.
Uppföljning med IR-värme, djupmassage samt kontroll av atlaskotan. Vid behov ny balansering. Detta återbesök ingår i den ursprungliga behandlingen.
För dig som redan genomgått en atlasbehandling finns möjlighet att boka tjänsten "Värme & djupgående massage". Behandlingen anpassas efter dina behov. Vi har möjlighet att kombinera behandling med IR-värme samt djupmassage med de sk Atlantovibbarna. Denna behandling rekommenderas för dig som efter en atlasbehandling blivit bättre men behöver ytterligare hjälp med spända muskler i nacke, hals, skuldror och bröstrygg.
För klienter som tidigare genomgått behandling och vill ha en extra kontroll av atlaskotans läge, behandling med IT värme samt djupmassage med våra vibrationsstavar samt vid behov ny balansering av atlaskotan. (Om atlaskotan ej är förskjuten görs ingen balansering av atlaskotan, och du betalar endast för värme & massage).
Vi gör en undersökning av muskulaturen i nacken för att bedöma om atlaskotan är förskjuten.

Om det visar sig att atlaskotan är förskjuten så kontrollerar vi även eventuella snedbelastningar i kroppen med hjälp av precisionsfotografering och laser. Förmågan att vrida huvudet åt sidorna mäts och dokumenteras. Belastningstrycket på höger respektive vänster kroppshalva fastställs och läggs till undersökningsprotokollet.

Undersökningen tar ca 15 min.
Medlem i Sveriges fotterapeuter

Atlaskotan Helsingborg

Vi balanserar den översta nackkotan, atlaskotan, med hjälp av den innovativa ATLANTOtec® metoden.

För dem som redan genomgått en atlasbehandling och har atlaskotan i balans, finns möjlighet att boka tjänsten Värme & Massage. Vi anpassar behandlingen efter dina behov.

Telefon 042-140270
Webbsida
E-post
Öppettider Måndag-torsdag kl 09-19
Fredag kl. 09-16
Jämna lördagar kl. 10-15
Adress
Elinebergsplatsen 12
256 58 Helsingborg
Öppna i Google Maps 🗗