Vad vill du boka?

Här kan du själv boka tid för våra olika typer av tjänster. Om du så önskar kan du också ringa oss för att boka tid eller för att få allmän information. Kontakta då kundservice 08-442 48 90, mån-fre 8.00-16.00, eller mottagningen direkt på telefonnummer 08-442 48 95.

Hos oss kan du betala med kort eller genom delbetalning via Klarna.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Hörseltest

Om du misstänker att du har nedsatt hörsel erbjuder vi en kostnadsfri* audionomkonsultation med hörseltest. Vi går igenom hörseltestet och diskuterar om det finns situationer där du önskar höra bättre. Leder detta till att du vill prova hörhjälpmedel så hittar vi produkter och lösningar för dig!

Beskriv gärna i fältet noteringar vilken typ av problem som du upplever.

*) Hörseltest avsett för intyg eller till besök hos öronläkare innebär en kostnad på 500 kr.

Hjälpmedel

Om du idag är verksam i arbetslivet och har nedsatt hörsel så kan vi erbjuda dig att träffa en legitimerad audionom för att gå igenom din arbetssituation. Vi reder ut vilka möjligheter det finns för att förbättra din delaktighet och hörbarhet på din arbetsplats och i dina yrkesuppgifter.
Exempel på detta vara vara att göra det lättare att höra på möten och i telefonsamtal.

Vi hjälper också till med en ansökan av heltäckande finansiering för de hjälpmedel som kan vara aktuella.

Besöket är kostnadsfritt.
Här kan du få hjälp att kunna höra bättre i ditt hem och på din fritid. Du får träffa en legitimerad audionom som sätter sig in i dina behov och vilka hjälpmedel som du kan ha nytta av i olika sammanhang.
Exempel på situationer som vi kan hjälpa dig med är att höra ljud från teven bättre, underlätta vid telefonsamtal och att kunna uppfatta att det ringer på dörren.

I vissa fall har du rätt att få hjälp till finansiering av hjälpmedel från landstinget, om så är fallet så hjälper vi dig med det.

Besöket är kostnadsfritt.

Hörapparat

Om du upplever nedsatt hörsel och är intresserad av att prova hörapparater får du träffa en av våra legitimerade audionomer. Vi gör hörselprov och går igenom dina upplevda problem för att se vilken typ av produkt och lösning som passar dig. Därefter får du låna hem hörapparater och eventuella tillbehör för att säkerställa att det fungerar som det är tänkt.

Vi är leverantörsoberoende och ser till att erbjuda den modell och anpassning som passar just dig bäst!

Om du ofta har vax eller vaxproppar i öronen rekommenderar vi att detta åtgärdas innan besöket.

Besöket är kostnadsfritt men vid ordination av hörapparater tas en patientavgift ut på 600 kr.

Hörselskydd

Vi säljer många olika typer av individuellt tillverkade hörselskydd. Fördelen med dessa är att du får ett hörselskydd som är tillverkat efter just dina öron
och behov. Vid besöket finns möjlighet att rådgöra med audionom om bästa val för dig.
Inför besöket rekommenderar vi att du tar bort eventuellt vax då detta kan förhindra avtryckstagning. Vid avtryckstagningen sprutas silikon in i hörselgången, och då den stelnat efter några minuter har vi en avgjutning av din hörselgång. Avtrycken skickas för tillverkning och de färdiga hörselskydden skickas direkt hem till dig. Tillverkningstid beräknas till ca 15 arbetsdagar.

Exempel på olika typer av individuella hörselskydd:

– Hörselskydd med filter (2 495 kr till 2 800 kr)
Lämplig för dig som vistas i stökiga och bullriga ljudmiljöer men som har behov av att kunna kommunicera. Passar utmärkt för dig som t.ex. är musiker, jobbar i förskola eller på restauranger, är ljudöverkänslighet, för konserten, mc-åkning mm.

– Simproppar (2 095 kr till 2 495 kr)
Skydda öronen från att få in vatten när du duschar, badar eller utför någon annan vattenaktivitet.

– Sovproppar (2 095 kr till 2 495 kr)
För bättre komfort vid sömn. Hörselskydden är framtagna för att dämpa ljud som stör vid vila men du kan ändå höra väckarklockan.

– Jägarhörselskydd (6 900 kr)
Dessa är aktiva hörselskydd för dig som jagar och som tycker att det är besvärligt eller varmt med kåpor.

– Industrihörselskydd (5 500 kr)
Aktiva hörselskydd för dig som vistas i bullriga arbetsmiljöer.

Bra Hörsel Sollentuna

Bra Hörsel i Sollentuna är en av landstinget auktoriserad och märkesoberoende mottagning.
Våra audionomer är legitimerade och har lång erfarenhet av hörselvård, både i privat och offentlig regi och ett äkta intresse av att tillsammans med dig hitta bra, individuella lösningar.
Vårt mål är att du ska uppleva att du kommer till audionomer där du får ett personligt bemötande och som har en extraordinär kompetens inom hörsel- och tinnitusområdet samt hörselteknisk utrustning.

Bra Hörsel är en del av Transistor-gruppen – ett svenskt företag som etablerades 1953 då transistorn började nyttjas för att bygga hörteknik. Idag är bolaget en bred och oberoende leverantör inom hörsel med både stora och små varumärken i produktportföljen. Transistor har lång erfarenhet av tekniska hjälpmedel för arbetsplatser, skolmiljö, hemmiljö men också för olika typer av offentliga platser. I gruppen ingår också Earstore.se, en av Sveriges största leverantörer av batterier, slingor, domer, filter och allt annat som behövs för att få hörapparaterna att fungera på bästa sätt.

Hitta till mottagningen:

http://www.brahorsel.se/stockholm/

Anariaplatsen 4
Plan 2
Längst ner i korridoren, väntrum 2
c/o Praktikertjänst

Telefon 08- 442 48 92
Webbsida
E-post
Adress
Aniaraplatsen 4
191 47 Sollentuna
Sollentuna
Öppna i Google Maps 🗗