Vad vill du boka?

På Erik Dahlbergs Kliniken behandlar vi smärta i mjukvävnaden och leder, ger välbefinnande och resultatgivande massagebehandlingar, har gravidmassage och lymfmassage samt arbetar med MammaMage Träning -återträning av inre magmusklerna efter graviditet & ländryggsbesvär. Nu kan du även få hjälp med hjärt- och kärlanalys, hårminiralanalys och näringsterapi.


Erbjuder:
Mammamage träning tre sessioner för 1700kr

Behandlingsserie (tre tider giltig i 2 mån) medicinsk massage och gravid massage för 2100kr


Kurser: MammaMage kurs: Starkare inre bål, Stark inre bål kurs


Avboknings ska ske innan 24h av inbokad tid, annars debiteras tiden.

Välkommen till oss,
Sandra, Linda, Ninnie, Anki

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

MammaMage & Inre bålträning

En 3h workshop i MammaMage träning i liten grupp (max 6 minst 3) som är uppdelad i två delar 1,5 timme var och med ca 30min fika/mingel mellan.

Del 1 är fokus på grunden att hitta kontakten med bäckenbotten och de inre magmusklerna i olika positioner utan att kompensera och med bibehållen andning. Det blir individuell hjälp och korta konsultationer så att du får den hjälp och träning du behöver.

Del 2 är fokus på lättare till tyngre träning i olika positioner där grund aktiveringen alltid finns med i ett ca 60min pass. Därefter pratar vi om hur man kan tänka kring träning utefter sina egna förutsättningar för en gynnsam återhämtning efter graviditet.

Workshopen riktar sig till kvinnor efter graviditet, nyförlösta till de med lite äldre barn. Bebisar är välkomna.

Lördag 16 mars kl 11.30-15.00 på Systerknuten Björksgatan 51 Kålltorp.

Kostnad 550kr

Boka via Boka direkt (ange adress) betalning via faktura som skickas ut på mail.
Inre bålträning fokuserar vi på att träna och koppla in typ1 muskelfibrerna (de långsamma och uthålliga) i hela inre cylindern utan att kompensera via hålla andan eller ta i med andra muskler. Vi undersöker även hur kroppen skapar anspänning idag och lär in nya aktivering mönster i statiska och aktiva positioner samt belyser hållningens västenliga del. Hemövningar ges.

Är relevant för var och en med svag bål eller värk besvär.

Inre bålträning är grundad i MammaMage konceptet som baserar sig i hur vi kan träna upp den inre bålen till god funktion hos både män och kvinnor för en funktionell och hälsosam kropp.
Uppföljning och utveckling.

Inre bålträning fokuserar vi på att träna och koppla in typ1 muskelfibrerna (de långsamma och uthålliga) i hela inre cylindern utan att kompensera via hålla andan eller ta i med andra muskler. Vi undersöker även hur kroppen skapar anspänning idag och lär in nya aktivering mönster i statiska och aktiva positioner samt belyser hållningens västenliga del. Hemövningar ges.

Är relevant för var och en med svag bål eller värk besvär.

Inre bålträning är grundad i MammaMage konceptet som baserar sig i hur vi kan träna upp den inre bålen till god funktion hos både män och kvinnor för en funktionell och hälsosam kropp.
En kurs för dig som vill komma igång efter graviditet/ har en diastas/ besväras av inkontinens/ eller har rygg besvär. Vår träning riktar in sig på att stärka kroppen inifrån och ut, förbättra musklernas funktion och öka spänsten i bindväven. För en stabilare inre bålmuskulatur och för att kunna gå vidare med annan aktivitet eller träning.

Vi kommer att träna på att stärka kontakten med musklerna i bäckenbotten och djupa magen och hålla kvar den anspänningen utan att kompensera. Först i avlastade positioner för att gradvis utmana med tyngre positioner och med rörelser.
För att få en bra kontakt med djupa magen behöver vi en god hållning, lugn andning och känna oss mjuka i kroppen. Så varje session innehåller lite stretch, rörelse, andning och ergonomi.

Kursen riktar sig till kvinnor efter graviditet/förlossning (både nyförlösta och till de som det var för flera år sedan) samt till alla kvinnor och män som har besvär med långvarig fysisk värk och en svag bål.
6 st. tillfällen
Första är en individuell session med undersökning och börja träningen.
Fem gruppsessioner, 50-60min, en i veckan i fem veckor och med övningar att ta med sig hem för att fortsätta med träning mellan sessionerna.
Max 6 personer per grupp för att bibehålla den individuella coachingen, och minst 3.

Löpande kursstarter på Systerknuten i Kålltorp, Björcksgatan 51. Tisdagar kl. 16.30-17.30 barnfria. Torsdagar kl. 10-11 bebisar är välkomna.
Kostnad: 1850kr (inkl. enskild session värde 700kr), bokas via hemsidan

Den individuella sessionen på Erik Dahlbergs Kliniken bokas in separat och senast 2 dagar innan första gruppträningen.

Välkomna!
Sandra

En 6 veckors kurs i liten grupp med individuell coachning för att hållbart stärka bålens funktion och styrka så att den kan skapa stabilitet och rörlighet. Vi tränar kroppen inifrån och ut för att:

• minska värk i tex rygg och nacke,
• gynnsamt börja träna efter graviditet,
• hållbart stärka kroppen efter en tids inaktivitet
• bli rörligare.

Vårt fokus är att stärka kontakten med inre cylindern så att du kan använda den i vardagen, vid annan träning & aktivitet.

Vid träning av den inre bålen involverar vi hela kroppen hitta hållningen, träna balans och koordination. Den specifika träningen av inre cylindern (djupa rygg- och magmusklerna, diafragman och bäckenbotten) innebär bl.a. att bibehålla kontakten med musklerna samtidigt som vi utmanar den via rörelser, lättare och tyngre, utan att kompensera. En mer intensiv träning än Starkare inre bål kursen samtidigt som vi har fokus på kvalitativ kontakt med inre bålen för hållbar utveckling.

Är man kvinna efter graviditet bör man ha börjat tränat bäckenbotten och djupa magen innan. Vid funderingar så ring mig.

Är man ny till inre bålträning rekommenderar jag att komma på ett enskilt besök innan kurs start för att få ut maximalt av kursen och hitta rätt muskler.

Kursen är baserad på mammamage konceptet (specifik träning av inre cylindern) samt på mina kunskaper och erfarenheter som medicinsk massageterapeut med fokus på en smärtfri och funktionell vardag.

Onsdagar kl. 17-18 på Systerknuten i Kålltorp, björksgatan 51. Löpande kursstarter
Kostnad: 1650kr alt. 2250kr inkl. enskilt besök

Välkomna!
Sandra
Finn åter den djupa bålkontrollen efter en graviditet/ förlossning eller vid ländryggsbekymmer. Stärk kroppen inifrån och ut.

Vid första besöket tar vi en grundlig anamnes om din situation och historia. Vi undersöker magen och en eventuell diastas (bredd/längd/djup). Ser hur du idag aktiverar magmusklerna och utifrån det finner, korrigerar och förfinar aktiveringen i flera positioner. Vårt fokus är att finna en funktionell aktivering utan kompensatoriska mönster. Du kommer gå hem med en till tre övningar att träna på, vilka vi reviderar och utvecklar vid ett återbesök.
Rekommenderar tre tider med tre veckors intervaller för att skapa en bra grund.

MammaMage träning är specificerad aktiveringsträning för bäckenbotten och de djupa magmusklerna med syfte att få bättre funktion i dessa muskler och en ökad spänsts i bindväven så att kroppen åter får den stabila kärnan den behöver för optimal funktion och avlastning. Under graviditeten har mjukvävnaden (muskler och bindväv) blivit tänjda och slackats för att skapa plats åt det växande barnet/-nen. Efter förlossningen är det den neuromuskulära aktiviteten vi behöver återskapa samt att stärka dessa muskler så att de kan klara av att stabilisera kroppen i vardagen och sedan vid träning.

Vid ländryggssmärta har man sett att dessa stabiliserande djupa magmuskler får en lägre aktivering, troligen för att akut minska smärtirritationen i området, men om kvarstår blir en bidragande orsak till ökad belastning av ländryggen och bestående bekymmer. Med MammaMage träning – djup bålaktivering- kan vi avlasta ländryggen och effektivt stärka bålen.

Om du har några frågor eller funderingar om din situation går det bra att höra av sig innan bokar tid, samt läs gärna vidare på mammamage.se
Finn åter den djupa bålkontrollen efter en graviditet/ förlossning eller vid ländryggsbekymmer. Stärk kroppen inifrån och ut.

Fokus på återbesök är det revidera hur det har gått och hur magen känns nu samt tar träningen vidare till din nästa nivå. Vi undersöker hur du finner aktiveringen idag, förfinar den samt utmanar aktiveringen med lätta rörelser i för dig- lättare positioner. Du kommer gå hem med en till tre övningar att träna på, vilka vi reviderar och utvecklar vid ett återbesök.

Läs mer om MammaMage träning under fliken MammaMage- Första besöket

Massagebehandlingar

Svensk klassisk massage och laser om behov finns
I förebyggande syfte, rehab, värk eller bara avslappning.
Professionell Massage i Göteborg

Behandlar , förebygger och rehabiliterar
Professionell Gravidmassage i Göteborg- behandlande eller avslappnande behandling.

Hos oss får du behandling av leg. Barnmorska som också är cert. Terapeutisk Gravidmassör, utbildad hos Behadlingsteam John Carrier i Stockholm.

Behandlar, förbygger och rehabiliterar:

• Foglossning och alla slags bäckenbesvär.
• Smärtor i svanskotan och Gravidischias.
• Stelhet och smärtor i rygg, säte, nacke & skuldror.
• Ödem i ben och fötter, även Karpaltunnelsyndrom.
• En stund för sig själva och koppla av.

Klippkort för tre behandlingar erbjudes med god rabatt!
Professionell Mammamassage i Göteborg- behandlande eller avslappnande behandling.

Hos oss får du behandling av leg. Barnmorska som också är utbildad Cert. Terapeutisk Gravidmassör hos Beahandlingsteam John Carrier i Stockholm.

* Koll av magmuskeldelning, relevanta träningsråd.
* Trött Ländrygg och Ryggsmärtor.
* Ont i axlar, stel Nacke och Nackspärr.
* Bäckensmärtor, Ischias, Svanskota och Höfter
* Svullnader, Cirkulationsproblem och Ödem.
* Egentid och Avslappning.

Kippkort för tre behandlingar med god rabatt erbjudes!
Lymfmassage

Ett bra flöde ger ett bra immunförsvar!

Lymfsystemet är kroppens avlopp, lymfmassage förbättrar lymfsystemets förmåga att ta bort slaggprodukter, inflammationsämnen och vätska ur kroppen.

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som ger dig starka smidiga muskler, minskar svullnad, stelhet, smärta och andra krämpor som exempel förkylningar.
Professionell behandling i Göteborg

Hos oss får du behandling av leg.Barnmorska och cert. Terapeutisk Gravidmassör utbildad hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm.

Kombinera massage och djup bålträning/MammaMage träning under ett och samma besök. Vi börjar med att undersöka din mage, kontrollera ev diastas och hur du hittar och aktiverar din djupare bål. Tips och relevanta råd och hur kan du gå vidare. Avslutar med en välgörande massagebehandling utifrån dina behov!
Antingen en behandling där vi undersöker specifika problem så som smärta eller en skada. Eller en välbefinnande massage behandling för friskvård och för att förebygga uppkomst av problem.

En behandling innefattar (beroende på relevans och behov): undersökning som ergonomin, rörelser, relevanta tester, led specifik behandling via manuell mobiliserings teknik, massage, stretchning, triggerpunkts behandling, råd och tips om träning, stretchning och rörelse.
Kombinera en medicinsk massage behandling med ett MammaMage återbesök/djup bålträning för att få ut det bästa av båda.

ARTERIOGRAFI Hjärt- och Kärlhälsa

Arteriografi används för att få en övergripande inblick av kärlsystemet hänsotillstånd.
Pulsvågshastigheten (PWVao) är ett mått på styvheten i Aortan dvs elasticiteten kärlet har.
Argumentations Index (Aix) ger information om tonusen i de små artärerna och arteriolerna.
Mätningen ger er en ålder på dina kärl och som bör vara lägre eller samma som er faktiska ålder.
Det går alltid att förbättra sin hälsostatus med kost och näring.
Återbesök för ny mätning efter genomgången behandling.

Hårmineralanalys

En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad översikt över er mineralstatus samtrelationen mellan olika näringsämnen samt en eventuell förekomst av tungmetaller. Vidare får du en översikt över er hormonella/endokrina balans samt metaboliska typ och hur den påverkar kroppen.
Det biokemiska samspelet utgör grunden för er hälsa.
Läs mer på www.haranalys.se
Ni som har valt Hårmineralanalys 2200kr och fått analyssvaret boka denna tjänst för analysgenomgång gratis.
Ni har redan gjort en HMA analys och vill göra en ny för att se resultatet av kostråden och kosttillskott råden, mineralstatus, tungmetallstatus, förändringar i den hormonella balansen samt den metaboliska typens förändringar.
Läs mer på www.haranalys.se

NÄRINGSTERAPI

En 60 min personlig konsultation för att gå igenom kost och kosttillskott för just er unika situation.
För en mer utförlig beskrivning se Näringsterapi 90 min konsultation
En personlig rådgivning för att optimera er hälsa.
Kost, näring och kosttillskott för just era specifika behov.
Näringsmedicinsk terapi utgår ifrån ett funktionsmedicinska synsätt. En sund och bra kost är grunden samt hälsobefrämjande användning av näringstillskott är en del av detta. Vi arbetar bland annat med att skräddarsy kost och näringstillskott för att stödja en optimal hälsa för individen.
Till vår hjälp har vi exempelvis funktionsmedicinska analyser.
Verktygen är kosten och näringstillskott i form av vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, enzymer, bakterier mm

Näringsmedicinsk terapi är ett viktigt komplement till den allmänna sjukvården och friskvården när det gäller att stödja en optimal hälsa.
Källa: Näringsmedicinska terapeutförbundet (NMTF)

Vi på Naturläkarkliniken AB tillhandahåller funktionsmedicinska provtagningar i samarbete med Nordic Lab i Köpenhamn, Werlab samt gör Arteriografi mätningar.

Vanliga problem som IBS, Colón Irritable, Hjärt- och kärlproblem, Utmattning, Sköldkörtelproblem, Intolleranser, Eksem eller för att maximera din träning.
En kortare personlig konsultation privat eller i ev butik för att hitta rätt kosttillskott för just er unika situation.
För en mer utförlig beskrivning se Näringsterapi 90 min konsultation.
Medlem i Kroppsterapeuternas YrkesförbundBranschorganisationen för Medicinsk Massageterapi

Erik Dahlbergs Kliniken

Hos oss är du i trygga händer. Vi har lång erfarenhet av kiropraktik och massage. Är certifierade av både Master of Chiropractic, av Branschrådet Svensk Massage samt MammaMage
Detta är en kvalitetsstämpel och visar att vi har gedigna utbildningar och hög yrkeskompetens, så att du kan känna dig trygg.
Nu kan vi erbjuda sessioner MammaMage träning- återaktivering av de djupa magmusklerna efter graviditet eller ländryggsbekymmer, med certifierad MammaMageTränare.

Välkomna!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Måndag-Torsdag 9.00 - 18.00
Fredag 9.00-17.00
Lördag en i månaden 10.00-14.00
Adress
Erik Dahlsbergsgatan 4
411 26 Göteborg
Vasastan
Öppna i Google Maps 🗗