Vad vill du boka?

Välkommen
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Individuell utbildning

60 min. individuell coachning med valfri inriktning.
2 x 60 min. individuell coachning med valfri inriktning.

Efter en första träff på 60 min. där du får en fördjupad rörelseanalys och övningar anpassade till just dig och dina behov så ingår det en uppföljning på 60 min. ca: 4 veckor senare.
4 x 60 min. individuell coachning med valfri inriktning.
8 x 60 min. individuell coachning med valfri inriktning.

Analys

Med hjälp av en fotavtrycksplatta analyserar vi din fots form och funktion. Du får en ökad förståelse för hur viktig en funktionell fot är och hur du kan återskapa form och funktion för att frigöra dina rörelser igen!

Grupputbildning

Välkommen till vår utbildning om fötter och naturlig rörelse. Återfå fotens naturliga form och funktion.

Kursen är praktiskt orienterad. Du får med dig en ökad medvetenhet om dina fötter samt flera praktiska övningar som väcker fotens muskler till liv, ökar din rörlighet och styrka. Du kommer att återupptäcka din medfödda kapacitet för naturlig rörelse. Detta oavsett om du sitter, står, går eller springer.

Foten är i grunden ett anatomiskt mästerverk, format av vår evolutionära historia. Med 33 leder per fot och en fjärdedel av kroppens muskler är de skapta för att bära oss fram i naturliga miljöer – över stock och sten.

Det moderna livet är dock på inget sätt snällt mot våra fötter. En livstid instängda i trånga och stela skor gör fötterna orörliga och svältfödda på stimulans. Detta kan yttra sig som olika typer av fotproblem. En fot som inte gör sitt jobb kan även medföra kompenserande, ohälsosamma rörelsemönster i andra delar av kroppen.

Anmälan sker via bokadirekt,se, i butik eller via mejl till: niclas.palmer@freefoot.se

Vi träffas i vår butik Free:Foot sko- & rörelsebutik i Göteborg på Vegagatan 54

Coach Niclas Palmér
Kostnaden är 1295 kr.
Max antal är 8 personer.
Tid: 3 timmar

Varmt välkomna!
Hälsar vi på Free:Foot - Sko och rörelsebutikerna
Freefoot.se
Tillgång till en fri och full andning är en central del i en god fysisk och mental hälsa. Det moderna livet med sin stress och fysiska vanor gör dock att de flesta av oss främst använder våra sekundära andningsmuskulatur - bröst och axlar. En andning som är ytlig, bidrar till parasitiska spänningar och inte lyckas föra nervsystemet till avslappning och vila.

På denna workshop kommer vi gå igenom övningar för att återfår den naturliga andning vi föds med som barn. Vi kommer att fokusera på att:
- Lära känna andningscykelns olika faser
- Aktivera kroppens primära andningsmukulatur (diafragman)
- Släppa spänningar i de muskler som utfört överflödigt arbete

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Metoderna som lärs ut fungerar utmärkt för den som vill öka energin och minska stressen i vardagen; som komplement till fysisk och mental träning; eller som förberedelse för fördjupat inre arbete som exempelvis qigong. Övningarna kommer göras liggande, sittande, stående och gående.

Lärare är Niclas Palmér, coach på FreeFoot Göteborg. Niclas är utbildad och praktiserande massör med ett djupt intresse för kroppen och naturlig rörelse. Sedan flera år har han studerat qigong, traditionell kinesisk kampsport och daoistisk kultivering under guidning av Craig Mallett www.craigmallett.com som är student och lärare inom den daoistiska traditionen Da Xuan.

Praktisk information
Plats: FreeFoot Göteborg, Vegagatan 54
Tid: Lördag 26/10 kl 15-18
Kostnad: 1495 kr (995 kr om du även anmäler dig till söndagens workshop)
Gravitationen är ett fysiskt faktum som formar den värld vi lever i. Vare sig vi står, går eller sitter så är det en kraft som påverkar oss. Allt för ofta är våra vanemässiga hållning och rörelse ur balans med gravitationen men om vi kan hitta nya sätt att vara i harmoni med den så kan den vara en källa till styrka och effektiv, avslappnad rörelse.

Förutom denna fysiska aspekt så är hållning också nära kopplat till vårt känslotillstånd. Hur vi mår och känner oss har effekt på vår kropp och hållning. Men påverkan går också i andra riktningen. Genom att arbeta med vår hållning och våra vanemässiga spänningar så kan vi också komma i bättre mental och emotionell balans.

Detta är en fantastisk träningsform som syftar till att ge effekt på ditt vardagliga liv. Du kommer med övning kunna sitta, stå och gå med bättre hållning, mer avslappning och bättre koordination. Ingen tidigare erfarenhet krävs, övningarna är enkla (men utmanande!) och tillgängliga för alla.

Lärare är Niclas Palmér, coach på FreeFoot Göteborg. Niclas är utbildad och praktiserande massör med ett djupt intresse för kroppen och naturlig rörelse. Sedan flera år har han studerat qigong, traditionell kinesisk kampsport och daoistisk kultivering under guidning av Craig Mallett www.craigmallett.com som är student och lärare inom den daoistiska traditionen Da Xuan.

Praktisk information
Plats: FreeFoot Göteborg, Vegagatan 54
Tid: Söndag 27/10 kl 10-13
Kostnad: 1495 kr (995 kr om du även anmäler dig till lördagens workshop)

FreeFoot, sko- & rörelsebutiken - Göteborg

Visa kontaktinformation
Adress
Vegagatan 54
413 11 Göteborg
Olivedal
Öppna i Google Maps 🗗