Vad vill du boka?

Vi på Friskvård4Life är utbildade till både massageterapeuter och personliga tränare.

Att jobba med helheten är viktigt för oss; behandling, träning och förebyggande. Du väljer Friskvård4Life för att vår massage är djupgående och skräddarsydd helt efter dina behov.                

Vi är certifierade enligt Branschrådet Svensk Massage och medlemmar i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, därigenom har vi patient- och ansvarsförsäkringar - för din trygghet.


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Massagebehandlingar

Massage är en effektiv behandlingsform vid många skador, muskelstelheter, smärta och annan ohälsa. I rehabilitering är den därför ett viktigt inslag. Vanliga symtom där massage brukar fungera mycket bra är : stela/ömma muskler, när du har tränat hårt under lång tid, dålig hållning, musarm, smärta i knän, ryggont, axelproblem, stressrelaterad huvudvärk/nackstelhet med mera.

Jag utför behandlande, idrott- och bindvävs massage som är djupgående och anpassningsbar, allt för att få dina muskler så fria från spänningar, stelhet och smärtor som möjligt.
Jag använder mig av många olika tekniker och tillvägagångssätt, allt beroende på hur dina muskler svarar under behandlingens gång.
Vår idrottsmassage påminner ofta om vår primära behandlingsform, djupgående massage, men vi undersöker även dina eventuella skador och tittar på ditt rörelsemönster och vid behov diskuterar vi en rehabiliteringsplan, du som klient är van vid träning och har god kunskap om övningar både vad gäller prehab och rehab, du idrottar mycket, du vet vad din kropp behöver för att prestera på topp. Skillnaden mellan den behandlande massagen kan också vara att vi med vår idrottsmassage ökar vi dina förutsättningar för kommande tävling eller att ge din kropp snabbare återhämtning efter en tuff utmaning.
Vi känner även om du är påväg att överbelasta dina muskler eller senor såpass att risken för skador är nära.
Massage är en effektiv behandlingsform vid många skador, muskelstelheter, smärta och annan ohälsa. I rehabilitering är den därför ett viktigt inslag. Vanliga symtom där massage brukar fungera mycket bra är : stela/ömma muskler, när du har tränat hårt under lång tid, dålig hållning, musarm, smärta i knän, ryggont, axelproblem, stressrelaterad huvudvärk/nackstelhet med mera. Faktum är att de flesta krämpor uppkommer på grund av obalanser i kroppen vilket massage hjälper till att balansera upp. Massagebehandlingarna Fredrik utför är djupgående och kan jämföras med ett rejält träningspass, dina muskler blir riktigt uppmjukade. Tekniker som används är bindvävsmassage, triggerpunktsbehandling, muskelfokusering, Anatomi train, med mera, allt beror på vilken teknik som din kropp svarar bäst på och vad du söker för. Fredrik har fler än 10000 behandlingstimmars erfarenhet men ser ändå varje ny klient med nya ögon, därför att alla har en unik historia.
Vår bindvävsmassage är utformad för Bodubuildare/Bodyfitness atleter som ska tävla och vill få fram mer sepration mellan muskelbukarna och ett ökat flex samt för dig som har svårt att få ut latsen i en lat spread (djupa lager av fasciablockeringar/spända axlar är vanliga orsaker till detta) Fredrik som utför behandlingen använder sig av GuaSha tekniker/bindvävsmassage och djupgående vävnadsmassage exempelvis när det är mer djupa lager av fasciablockeringar.

Fredrik tävlade själv i CBB och AF för många år sedan men har de senaste åren istället fokuserat på att massera atleter och det har fungerat mycket bra, många av atleterna har placerat sig på prispallen bla SM. Men du får räkna med 1-3 behandlingar per muskelgrupp och bör ta kontakt med Fredrik iallafall 10 veckor innan så att ni har god tid på er att optimera din form, om massagen sker för tätt inpå tävling är det risk att du lagrar extra vätska.

Konsultuppdrag

Jag kommer till ert företag och masserar er personal, enkelt och effektivt! För mer info/konsultation ta kontakt med mig på fredrik@friskvard4life.se eller 0705368158

Personlig Träning

Rörelsecoachning av Joel

Jag jobbar med Rörelsecoachning enligt de principerna som jag lärt mig på Walkfeeling.
Tillsammans återställer vi kroppens naturliga balans, rörelse och egna förmåga att fördela rätt i kroppens leder och muskler.

Vi fokuserar på grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symptomen.
Detta genom att vi fokuserar på de rörelser som du gör i vardagen.
Vilket kan förbättra andning, hållning, gång- och löpsteg och andra aktiva rörelser.För dig som:

* Vill hitta ditt egna rörelsemönster.
* Vill förbättra din kropps potential, hållning, andning, gång- och löpsteg, andra aktiva rörelser.
* Vill förebygga spända muskler och bli rörligare.
*Lära dig att förstå vad din kropps signaler betyder.
* Bli mer inkännande till att något så ”enkelt” kan göra en sådan STOR skillnad!

Vi rekommenderar dig att börja med; 3 tillfällen med 1-2 veckors mellanrum.
Kläder efter väder, då vi kommer att vara inne och ute.
Vanliga kläder räcker, då vi inte ska göra något ansträngande.
Ta gärna på dig de skorna som du oftast använder.
Annars, kom som DU är!
Screening är för dig som vill ha skräddarsydda övningar som passar din kropp! För att du ska kunna prestera bättre, eller hålla dig ifrån skador. Under en screening testar vi vilka rörelsemönster som stärker dina muskler och får dem att sammarbeta bättre, för att ge dig ökad styrka/precision/smidighet. Vi ser bland annat om du tar ut dina rörelser i rätt rörelseplan om inte så tar vi reda på vad det beror på och ger dig övningar som hjälper dig att göra det i framtiden, för att du ska få bättre rörelseenergi och undvika att dra på dig förslitningsskador.

När man tittar på rörelser inom idrotten i sin helhet, räcker inte enbart bålstabilitet för att förbättra rörelsekontrollen och möjligheten att utföra rörelser. En kropp i rörelse kräver en invecklad serie av muskelaktivering och timing som ska passa den aktuella aktiviteten. Vi hjälper dig att testa fram vilka övningar det är just du behöver för att få hjälp med din muskelaktivering och timing.

Friskvård4Life - Alingsås


Friskvård 4Life hittar du på Garvaregårdens klinik, Drottninggatan 24 i Alingsås

VÄLKOMMEN

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Tisdag, Onsdag, Torsdag 09-17
Fredag 08-15

Måndagar arbetar Fredrik från sin klinik i Trollhättan
Ibland har Fredrik ävenföretagsuppdrag eller är på Osteopathögskolan för utbildning.
Adress
Drottninggatan 24
441 30 Alingsås
Öppna i Google Maps 🗗