Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Naprapatbehandling

Vid en naprapatbehandling tas en sjukdomshistoria och du får berätta orsaken till ditt besök. Därefter görs en undersökning med relevanta tester vars resultat sedan ligger till grund för en diagnos. Diagnosen är sedan det som styr valet av behandlingsmetoder, ofta inkluderat mobilisering eller manipulation av leder, olika former av mjukdelsbehandling såsom massage och muskelpressur, samt akupunktur med dry needling-teknik. Även rehabiliteringsträning utgör en stor del av en naprapatbehandling.
När du bokar en massagebehandling hos Friskvårdskollen får du en djupgående massage där fokus ligger på att avhjälpa ett specifikt besvär. Här används flera tekniker inom mjukdelsbehandling och detta är ett bra val för dig som önskar få bukt med ömma och stela muskler, kanske efter ett hårdare träningspass, eller bara vill ha en ordentlig genomkörare av kroppen.
Naprapatbehandling + är precis som det låter, en lite längre session där vi hinner undersöka och behandla dig mer än vid en vanlig naprapatbehandling. Har du haft ont länge eller om det är mycket som du vill att vi ska gå igenom kan ett längre besök vara alternativet för dig.
Massagebehandling + är precis som det låter, en lite längre session där vi hinner undersöka och behandla dig mer än vid en vanlig massagebehandling.

När du bokar en massagebehandling hos Friskvårdskollen får du en djupgående massage där fokus ligger på att avhjälpa ett specifikt besvär.
Här används flera tekniker inom mjukdelsbehandling och detta är ett bra val för dig som önskar få bukt med ömma och stela muskler, kanske efter ett hårdare träningspass, eller bara vill ha en ordentlig genomkörare av kroppen.

Övrigt

Detta är ett alternativ för dig som står inför en stundande tävling. Här gör vi en genomgång av kroppen och ser vad som behöver åtgärdas innan tävlingsdagen. Om din kropp vore en racerbil såvill du gärna göra en service innan du kör ut på banan och ställer dig på startlinjen, varför inte ta hand om din kropp på samma sätt? Det här valet passar även om du tränar mycket och bara vill mjuka upp kroppen.
Athletic 1080 movement system är ett systematiskt test- och mätverktyg som används för att finna just dina nivåer av styrka, rörlighet, stabilitet och uthållighet. Genom att utföra olika standardiserade rörelser stående på en specialmatta kan vi utläsa och identifiera olika fysiska förutsättningar och begränsningar och på så sätt utforma ett individuellt behandlings- och träningsprogram för just dig.
Nu finns möjlighet att boka träningstid enskilt eller i en mindre grupp med vänner tillsammans med din naprapat. Vi kan exempelvis springa intervaller, träffas för lunchjogg, arbeta med rörelse- och/eller styrkeövningar, träna löpteknik eller en kombination av ovanstående. Vi kan också träna tillsammans bara för att det är kul! Vi skapar en träningsplan utifrån dina/era önskemål och genomför den gemensamt.
Ett löpsteg är en komplex rörelse som kräver både styrka och rörlighet i en bra balans. Bokar du en screening av ditt löpsteg får du efter att ha berättat om dina besvär eller önskemål komma upp på ett löpband där du filmas från olika vinklar under tiden du springer. I samband med detta görs också olika funktionella tester som bedömer din styrka och rörlighet. Tillsammans med videoanalysen utgör testresultaten ett underlag för att kunna lägga upp ett specialutformat träningsprogram som syftar till att förbättra din löpteknik och löpekonomi.
Screen2perform – vår väg mot dina mål

Vill du ta din träning till en ny nivå och förbättra dina svagheter? Har du svårt att nå dina uppsatta mål? Besväras du av skador som hämmar dig i din träning och idrottsutövande?

Screen2perform är en metod framtagen för att på ett grenspecifikt sätt och från en funktionell synvinkel kunna identifiera just dina svaga länkar och styrkor i din aktivitet.

Att vara i balans och vara fri från skador och problem är en förutsättning för att kunna nå sina mål. Att öka sin fysiska förmåga bygger på att över tid kunna utveckla sin träning utan att gå över gränsen till att bli skadad. Om du har problem som gör att du inte kan utvecklas och bli bättre än tidigare så är det svårt att nå dina mål. S2P är ett verktyg för att ta reda på var du står idag och med en plan skapa en förbättring mot ditt mål.

Det är inte mängden träning som räknas utan kvaliteten som gör skillnaden.

Screen2perform formas från
- Anamnes: Vi tar en kort beskrivning av din tränings- och skadehistorik. Hur ser din nuvarande situation ut och vad har du för kommande mål?
- 1080MAP: En rörlighetsanalys utförs där kroppens samtliga tre rörelseplan beräknas ur ett 3D perspektiv.
- Videonalys: Vi filmar dig i din tränings- och/eller idrottsmiljö för att identifiera just ditt rörelsemönster.
- Funktionella tester: Individuellt utvalda tester utförs för att detektera såväl styrkor som svagheter speglat till ditt mål.
- Summering och planering: Efter utförda tester kommer vi att - summera dina resultat där vi skapar en plan för att nå ditt mål med en tydlig röd tråd.