Vad vill du boka?

Grön Lyx är en Ekologisk Hudvårdssalong och Butik som ligger i hjärtat av Majorna i Göteborg. På salong Grön Lyx finns det ett helhetstänkande vad gäller det yttre och det inre. För oss är etik viktigt och att värna om miljön, människor och djur. Vi använder ekologiska, veganska produkter och naturliga alternativ. 

Vi vill att ditt besök hos oss ska vara njutbart, men att du samtidigt ska se resultat. Vi vill att du ska kunna välja bland vårt rika och spännande utbud. Hos oss kan du boka flera lyxiga Ekologiska Ansiktsbehandlingar eller Svensk Klassisk Massage tex Avslappningsmassage, Taktik behandling och Lymfmassage.

I vår lilla butik säljer vi också fina hudvårdsprodukter utvalda med tanke på Ekologiskt, Socialt och Etiskt ansvar. Ulrika tar emot Min Friskvård och Actiway.


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Värdekort

3 Kort Lymfmassage 90 min
Ulrika Corneliusson , 2.160,00 kr, värde 2.700,00 kr Mer info
Lymfmassage passar alla men är speciellt bra för dig som känner dig svullen i kroppen, är trött, har värk eller spända muskler. Problem kan bero på kost, mediciner, stress eller tex stillasittande arbete. Lymfmassage får bäst effekt när du bokar flera behandlingar och får dem tätt en period (helst 1ggr/vecka) så att lymfsystemet verkligen får en möjlighet att komma igång. Vid varje tillfälle får du gå igenom ett egenvårdsprogram och prata om andra tips som kan hjälpa dig i vardagen. Detta värdekort ger dig 20% rabatt på hela köpet.
5 Kort Lymfmassage 90 min
Ulrika Corneliusson , 3.600,00 kr, värde 4.500,00 kr Mer info
Lymfmassage passar alla men är speciellt bra för dig som känner dig svullen i kroppen, är trött, har värk eller spända muskler. Problem kan bero på kost, mediciner, stress eller tex stillasittande arbete. Lymfmassage får bäst effekt när du bokar flera behandlingar och får dem tätt en period så att lymfsystemet verkligen får en möjlighet att komma igång. Vid varje tillfälle kommer du att få gå igenom egenvårdsprogrammet och prata om andra tips som kan hjälpa dig i vardagen. Du köper 5 behandlingar till priset av 4 st behandlingar och får 100:- rabatt på en av fyra behandlingar.
5 Kort Massage 30 min
Ulrika Corneliusson , 1.400,00 kr, värde 1.750,00 kr Mer info
Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Svensk Klassisk Massage löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Efter behandlingen kan du få råd på enkla knep för att må bra i vardagen.
5 Kort Massage 60 min
Ulrika Corneliusson , 2.600,00 kr, värde 3.250,00 kr Mer info
Regelbunden massage är bra för dig som behöver motverka trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Svensk Klassisk Massage löser upp spänningar i kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen anpassas till ren avslappning eller mer muskelbehandlande idrottsmassage. Efter behandlingen kan du få med dig råd på enkla knep för att må bättre i vardagen. Du betalar för 4 st behandlingar till värdet av 5 st behandlingar med detta värdekort.
5-kort för Konsultation hudvård
Anja Komi, 2.400,00 kr, värde 3.000,00 kr Mer info
Kom fem gånger till hudvårdskonsultation och få ett tillfälle utan kostnad. Här kan du få hjälp med hudproblem eller att hitta en hudvårdsrutin och den hudvård som passar dig bäst. Genom frågor och att jag tittar på din hy gör vi en plan. Det du berättar stannar mellan oss.
...fler kort
Visa alla kort hos Grön Lyx - Ekologisk Hudvårdssalong & Butik

ANTI-STRESS

En avslappnande och välgörande behandling där fokus ligger på ansiktets olika zoner och punkter. Den varsamma beröringen av ansiktet verkar avstressande. Inom ansiktszonterapin betonas helheten och sambandet mellan kroppens olika delar. En mjuk och skön behandling med massage och tryck som även passar dig med sjukdom som komplement till rehabilitering.
En djupt avslappnande behandling som även främjar blodcirkulationen i hårbotten. Med inspiration bland annat från indisk huvudmassage.
Under denna hårbottenmassage får du ligga ner vilket ger extra avslappning. Jag vänder försiktigt på huvudet ibland för att massera bakhuvudet.
Hårbottenmassagen är utvecklad av ekofrisör Christina Jonsson.
Taktil massage +
Fullbokat
60 min 650,00 kr Mer info
En massage av händer, fötter och rygg som med lätt beröring skapar en djup avslappning. I behandlingen ingår även lätt hårbottenmassage och liggande fotbad. Beröring är bevisat viktigt för läkande, samt välgörande både för kroppen och psyket. Mycket bra som återkommande komplement vid rehabilitering både i samband med kroppsliga sjukdomar och till exempel utbrändhet och stress.
Total avspänning
Fullbokat
75 min 750,00 kr Mer info
En mycket lugnande och avstresssande behandling som innehåller ansiktszon-behandling, penselmassage, hårbottenmassage samt massage av ansikte, dekolletage och armar. Innehåller individuellt anpassade eteriska oljor som förstärker behandlingens verkan. Behandlingen är mycket mjuk och behaglig och lämpar sig för alla som behöver gå ner i varv. Räkna med att du behöver vila ca 15 minuter efter behandlingen. Lämplig även som komplement vid rehabilitering samt vid kroniska sjukdomstillstånd.

Vid bokning av 5 st behandlingstillfällen får du det femte tillfället helt utan kostnad.

EKOLOGISKA BEHANDLINGAR

En avkopplande och djupgående ansiktsbehandling med dubbelrengöring, peeling och färsk ansiktsmask, ekologiska oljor, lera, hydrolat, örter och eteriska oljor. Massage av ansikte, överarmar och dekolletage som ger lymfdränage, avspänning och vitalitet. Produkterna anpassas efter din hy. Behandlingen är fri från konserveringsmedel och syntetiska ämnen.
I denna ansiktsbehandling får du en extra energitrycksmassage och lymfdränage av ansikte och hals. En avkopplande och djupgående ansiktsbehandling med ekologiska oljor, lerpeeling, hydrolat, färsk ansiktsmask och eteriska oljor. Massage av ansikte, överarmar och dekolletage som ger lymfdränage, avspänning och vitalitet. Produkterna anpassas efter din hy. Behandlingen är fri från konserveringsmedel och syntetiska ämnen.
Speciell ansiktsmassage som verkar med lifting-effekt. Bindväven stimuleras och hudens elasticitet främjas. Blodcirkulationen kommer igång samtidigt som du får en djupt avslappnande och skön behandling. Har bäst resultat vid upprepade behandlingar.

Vid bokning av 5 st behandlingar får du den femte helt utan kostnad.
Vi formar brynen efter dina önskemål och formen på ditt ansikte. Vi plockar med pincett och använder ibland även ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker, citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Färgning av ögonbryn.
OBS: tyvärr finns det för närvarande inga ekologiska färger för ögonbryn. Vi använder därför traditionella färger tills vidare. Så fort ekologiska färger för ögonbryn blir tillgängliga, kommer vi givetvis att använda dessa.
Färgning av ögonbryn och ögonfransar inklusive plockning.
OBS: tyvärr finns det för närvarande inga ekologiska färger för ögonbryn och ögonfransar. Vi använder därför traditionella färger tills vidare. Så fort ekologiska färger för ögonbryn och ögonfransar blir tillgängliga, kommer vi givetvis att använda dessa.
Färgning av ögonfransar.
OBS: tyvärr finns det för närvarande inga ekologiska färger för ögonfransar. Vi använder därför traditionella färger tills vidare. Så fort ekologiska färger för ögonfransar blir tillgängliga, kommer vi givetvis att använda dessa.
Du får individuell rådgivning om hur du på bästa sätt sköter din hud. Har du ett hudproblem som du vill ta hand om hjälper jag dig och lägger upp en plan för hur din hud ska få bästa hälsa utifrån ett helhetstänk. Utifrån din beskrivning och det uttryck din hud har just idag görs även en hudanalys. Du får återkomma regelbundet och vi utvärderar resultatet. Den 5e gången är utan kostnad. Konsultationen innefattar vid behov enkel rengöring samt individuellt anpassade produkter. Du får 10 % rabatt vid köp av hudvårdsprodukter vid konsultationstillfället.
Rygg-spa
Fullbokat
50 min 600,00 kr Mer info
En skön och djuprengörande behandling för ryggen. Du får rengöring med rasullera och mjukgörande moroccan black soap och peeling med skrubbvantar. Det ingår även varmt örtvattenomlag och en lermask. En rejäl genomgång som kan vara svår att komma åt att göra själv. Behandlingen avslutas med cirkulationsmassage med ekologisk olja. Huden kan andas och lämnas mjuk. Om du har känslig hy säg till, behandlingen anpassas till din hy.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller ekologiskt socker (oftast fair trade), citron och vatten. Vi kokar det själv. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som vi kokar själv eftersom det inte finns att köpa ekologiskt. Det innehåller endast socker, citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande lavendel-olja efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Ej brazilian och endast kvinnor.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vaxning - hela ben
Fullbokat
60 min 550,00 kr Mer info
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Vi använder ekologiskt/veganskt sockervax som endast innehåller socker (oftast fair trade), citron och vatten. Behandlingen innefattar även lugnande aloe vera-inpackning efter vaxningen. Vaxning med sockervax är mycket effektivt och lämpar sig även för känslig hud.

Håret håller sig borta i veckor och du slipper stubbig utväxt. Efter flera behandlingar minskar oftast hårväxten.

För bästa resultat bör hårstråna vara minst ½ cm långa före vaxningen. Skrubba gärna området som ska vaxas dagen innan och smörj inte huden innan vaxningen.

Efter vaxningen är det skonsammast för huden att inte duscha samma dygn.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Grön Lyx - Ekologisk Hudvårdssalong & Butik

På salong Grön lyx ger vi behandlingar som inte bara påverkar huden. Vi vill också påverka världen och ditt inre.

Vi använder ekologiska produkter, naturliga alternativ till den mest avancerade hudvårdsteknologin och ger även avstressande behandlingar.

För oss är etik viktigt. Allt vi använder är veganskt och icke-djurtestat.

Vi vill att ditt besök hos oss ska vara njutbart, men att du samtidigt ska se resultat. Vi vill att du ska kunna välja bland vårt rika och spännande utbud. Ekologiskt har aldrig varit roligare och lyxigare.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Slottsskogsgatan 48 D
414 70 Göteborg
Majorna
Öppna i Google Maps 🗗