Vad vill du boka?

Välkommen till din hälsomottagning i Karlskronas vackra skärgård.

Vi har en gedigen kunskap och helhetstänk när det gäller din hälsa, där vi erbjuder både företag och privatpersoner personliga hälsoprogram, labbanalyser, andningstest, kroppsscanning, effektiva kroppsbehandlingar med de senaste teknikerna så som Magneton och ljudvågsbehandling, olika stärkande träningspass och föreläsningar m.m.

Oavsett problematik eller diagnos är du hjärtligt välkommen till oss för analys, behandling eller rådgivning.

Vi är även stolta över att vara den första mottagningen i Blekinge som erbjuder framtidens fysioterapi Postural träning- OptimumMetoden.

Oliven och Tobisakliniken erbjuder tillsammans ett helhetstänk gällande din hälsa.


Vi som jobbar heltid på mottagningen är:
Anna Baard-Blixt 
Dipl. Näringsterapeut
Blod- och DNAanalytiker
Optimumtränare & Massör

Nettan Johansson
Dipl. Idrotts- och Friskvårdsmassör
Lymfmassör
Coach Medveten Andning
Boka tid här: https://tobisakliniken.bokadirekt.se


Hjärtligt välkomna till oss på Tyska Bryggaregården ingång 1B till respektive mottagning och ingång 1A våning 4 för gruppträning och föreläsningar.Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Gruppträning Postural Träning - Optimum Metoden

Detta är ett grundpass som passar alla oavsett förkunskaper. Träna upp din rörlighet och rörelsemönster igen så din kropp jobbar med dig. För att minska ev smärta eller hålla sig skadefri.

Pris:
-Drop in: 120kr
eller
-Träningskort maj-juni 500kr. Då får du även fritt gå på min kollegas pass Energikicken m.fl:
https://www.bokadirekt.se/places/tobisakliniken-28256

Max 11personer/pass.
Min 3 anmälda för att passet ska starta.

Hjärtligt välkomna till oss :)

Provtagning

Det kan vara svårt att få tid för enklare provtagning på din vårdcentral. Därför vill vi erbjuda detta vid ett kortare besök.
I vår stora hälsoanalys ingår dessa tester.

Besöket tar ca. 20minuter beroende på hur många prover du ska ta och kostar 200kr i grundavgift.
Respektive prov tillkommer där du själv väljer vad just du behöver få svar på:

-Blodtryck 30kr
-Hb - blodvärde 40kr
-Glukos - blodsocker 40kr
-Hb & Glukos 70kr
-Metallbelastning urin (zink, bly, koppar, kadmium, kvicksilver) 90kr
-Combur 10 urin 60kr
-Omronvåg 10kr - skelettmuskelmassa%, kroppsfett%, visceralt fett och vikt
Combur visar följande parametrar:
*Densitet
*pH-värde
*Vita blodkroppar
*Nitrit = bakteriell infektion av Escherichia coli, Enterobacter, Citrobacter eller Proteus.
*Proteiner
*Glukos
*Ketonkroppar
*Urobilinogen
*Bilirubin
*Röda blodkroppar

Vill du ta alla proverna under ditt besök är den totala kostnaden 460kr.

Om du ska kontrollera ditt fastesocker får du inte ha ätit något under minst 12 timmar, för övriga prover gäller 2 timmar.
Drick vatten som vanligt.

Kom 10minuter innan för att fylla i en hälsodeklaration och varva ner.

Ingen hälsorådgivning efter resultat ingår.

Hjärtligt välkommen.

Funktionsmedicin/Näringsmedicin

Om du ej har möjlighet att besöka vår mottagning går det bra att beställa olika labbanalyser även på distans då vi använder labb som tillhandahåller denna möjlighet.

Vi har en första kontakt via telefon/mail för att gå igenom din situation och vilka eventuella labbprover som kan vara aktuella.

Exempel på labbanalyser:
- Fertilitet och hormoner
- Sköldköteln
- Mage/tarm


Här erbjuds en analys av din inre och yttre hälsa där vi tittar på flera av din kropps funktioner, näringsämnesstatus, vätskenivå, pH-värde, huden m.m. Många går idag runt med diffusa symtom som värk, allergier, trötthet, koncentrationssvårigheter, överaktivitet, huvudvärk, acne, återkommande infektioner, förkylningar och sömnproblem som man inte blir av med.

Genom en kroppsanalys med bl.a. torrblod- och levandeblodanalys, kroppssammansättningscanner, HRV-mätning och urinprover m.m. får du en bild över hur din kropp mår på insidan, så du kan få rådgivning om vad som kan behövas för att du ska återfå en biokemisk inre balans i din kropp och din hälsa för att kunna njuta av livet.

Jag ger råden, men det är du som gör det roliga jobbet och får njuta av belöningen. En möjlighet att ta hand om dig själv och din livslånga hälsa.
Det är aldrig för sent!

Under ditt besök ingår behandling med ljuslampa, Revitive eller Infraröd madrass medan jag går igenom dina tester.

OBS. När jag har mottagit din bokning kommer du få ett mail med material som du ska fylla i och ha med dig till besöket, samt information om hur du ska förbereda dig.

-Du behöver 4 dagar på dig för att göra dina förberedelser från det att du har fått din bokningsbekräftelse. Så tänk på detta när du väljer datum.
Här erbjuds en analys av din inre och yttre hälsa där vi tittar på flera av din kropps funktioner, näringsämnesstatus, vätskenivå, pH-värde, tungmetaller, huden m.m.
Många går idag runt med diffusa symtom som värk, allergier, trötthet, koncentrationssvårigheter, överaktivitet, huvudvärk, acne, återkommande infektioner, förkylningar och sömnproblem som man inte blir av med.

Genom en kroppsanalys med bl.a. torrblod- och levandeblodanalys, kroppssammansättningscanner och urinprover m.m. får du en bild över hur din kropp mår på insidan, samtidigt som du kan få rådgivning av vad som kan behövas för att du ska återfå en biokemisk inre balans i din kropp och din hälsa för att kunna njuta av livet.

Jag ger råden, men det är du som gör det roliga jobbet och får njuta av belöningen. En möjlighet att ta hand om dig själv och din livslånga hälsa.
Det är aldrig för sent!

Utöver analysen får du här även en behandling under 30minuter som skräddarsys efter din problembild. Behandlingen varierar mellan massage-kinesisk koppning-postural analys, holografisk kinesiologi eller InfraRöd madrass. Detta för att starta igång kroppens naturliga läkningsprocesser direkt.


OBS. När jag har mottagit din bokning kommer du få ett mail med material som du ska fylla i och ha med dig till besöket, samt information om hur du ska förbereda dig.

-Du behöver 4 dagar på dig för att göra dina förberedelser från det att du har fått din bokningsbekräftelse. Så tänk på detta när du väljer datum.
Uppföljningsbesök Hälsoanalys.

Under ditt besök ingår behandling med ljuslampa, Revitive eller Infraröd madrass medan jag går igenom dina tester.


OBS. När jag har mottagit din bokning kommer du få ett mail med material som du ska fylla i och ha med dig till besöket, samt information om hur du ska förbereda dig.

-Du behöver minst 3 dagar på dig för att göra dina förberedelser från det att du har fått din bokningsbekräftelse. Så tänk på detta när du väljer datum.
Utöver återbesöket får du här även en behandling under 30minuter som skräddarsys efter din problembild. Behandlingen varierar mellan massage-kinesisk koppning-postural analys, holografisk kinesiologi eller InfraRöd madrass. Detta för att starta igång kroppens naturliga läkningsprocesser direkt.


OBS. När jag har mottagit din bokning kommer du få ett mail med material som du ska fylla i och ha med dig till besöket, samt information om hur du ska förbereda dig.

-Du behöver minst 4 dagar på dig för att göra dina förberedelser från det att du har fått din bokningsbekräftelse. Så tänk på detta när du väljer datum.
Detta återbesök är endast till för dig som kund som blivit hänvisad att boka in detta enligt din behandlingsplan.

Idrottsoptimering

Optimera din träning och tävlingsprestation

Om du tränar eller tävlar mycket är det bra att få koll på vad som egentligen gäller för din egna kropp så du inte fastnar i ett felaktigt kost- och träningsmönster som någon annan tror du behöver.

Via DNA-, urin- och blodanalyser kan du få fram en profil som visar eventuella näringsbrister som leder till sämre resultat.
Hur mycket och hur ofta just du behöver träna för att uppnå resultat samt hur stor din skaderisk är m.m.
Utöver dessa analyser görs även en HRV-mätning samt Postural analys för att checka av att du har rätt rörelsemönster i muskler och leder samt att du inte har några felställningar som stör ditt utövande och kan leda till onödiga skador.

Du får även se ditt blod live på plats under besöket.

Efter behov kan du komplettera med fler analyser genom våra olika labb ifall du har hälsoproblem som stör dig ex. magproblem.

I tjänsten ingår främst:
-Komplett Hälsoanalys med blodanalys och Postural genomgång på kliniken 2100kr
-DNA Sport genanalys via externt labb 1880kr
-Organix Basic analys för kontroll av näringsbrister via externt labb 2420kr
Du kan givetvis välja bort något labbprov eller ändra till något annat om du önskar.

Frakt av prover tillkommer för att skicka underlaget till labbet.

Läs mer här: http://kroppenibalans.se/idrottsoptimering.html

Hjärtligt välkommen till ett mer effektivt idrottande.

Mage & Tarm

Denna tjänst är till för dig som inte har möjlighet att ta dig till mottagningen för analys.

Idag lever många med problem i mage och tarm som de tyvärr inte får rätt hjälp med.

Vi jobbar med de senaste analayserna och produkterna inom området och erbjuder rådgivning till dig antingen via skype/telefon.

Vid första kontakten går vi igenom din problematik och planerar hur vi ska jobba vidare samt ger dig råd om hur du direkt kan komma igång på din resa att få en fungerande tarm.

Inför kontakten fyller du i 3 dagars matdagbok som antingen mailas in till mig. Länk till matdagboken i wordformat finns i din bokningsbekräftelse.
Där finns även en Hälsograderingsfil du ska fylla i som vi går igenom tillsammans.

Hjärtligt välkommen till oss.
Löpande återbesök på kliniken för dig med mage- och tarmproblematik.

Vid personligt besök ingår även blodanalys på plats.
Löpande återbesök vid problematik i mage och tarm för dig som inte kan ta dig till oss.

Postural terapi och behandlingar

Praktikfall utförs nu efter genomgången utbildning till lägre pris. Ansök om att bli praktikfall.

Första besök för analys av din kropp.
Efter att ha gjort en analys av din eventuella muskulära obalans, skapas ett/flera skräddarsydda träningsprogram (=postural träningsprogram) bestående av specialövningar som ger kroppen den stimulans den saknar i vardagen.

Resultatet blir att kroppen återfår sin naturliga hållning, rörlighet och styrka samtidigt som man blir av med grundorsaken till smärtan eftersom ingen muskel eller led längre blir överbelastad utan alla delar tar en “lagom” del av den belastning sittande, stående, gående etc. innebär.

Läs mer här: http://hmoliven.nu/optimum-metoden/

Hjärtligt välkommen till ett friskare liv.
Återbesök för ny analys och korrigering av personligt program.
Kinesiologi är läran om rörelser. En kinesiolog lär sig att läsa av hur nervsystemet reagerar och kan se hur kroppen kommunicerar och hanterar allt den utsätts för samt även hjälpa till att få kroppen att förstå hur den skall arbeta.

I hela kroppen, i alla vävnader, finns det nervceller som sänder information till centrala nervsystemet och hjärnan om vad som händer i området där nervcellen sitter. Denna information bearbetas av hjärnan som i sin tur ger ut signaler till körtlar, organ, muskler som i sin tur skickar tillbaka information för verifiering och eventuell korrigering.

När en kinesiolog testar en muskel läggs ett svagt tryck som ökar från 0 till ca 5kg på till exempel en arm i en specifik riktning för att komma åt en speciell muskel. Tanken är att nervsystemet skall skicka fler och fler signaler till muskelfibrerna för att kunna behålla positionen. Om det inte går är det något som inte stämmer. Det kan vara muskeln i sig, nerverna som skickar signalerna, tolkningen av signalerna eller ett organ eller körtel som hör till muskeln som gör att det inte går att hålla emot.

Vad som är stört och vad det beror på kan man då ta reda på. Grundidén är att återuppväcka kroppens minnen och ge kroppen kraft att lösa upp eller ta bort orsaken till problemet, då kommer ofta mycket annat på köpet.

Detta går vi igenom så långt vi hinner när vi ses, för att din kropp ska kunna fungera optimalt igen på alla plan.
Löpande återbesök.
30minuter rygg-, nack- och ansiktsmassage med lugnande och avslappnande eteriska oljor, medan du ligger på en infraröd madrass som värmer dig och främjar din cirkulation av både blod och lymfa.

Avsluta arbetsveckan på bästa sätt...
- rygg, nacke och axlar

Jag använder även Magneton, ljudvågsbehandling och eteriska oljor för att ge behandlingen en extra skjuts, samt förstärker med behandlingsdelar från Postural terapi så som bäckenkorrigering samt nack- och käkbehandling.

Du får även hemövningar efter behov om så önskas.
Koppning är som omvänd akupunktur. Man sätter kopparna efter specifika recept på kroppens akupunkturpunkter beroende på problembilden. Det gör inte ont och är perfekt för dig som är rädd för nålar. Flera problemområden kan behandlas samtidigt beroende på var på kroppen det sitter.

Jag använder även Magneton, ljudvågsbehandling och eteriska oljor för att ge behandlingen en extra skjuts, samt förstärker med behandlingsdelar från Postural terapi så som bäckenkorrigering samt nack- och käkbehandling.

Följande symtom och problemområden kan behandlas:
- huvudvärk och migrän
- axel, bröstrygg och skuldror (frusen axel)
- ryggbevär
- ischias
- knän
- IT-bandet (muskeln på utsidan av låret)
- magbevär
- PMS/mentruella besvär
- idrottskador, lårkakor, blåmärken, bindvävsproblem, tennisarm
- kosmetiskt = celluliter och åderbrock
- feber och infektioner
Regndroppsmassage är en relativt ny massageteknik från USA där man använder sig av eteriska oljor som ger en extra effektiv skjuts i behandlingen. Själva massagen är en ganska mjuk och lugn teknik, det är oljorna som gör jobbet.

Många är idag stressade vilket leder till spända muskler i nacke och rygg som i sin tur sedan kan leda till sömnproblem på sikt. Då är denna massage en perfekt behandling.

Utöver de 9 eteriska oljor som är specifikt framtagna för behandlingen så stödjer jag upp med fler oljor som är lugnande och avslappnande för kropp och knopp.

Efter själva massagen får du ett skönt värmeomslag på rygg och nacke som hjälper oljornas verkan samt trötta muskler.

Behandlingen avslutas sedan med en kortare ansiktsmassage.

De flesta av mina kunder vittnar om att de sover väldigt gott efter en behandling även efter lång tid av sömnproblem. En positiv bieffekt är även att kroppens egna utrensningsprocess får sig en skjuts vilket hjälper vårt immunförsvar.

Detta är den behandling jag främst rekommenderar och själv tycker om att få.

Läs mer om behandlingen och oljorna här: http://hmoliven.nu/behandlingar/

Stress-, fobi- och traumahantering

"Knacka" dig lugn glad och fri från obehag med världens snabbast växande självhjälpsmetod!

Tänk på en jobbig situation eller händelse/trauma som gör dig nervös, stressad, orolig, arg eller ledsen.
Vanligvis känns det inte helt skönt i kroppen då. Muskler kan bli spända, andningen förändras, man blir varm eller fryser osv.
Tänk dig att du får ett verktyg som gör att du kan förändra den känslan i princip omgående. Vilken lättnad och frihet det skulle ge dig, samtidigt som du tar kontroll själv över jobbiga situationer. Mindful Tapping är det verktyget som snabbt och effektivt kan hjälpa dig.

Med min hjälp som "ledsagare" guidar jag dig igenom en session där vi utgår från din aktuella problematik som kan vara allt från sötsug, scenskräck, prestationsångest, beroenden, fobier, konstant smärta eller trauman.

Det positiva är att du inte behöver delge dina inre bilder och tankar för mig under sessionen, vilket kan vara en lugnande trygghet för många människor som inte vill/orkar sätta ord på sina problem. Allt du behöver göra är att lyssna på mina frågor, besvara dem enkelt och följa instruktionerna - kroppen gör resten på egen hand.

Just nu utför jag de praktikfall vi behöver göra för att bli godkända efter utbildningen och därför söker jag dig som vill testa en session.

Din investering är enbart 600kr under praktiktiden.
Första sessionen tar ca. 60minuter.

Läs mer här: http://kroppenibalans.se/mindful%20tapping.html
Uppföljande besök för ny session på 40minuter.

Pris under praktiktiden är 400kr.

YinYoga

Vill du göra ett extra pass i lugn och ro eller få en mer personlig genomgång av YinYoga-positionerna så kan du komma ensam eller med dina vänner.

Max 13 personer per privat pass.

Boka för kompisgänget eller ert företag.
För lunchyoga kontakta mig via mail för överrenskommelse: info@hmoliven.nu

Föreläsning företag

Ditt företag, förening eller skola m.fl. kan kontakta mig för inbokning av föreläsning inom ett område som berör er verksamhet eller som ni vill lära er mer om. Jag tar gärna fram ett skräddarsytt föredrag just för er eller så boka ni ett befintligt.

Tillgängliga föredrag som finns färdiga är:
- "När kroppen inte läker" - populärt föredrag om en helhetssyn på kroppen och dess funktioner och varför den inte alltid vill fungera som vi önskar, samt information om hur man återfår sin hälsa. 120min.

-"Träning och kostens betydelse för en långsiktig hälsa" - ger ökad förståelse för vad som händer i kroppen när vi tränar och varför det är viktigt att äta rätt för att må bra av sin träning. 90min.

-"Mat och hälsa del 1" - jag går igenom varför viss mat är dålig för vår hälsa och viss mat främjar vår hälsa. 90min.

- "Mat och hälsa del 2" - här tar jag det ett steg längre och berättar mer ingående om olika näringsämnen vi behöver och deras roll i vår kropp. 90min.

-"Sköldkörteln och binjurarnas viktiga roll för vårt välmående" - Här får du en ökad förståelse om hur viktigt det är att organen i vår kropp får vad de behöver för att fungera. Är Levaxin och SSRI rätt väg att gå? 90min.

- "Matsmältningssystemet" - genomgång om hur vårt matsmältningssystem fungerar och varför det kan gå fel. 90min.

Boka in en tid här och lämna dina kontaktuppgifter så ringer jag upp dig den valda tidpunkten.

Presentkort

Önskar du köpa ett presentkort så kan du göra det genom att boka en tid här.
Du kan även ringa den utsatta tiden om du har frågor eller mejla och beställa presentkort.

När vi ser att du har betalt in till vårt bankgiro eller via swish, så skickas presentkortet till den adress du uppger.

Presentkortets giltighetstid är normalt 1 år fr.o.m inköpsdatum.

Finns det inget ledig tidpunkt så skicka gärna ett mail med din beställning: info@hmoliven.nu

Vid bokning anger du under Noteringar vilken tjänst eller belopp du vill ha angivet på kortet.

Glöm inte skriva:
Ditt namn
Adress
Telefonnummer
Personnummer

Samt leveransadress om det är en annan än din.
Porto 20kr tillkommer vid utskick.

Tack för att du väljer vår mottagning.
Medlem i Komplementärmedicinska Riksförbundet

Hälsomottagningen Oliven

Glöm inte använda ditt friskvårdsbidrag. Tänk dock på att ditt besök ej får kosta över 1000kr enligt nya regler.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Varierande tider vardagar mellan kl.9.00-18.00.

Helg eller kvällstid kan tas fram till extra kostnad av 200kr när möjlighet finns.
Adress
Saltsjöbadsvägen 1
371 42 Karlskrona
Galgamarken-Trossö
Öppna i Google Maps 🗗