Vad vill du boka?

Välkommen till Hälsopromotion Halmstad och ett steg närmre för dig att förstärka ditt välmående eller ett steg i din återhämtning. Vi är alla människor, men ingen är den andra lik varken i känslor eller i livserfarenheter. Vi behöver dock återhämtning och det har vi blivit sämre på i dagens digitala värld. Hjärnan hinner inte med i det snabba tempo vi nu lever i. Hos mig kan ni ge er den tiden av hjärnvila. Oavsett om du bokar Avlsappningsmassage eller shinrin-yoku så får du en stund avkoppling och hjärnvila. Du som drabbats av utmattningdepression förstår vad jag menar, jag har själv varit där.
Men om vi börjar ta hand om oss innan allt brakar ihop, om vi drar i bromsen i tid då hade vi även underlättat för sjukvårdens hårt slitande personal.
Befinner du dig just nu i ett läge där du vill komma vidare men inte vet hur eller du tycker du har provat allt. Då passar ett (MI)motiverande samtal dig. Det är ett samtal som vi gör tillsammans, inga pekpinnar, inga ord som "Du ska göra så här" utan ett samtal där du själv hittar svaren som du tidigare inte nått fram till.
Hos mig kan du även använda ditt friskvårdsbidrag och jag har självklart tystnadsplikt
Var du än är i livet så är du varmt välkommen
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Coaching

Mi metoden är evidensbaserad och används inom hälsovård, sjukvård och inom psykiatrin. Det är ett samtal där jag som hälsovägledare har tystnadsplikt. Ett samtal där du bestämmer ämnet och där du är huvudpersonen och med mina frågor själv hittar svaren och motivationen.
Vid bokning vänligen ange vilket du vill att samtalet ska handla om, tex matvanor, fysisk aktivitet, stress eller framtida mål.

Ergonova Gungstolsterapi

Gungningsterapi är något som alla kan ha glädje av.
Då beröring är källan till våra tidiga minnen och stimulerar det parasympatiska nervsystemet. Det nervsystemet har som uppgift att ge kroppen ro efter fysisk och psykisk belastning, som vi alla utsätts för i större eller mindre omfattning.

Efter 20 minuters gungning i ergonova gungstolen upplever de flesta signifikant ro och välbefinnande. Oxytocinnivån och dopamin ökas i kroppen samtidigt som kortisol och noradrenalin sänks.
Balanssinnet, känselsinnet, hörselsinnet och muskel-ledkontrollen stimuleras under gungning.
Du sitter skönt med ett tyngdtäcke på för att förstärka den trygga och omfamnande känslan.

Skogsterapi

Shinrin Yoku är en japansk term som betyder " att ta in skogsatmosfären med alla sinnen" och som på svenska har fått namnet skogsbad.
Du badar inte i vattnet, du badar i skogens rogivande atmosfär.
En stillsam skogspromenad öppnar sinnena och får ökad kontakt med dig själv och den omgivande naturen. En sådan vaken och sinnlig naturkontakt är viktig för vårt välmående. Forskning visar tydligt att naturen har en läkande och terapeutisk verkan. Under vandringen görs övningar som förstärker dessa lugnande effekter. Kan bokas som grupp om max 6 personer eller som enskild.

Kombinationsbehandling

Vid öronljusbehandling ligger du på sidan med en kudde under huvudet. Längst ner på ljuset finns en säkerhetsventil. Ljuset är gjort av hög raffinerat bivax och av hög kvalitet.
Den värme och det sprakande ljudet och dofterna av eteriska oljor gör att du slappnar av och upplever lugn. Varje öra tar ca 20min att behandla och båda öronen behandlas.
Efter behandlingen känner du dig lättare, får klarare hörsel och minskad susning i öronen samt ett lugn.

Behandlingen avslutas av en nackmassage som övergår till käken och en behaglig ansiktmassage med lavendelolja.
Öronljusbehandling som följs av 45min avslappnande mjukmassage av rygg, skuldror, axlar, armar, nacke, huvud och ansikte.
40 min återhämtande mjukmassage av rygg, armar, nacke, axlar, ansikte och händer. jag använder mig av eteriska oljor anpassade för dig.
Jag har tystnadsplikt och allt som sägs stannar mellan oss.
vid massage kan det bubbla upp tankar som man ibland vill ha hjälp att sortera. Eller om du har funderingar över att hitta din balans mellan kost och motion. Denna behandling kombinerar massage och samtal. Jag hjälper dig att hitta svaren eller en ny väg som du inte tidigare provat. Inga pekpinnar och absolut inte ord som "Gör så här" används.
Friskvårdbidraget går att använda även på denna behandling

Massage

Du får en avslappnande, välgörande och skön massage. Den mjuka massagen passar dig som behöver koppla av och släppa alla måsten.
Mjukmassage hjälper dig med ökad blodcirkulation, minskar eller tar bort huvudvärk, stärker immunförsvaret, sänker blodtrycket och ger en ökad återhämtning.
Effekten av massagen är att kroppens oxytocin frigörs som ger en lugnande och avstressande effekt. Det är vanligt att kunder somnar under behandlingen. Jag arbetar med eteriska oljor som är 100% från växtriket och som anpassas efter dig och dina behov. Det finns värme i madrassen om det önskas.
Du får byta om till en skön morgonrock och välja vad du vill ha att dricka. Kaffe, chailatte, te eller ngt bubbligt kanske. Ett varmt fotbad med eteriska oljor väntar på dig och du får varva ner med en tidning eller blunda en stund medans fötterna myser. Sen bäddas du ner på värmemadrassen på massagebänken och en halvkroppsmassage med anpassade eteriska oljor används och behandlingen avslutas med fot och underbensmassage.
Har du trötta fötter efter en arbetsdag? eller har du upptäckt hur rogivande det är med en fotmassage.
Hos mig börjar jag att fråga vad du vill ha att dricka. Kaffe, te eller ngt bubbligt finns att få. Du får byta om till en gosig morgonrock och Sedan får du sitta i ett skönt fotbad och läsa en tidning eller blunda en stund ca 15min.
Sen väntar massagebänken och 20min fot och underbensmassage med cypressolja. Oljan går in i huden och fortsätter med sin kraft även efter massagen.
Friskvårdsbidraget går även att använda för denna behandling
Vill du slippa att åka någonstans så kommer jag hem till dig med massagebänken. 45 min avslappnande massage med eteriska oljor i din hemmamiljö.
Vad brukar du göra på din lunchrast efter att du ätit? många sitter med mobilen, tyvärr är det en stressande handling för vår hjärna och oftast i fel hållning.
Prova att boka en återhämtningsmassage.
Jag kommer till din avtalad plats tex husvagnen, hem till dig eller din arbetsplats med energimassagestolen och avskärmande skärmar. Avslappnande massage av rygg, axlar, armar följs av nackmassage och lätt massage av Temporalis/ tinnings muskeln.
Effektivt mot spänningshuvudvärk och hjärnan får återhämtning.

Våra barn använder mobil, datorer och plattor allt mer. Många har långa dagar i skolan och upplever huvudvärk och spänningar i tidig ålder.
Precis som vi vuxna behöver de avslappning och massage. Barn massage är en mjukmassage av rygg, axlar, nacke och huvud med en ekologisk massageolja. Barnet får ligga ner på en massagebänk och självklart får du vara närvarande.

Bokas med fördel i samband med din egen massage, men går även att bokas för enbart barnet. För gruppbokningar till ex kalas vänligen ring för offert.
Till dig som studerar på 100% har jag studentrabatt.
60min avslappningsmassage. Priset gäller när behandling bokas i lokalen på Apelgatan8.

Hälsopromotion halmstad

Hälsopromotion Halmstad drivs av Maria Schill som är utbildad friskvårdsmassör och Diplomerad Hälsovägledare på Katrinebergs Folkhögskola. Där kurserna i skogsterapi, mindfullness och att använda naturen som hälsofrämjande arena även genomfördes efter examen.

Företaget erbjuder avslappnings massage, barn massage, skogsbad, samt motiverande samtal i nuläget.
Den nybyggda lokalen är omgiven av gröna växter och entrén börjar i en pergola, där fåglarna kvittrar och löven prasslar. Det finns gott om parkeringar som inte kostar något och det går även bra att ställa sig på gatan utanför nr 8. För dem som hellre vill ha massage i sitt egna hem så finns det möjlighet att boka "hemma hos" massage.
Maria har bred kompetens inom stress och stresshantering både genom livserfarenhet och i teori och kommer i framtiden erbjuda work shops i detta i studion.

Maria sätter alltid kunden i fokus och arbetar på ett lugnt och balanserat sätt. Efter en avslutad behandling eller samtal finns det alltid reserverad tid efter så att du som kund får den återhämtning du behöver.

Visa kontaktinformation
Öppettider Om du inte hittar en tid som passar dig är du välkommen att skicka ett sms. Det går alltid att trolla fram tider och jag är flexibel..
Adress
Apelgatan 8
310 41 Gullbrandstorp
Halmstad V
Öppna i Google Maps 🗗