Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Fysioterapi

Ibland finns ett större behov av längre för samtal eller undersökning, behandling samt rehabträning.
Vid behov av fler än en behandling under en månad eller längre, ges 100:- rabatt per behandling.

Behandlingstiderna tar 55 min. Första behandlingstillfället kan inrymma samtal, kroppsundersökning, analys, behandling samt träningstips.

Fysioterapi/ sjukgymnastiken kan omfatta: manuella behandlingar, massage, triggapunktsbehandling, kinesiologi tejpning, akupunktur vid önskemål samt träning. Stott pilates kan integreras i rehabiliteringsträningen.

Du kommer att få kunskap om och förståelse för hur kroppen och dess olika system fungerar och kan därmed på ett tydligare sätt se samspelet mellan vardagsbeteende, idrott eller livsstil. Ett nytt rörelsebeteende kan läras in.

Målen är alltid individuella. Gemensamt och grundläggande är att åstadkomma en bestående förändring, där du lär dig lyssna till och förstå kroppens signaler och därmed hitta rätt träningsnivå.”Att kunna röra sig som man vill ger frihet!”
Rehabilitering kan omfatta både behandling och träning som är anpassat efter dina behov i syfte att förbättra, lindra och/ eller bota din skada.
Omfattar en kortare behandling.
Oftast rehabträning men kan också omfatta manuella behandlingar, massage, akupunktur/ kinesiologitejning, hållningsanalys, samtal och annat som du kan tänkas behöva.

Stresshantering

MBraining baseras på en syntes av den senaste forskningen inom neurologi och kognitionsvetenskap.
Vi jobbar med det som hindrar dig genom att sätta ord på nuet och ord på hur en önskad framtid och/ eller mål kan se ut.Du lär dig att förstå hur dina ”intelligenser” eller ”hjärnor” (hjärnan,- hjärtat,- magen) fungerar tillsammans för att stödja och förbättra livet mer framgångsrikt. Du använder dig av din egen andning och lär dig att balansera andningen. Därefter kan du föra ett resonemang med var och en av dina tre ”intelligenser”. Allt detta syftar till att nå balans dem emellan och därigenom kan du komma till insikter med det du inte visste och kunna fatta bättre beslut åt dig själv.

Vi använder oss också av NLP, Neuros Lingvistisk Programmering innebär att bli medveten hur vi kommunicerar med hjälp av våra sinnen: syn, hörsel, känsel, gustavtorisk(odefinerat) och olfaktorisk (smak/ lukt).

Syftet är att få verktyg som vi kan använda för att kunna förändra våra beteenden, affekter, förväntningar som utifrån tidigare upplevelser mellan människor och inom människan själv. NLP tekniken är en metod som effektivt kan bryta oönskade mönster och kan förändra detta genom att rikta fokus på önskat läge och/ eller mål.
Samtalen fortsätter och kommer att jobba med det som hindrar dig genom att sätta ord på nuet och ord på hur en önskad framtid och/ eller mål kan se ut.

Du får fortsätta att träna dig i att lära dig att förstå hur dina ”intelligenser” eller ”hjärnor” (hjärnan,- hjärtat,- magen) fungerar tillsammans för att stödja och förbättra livet mer framgångsrikt.

Du fortsätter att använda dig av din egen andning och tränar vidare på att balansera andningen för att du ska kontinuerligt kunna föra ett resonemang med var och en av dina tre ”intelligenser” och därmed kunna fatta bättre beslut åt dig själv.

Samtalet kan också omfatta olika träningstekniker som innebär att bryta oönskade beteenden, känslor genom att skapa förändring med hjälp av dina sinnen och rikta fokus på önskat läge och/ eller mål.
Symptom på långvarig stress kan vara: svårt att sova under en längre tid, sova för mycket eller för lite, tappa koncentrationen, svårt att minnas, lättretad, matsmältningsbesvär, diarré eller förstoppningar, täta förkylningar, skapa fettvävnad, förhala eller försumma ansvar, använda alkohol, cigaretter eller droger för att koppla av m.m..

Vad är TRE?

Vid Hälsotanken ger vi dig kunskaper om hur stress påverkar din fysiska kropp, själ och hjärna samt visar dig hur du själv kan utföra TRE, ”Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises”. Det är en serie enkla kroppsövningar som aktiverar nervsystemets naturliga funktion för stressreglering; en neurogen vibration i kroppens inre muskler, core-/ stress muskler. Vibrationerna sker naturligt vid muskelspänningar som skapas vid långvarig stress/ traumatiska upplevelser.

Dr. David Berceli, PhD, är mannen bakom TRE.
Dr Berceli är internationellt verksam expert på konfliktlösning och traumaintervention och har över 20 års erfarenhet av arbete med rehabiliteringsprogram för internationella organisationer samt verkat olika konfliktdrabbade områden.

TRE kan hjälpa…
… på likväl mentalt som emotionellt som på ett fysiskt plan. Kroppen får reducera muskelspänningar och integrera reaktioner från händelser och upplevelser som skapat muskulära kvarstående spänningar
Vi återbesök finns tid för frågor och att utöva vibrationer/ eller skakningar. Du får hjälp att lossa på djupa muskelspänningar genom att terapeuten faciliterar / ger "handpåläggning" vid olika ställen på kroppen där blockeringar finns. Detta syftar till att lösa uppspänningar i inre muskulatur som ger blockeringar. Du blir mer avslappnad och får en bättre tillgång till dina tankar och intuition. Du kan få ett mjukare rörelsemönster.

Wellness

Joseph Pilates utvecklade en träningsmetod i början av 1900 talet som han inledningsvis kallade Contrology men senare kom att kallas Pilates.

"Change happens through movement and movement heals."
Joseph Pilates

Lindsay och Moira Merrithew har tillsammans med ett team av sjukgymnaster, idrottsmedicinare samt fitness proffs, spenderat mer än två decennier för att förfina Josef Pilates ursprungliga träningsmetod, STOTT PILATES®. Utmärkande för STOTT PILATES® är införandet av fem principer för motion vetenskap och rehabilitering – vilket gör den till en av de säkraste och mest effektiva metoder som finns tillgängliga.

Du blir längre, rörligare, starkare, får kunskap om hur du undviker skador och mår därmed bättre!
Här tränas 2 personer samtidigt, med en instruktör. Varför inte ta med din träningskompis och träna tillsammans?
Roligt och peppande!
Träning sker på matta och ofta med olika tränings redskap såsom, theraband, minimal ball, vikter, foamroller med mera.
”Empower your body, Empower your mind!”
”Stärk din kropp och stärk din själ”!

Pilates handlar om just det, att få ”koll”på kropp och själ, dig själv helt enkelt. Det får du genom lära dig att hitta och stärka bålens kärnmuskulatur, öka rörligheten i framförallt ryggraden, bli längre. Då händer det- muskelspänningar släpper, dina inre organ får bättre plats i mage och bröstkorg. Balansen och lugnet mellan kropp och själ nås genom den balanserade andningen som ger genom hela träningen.
Träning i grupp är ofta roligt och peppande.

Du kan köpa klippkort från och med 2018 -01-01
Ordinarie:
5 950:- (190:-/ tillfälle)
10 klipp 1650:- (165:-/ tillfälle)
20 klipp 3000:- (150:-/ tillfälle)
Enstaka gång 240:-
Återhämtning är viktigt varför vi kallar denna exklusiva behandling för Hälsotanken Exklusiv.
Behandlingen omfattar ansiktsbehandling med galvanisk ström och massage samt klassisk helkroppsmassage samt mobilisering och massage av dina fötter om du önskar. Om du önskar akupunktur i något smärtområde finns möjlighet till det också. Denna behandling tar 90 minuter och kan hjälpa dig som har besvär smärtor i nacke- käkar, huvudvärk eller ont i fötterna. Eller om du bara vill koppla av.
Som en extra bonus minskar rynkor vid flera behandlingstillfällen med den galvanisera strömmen.
Prova vår ansiktsbehandling med galvanisk ström och massage som också kan inkludera, nack-, hals- och bröstkorgs- samt huvudmassage. Denna behandling kan hjälpa dig som har smärtor i nacke- käkar eller huvudvärk eller vill ha hjälp med din hud. Som en extra bonus minskar rynkor vid flera behandlingstillfällen.


Vid behov av fler än en behandling under en månad, ges 50:- rabatt per behandling.

Massage utförs för att minska muskelspänningar. Det är ett effektivt och behagligt sätt att förebygga och behandla trötta och stela muskler. Terapeuten arbetar med kroppens mjukdelsvävnader såsom hud, bindväv och muskler. Förutom ett allmänt ökat fysiskt och mentalt välbefinnande kan massage ge smärtlindring, ett ökat lymfflöde och en allmän stärkning av immunförsvaret.

Massagen kan användas förebyggande genom att öka blodcirkulationen i muskulaturen och göra den elastisk. Därmed förkortas också återhämtningen efter hård träning. Massage används även som rehabilitering vid återhämtning från skador. Då inriktar man sig mer på triggerpunktbehandling, stretching och mer djupgående massage. Vid feber och infektion bör du undvika massage.

”When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy” – Rumi
Klassisk svensk massage är ett begrepp och kallas Swedish Massage i andra delar av världen. Behandlingen är djupgående och läkande och gör att spänningar och värk i muskler och leder minskar. Precis som vid taktil behandling, så är Klassisk svensk massage dessutom avslappnande och lugnande eftersom både endorfiner och oxytocin frisätts. Klassisk svensk massage kan kombineras med triggerpunktsbehandling.

”When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy” – Rumi
Få återhämtning genom vår massage!

Denna tjänst bokas av personal som arbetar på företag som använder Benify Friskvårdstjänster.

Klassisk svensk massage är ett begrepp och kallas Swedish Massage i andra delar av världen. Behandlingen är djupgående och läkande och gör att spänningar och värk i muskler och leder minskar. Precis som vid taktil behandling, så är Klassisk svensk massage dessutom avslappnande och lugnande eftersom både endorfiner och oxytocin frisätts. Klassisk svensk massage kan kombineras med triggerpunktsbehandling.

”When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy” – Rumi

Hjärt & Lungräddning

Om HLR- Hjärt- och Lungräddning

Vad gör du när någon faller ihop livlös eller sätter i halsen och inte får bort hindret?

Hur får du stopp på en blödning?

Vad kan du göra för en person med ett akut astma anfall och saknar mediciner?

Vad är LABC?

Alla kan…
… en kurs som ger dig kunskaper som kan rädda liv och därmed göra stor skillnad för många människor!

Fakta om HLR
Den enda behandling som är effektiv mot hjärtstopp är hjärt- lungräddning (HLR) genom 30 bröstkompressioner och 2 inblåsningar pumpas det syresätta blodet runt i kroppen och en strömstöt från en hjärtstartare. Med en tidig stöt från hjärtstartaren bryts det elektriska kaos som orsakar hjärtstoppet. Alla kan lära sig hjärt-lungräddning och använda en hjärtstartare. Lär dig kedjan som räddar liv!

För dig som redan kan HLR så vet du också vikten av att träna, helst varje år. Hos oss har du möjlighet till det.

Du kan boka in egen tid (90 min) för grundläggande utbildning eller repetition (60 min). Ta med vänner, bekanta eller kollegor. Vi vänder oss också till lärare på skolor och till företag. Som arbetsgivaren kan du få utbildning för din personal ute på arbetsplatsen.