Vad vill du boka?

Jag som jobbar här heter Karin Stenberg  och är uppvuxen i Kristinehamn och Lundsberg men har sedan ca 20 år drivit verksamhet inom massage och komplementärmedicin i Stockholm. Nu har jag återvänt till hembygden och är glad över att kunna erbjuda mina tjänster i Kristinehamn.

MIN STYRKA ÄR MIN BREDA KUNSKAP OCH LÅNGA ERFARENHET. Här kan du få proffsig massage där jag kombinerar ihop det bästa för dig från den svenska klassiska massagen, kinesisk tuina-massage, avslappningsmassage och triggerpunkter. Vid behov använder jag även fast koppning eller koppningsmassage. Alltid i samråd med dig såklart!

Du kan även få akupunktur, medicinsk laser eller bli ordinerad något naturläkemedel. Jag kombinerar gärna olika behandlingsmetoder under ett behandlingstillfälle - mitt mål är alltid att ge dig så effektiv hjälp som möjligt.

Är du osäker på vad du vill ha/behöver för typ av behandling så boka in en timmas behandling (vad som helst) så pratar vi om det när du kommer!

Eftersom jag ger akupunktur (vilket penetrerar huden) har jag naturligtvis min lokal och mina hygieniska och etiska rutiner godkända av miljö och hälsa på kommunen!

Går du regelbundet hos mig så finns klippkort att köpa för att få ner priset. Klippkorten gäller hela familjen. Det går också att betala direkt eller med avbetalningsplan via Klarna.

GLÖM INTE UTNYTTJA DITT FRISKVÅRDSBIDRAG! 

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

KURSER OCH FÖREDRAG

Kom och prova en lite enklare form av qigong i kombination med avslappningsövningar. Världen vi lever i skapar massor av intryck hela tiden som våra stackars hjärnor måste sortera. För att må bra mitt i det behöver vi ha strategier för att slappna av och bygga energi. Det lär vi oss i denna undervisning som går utmärkt att komma till på drop-in.

Tisdagar 10.00 - 11.15

Kostnad per lektion: 200,-
Klippkort 10 ggr 1500,- (köpes på plats)

Prova den 10/9 och 17/9 gratis!
En lite enklare form av qigong i kombination med avslappningsövningar. Världen vi lever i skapar massor av intryck hela tiden som våra stackars hjärnor måste sortera. För att må bra mitt i det behöver vi ha strategier för att slappna av och bygga energi. Det lär vi oss i denna undervisning som går utmärkt att komma till på drop-in.

Tisdagar 10.00 - 11.15

Kostnad per lektion: 200,-
Klippkort 10 ggr 1500,- (köpes på plats)
Välkommen på en GRATIS INTRODUKTION till höstens grundutbildning i Zhe neng qi gong! Kursledare är Karin Stenberg, Healthy Habits som är utbildad och praktiserande i kinesisk medicin och qigong.

Under kvällen blandas teori och praktik så att all får bekanta sig både med Karin som instruktör och qigongstilen innan man bestämmer sig för om man vill gå en kurs. För mer info om qigong-stilen och kursen se: https://healthyhabits.nu/qi-gong/

Introduktionen hålls vid två tillfällen:

Måndagen den 19/8 kl. 19.00 - 20,30 ca
Måndagen den 26/8 kl. 19.00 - 20.30 ca

Välj den tid som passar dig bäst. Kursen/kurserna startar sedan den 2/9.
Plats:
Healthy Habits
Småföretagarcentrum
Axel Kumliens väg 13, 1 tr
KRISTINEHAMN (Marieberg)

Introduktionen är gratis. Väljer man att börja kursen så kostar det 1500,- för introduktionen plus 7 kurstillfällen inkl. material. Pensionärer/långtidssjukskrivna betalar 1200,-

5-10 deltagare per grupp. Anmälan till hela kursen kan lämnas under kvällen.

MASSAGE

För dig som aldrig fått massage tidigare och vill prova på. Eller för dig som bara vill ha massage på ett begränsat område.

Massage halvkropp. På 45 minuter hinner man med djupare massage på tex nacke - rygg eller säte - ben - fötter. Alternativt kan man få en lite ytligare massage på ett lite större område som tex nacke-axlar-armar eller rygg-säte-ben. Tala om när du kommer vilka områden du känner dig stel/har problem i så sätter jag ihop en kombination som passar dig.

För helkroppsmassage rekommenderar jag 60 eller 90 minuter, beroende på om man bara söker en skön massage eller behöver mer djupgående behandling.

Klippkort 5 x 45 min kostar 2200,- (440,- per behandling)

Klippkort köpes på plats (faktureras) och är giltiga 6 mån från utställsdatum. Det kan delas av familjemedlemmar i samma hushåll.
Massage halv- eller helkropp.

Vill du bara ha en skön massage så hinner jag med hela kroppen på en 60-minuters massage-behandling. Vill du att jag jobbar mer djupgående för att lösa upp spänningar i vissa områden eller för att förebygga besvär så kan en 60-minutersbehandling vara lagom för halvkroppsmassage. Berätta när du kommer vad du behöver hjälp med så skräddarsyr jag en behandling till dig.

Vill du ha en djupgående massage för hela kroppen så rekommenderar jag att du bokar en 90-minuters behandling.

Klippkort 5 x 60 min kostar 2750,- (550,- per behandling)

Klippkort köpes på plats (faktureras) och är giltiga 6 mån från utställsdatum. Det kan delas av familjemedlemmar i samma hushåll.
Massage helkopp. För en djupgående massage av alla stora muskelgrupper i kroppen rekommenderar jag denna behandling. Likaså om du vill ha en helkropps avslappningsmassage inklusive fötter, ansikte och huvud. Tala om när du kommer vad du behöver hjälp med så skräddarsyr jag behandlingen till dig.

Klippkort 5 x 90 min kostar 3850,- (770,- per behandling)

Klippkort köpes på plats (faktureras) och är giltiga 6 mån från utställsdatum. Det kan delas av familjemedlemmar i samma hushåll.
Även barn kan behöva massage ibland för att slappna av, sova bättre eller för att lindra smärta. Vid barn-massage följer alltid en förälder med in i rummet.

MASSAGE SPECIAL

Passa på att boka den här behandlingen för att skämma bort dig själv och ditt ansikte - eller varför inte boka en hel serie? Jag börjar med att ta puls och kolla tunga för att kunna ställa en kinesisk diagnos och ge dig en idividuellt anpassad behandling. Sen får du:

- ansiktsakupunktur (med pyttesmå nålar) för att stärka huden, öka collagenproduktonen, få lyster i ansiktet
- några kroppsnålar för att balansera kroppen
- skön orientalisk massage i ansikte, skalp, axlar och nacke
- fotmassage
- ansiktsmask
- en underbart naturlig och närande ansiktscreme inmasserad i ansikte o hals

Hela behandlingen tar 90 min och kostar normalt sett 950;-


Köp klippkort 5 ggr (gäller 6 mån) : 4500
Denna behandling lämpar sig väl för spända axlar, rygg och/eller säte. Blodcirkulationen kommer igång mycket effektivt och muskeln får hjälp att slappna av. Eftersom koppningsmassage ökar cirkulationen i bindväven, kan den också användas för att förebygga eller behandla celluliter på rumpa eller lår. Vid behandlingen används plastkoppar med sugpump och mjuka gummikoppar.
Koppning kan göra lite ont men de flesta upplever det som "skönt-ont". Man kan också i vissa fall få blåmärken, vilka är helt ofarliga och går bort inom ett par dagar.

Koppning lämpar sig inte om du äter blodförtunnande medicin!
En otroligt avslappnande behandling som ger ordentlig syresättning och näringstillförsel till huden i ansikte och hårbotten. Även axlar och nacke blir uppmjukade. Mot slutet av behandlingen applicerar jag en naturligt närande kräm i ansikte och hals.
Under behandlingen ligger man på rygg hela tiden. En behandling tar 45-60 min

Klippkort 5 ggr : 2750,
En väldigt bra behandling för dig som har mycket spänningar i axlar, rygg och eller höfter. Genom att kombinera koppning med klassisk massage skapar man effektivt en bra cirkulation och genomblödning och får musklerna att släppa.

Behandlingen passar även dig som har tight bindväv med kroniska smärtor.
Den perfekta massagen för dig som är spänd och behöver gå ner i varv!
Jag inleder med ca 45 min Klassisk massage på axlar, nacke, rygg och säte för att sedan glida över till en underbart avslappnande orientalisk ansiktsmassage enligt beskrivningen nedan.

KINESISK MEDICIN/ NATURMEDICIN - helhetsbehandling

I konceptet akupunktur ingår förutom nålstickande även koppning, massage, örtmedicin, samtal och livsstilsförändringar. Vad just du behöver kommer vi fram till vid första konsultationen och det kan komma att förändras under behandlingens gång.
Behandlingen består utav en eller flera olika behandlingsmetoder ur den västerländska och/eller kinesiska naturläkekonsten. Det kan också vara livsstilsråd, kostråd eller annat relaterat till din hälsostatus.

Räkna med att behandlingen tar ungefär en timma. Vid första tillfället tar det ofta upp till 90 min. då det går mycket tid till att prata.

MEDICINSK LASER - muskel/ledinflammationer, idrottsskador etc

Denna behandling rekommenderas tex vid inflammationer i leder där spända muskler gjort att muskelfästena runt lederna blivit inflammerade. Exempel på detta är tennisarmbåge eller golfarmbåge. Uppmjukning av musklerna i kombination med laser runt leden ger då bra resultat. I vissa fall kan även akupunktur behövas.

Klippkort 5 x 60 min kostar 2750,- (550,- per behandling)

Klippkort köpes på plats (faktureras) och är giltiga 1 år från utställsdatum. Det kan delas av familjemedlemmar i samma hushåll.
Bra vid lokala problem i olika leder, tex axel, armbåge, handled, knä eller fotled.
Behandling bör ske 1-3 ggr/vecka. 3 ggr med korta mellanrum, totalt 850,-

HÄLSOKONTROLL/ EFFEKTIV ANDNING

Alfa hälsokontroll utförs med ett avancerat puls-avläsningsprogram som utvecklades i Ryssland för att användas på sjukhus och till elit-idrottsmän.

Programmet är testat för medicinskt bruk och mycket bra för att få mått på kroppens adaptionsförmåga, dvs hur kroppen klarar av att anpassa sig till stress och andra påfrestningar. En Alfa-skanning mäter även cellernas energiproduktion, nervsystemets/hormonernas balans mm. Kan med fördel användas som diagnoshjälpmedel eller bio-feedback.

Under konsultationen FÅR DU LÅNA ett Smart Breath andningsmunstycke som används för demonstration och desinficeras mellan kunderna. Detta redskap, kan köpas på mottagningen för 550,- (normalpris är 650,-)

Konsultationen tar ca 45 min.
Alfa hälsokontroll utförs med ett avancerat puls-avläsningsprogram som utvecklades i Ryssland för att användas på sjukhus och till elit-idrottsmän.

Programmet är testat för medicinskt bruk och mycket bra för att få mått på kroppens adaptionsförmåga, dvs hur kroppen klarar av att anpassa sig till stress och andra påfrestningar. En Alfa-skanning mäter även cellernas energiproduktion, nervsystemets/hormonernas balans mm. Kan med fördel användas som diagnoshjälpmedel eller bio-feedback.

Vid denna konsultation INGÅR ETT SMART BREATHE ANDNINGSMUNSTYCKE, ett träningsredskap som du får med dig hem för att kunna balansera upp dig själv. Detta redskap, kan även köpas separat på mottagningen för 550,- (normalpris är 650,-)

Konsultationen tar ca 45 min.
När du tränat en period med din Smart Breath är det dags att göra en uppföljning med ny mätning för att se att du gör rätt och att dina värden blivit bättre. Uppföljning rekommenderas ca varannan månad.

ÖVRIGA TJÄNSTER

Det går bra att få blodtrycket mätt hos mig. Du får först ligga ner några minuter och slappna av och sedan mäter jag ditt tryck med samma utrustning som på vårdcentralen.

Gratis i samband med bokad behandling.
För att vara säker på att jag är på plats och ledig när du kommer kan du här boka in när du kommer. Det kostar naturligtvis ingenting - endast praktiskt för både dig och mig.

PRESENTKORT kan du köpa utan att komma hit via knappen högst upp. Då får du det som en PDF-fil till din dator.
Vill du ha ett fint dubbelt presentkort i kuvert så får du köpa det här på mottagningen.

Medlem i Svenska Akupunkturförbundet

Healthy Habits - Kristinehamn

Klassisk massage, Kinesiskt medicin och Mental träning/stresshantering (Silva Ultramind ESP) och Andning är fyra stora områden jag arbetar med.

Jag är utbildad Massör, TCM-akupunktör (Kinesisk medicin) och Andningsinstruktör och Homeopat.

Medlem i Svenska Naturläkarförbundet, Svenska Akupunkturförbundet och Svenska Homeopaters Riksförbund.

Innehar ansvarsförsäkring.

Betala med:
Kreditkort
Kontanter
Faktura
Actiway
Swish
Klarna (vid bokningen)

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Enligt kalender

Hittar du ingen passande tid så ring 073-639 7275

Avbokning senare än 24 timmar innan bokad tid debiteras med 50%

Avhopp utan avbokning debiteras med 100%
Adress
Axel Kumliens väg 13
681 37 Kristinehamn
Marieberg
Öppna i Google Maps 🗗