Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Värdekort

Läkarbesök

Inför ditt besök till leg läkare behöver du först boka en tid för konsultation och genomgång träning med utvalda terapeuter på kliniken.
Vid undersökningen utförs funktionstester på mage och bäckenbotten och vi kan även kontrollera funktion delvis med ultraljud när det behövs (ingår inte som standard).
Läkarbedömning kring misstänkt bråck eller rektusdiastas (delade magmuskler) som eventuellt kan behöva operation. Du kan ha fött barn nyligen eller länge sedan - eller kanske inte alls.
Vi har läkare med stor erfarenhet av dessa besvär liksom operation av dem. Undersökningen kan utföras med ultraljud.

Läkare har önskemål om att alla som önskar läkarbedömning först har träffat Katarina Woxnerud eller Mary-Lou Richards Nilsson på HKK för bedömning av magmuskelfunktion, muskelkontroll, träningsbarhet. Därefter tas beslut om läkarbokning.

För mer info om läkarbedömning, maila info@helakvinnansklinik.se.

MammaMage, efter förlossning, återträning, konsultation

Återbesök för MammaMagekonsultation, gravidbesvär och liknande, kontroll av hemövningar och genomgång av ny träning. Anpassning efter nuvarande status och hur allt har gått.

Vid återbesöket kan vi även använda ultraljud för diagnostik av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas. Ju mer ultraljud vi använder, desto mindre träning och övningar - men du bestämmer själv fördelningen när vi ses.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.
Kontrollera din mage, diastas, funktion magmuskler, bäckenbottenmuskler. Samtidigt ser vi på det viktiga samsamspelet mellan musklerna och hur du eventuellt kan förbättra det. Du får med dig övningar hem som är anpassade till just dig.
Vi kan även titta på hur mycket du klarar av att belasta kroppen just nu - var går gränsen för hur tufft du kan träna just nu.
Konkreta råd och rekommendationer kring exempelvis magen, bäckenbotten, styrketräning, löpning och alla andra idrotter.

Vid nybesöket kan vi även använda ultraljud för diagnostik av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas. Ju mer ultraljud vi använder, desto mindre träning och övningar - men du bestämmer själv fördelningen när vi ses.
Om du endast önskar en ultraljudsundersökning kan du boka en sådan undersökning.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.
Syfte är hjälpa dig att få tillbaka rätt funktion av din kropp efter din förlossning. Vi arbetar med att bli stark inifrån och ut. Initialt handlar det om att hitta de djupa musklerna runt bålen och även bäckenbottensmuskler.

Naprapatbehandling

Som naprapat kan jag hjälpa dig med besvär som tex nackspärr, ryggskott, ont i ryggen, ont i höften.

Diagnostik: ultraljud, bäckenbotten och mage

Vi har den stora förmånen att kunna erbjuda kontroll av funktionen hos bäckenbottenmusklerna med speciell utrustning från Gymna (Myo200). Med utrustningen kan du direkt se om du kan aktivera bäckenbottenmusklerna, hur mycket du kan arbeta med dem och om du har uthållighet.
Med utrustningen kan du även få hjälp att hitta bäckenbottenmusklerna och hur du ska knipa och du kan få hjälp att återträna dem till styrka så du själv kan aktivera dem.

Träningen sker med en personlig prob/mätare som används vaginalt och som du köper separat. Denna behåller du och tar med dig varje gång du tränar.

Det här är en bra feedbackträning där du själv direkt ser på dataskärmen hur du kniper och om du gör rätt.
Vi använder ultraljud som diagnostiskt hjälpmedel av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.

Vid besöket får du även - beroende på hur lång tid själva ultraljudsundersökningen tar - övningar som är anpassade till dig för att återträna kontrollen.

Hela Kvinnans Klinik

En klinik för hela kvinnan, hela livet. Här står kvinnan i centrum och vi samverkar mellan våra olika professioner för att på bästa sätt hjälpa varje kvinna.
Fokusområden är under graviditet liksom efter förlossning eftersom stora förändringar i kroppen inträffar då - förändringar som kan visa sig många år senare.
Andra fokusområden är även kvinnan i klimakteriet liksom återträning till vardagen efter vissa sjukdomstillstånd som efter bröstcancer och underlivsproblematik.

Vi ser till helheten och vet att kroppen sitter ihop och samverkar. Ingen del är starkare än den svagaste länken, och den försöker vi hitta, få igång och sedan knyta in till helheten igen.

Vi vill även vara en mötesplats för kvinnor i alla åldrar genom våra föreläsningar, events och workshops.

Varmt välkommen!

Webbsida
E-post
Öppettider 06.00-21.00
Variera mellan olika dagar.
Adress
Skånegatan 73
116 37 Stockholm
Södermalm