Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Tjänster

Besvär i kroppen som inte direkt är relaterade till graviditet eller tiden efter förlossning. Besvär kan vara problem med
* andning
* mage
* rygg
* höfter
* hälsenor
Jag mjukdelstestar och undersöker/diagnosticerar ev med ultraljud. Fokus på muskelfunktion.
Besvär i kroppen som inte direkt är relaterade till graviditet eller tiden efter förlossning. Besvär kan vara problem med
* andning
* mage
* rygg
* höfter
* hälsenor
Jag mjukdelstestar och undersöker/diagnosticerar ev med ultraljud. Fokus på muskelfunktion.
Doula
30 min 550,00 kr Mer info
Doula under din din förlossning? Du kanske är nyfiken, undrar vad en Doula gör, om du vill ha en Doula. Boka en konsultation innan du bestämmer dig.
FUR - samtal, konsultation. I par eller den födande kvinnan

MammaMage, konsultation gravid eller efter graviditet, klimakteriet

Som utbildade naprapater och certifierade mammamage tränare kan vi hjälpa dig att träna rätt under din graviditet samt att återfå rätt funktion av kroppen efter din graviditet.

Även om du fick barn för många år sedan kan det behövas hjälp att hitta de djupa core musklerna för att skapa optimala strategier för stöd, kraft och kraftutveckling. Allt detta behövs både i vardagen och vid fysisk aktivitet.

Massage

Massage
45 min 650,00 kr

Läkarbesök

Inför ditt besök till leg läkare behöver du först boka en tid för konsultation och genomgång träning med utvalda terapeuter på kliniken.
Vid undersökningen utförs funktionstester på mage och bäckenbotten och vi kan även kontrollera funktion delvis med ultraljud när det behövs (ingår inte som standard).
Läkarbedömning kring misstänkt bråck eller rektusdiastas (delade magmuskler) som eventuellt kan behöva operation. Du kan ha fött barn nyligen eller länge sedan - eller kanske inte alls.
Vi har läkare med stor erfarenhet av dessa besvär liksom operation av dem. Undersökningen kan utföras med ultraljud.

Läkare har önskemål om att alla som önskar läkarbedömning först har träffat Katarina Woxnerud eller Mary-Lou Richards Nilsson på HKK för bedömning av magmuskelfunktion, muskelkontroll, träningsbarhet. Därefter tas beslut om läkarbokning.

För mer info om läkarbedömning, maila info@helakvinnansklinik.se.

MammaMage, efter förlossning, återträning, konsultation

Återbesök för MammaMagekonsultation, gravidbesvär och liknande, kontroll av hemövningar och genomgång av ny träning. Anpassning efter nuvarande status och hur allt har gått.

Vid återbesöket kan vi även använda ultraljud för diagnostik av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas. Ju mer ultraljud vi använder, desto mindre träning och övningar - men du bestämmer själv fördelningen när vi ses.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.
Kontrollera din mage, diastas, funktion magmuskler, bäckenbottenmuskler. Samtidigt ser vi på det viktiga samsamspelet mellan musklerna och hur du eventuellt kan förbättra det. Du får med dig övningar hem som är anpassade till just dig.
Vi kan även titta på hur mycket du klarar av att belasta kroppen just nu - var går gränsen för hur tufft du kan träna just nu.
Konkreta råd och rekommendationer kring exempelvis magen, bäckenbotten, styrketräning, löpning och alla andra idrotter.

Vid nybesöket kan vi även använda ultraljud för diagnostik av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas. Ju mer ultraljud vi använder, desto mindre träning och övningar - men du bestämmer själv fördelningen när vi ses.
Om du endast önskar en ultraljudsundersökning kan du boka en sådan undersökning.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.

Gravid, besvär i exv bäcken, rygg, magmuskler

Specialkompetens av träning under och efter graviditet. Även för dig som fick barn för många år sedan och har t ex besvär med ryggen, knä, fötter. Träning kan kombineras med behandling vid behov.

Naprapatbehandling

Med en mångårig erfarenhet som naprapater kan vi hjälpa dig med behandling av besvär i rörelseapparaten. Vårt mål är att hjälpa dig med behandling men även att långsiktig hitta lösningar som kan hjälpa dig att bibehålla rätt funktion och därmed vara smärtfri.

Diagnostik: ultraljud, bäckenbotten och mage

Vid återbesöket kontrollerar vi hur du arbetar med bäckenbottenmusklerna och du får möjlighet att träna med myo200. Vi ser hur du kan komma vidare med din träning, eller stärker under besöker där det behövs.

Träningen sker med en personlig prob/mätare som används vaginalt. TA MED DIG DIN PROB till återbesöket.

Det här är en bra feedbackträning där du själv direkt ser på dataskärmen hur du kniper och om du gör rätt.
Vi har den stora förmånen att kunna erbjuda kontroll av funktionen hos bäckenbottenmusklerna med speciell utrustning från Gymna (Myo200). Med utrustningen kan du direkt se om du kan aktivera bäckenbottenmusklerna, hur mycket du kan arbeta med dem och om du har uthållighet.

Med utrustningen kan du även få hjälp att hitta bäckenbottenmusklerna och hur du ska knipa och du kan få hjälp att återträna dem till styrka så du själv kan aktivera dem.

Träningen sker med en personlig prob/mätare som används vaginalt. Proben ingår vid första besöket. Denna prob behåller du och tar med dig varje gång du tränar.

Det här är en bra feedbackträning där du själv direkt ser på dataskärmen hur du kniper och om du gör rätt.
Vi använder ultraljud som diagnostiskt hjälpmedel av hur dina magmuskler och/eller bäckenbottenmuskler arbetar och vi kan mäta diastas.

Vid önskemål om ultraljudsundersökning av bäckenbottenmuskelarbete (sker från magen och INTE vaginalt) behöver du ha urin i urinblåsan, så undvik toalettbesök precis innan besöket.

Vid besöket får du även - beroende på hur lång tid själva ultraljudsundersökningen tar - övningar som är anpassade till dig för att återträna kontrollen.

Träning, aktivering, personlig träning

Få hjälp med träning och övningar som anpassas just till dig. Det kan vara återträning efter graviditet, skada, operation eller sjukdom. Du som har större besvär har vanligen gått på konsultation först hos någon av våra naprapatere eller läkare, innan du kommer till mig och får träningsprogram.
Du som främst vill komma igång utan någon speciell skada kan boka tid direkt till mig.
Vi tränar i vårt eget personliga gym där vi har varierad utrustning.
Varmt välkommen!
Medlem i Svenska Naprapatförbundet

Hela Kvinnans Klinik

En klinik för hela kvinnan, hela livet. Här står kvinnan i centrum och vi samverkar mellan våra olika professioner för att på bästa sätt hjälpa varje kvinna.
Fokusområden är under graviditet liksom efter förlossning eftersom stora förändringar i kroppen inträffar då - förändringar som kan visa sig många år senare.
Andra fokusområden är även kvinnan i klimakteriet liksom återträning till vardagen efter vissa sjukdomstillstånd som efter bröstcancer och underlivsproblematik.

Vi ser till helheten och vet att kroppen sitter ihop och samverkar. Ingen del är starkare än den svagaste länken, och den försöker vi hitta, få igång och sedan knyta in till helheten igen.

Vi vill även vara en mötesplats för kvinnor i alla åldrar genom våra föreläsningar, events och workshops.

Varmt välkommen!

Webbsida
E-post
Öppettider 06.00-21.00
Variera mellan olika dagar.
Adress
Skånegatan 73
116 37 Stockholm
Södermalm