Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Behandling

Sjukgymnastik
Undersökning och behandling av skador, nedsatt funktion och smärta i muskler, senor, ligament, nerver, och skelett.
Som behandlingsform används fysioterapi, där man genomför rörelser och träning för att öka rörlighet och styrka, minska smärta samt stabilisera leder eller rygg- och nacksegment, samt andra metoder som akupunktur, TENS (elektroterapi mot smärta) och manuella tekniker som stretch, massage eller mobilisering och manipulering.
Balkefors ortopediska inlägg är ett inlägg (sula) som gjuts individuellt och anpassas just utifån dina besvär. Inlägget korrigerar en eventuell överpronation men stoppar inte den naturliga pronationsrörelsen. Det vanligaste är att inlägg gjuts obelastade utan hänsyn till leders positionering. Fördelen med Balkefors skoinlägg är att de gjuts belastat och med hänsyn till fot-, knä- och höftvinkel.

Innan gjutningen görs en analys av dina fötter och inläggen värms till rätt temperatur. Därefter ställs rätt fot-, knä- och höftvinkel in och eventuella felställningar korrigeras. Du får ställa dig med hela din kroppstyngd på inlägget så att det formeras efter din fot i full belastning.

Slutligen anpassas inläggen för att passa i dina skor och kanterna slipas. När inläggen slipats är de redo att läggas i dina skor och du kan promenera hem i dem!

För att få bästa resultat av dina nygjutna inlägg är det viktigt att du använder ”rätt” skor. Med rätt skor menas en stabil sko med stadig hälkappa som helst har snörning. Eftersom du kan använda sulorna direkt uppmanas du att ta med dig ett par lämpliga skor som du tänkt använda sulorna i.

Balkefors ortopediska skoinlägg kan hjälpa dig som har hälsporre, plantar fasciit, hälseneproblem, knä- och höftsmärtor (artros) och ryggsmärtor.
Akupunktur innebär att man sätter fina nålar i hud och muskel. Vid traditionell akupunktur får patienten ligga ned och vila under behandlingen som normalt tar cirka 20 minuter. Antal nålar och var de placeras varierar med orsaken till behandlingen. De vanligaste effekterna av akupunktur är avslappning och smärtstillning. Biverkningarna är få och kortvarig trötthet är den mest förekommande.

Akupunktur kan framgångsrikt användas mot smärta i rörelseapparaten, t.ex. muskelvärk och ledvärk. Det har även god effekt mot illamående, migrän och huvudvärk. Oftast behövs ett par behandlingar innan full effekt ges.

Förutom den traditionella akupunkturen finns andra sätt att använda nålarna där ”dry needling” är den vanligaste. Dry needling innebär att man sätter en eller flera nålar i den affekterade muskeln och rör dem in och ut flera gånger. Vid utförandet uppkommer ”local twitch response”, vilket liknar ”muskelspasmer” som ger en ökad cirkulation och muskelavslappning. Dry needling är särskilt effektivt mot triggerpunkter, d.v.s. små ”muskelknutor” eller muskelspänningar med utstrålande smärta och mot långvariga senbesvär (periostakupunktur).

Dry needling kallas även triggerpunktsakupunktur eller IMS, intramuskulär stimulering.
Laser är rent ljus på en viss våglängd som kan vara synligt eller osynligt. Om laserljuset koncentreras kan det skära och bränna, s.k. kirurgisk laser. Om koncentreringen av ljuset är mindre, d.v.s. det finns en större spridning, stimuleras cellfunktioner och kallas då ofta terapeutisk eller medicinsk laser. Internationellt benämns den Low Level Laser Therapy (LLLT).

I en terapeutisk laser avgör våglängden på laserljuset den specifika terapeutiska effekten. Laser med våglängden 808nm verkar snabbt på svullnad och ödem medan våglängd 905nm ger smärtstillning.
Laserapparaten som jag behandlar med , MPHI, är unik eftersom dessa två våglängder kombineras. Kombinationen, som kallas MLS, förstärker alla kända positiva effekter som laserljus har vid behandling av olika tillstånd. Samverkan mellan Laserljusen har visat sig ha bättre terapeutiska resultat än den traditionella laserterapin.

Ur en s.k. prob kommer laserljuset som riktas mot affekterat området. Behandlingen är helt smärtfri och oftast får man en omedelbar smärtstillning. Det tar generellt endast några minuter att genomföra en Laserbehandling. Vanligen behandlar man mer frekvent med laser första 2 veckorna, ca 2-3 gånger i veckan, för att sedan minska och endast behandla 1 gång i veckan.

Generellt behandlar man en åkomma fem till tio gånger med laser, långvariga (kroniska) smärtor behöver ofta behandlas fler gånger än akuta besvär. Vissa reagerar och blir bättre redan efter 1 behandling medan andra behöver fler innan god behandlingseffekt uppnås.

Laser kan exempelvis hjälpa dig med rygg- eller nackvärk, inflammatoriska tillstånd (benhinneinflammation, tennisarmbåge, musarm) och artros eller artrit.

Leg. Sjukgymnast Linus Andersson

I en centralt belägen lokal på Kaggensgatan i Kalmar ger jag behandling och rehabilitering. Jag är legitimerad sjukgymnast och har flera års erfarenhet från arbete med rehab och idrottsskador. Hos mig kan du känna dig trygg med att du alltid får en noggrann undersökning och bedömning samt behandlingar som är i enlighet med vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet. Jag använder mig av olika behandlingsmetoder som fysioterapi (rörelser och träning), akupunktur, laser och manuella tekniker.
Jag behandlar många olika problem, såväl akuta som långvariga. Ischias, huvudvärk/migrän, ryggskott, nackspärr, tennisarmbåge, artros, muskelvärk och hälsporre är några av dessa men jag behandlar även en mängd andra tillstånd.

Jag erbjuder morgon, kvälls och helgtider.

Välkommen att boka tid redan idag!

Telefon 0727-46 81 81
Webbsida
E-post
Öppettider Mottagningen är öppen samtliga dagar i veckan, se kalender för bokningsbara tider. Vid behov av behandling utanför bokningsbara tider tag kontakt genom mail eller telefon.
Adress
Kaggensgatan 19
392 32 KALMAR
Kvarnholmen, Kalmar City