Vad vill du boka?

Det är viktigt att ta hand om sina fötter - låt mig ta hand om dina!

Lenbergs Fotvård är en modern klinik med de senaste metoderna och tekniken. Jag erbjuder medicinsk fotvård som är en professionell behandling av fot- och nagelbesvär. Hos mig får du hjälp med förhårdnader, svamp, vårtor, tjocka naglar, nageltrång mm. Jag hjälper även till med inlägg, avlastningar samt nagelkorrigeringar/Ortonyxi.

Jag som driver kliniken heter Stephan och är Diplomerad Medicinsk Fotterapeut. Utbildningen har jag gått på Axelsons gymnastiska institut i Stockholm, där jag även har arbetat som handledare för att utbilda framtida fotterapeuter.

Jag är även Diplomerad Medicinsk Laserterapeut inom fotvård. Terapi med medicinsk laser blir allt vanligare och idag är det en naturlig del av behandlingen för många olika patientgrupper.

VAD ÄR LASERLJUS?

Laserljuset har visat sig ha många positiva effekter på celler och vävnader genom att det bl.a. ökar energiproduktionen i cellen. Därmed förbättras och påskyndas läkningsprocessen.

När laserljus används för att minska smärta, inflammationer och främja läkning kallas det medicinsk laserbehandling eller Low Level Laser Therapy (LLLT). En positiv effekt av laserbehandling kan vara att man upptäcker att behovet av smärtstillande medel minskar.

Jag hjälper dig med:

  • Hälsporre
  • inflammation i plantarfascian 
  • artros/artrit i knä och fotleder
  • stukningar och vrickningar
  • smärta i hälsenan
  • muskelsmärta
  • m.m
 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Medicinsk fotvård

Förebyggande och behandlande fotvård med rådgivning som skiljer sig från vanlig fotvård och pedikyr.

Fotbad
Nagelvård - klippning, slipning och nagelbandsvård
Avlägsnande av förhårdnader, hålsprickor, liktorn, vårtor och nageltrång
Insmörjning och fotmassage
Har du friska naglar men utav olika anledningar inte kan eller vill ta hand om nagelvården själv? Då är denna behandling "Nagelklippning" något för dig!

Du får;
- Kortare fotbad med mjukgörande badolja
- Rensning av naglarna
- Klippning av naglarna
- Slipning av kanter och nagelband
- Avslutas med en näringsrik olja för dina naglar och nagelband.

MEN;
Behöver du istället hjälp med att fräsa ner kartnaglar, svampnaglar och/eller även fila fötterna från förhårdnader och kanske även få hjälp med liktornar? Då rekommenderar jag att du istället bokar in dig på en hel timmes heltäckande medicinsk fotvårdsbehandling!
Då ingår givetvis det uppmjukande fotbadet och all nagelvård och behandlingen avslutas även med en skön fotcreme!
För att få naglar att växa rakt vid tex. nageltrång, inväxta, nerväxta eller inrullade naglar. Precis som en tandläkare kan reglera tänder, kan en fotterapeut reglera naglar.
Nageltrång känns ofta som att det pulserar eller dunkar i tån. Vanligast är det att du får nageltrång i stortån som ofta utsätts för högt tryck i exempelvis för trånga skor.

Nageltrång uppstår när nageln på tån, växer in i huden som sitter runt om nageln. Då kan bakterier ta sig in under huden vilket orsakar en infektion under nagel som gör att det blir
varigt, rött och svullet.
Sluta gissa. Tag svamp/sporprov på missfärgade naglar: 400:-
LAB-analys med DNA-teknik. (Prov och rådgivning).

Har du förtjockade missfärgade naglar eller naglar som smulas sönder, så kan du ha drabbats av nagelsvamp som förekommer hos ca 10 % av den vuxna befolkningen i Sverige.
Symtomen som man får av nagelsvamp liknar dock andra hudsjukdomar som t.ex. nagelpsoriasis eller eksem. Då behandlingen av nagelsvamp ofta tar väldigt lång tid kan det vara en idé att först fastställa att det verkligen är nagelsvamp som ligger bakom symtomen.

VIKTIG INFORMTION INFÖR LABORATORIETEST:
För att kunna erhålla detta test av nagelsvamp måste aktuella naglar ha varit helt utan någon behandling för nagelsvamp senaste 2 veckor.
Se även till att angripna naglar inte är nyklippta, så det finns lite för mig att klippa loss till provtagningen.
Och inget nagellack får finnas på dessa naglar.
När du vill boka in ett uppföljningsbesök eller en konsultation. Ev. behandling som kan komma att bli aktuell, ingår ej vid detta besök

Medicinsk Laser

Terapi med medicinsk laser blir allt vanligare och idag är det en naturlig del av behandlingen för många olika patientgrupper.
VAD ÄR LASERLJUS?
Laserljuset har visat sig ha många positiva effekter på celler och vävnader genom att det bl.a. ökar energiproduktionen i cellen. Därmed förbättras och påskyndas läkningsprocessen.
När laserljus används för att minska smärta, inflammationer och främja läkning kallas det medicinsk laserbehandling eller Low Level Laser Therapy (LLLT). En positiv effekt av laserbehandling kan vara att man upptäcker att behovet av smärtstillande medel minskar.
Jag hjälper dig med:
Hälsporre
inflammation i plantarfascian
artros/artrit i knä och fotleder
stukningar och vrickningar
smärta i hälsenan
muskelsmärta
m.m

Vid första besöket görs en anamnes - sjukdomshistoria och en åtgärdsplan. Det tar 30 minuter och kostar 350 kr. inkl laser.

Om du har bokat medicinsk fotvård 60 minuter, ingår laserbehandlingen.

Vårtbehandling

När du behöver hjälp med val av metod för din vårta, då bokar du in dig för ett besök här.
Vi konsulterar då beroende på vart vårtan sitter på foten, hur stor den är och hur länge du haft den.

Vid val av VÅRTFRI eller FRYSNING kommer vi påbörja behandlingen på kliniken. För att sedan rekommendera ett återbesök om ca 4 veckor och där emellan behandlar du vårtan hemma med produkten Vårtfri, 1 gång i veckan. Vårtfri köper du på Apotek. Vid frysning gör du ingen egenbehandling hemma och kommer tillbaka om 3 veckor.

Vid val av WARTNIX, en väldigt stark och effektiv metod innehållande monoklorättiksyra, erbjuder vi ett komplett behandlingspaket. Då ingår 1st Wartnix-penna, 2 behandlingstillfällen på kliniken med ca 6 veckors mellanrum. Där emellan behandlar du vårtan hemma enligt instruktioner. Vid val av Wartnix-behandlingspaket tillkommer en kostnad av 500:-.

Vid val av den nya effektiva metoden VERRUTOP, där vårtan går i nekros redan efter 2 timmar, tillkommer en kostnad på 200:-. Och ett återbesök bokas sedan in efter ca 3 veckor. I genomsnitt räcker 3 behandlingstillfällen.
Vårtbehandling med VERRUTOP är en ny och effektiv metod som kan avlägsna envisa vårtor. Behandlingen är speciellt lämplig för dig som provat andra metoder utan resultat.

I genomsnitt räcker två till tre behandlingar, med ett intervall på ca 3 veckor.
Kan dock krävas fler behandlingar beroende på storlek samt hur länge du haft vårtan.

- Vårtan torkas ut och går i nekros redan efter 2 timmar
- Ingen blåsbildning
- Ingen ärrbildning
- Passar även diabetiker
- Verrutop passar alla patienter från 8 år
- Inga restriktioner för patienten under pågående behandling

Priset gäller 1-3 vårtor och per besök. Denna behandling utförs endast på fotvårdklinik hos Medicinsk Fotvårdterapeut.
Gäller 1-2 vårtor

Friskvård (företagsfriskvård, Actiway)

Först får dina fötter ett härligt avkopplande fotbad och du får varva ner en stund.
Därefter börjar vi med nagelvård. Då jag både rensar, klipper, och slipar dina naglar och ger dig fina nagelband.
Se till att inte ha målade tånaglar med nagellack/gellack, om du vill att jag ska klippa dem.
Har du även problem med förhårdnader, vårtor, liktorn och hälsprickor m.m. så behandlar jag även detta.
Jag filar dina fötter mjuka och smörjer in dem med en härlig kräm som avslutas med en riktigt skön och uppiggande fotmassage. Actiwaykunder får 20% avdrag på Plats.

Lenbergs Fotvård

Visa kontaktinformation
Adress
Kanalvägen 7A, 1tr.
194 61 Upplands väsby
Infra City (Samma lokaler som Friskvårdscoacherna)
Öppna i Google Maps 🗗