Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Övriga undersökningar


Denna undersökning är för dig som hittat oss genom rekommendation av en vän eller familjemedlem.

Vi undersöker dina ögons hälsa och funktioner, och oavsett om det gäller linser eller glasögon gör vi alltid en grundlig synundersökning med konsultation och rådgivning.

Vid problem med dubbelseende och/eller huvudvärk kan undersökningen Ortoptisk status behövas. Vid behov skickar vi remiss till ögonläkare. Möjlighet till tryckmätning finns och görs på alla över 40 år.

Beskriv gärna orsaken till att du bokar tiden i beskrivningsfältet. Ange även rabattkod och namn och emailadress till personen som rekommenderat dig.

OBS! Erbjudandet gäller ej specialundersökningar (nattlinser, speciallinser, körkortskontroll, etc.)

Undersökningar

Denna undersökning är för dig som endast vill kontrollera din syn och få rekommendation på vad som passar dig.

Vi undersöker också ögonens hälsa och funktioner. Möjlighet till tryckmätning finns och görs på alla över 40 år.
Vid problem med dubbelseende och/eller huvudvärk kan undersökningen Ortoptisk status behövas. Vid behov skickar vi remiss till ögonläkare.

Beskriv gärna orsaken till att du bokar tiden i beskrivningsfältet.
I en kontaktlinsundersökning kontrollerar vi förutom din syn också ögats yttre delar för att säkerställa att dina linser fungerar optimalt. Vi gör även en undersökning för glasögon. Fria uppföljningsbesök på ordinationen ingår under hela ordinationstiden. Om en helt ny tillpassning behöver göras, t ex om din syn ändras drastiskt eller du vill prova något annat än den ordinerade lösningen, debiteras en ny kontaktlinsundersökning. Har du aldrig haft kontaktlinser förut ska du istället boka Nytillpassning kontaktlinser.
Denna undersökning är för dig som endast vill kontrollera din syn för glasögon. Vi undersöker också ögonens hälsa och funktioner. Möjlighet till tryckmätning finns och görs på alla över 40 år.
Vid problem med dubbelseende och/eller huvudvärk kan undersökningen Ortoptisk status behövas. Vid behov skickar vi remiss till ögonläkare.
Här följer vi upp en nyligen gjord undersökning ifall du har fått prova en ny linssort eller styrka. Om det har gått mer än 9 månader ska du boka "Kontaktlinsundersökning" eller "Synundersökning Glasögon".
Halvårskontroll är för dig som fått en kontaktlinsordination på ett halvår. Precis som i en årlig kontaktlinsundersökning kontrollerar vi din syn och dina ögon samt ger tips och råd kring ditt linsbärande.
För dig som behöver ett synintyg för körkortstillstånd. Vi fyller i medhavd blankett eller skickar in synintyget elektroniskt till Transportstyrelsen. Kom ihåg giltig ID-handling!
Denna undersökning är kostnadsfri om du har en giltig ordination.
Denna undersökning är för dig som vill prova kontaktlinser för första gången. Har du haft kontaktlinser men det var mycket länge sedan sist ska du också boka en Nytillpassning.
Här ingår synundersökning för glasögon och utprovning av kontaktlinser samt fria uppföljningsbesök. Du får också en kurs i hur du sköter och hanterar dina kontaktlinser. Den sker vanligtvis vid ett senare tillfälle. Provlinser ingår tills vi kommit fram till vilken lins som passar dig bäst.

Linsen

Linsen är en oberoende butik på Norrlandsgatan 22 i Stockholm som erbjuder alla typer av synundersökningar av erfarna och legitimerade optiker. Vi har ett stort lager av kontaktlinser samt glasögon, solglasögon och tillbehör till ett bra pris.

Vill du veta mer om våra optiker? Gå in på www.linsen.se.

Några av våra erbjudanden:
- Köp dina linser i samband med kontaktlinsundersökningen och få upp till 20% rabatt.
- Studenter har alltid 10 % på alla produkter hos Linsen samt 100 kr rabatt på undersökningar!
- Paketpris på glasögon, från 1290 kr.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Mån-Fre 10:00-18:00
Lördagar 11:00-15:00
För öppettider sommar eller helgdagar se vår hemsida www.linsen.se

Adress
Norrlandsgatan 22
111 43 Stockholm
Öppna i Google Maps 🗗