Vad vill du boka?

"Jag arbetar som förlossningsbarnmorska på NÄL i Trollhättan och möter varje pass blivande föräldrar som kommer oförberedda för att föda sitt efterlängtade barn. Det finns så mycket du kan göra för att öka möjligheten att föda lugn och trygg och få en positiv förlossningsupplevelse. Jag har samlat på mig de mest effektiva och kraftfulla verktygen och strategierna och delar dem med dig i Gravidyogan, Förlossningsträningen, Profylaxkurser och Samtal. När din baby är född kan du komma och lära dig spädbarnsmassage: ett underbart verktyg för gemenskap, kontakt med och kärlek till ditt barn i vardagen och genom hela uppväxten. Varmt välkommen att boka. Ta hand om dig till vi ses."

//Victoria

Hemfödsel med bistånd av två st leg barnmorskor fr o m grav.v 37 till 41+6. Välkommen att kontakta Victoria för vidare samtal om Föda Trygg Hemfödsel.

Supersnabb bebis? Går förlossningen så snabbt att du känner att det trycker på hemma i farstun? Ta det lugnt. Supersnabba förlossningar är komplikationsfria. I stället för att stressa på motorvägen, krysta i baksätet och föda vid vägkanten tar du emot ditt barn med mjuka händer, virar in i en handduk och kontaktar Föda Trygg Barnmorskor som kommer för den sedvanliga efterskötningen av mor och barn. Sedan kan du i lugn och ro ta dig till BB inom 72 h. för PKU-prov, hörseltest och barnläkarundersökning.

10 % rabatt för dig och din gravida vän 
när du bokar in dig och henne (med partners) på Föda Trygg Profylax!

Höstens kurser
läggs in successivt under hösten. Föda Trygg Gravidyoga går under hösten med en ny 3-veckorskurs med jämna mellanrum. Gå enstaka pass eller köp rabatterat 3-kort. Du kan med fördel börja redan tidigt i graviditeten och gå så många kurser du själv önskar och hinner.
Vinterns första fördjupade förlossningsträning planeras vid intresse. Hör av dig! Kontakta Victoria för bokning och mer info.

MammaBaby-yoga med Holy Baby Spädbarnsmassage NYHET!
En mysig stund tillsammans med ditt spädbarn. Mellan blöjbyten, tröstningar och matning yogar vi mjuk yoga för en smidigare och starkare kropp efter förlossningen. Vi avslutar med spädbarnsmassage. Hör av dig till Victoria för en intresseanmälan! Vi startar upp nästa kurs när vi har sju deltagare - så bjud med en vän med baby och du får 250 kr rabatt.  Varmt välkommen med din baby!

MammaBabyYoga NYHET!
Efter önskemål från deltagare som gick på gravidyogan i våras och nu går hemma med spädbarn, är det nu möjligt för dig att komma och träna tillsammans med din baby (0-8 mån.) Du byter blöja, vaggar och tröstar utifrån din babys behov och får samtidigt träna core- och bäckenmuskler, stretcha, bli smidigare och starkare på alla plan igen. Vi startar upp nästa kurs när vi har fem deltagare - hör av dig med en intresseanmälan. Välkommen!

Vill du ha träningstips, råd och ta del av effektiv förlossningsförberedelse?
På Föda Tryggs instagramkonto "fodatrygg" lägger Föda Tryggs barnmorskor kontinuerligt upp nya inlägg.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Föda Trygg med Victoria

Föda Trygg Gravidyoga grundar sig på mjuk yoga som speciellt inriktar sig på att få din kropp att spänna av. Det är viktigt att sänka sin grundspänningsnivå inför förlossningsarbetet men också att träna på att slappna av trots att vissa delar av kroppen arbetar hårt. Du tränar på att syresätta dig och livmodern på ett så effektivt sätt som möjligt och att synkronisera andningen med kroppens födsloarbete för att öka din uthållighet, höja stresströskeln, kapa smärta och stötta förlossningsprocessen på bästa sätt. Du tränar att bibehålla fokus och koncentration under förlossningens olika faser och får tillfälle att träna andning, avslappning och mentalt fokus i kombination med olika förlossningsställningar. Föda Trygg Gravidyoga bibehåller och förstärker din fysiska smidighet så att du minskar och förebygger spänning och smärta i rygg, axlar och nacke. Du får också möjlighet att knyta an till ditt ofödda barn under lugna och fina meditationer, något som kan vara svårt att hinna med om du t ex har äldre barn som tar all tid hemma. Föda Trygg Gravidyoga är födandeträning när den är som bäst och precis det du behöver under graviditeten och inför förlossningen.

För att förstärka de positiva effekterna av träningen går du med fördel under hela graviditeten. Varje gång du tränar ett pass hos Föda Trygg förstärker du det du redan lärt in och får till dig nya effektiva redskap.

Pris: 250 kr enstaka pass
3 ggr: 700 kr

Möjlighet att köpa till ett guidat yogapass (200 kr, levereras på ljudfil till din mail) för hemmaträning.

Välkommen! // Victoria
Du kanske har gått FuR eller en annan profylaxkurs. Du vet, i teorin, vad du ska använda för verktyg för att kunna hantera en ny och intensiv situation: d v s ditt efterlängtade barns födelse.
Eller, du kanske har tränat gravidyoga i flera veckor och känner att du har förhållandevis god kontroll på verktygen. Men du och/eller din partner önskar en mer djupgående träning tillsammans. För att din partner önskar få vara ännu mer delaktig. För att du har svårt att förmedla det du har tränat på. Eller helt enkelt: För att det här Äventyret är ert gemensamma äventyr. Varmt välkommen att kontakta Victoria per mail/sms för bokning av tid.
När du väljer att boka den kompletta utbildningen Föda Trygg Unik går du Föda Trygg Profylax tillsammans med din partner/annan närstående/doula. Ni får en diger verktygslåda med verktyg och strategier för både dig som föder och din partner/"medarbetare". Till skillnad från många profylaxkurser innehåller Föda Trygg Unik tillräckligt med tid för att ni ska få en grundlig parträning; ni får med andra ord en gedigen möjlighet att undersöka olika sätt att jobba mentalt och fysiskt under förlossningen, bl a för att antalet deltagare är färre än på andra kurser. Det skapar helt andra förutsättningar när det finns tid för dina frågor och tankar! För dig som föderska ingår också 3 pass Föda Trygg Gravidyoga. Dessutom ett enskilt samtal, Föda Trygg Kick Off, i nära anslutning till dagen för födelsen så att ni får möjlighet att re-aktualisera det som just du och din partner har extra behov av. Allt för att ni ska få en så lugn och trygg förlossningsupplevelse som möjligt!

Föda Trygg Unik består av tillfällen (2 tillfällen Föda Trygg Profylax, 3 pass Föda Trygg Gravidyoga för dig som blivande föderska och 20 min Föda Trygg Kick Off för er båda en tid innan födseln).

De flesta väljer att gå mellan 5-8 månaden. Läs mer under Gravidyoga respektive Profylax.
Kostnad: 2760 kr/par.

Kontakta Victoria per mail/sms för mer info och bokning. Varmt välkommen!
Victoria.
När du och din partner på egen hand vill få möjlighet att tillsammans bygga ett stabilt fundament och bli ett tryggare team: boka Föda Trygg Privat och få en kurs helt inriktad på era behov och frågeställningar (4 h). Victoria kommer hem till er och tillsammans lägger vi det pussel som just ni behöver för att föda trygga. Innehåller alla delar som ingår i sedvanliga profylaxkurser och Föda utan rädsla-kurser. Du och din partner får tillgång till alla de effektivaste verktygen och strategierna inför förlossningen.

Framkörningsavgift tillkommer.
Kontakta Victoria per mail/telefon för mer info.
Välkommen!
För dig som är sent ute och närmar dig beräknad partus i raketfart finns Föda Trygg Racer. Under den timmen vi ses få ni en ”verktygslåda” med de allra nödvändigaste och mest effektiva verktygen (genomgång av hur du höjer din smärttröskel, tolerans och uthållighet med hjälp av andning, röst, avslappning och mentalt fokus, hur din partner kan stödja dig med massage och beröring, olika ställningar som kapar smärta och stöttar förlossningsprocessen). Så om det hastar, kontakta Victoria direkt på telefon så kan vi ses med kort varsel.
Plats: Efter överenskommelse.
Känner du mycket oro inför förlossningen? Har du förlossningsrädsla? Har du erfarenheter av en tidigare förlossning som hämmar dig och ligger i vägen för att du ska kunna se fram mot kommande födsel? Boka ett Föda Trygg Samtal och skapa möjlighet för att ta dig vidare. Kontakta Victoria på mail eller telefon för överenskommelse om tid. Välj mellan Torsdagar, Yogica i Skärhamn eller Söndagar, Yoga Stenungsund i Stora Höga. Vi kan också höras per telefon eller skype. 60 min.

Liv i Balans med Victoria

Liv i Balans med Victoria drivs av Victoria Jonasson Hammar, leg barnmorska, doula, instruktör i gravidyoga, förlossningsträning & spädbarnsmassage, mammababy-yoga samt mediyoga.

Liv i balans med Victoria erbjuder tjänster till dig som vill ge dig själv möjligheten att sänka din grundspänningsnivå så att kropp och sinne får tillgång till hela sin potential. I vardagen, under graviditet, inför förlossning och i föräldraskapet. Victoria har skapat konceptet Föda Trygg för dig som önskar en lugn och trygg graviditet och förlossning och som önskar verktyg för en trygg anknytning i början på föräldraskapet.

Liv i Balans med Victoria erbjuder:

Föda Trygg Gravidyoga & förlossningsträning
Föda Trygg Profylax
Samtal vid förlossningsoro
Hemfödsel
MammaBaby-Yoga med spädbarnsmassage
Gongmeditation
Mediyoga med Gong

Victoria använder själv Mediyoga och Gong för att balansera ett hektiskt liv som barnmorska på förlossningsavdelning, den egna verksamheten och familjelivet. Hon upplever en ökad balans i vardagen och har bl a mediyogan att tacka för att ha kommit tillrätta med stressbesvär som magproblem, ryggvärk, sömnbesvär och utbrändhet. Hon upplever numera ökad glädje och trygghet i vardagen tack vare daglig yogaträning.
Gongen ser hon som ett kraftfullt komplement till yogan som också passar den som inte önskar yoga. Med hjälp av gongens vibrationer uppnår du samma effekt som efter en yogaklass.

Telefon 0701495423
Webbsida
E-post
Öppettider V g se bokningsbara tider.

Yoga Stenungsund ligger på Selins väg 5 i Stora Höga (vid rondellen).
Adress
444 60 Stora Höga
Öppna i Google Maps 🗗