Vad vill du boka?

"Jag arbetar som förlossningsbarnmorska på NÄL i Trollhättan och möter varje pass blivande föräldrar som kommer oförberedda för att föda sitt efterlängtade barn. Det finns så mycket du kan göra för att öka möjligheten att föda lugn och trygg och få en positiv förlossningsupplevelse. Jag har samlat på mig de mest effektiva och kraftfulla verktygen och strategierna och delar dem med dig i Gravidyogan, Förlossningsträningen, Profylaxkurser och Samtal. Varmt välkommen att boka. Ta hand om dig till vi ses."

//Victoria

Hemfödsel med bistånd av två st leg barnmorskor fr o m grav.v 37 till 41+6. Välkommen att kontakta Victoria för vidare samtal om Föda Trygg Hemfödsel.

Supersnabb bebis? Går förlossningen så snabbt att du känner att det trycker på hemma i farstun? Ta det lugnt. Supersnabba förlossningar är komplikationsfria. I stället för att stressa på motorvägen, krysta i baksätet och föda vid vägkanten tar du emot ditt barn med mjuka händer, virar in i en handduk och kontaktar Föda Trygg Barnmorskor som kommer för den sedvanliga efterskötningen av mor och barn. Sedan kan du i lugn och ro ta dig till BB inom 72 h. för PKU-prov, hörseltest och barnläkarundersökning.

10 % rabatt för dig och din gravida vän 
när du bokar in dig och henne (med partners) på Föda Trygg Profylax!

Höstens kurser
läggs in successivt under sommaren. Föda Trygg Gravidyoga går under hösten med en ny 3-veckorskurs med jämna mellanrum. Enstaka pass eller rabatterat 3-kort. Uppstart den 7/10. Du kan med fördel börja redan tidigt i graviditeten och gå så många kurser du själv önskar och hinner.
Höstens första fördjupade förlossningsträning går av stapeln den 9/9.
Föda Trygg Profylax för dig och din partner den 26/8 och 2/9.

Holy Baby Spädbarnsmassage
fr o m slutet av september. Varmt välkommen med din baby.

Vill du ha träningstips, råd och ta del av effektiv förlossningsförberedelse?
På Föda Tryggs instagramkonto "fodatrygg" lägger Föda Tryggs barnmorskor kontinuerligt upp nya inlägg.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Föda Trygg med Victoria

Föda Trygg Gravidyoga grundar sig på mjuk yoga som speciellt inriktar sig på att få din kropp att spänna av. Det är viktigt att sänka sin grundspänningsnivå inför förlossningsarbetet men också att träna på att slappna av trots att vissa delar av kroppen arbetar hårt. Du tränar på att syresätta dig och livmodern på ett så effektivt sätt som möjligt och att synkronisera andningen med kroppens födsloarbete för att öka din uthållighet, höja stresströskeln, kapa smärta och stötta förlossningsprocessen på bästa sätt. Du tränar att bibehålla fokus och koncentration under förlossningens olika faser och får tillfälle att träna andning, avslappning och mentalt fokus i kombination med olika förlossningsställningar. Föda Trygg Gravidyoga bibehåller och förstärker din fysiska smidighet så att du minskar och förebygger spänning och smärta i rygg, axlar och nacke. Du får också möjlighet att knyta an till ditt ofödda barn under lugna och fina meditationer, något som kan vara svårt att hinna med om du t ex har äldre barn som tar all tid hemma. Föda Trygg Gravidyoga är födandeträning när den är som bäst och precis det du behöver under graviditeten och inför förlossningen.

För att förstärka de positiva effekterna av träningen går du med fördel under hela graviditeten. Varje gång du tränar ett pass hos Föda Trygg förstärker du det du redan lärt in och får till dig nya effektiva redskap.

Pris: 250 kr enstaka pass
3 ggr: 700 kr

Möjlighet att köpa till ett guidat yogapass (levereras på ljudfil till din mail) för hemmaträning.

Välkommen! // Victoria
Nedräkning inför förlossningen?
Medan Gravidyogan ger dig kontinuiteten, chansen att stressa av, positiv sänkning av din grundspänningsnivå och hälsa åt båda dig och ditt barn ger Förlossningsträning dig möjlighet att på djupet ta dig an de mest effektiva verktygen och strategierna tillsammans med Victoria. OBS! Max 4-5 deltagare/gång.

Vi anpassar innehållet efter dina och övriga deltagares enskilda behov.

Vi delar, och samtalar kring, frågor och funderingar och fördjupar perspektivet på vad en förlossning är, innehåll bl a:

Andningsträning (dykmetoden, rösten som verktyg m m)
Värkträning (simuleringsövningar m m)
Krystteknik - praktisk träning
Genomgång av och strategier för förlossningens mest utmanande faser
Målbild
Våga drömma!
Bäckenbottenträning
Desensibilisering
Självhypnos
Smärtan som en ny möjlighet
Trygghetens nycklar
Dina behov i förhållande till din personlighet
Med mera!

För att ytterligare optimera förberedelsen och få en helare upplevelse av träningen är det en fin start att också gå på det inledande gravidyogapasset som ligger alldeles före i schemat. Förlossningsträningen rekommenderas för dig som befinner dig fr o m graviditetsvecka 29-30 eller mer. Inga förkunskaper krävs.
Varmt välkommen att boka! // Victoria

Endast förlossningsträning: 390 kr.
Gravidyoga + förlossningsträning: 550 kr.
Du kanske har gått FuR eller en annan profylaxkurs. Du vet, i teorin, vad du ska använda för verktyg för att kunna hantera en ny och intensiv situation: ditt efterlängtade barns födelse.
Eller, du kanske har tränat gravidyoga i flera veckor och känner att du har förhållandevis god kontroll på verktygen. Men du och/eller din partner önskar en mer djupgående träning tillsammans. För att din partner önskar få vara ännu mer delaktig. För att du har svårt att förmedla det du har tränat på. Eller helt enkelt: För att det här Äventyret är ert gemensamma äventyr. Varmt välkommen att kontakta Victoria per mail/sms för bokning av tid.
När du och din partner på egen hand vill få möjlighet att tillsammans bygga ett stabilt fundament och bli tryggare team: boka Föda Trygg Privat och få en kurs helt inriktad på era behov och frågeställningar (1,5 h x 2 tillfällen). Tillsammans lägger vi det pussel som just ni behöver för att föda trygga. Innehåller alla delar som ingår i Föda Trygg Profylax och alla de effektivaste verktygen och strategierna inför förlossningen. Om du önskar träffas vi hemma hos er.

Ett tips är att komplettera med Föda Trygg Gravidyoga. Du betalar då endast 540 kr/treveckorskurs.
Kontakta Victoria per mail/telefon för mer info.
Välkommen!
När du väljer att boka den kompletta utbildningen Föda Trygg Unik går du Profylax tillsammans med din partner/annan närstående/doula. Ni får en diger verktygslåda med verktyg och strategier för både dig som föder och din partner/"medarbetare". Till skillnad från många profylaxkurser innehåller Föda Trygg Unik tillräckligt med tid för att ni ska få en grundlig parträning; ni får med andra ord en gedigen möjlighet att undersöka olika sätt att jobba mentalt och fysiskt under förlossningen, bl a för att antalet deltagare är färre än på andra kurser. Det skapar helt andra förutsättningar när det finns tid för dina frågor och tankar! Du som föderska har också 3 pass Föda Trygg Gravidyoga. Dessutom ett enskilt samtal, Föda Trygg Kick Off, i nära anslutning till dagen för födelsen så att ni får möjlighet att re-aktualisera det som just du och din partner har extra behov av. Allt för att ni ska få en så lugn och trygg förlossningsupplevelse som möjligt!

Föda Trygg Unik består av 6 tillfällen (2 tillfällen Föda Trygg Profylax tillsammans med din partner, 3 pass Föda Trygg Gravidyoga för dig som blivande föderska och 20 min Föda Trygg Kick Off för er båda).

De flesta väljer att gå mellan 5-8 månaden. Läs mer under Gravidyoga respektive Profylax.
Kostnad: 2400 kr/par.

Fortsatt praktisk gravidyogaträning: du som bokat Föda Trygg Unik och gått Profylax och dina 3 yogapass kan fortsätta träna för endast 195 kr/pass (alt 540 kr/treveckorskurs) fram till förlossningen.

Kontakta Victoria per mail/sms för mer info och bokning. Varmt välkommen!
Victoria.
För dig som är sent ute och närmar dig beräknad partus i raketfart finns Föda Trygg Racer. Under den timmen vi ses få ni en ”verktygslåda” med de allra nödvändigaste och mest effektiva verktygen (genomgång av hur du höjer din smärttröskel, tolerans och uthållighet med hjälp av andning, röst, avslappning och mentalt fokus, hur din partner kan stödja dig med massage och beröring, olika ställningar som kapar smärta och stöttar förlossningsprocessen). Så om det hastar, kontakta Victoria direkt på telefon så kan vi ses med kort varsel.
Plats: Efter överenskommelse.
Känner du mycket oro inför förlossningen? Har du förlossningsrädsla? Har du erfarenheter av en tidigare förlossning som hämmar dig och ligger i vägen för att du ska kunna se fram mot kommande födsel? Boka ett Föda Trygg Samtal och skapa möjlighet för att ta dig vidare. Kontakta Victoria på mail eller telefon för överenskommelse om tid. Välj mellan Torsdagar, Yogica i Skärhamn eller Söndagar, Yoga Stenungsund i Stora Höga. Vi kan också höras per telefon eller skype. 60 min.
Konsten att föda handlar om att tillåta sig själv och sin kropp att ge sig hän, att förhålla sig öppen och flexibel, att kunna uttrycka sina behov, att kunna ta emot hjälp och stöd. När du "ger dig hän" och slappnar av får kroppen möjlighet att sköta förlossningsarbetet. Det är den bra på. Men det är en utmaning för oss människor att släppa taget! Föda Trygg önskar alla föderskor och partners en så positiv, lugn och trygg förlossning som möjligt och har därför utformat en unik profylaxkurs:
- genomgång av förlossningsförloppet
- hur kroppen och hjärnan sätter krokben för födandet
- varför det är så otroligt viktigt att träna andning, avslappning och inkännande gravidyoga för att sänka sin grundspänningsnivå
- hur du hanterar spänning/stress/smärta under förlossningsarbetet (olika slags andning, avslappning, mentala strategier mm)
- rösten som kraftfullt verktyg
- rörelser, massage/stödjande beröring som främjar födandet och kapar smärta
- hur du använder tankarna på ett kraftfullt sätt
- självhjälp med effektiv självhypnos
- flera alternativa strategier för att främja avslappning
- en mängd nycklar som bidrar till att partnern kan vara ett optimalt stöd

Är du sugen på att utmana dig och upptäcka nya sidor hos dig själv bygger vi tillsammans ett fundament som stöttar dig igenom de mest utmanande faserna. Vill du hellre ”lämna över dig” och ta det som det kommer, ritar vi kartan som förbereder dig på bästa sätt för de olika vägar som en förlossning kan ta.

Kursen hålls i små grupper med max antal 6 deltagare för att bättre kunna möta just dina behov och frågor. När du bjuder med dig en gravid vän (med ev partner) får du och din vän 10 % rabatt.

För att bygga det mest hållbara fundamentet rekommenderar jag att du bokar Föda Trygg Unik. Läs mer under Föda Trygg Unik.
Varmt välkommen!
Victoria

Liv i Balans med Victoria

En ljudresa. Ett äventyr in i dig själv. Bada i vibrationer.
Många upplever djup avslappning, återhämtning och att tanken klarnar. Ingenting krävs av dig. Tillåt dig att slappna av när gongens vibrationer fyller upp rummet.

Passet inleds med enkla, mjuka, uppvärmande yogarörelser som utförs sittande.

För alla över 13 år. Inga förkunskaper. Bär gärna mjuka, ej åtsittande, sköna kläder.

Enstaka pass: 200 kr
3 gongmeditationer: 500 kr.

Välkommen!
Victoria

Liv i Balans med Victoria

Liv i Balans med Victoria drivs av Victoria Jonasson Hammar, leg barnmorska, doula, instruktör i gravidyoga & förlossningsträning samt mediyoga.

Liv i balans med Victoria erbjuder tjänster till dig som vill ge dig själv möjligheten att sänka din grundspänningsnivå så att kropp och sinne får tillgång till hela sin potential. I vardagen och inför förlossning. Victoria har skapat konceptet Föda Trygg för dig som önskar en lugn och trygg graviditet och förlossning.

Liv i Balans med Victoria erbjuder:

Föda Trygg Gravidyoga & förlossningsträning
Föda Trygg Profylax
Samtal vid förlossningsoro
Hemfödsel
Gongmeditation
Mediyoga med Gong

Victoria använder själv Mediyoga och Gong för att balansera ett hektiskt liv som barnmorska på förlossningsavdelning, den egna verksamheten och familjelivet. Hon upplever en ökad balans i vardagen och har bl a mediyogan att tacka för att ha kommit tillrätta med stressbesvär som magproblem, ryggvärk, sömnbesvär och utbrändhet. Hon upplever numera ökad glädje och trygghet i vardagen tack vare daglig yogaträning.
Gongen ser hon som ett kraftfullt komplement till yogan som också passar den som inte önskar yoga. Med hjälp av gongens vibrationer uppnår du samma effekt som efter en yogaklass.

Telefon 0701495423
Webbsida
E-post
Öppettider V g se bokningsbara tider.

Yogica finns på 3:e vån på ICA Nordevik i Skärhamn.

Yoga Stenungsund ligger på Selins väg 5 i Stora Höga (vid rondellen).
Adress
444 60 Stora Höga
Öppna i Google Maps 🗗