Vad vill du boka?

*Verksamheten faller under skatteverkets friskvårdsbidrag.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Näringsmedicin, Näringsterapi, kostrådgivning

En näringsterapeut kartlägger och analyserar ditt förhållningssätt till mat, stress, motion, sömn och allmän trivsel. Din nuvarande fysiska och emotionella status ligger till grund för hur vi utformar en plan som passar just dig. Skriftligen får du en mängd konkreta råd till förändring och tips till mat som är individuellt anpassade så att planen är möjlig att genomföra. Vi har ett personligt möte och träffas på kliniken, eller om du bor långt från min verksamhet som ligger i Lomma, Skåne, så ses vi över Skype. Jag gör en hälsoutvärdering som innebär att du får fylla i en matdagbok under ett par dagar innan vi ses. Tillsammans går vi sedan igenom ett frågeformulär som är mitt viktigaste verktyg för att utvärdera eventuella närings-brister och funktions-nedsättningar i kroppen. Detta är det underlag som störredelen av behandlingen baseras på. Vi går igenom dina symptom eller vikt, därefter sätter vi realistiska mål och vi lägger upp en plan tillsammans. Det är viktigt att det känns rätt annars är det svårt att hålla kontinuitet i planen. Har du mycket stress i ditt liv så går vi även igenom hur du kan förhålla dig till
denna på ett bra sätt.
Kostrådgivning: Här kartläggs dina nuvarande kostvanor och du får förslag på en individuell kostrådsplan som hjälper dig att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, protein och fett. Med en god kosthållning

du påverka din energi, förändra din vikt och mycket mer. När kroppen mår bra och hjärnan får alla näringsämnen den vill ha, så påverkas även humöret positivt och livslusten kommer fram. Goda matvanor leder till hälsa och välbefinnande och är en förutsättning för positiv hälsoutveckling.

En kostrådgivning är för de som vill förändra sina matvanor eller gå ner i vikt medans en Näringsrådgivning utgår efter de symptom som individen känner och vill förbättra. En kostrådgivning varar mellan 45 min – 1 timme. Tiden spenderar vi med att lägga upp en plan hur du kan på lång sikt lägga upp dina matvanor och vill du komma igång med träning så samarbetar jag med en Personlig Tränare som kan hjälpa dig sätta igång med träning på det sätt som passar dig bäst.

Återbesök

Har du varit hos Lommahälsan på en näringsrådgivning innan bokar du ett återbesök som uppföljning. Återbesöket varar i ca 1 timme.

Stresshantering, Meditation & Mindfulness

Meditation

Meditation är ett sätt att stilla sinnet, att få vara i nuet. Meditation kan hjälpa dig slappna av och även påverka hur du möter stress i vardagen. Här får du verktyg att ta de första steget att att sitta i meditation och vi tar bort de förutfattade meningarna om vad meditation är, meditation är för alla!


Fler och fler mediterar i vårt västerländska samhälle, kanske för att det är mycket forskat på och bevisar att meditation har enormt stora fördelar för hälsan. Dr Herbert Benson, professor vid Harvard Medical School i USA, ledde för ett par år sedan en vetenskaplig studie som visade att personer som har en regelbunden, varaktig och stabil meditations- och djupavslappnings-praktik som yoga och meditation, hade långt många fler så kallade ”disease fighting genes” som var aktiva i deras kroppar, än de som inte mediterade. Dvs de hade fler aktiva sjukdomsfajtande gener än den som inte mediterar. Kom och sitt i stillhet och meditera, du får meditations material med dig hem, ett kompendie och några meditationer att lyssna på för att komma igång.
Stresshantering kan hjälpa dig att återfå balansen i ditt liv.
När kraven, pressen, förväntningarna och utmaningarna i livet blir för stor press, kan detta leda till stress. Stress är kroppens försvar på dessa reaktioner. Kortvarig, positiv stress kan höja koncentrationsförmågan och motivationen. Men när stressen utvecklas till något långvarig som inte avtar kan det i förlängningen leda till sömnproblem, utbrändhet och ett flertal andra symptom. När man får tillgång till stresshanterings-
verktyg kan man bli mer medveten om kroppens varningssignaler och därigenom agera därefter. Att stress kan vara svårt att hantera är inget ovanligt,
vi är alla olika och reagerar olika på intryck.

Yoga

Den 22 december är det vintersolståndet dvs den kortaste dagen på året. Vintersolståndet har firats i kulturer över hela världen i tusentals år. Denna dag indikerar början av solåret är ett firande av ljus och återfödelsen av solen. I det gamla Europa var det känt som Yule, från norska, Jul, vilket betyder hjulet. Vi håller en ceremoni för ljuset som kommer och sätter intentioner inför 2020. Vi ses på hälsohuset i Alnarp första våningen. Yoga och ceremoni varar i ca 1,5 timmar

Lommahälsan finns i Hälsohuset i Alnarp utanför Malmö

Lommahälsan har funnits sedan 2014 och startades av Anette Lindquist som är utbildad inom naturopatisk näringsmedicin och har en högskoleexamen inom näringsfysiologi och näringsterapi med inriktning på stresshantering från den engelska skolan Natural Healthcare College.

En näringsterapeut kartlägger och analyserar ditt förhållningssätt till mat, stress, motion, sömn och allmän trivsel. Naturopatisk medicin bygger bland annat på kroppens självläkande förmåga och metoder som fokuserar på orsaken och roten av symptomen.

Anette är även utbildad inom yoga och meditation. Eftersom det är viktigt i hälsa att kika på individens helhetsbild är yoga och meditation ett naturligt komplement till näringsmedicinen.

*Verksamheten faller under skatteverkets friskvårdsbidrag.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Vardagar Mån, Tis, Tors 08.00-19.00
Adress
Plantvägen 1
230 53 Alnarp
Lomma
Öppna i Google Maps 🗗