Vad vill du boka?


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna
Tyvärr har vi inga bokningsbara tider online just nu, men kontakta oss gärna angående bokning.

Må Gott Akupunktur

Akupunktur är en teknik inom TCM, traditionell kinesisk medicin, som är en mångtusenårig läkekonst. Utgångspunkten är att kroppen strävar efter hälsa, vilket är det samma som balans. Akupunktur hjälper kroppen att återställa balansen när den har blivit störd på något vis. Akupunktur kan därför behandla många olika tillstånd. Behandlingen anpassas efter dig som individ. Vid första tillfället gör jag en behandlingsplan utifrån frågor med syfte att ringa in problemet. Behandlingen utformas efter en strävan att återskapa jämvikt i kroppens lymf-, hormon- och blodflöde, de inre organen och immunförsvaret. Mycket tunna sterila engångsnålar sätts i utvalda akupunkturpunkter, där efter vilar du på behandlingsbänken.

Koppning är en annan metod inom TCM då man skapar ett vakuum inuti en kopp så att vävnaden sugs in i koppen. Det här görs vanligtvis på ryggen för att lösa upp stagnationer. Med hjälp av olja kan man också använda kopparna till en djupgående massage.

Shiatsu är en japansk massageform där man går med tryck längs kroppens energibanor. Andra tekniker som används är bland annat sträckning och rotation av muskler och leder och tryck på akupunkturpunkter. Vid en shiatsubehandling går man igenom hela kroppen, men man kan behandla ett problemområde extra mycket. Man behandlar hela kroppen för att lösa upp blockeringar och få igång cirkulationen. Behandlingen brukar uppfattas som avslappnande och ger god effekt bland annat hos personer som är spända eller stressade. Under en behandling kan man behålla kläderna på.

Beroende på vilket problem du har kan det krävas en längre tids behandling. Därför finns möjlighet att köpa rabatterade klippkort.

Mottagningen ligger i ett litet friskvårdscentrum på Kungsängsvägen 19. Utanför finns gott om parkering, gratis första timmen. Buss nr 10 stannar i närheten.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider tisdagar 9:00-19:00
torsdagar 9:00-19:00
Adress
Kungsängsvägen 19
753 23 Uppsala
Uppsala
Öppna i Google Maps 🗗