Vad vill du boka?


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Osteopati

Osteopati är en mjuk och behaglig behandlingsform där händerna används som huvudsakliga verktyg vid undersökning och behandling av olika besvär i kroppen så som: smärta, stelhet, skador, ischias, lumbago, nackspärr, ryggskott, höft och knäproblem, tennis/golfarmbåge, löparknä, hopparknä, hälsporre/plantarfasciopati, spänningshuvudvärk, mag och tarmbesvär, käkledsproblem, och stress.

Vid ditt FÖRSTA BESÖK kommer du att få berätta om dina besvär, vi kommer gå igenom tidigare skade- sjukdomshistorik, och det kommer göras en grundlig manuell undersökning där jag utför relevanta ortopediska och manuella tester för att ställa en diagnos.

Jag analyserar kroppshållning och rörelsemönster som del i undersökningen (vilket görs fördelaktigt i underkläder så var god ha sådana underkläder att du känner dig bekväm), och ger ofta individanpassade övningar som del i din hjälp till hälsa och en bättre kroppslig funktion.

Osteopati är en internationellt etablerad och effektiv behandlingsform där osteopaten vill hjälpa kroppens egna självläkande/självreglerande mekanismer till att fungera optimalt. Grundprincipen är att kroppens struktur och funktion är sammanlänkad och att problem i en del av kroppen har potentialen att påverka kroppen i sin helhet.

Osteopatisk behandling kan leda till en förbättrad muskuloskeletal rörlighet vilket förbättrar läkning och förebygger skador, en bättre blod och lymf- cirkulation, en balanserad neurologisk funktion, samt en bättre mag- tarmfunktion.

Har du några frågor om hur behandling går till eller vad som kan behandlas är du välkommen att höra av dig till mig på epost eller telefon.

Vänligen, Björn G. Oom
Vid återbesök följs tidigare behandling upp och normalt blir det här mer tid för manuell behandling, och eventuellt individanpassade övningar, då mindre tid behöver läggas på sjukdomshistorik och undersökning.

Det sker det alltid en kort avstämning och manuell undersökning för att förstå hur kroppen har svarat på föregående behandling.

Personlig Träning

Denna tjänst erbjuds främst som ett komplement till manuell behandling, men kan även köpas separat och vid nybesök om man föredrar specifika övningar att göra själv, framför manuell behandling.

Precis som vid osteopatisk behandling tar jag sjukdomshistorik (anamnes) följt av hållnings och rörelseanalys, och en manuell undersökning.

Därefter finns ett mycket gott underlag till att utforma individanpassade övningar, med syfta att förbättra rörlighet hållning och att hjälpa kroppen läka ut besvär i det muskuloskeletala systemet med relaterade neurologiska, vaskulära (cirkulatoriska) och viscerala (organ) komponenter.

Oom Osteopati AB

OBS. För att kunna se och boka helgtider välj:
Osteopatisk Behandling -HELGDAG

Osteopati är en mjuk och behaglig behandlingsform där händerna används som huvudsakliga verktyg vid undersökning och behandling av olika besvär i kroppen så som: smärta, stelhet, skador, ischias, lumbago, nackspärr, ryggskott, höft och knäproblem, tennis/golfarmbåge, käkledsbesvär, löparknä, hopparknä, mag och tarmbesvär, smärtor under graviditet, hälsporre/plantarfasciopati, spänningshuvudvärk, och stress mm.

Individuellt anpassade terapeutiska övningar, kan även ges, efter den grundliga undersökning som alltid genomförs. Detta kan göra stor skillnad!

VARMT VÄLKOMMEN att boka in en tid hos mig!

Har ni akuta besvär, eller om det inte finns tid att boka i kalendern så ring mig gärna på 0727 -447235.

/ Björn G. Oom


FÖRETAGSBEHANDLINGAR:

Osteopati är ett ypperligt sätt att motverka sjukskrivningar och för att öka välmående hos de anställda på arbetsplatsen!

Jag kan åka direkt till din arbetsplats med behandlingsbänk och alla tillbehör. Kontakta mig om ni är intresserade, och önskar ett rabatterat prova-på-tillfälle!

Osteopati klassas som friskvård, är avdragsgillt och räknas inte som förmån!


UTBILDNING:

*Osteopat D.O. BSc (Hons) via Skandinaviska Osteopathögskolan.

*Fil. Kand i Sociologi via Göteborgs Universitet

*Just nu pågår avancerad vidareutbildning vid The Sutherland Cranial College of Osteopathy i England, inom kraniell osteopati, eller det så kallade IVM fältet inom osteopatin.

Detta innebär förutom generell diagnostik och palpation av hur kroppen utrycker hälsa, specialistkurser för: käkled och ansiktsstrukturer såväl som hjärnan och resten av kraniet, munn hals och svalg, samt autonoma nervsystemet mm.

Se http://scco.ac för mer info.

Visa kontaktinformation
Webbsida www.ullevikliniken.se / www.oomosteopati.com
Adress
Eva Rodhesgata 8
411 11 Göteborg
Centrala Göteborg
Öppna i Google Maps 🗗