Vad vill du boka?

Du hittar oss i samma lokaler som Fit4Life Crossfit Sofo i ett av behandlingsrummen. Har du några som helst frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss via angivna kontaktuppgifter. 

Varmt välkommen!
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Tjänster

För den person som efter gemensam bedömning behöver en serie behandlingar erbjuds här 5 st 45 minuters behandlingar till ett reducerat totalbelopp.

Detta är också ett bra sätt om du vet med dig att du behöver fortlöpande behandling för att underhålla olika tillstånd så att besvär inte kommer tillbaka plus, att vi alla mår bra av lite återkommande behandling med jämna mellanrum.

I detta paket behandlas det som du söker för, specifikt eller allmänt. Det kan röra sig om naprapatisk behandling, idrottsmassage eller dry-needling. Personlig träning ingår ej i detta paket.

Ett bra sätt att arbeta preventivt och motverka fysisk och psykisk stress och belastning.
Vi undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, och rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen.

Vi utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. Vi är ödmjukt kunniga inom manuell medicin och använder våra händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Vi hjälper dig att förebygga framtida besvär genom att de manuella behandlingsteknikerna kompletteras med dry-needling som ett alternativ vid behandling av smärta.

En mycket viktig del för oss i behandlingen är att du som patient själv är delaktig i din rehabilitering och hur du kan förebygga framtida besvär – vi följer därför upp behandlingen med individuella råd om träning och ergonomi.

Vår expertis inom manuell medicin kombineras med goda kunskaper inom medicinska ämnen som till exempel ortopedi och neurologi. Det gör att vi även tar ett primärt diagnosansvar och kan avgöra om du som patient ska behandlas med naprapati eller kanske skickas vidare till läkare för vidare utredning.
Vill du springa ett lopp, förbättra din teknik i gymmet eller komma igång med träningen? Thomas Falkenskiöld är personliga tränaren som drivs av att hitta vad som motiverar just dig och hjälper dig att plocka fram det när det behövs som mest.

Vill du hitta motivation i din träning? Då är Thomas PT:n för dig!

– Jag är nyfiken på vad du motiveras av och försöker locka fram det när det behövs som mest. Jag drivs av att hjälpa människor med sin personliga utveckling och att jobba fram motiverande målbilder.

Thomas har en bred bakgrund inom idrotten med allt från fotboll till tennis, rugby, crossfit och löpträning. Som PT beskriver han sig själv som lyhörd, pushande och peppande.

– Alla har vi olika bagage med oss i livet - träningsmässigt, socialt och kulturellt. Som PT jobbar jag hela tiden med individen i fokus utifrån just din målsättning. Ska du springa ett lopp, förbättra din teknik i gymmet, eller komma igång med träningen så är jag där för dig. Jag vill att du ska känna dig nyfiken, motiverad, glad och nöjd med din insats både under och efter ett träningspass med mig.

Vad är det viktigaste med träning?
– När du känner av de positiva effekterna av träning så kommer det också motivera dig till att fortsätta. Träning är inte alltid kul, men så länge du förstår varför och hittar motivation till träningen så kommer du att nå utveckling både psykiskt och fysiskt.

Träningsfilosofi
Spring, lyft, kasta, pressa, dra, hoppa, repetera.
Analys av din rörelseförmåga utifrån rörlighet, balans, koordination, stabilitet och styrka genomgås för att du på så sätt ska kunna få ett kvitto på din funktion och förutsättning inför den kravbild du har.

Ska du löpträna, träna crossfit, eller bara rent allmänt vill ha en genomgång av din kroppsfunktion så är en screening ett mycket bra alternativ.

Optimal Rörelse

Välkommen till Optimal Rörelse, en mottagning som verkar inom manuell medicin och träning.

Här erbjuds bästa möjliga behandling för dig som har besvär med muskel - och ledrelaterade smärttillstånd.

Tennisarmbåge, ryggskott, impingement i axelled/höftled, knäbesvär, nackspärr m.fl. är tillstånd som vanligtvis behandlas.

En del av behandlngen kan också gälla rådgivning kring träning, ergonomi, skadeförebyggande insatser och rehab.

Optimal Rörelse är registrerat och försäkrat via Sveriges Naprapatförbund.

Visa kontaktinformation
Öppettider 09.00 - 19.30
Adress
Katarina Bangata 44
116 39 Stockholm
Södermalm
Öppna i Google Maps 🗗