Vad vill du boka?

Ekologisk och holistisk hud- & friskvårdsklinik 


Julerbjudande! 
(gäller till 31-12-2019)

* 2 för 1 behandlingDu får en ögonpaketsbehandling (frans-& brynfärgning + plockning) gratis (värde 395:-) i samband med när du bokar en ansiktsbehandling BIOSANSA Holistic. 

* 10% rabatt på 35min klassisk nack- & ryggmassage

* Säljer även fint inslagna presentkort att ge bort i julklapp!

 


Erbjudande!

* 15% rabatt på en valfri behandling när du bokar ditt första besök.


Välkommen att boka in och unna dig en behandling/tjänst, eller ge bort i present till någon du bryr dig om! 


Betalning görs endast med betalkort och swish.

Uteblivet besök eller avbokning som sker senare än 24 timmar debiteras 100% av den bokade tiden, undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg.


Mer information om ekologisk hudvårds- och näringsterapi finns att läsa på hemsidan: www.optimalicum.se

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandlingen ger dig en friskare och renare hud samtidigt som den är skön och avslappnande.
Vid första besöket görs en noggrann hudanalys som talar om vilken hudtyp du har och vilket tillstånd huden befinner sig i. Där efter med en helhetsbild anpassar jag behandling, produkter och rådgivning som din hud fortsättningsvis mår bäst av.
För att uppnå ett mer bestående resultat vid uppkomst av obalans i huden använder jag mig utav ekologisk hudvårds- och näringsterapi för att försöka ta reda på grundorsaken till obalansen, därav undviks klämning av comedoner (pormaskar).
Ansiktsbehandlingen rekommenderas att göra regelbundet för att underhålla optimalt och mer långvarigt resultat. I den ingår; ansiktsrengöring, hudanalys, djuprengörande peeling, ansikts- och dekolletage massage, ansiktsmask, exklusivt ansiktsserum och lätt make-up.

Färgning av fransar & bryn samt plockning

Behandlingen är en konstform som ger klienten en naturlig skönhetsförändring, den lyfter och piggar upp ögonen och helhetsintrycket i ansiktet. Den passar för den som vill se fräsch ut utan smink men även förbättra sitt sminkningsresultat.

Färgningsprodukter som används är Refectocil och Refectocil Sensitive. Sensitive-serien är framtagen och passar för personer med känsliga ögon och/eller känslig hud. Färgen håller upp till 6 veckor.

Att tänka på: Kontaktlinser avtages före färgning av fransar

Hårborttagning

Använder ett professionellt naturligt sockervax, även kallat för ”sugaring”. Sugaringteknikens fördelar är att den klarar av kortare utväxt från 3 mm och extraherar hårstråna i dess naturliga växtriktning, vilket eliminerar risken för onödigt obehag, irritation, avbrutna- och inåtväxande hårstrån. Resultatet blir en silkeslen hud och mycket mildare behandling som lämpar sig väl för känslig hud och oönskad hårväxt i ansiktet. Hårborttagningen är temporär, men utväxten blir mindre och glesare ju längre tid man håller på och vaxar. Effekten av vaxningen varar i 4 - 5 veckor.

Att tänka på: Viktigt att man inte solar, badar eller tränar intensivt de två första dagarna efter behandling. Vaxning är ej lämplig på solskadad hud, psoriasis och eksem.

Massage

Det är en form av mycket lätt massage som stimulerar lymfflödet i ansiktet alternativt kroppen och har en mycket lugnande och avkopplande effekt.
Lymfans system både levererar näringsämnen till cellerna och transporterar bort överflödigt vatten, cellavfall, toxiner, virus och bakterier.
Massagetekniken innebär att man stimulerar lymfsystemet att dränera svullna vävnader och stödja kroppens immunförsvar samt läkningsförmåga vid en operation.
Den är särskilt bra för avgiftning, ödem, före- och efter kirurgiska ingrepp i ansiktet, ärrvävnad, ådernät, rodnad och akne.

Att tänka på: Viktigt att man dricker en del vatten både före- och efter en massagebehandling för att hjälpa till att spola ut toxiner men även hålla sig borta från salt och alkohol, eftersom de hämmar kroppens förmåga att rensa ut toxiner. Massage bör undvikas vid vissa medicinska tillstånd som; akuta infektioner, maligna tumörer, allvarliga hjärtproblem och akut trombos.
Den klassiska massagen är inriktad på nacke och rygg eftersom många av dagens stressrelaterade krämpor (förutom magen) just sitter där. Massagetekniken innebär att man med olika djupgående handgrepp bearbetar kroppens mjukvävnader; hud, bindväv, muskler, senor och ligament.

Den ökar blod- och lymfcirkulationen som gör att syreupptagningen i muskelcellerna ökar. Det resulterar i att man känner sig lugnare, musklerna blir mer smidiga och elastiska samt att spänningar, stelhet och värk lindras.

Regelbunden massage har en förebyggande och rehabiliterande effekt för både kropp och själ. Klassisk massage ingår i Friskvårdsbidraget.

Att tänka på: Viktigt att man dricker en del vatten både före- och efter en massagebehandling för att hjälpa till att spola ut toxiner men även hålla sig borta från salt och alkohol, eftersom de hämmar kroppens förmåga att rensa ut toxiner. Massage bör undvikas vid vissa medicinska tillstånd som; akuta infektioner, maligna tumörer, allvarliga hjärtproblem och akut trombos.
Medlem i Sveriges Hudterapeuters RiksorganisationMedlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Optimalicum AB

Hud- och friskvårdskliniken vänder sig till dig som söker optimal hälsa utifrån dina egna förutsättningar.

Med en individuell helhetssyn är målsättningen att ge dig en friskare hud och bättre hälsa, med hjälp av tjänster och behandlingar inriktade på ekologisk hudvårdsterapi och funktionsmedicinsk näringsterapi.

Hudvårdsprodukter som används i behandlingarna är ekologiska och de flesta ecocertifierade.

Handhar försäljning av kvalitetssäkra kosttillskott, fina presentkort och förmånliga klippkort på behandlingar.

Om du undrar något så tveka inte att höra av dig på info@optimalicum.se eller på 073-1759700

Varmt välkommen!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Enligt bokningskalendern
Adress
Kronobergsgatan 2
352 33 Växjö
Centrum
Öppna i Google Maps 🗗