Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Behandlingar

TCM-behandling;
Diagnos och behandling som kan inbegripa akupunktur, Tui Na/akupressur, örtmedicin, kost- och rörelseförändring.

Detta är ett systematiskt, effektivt och tydligt test för att avgöra om du är intolerant mot snabba kolhydrater och sockerarter. Det är också en effektiv "control-alt-delete" för ditt metabola system då du vill ta kontroll över din hälsa och skapa sundare vanor.
Om du har testat olika dieter eller viktminskningsmetoder men ändå inte kommer till rätta med problemet är detta en välbeprövad och enkel metod som snabbt ger effekt.

Det är är ingen "bantning" eller specifik "diet", utan att betrakta som en 2 veckors testperiod för att kartlägga hur du hanterar olika födoämnen. Därefter lägger du systematiskt till det du uteslutit under dessa två veckor.
Det brukar då bli tydligt vad du behöver och inte behöver i din föda.
Några kilos tapp i överflödig vätska, minskad smärta, bättre sömn och bättre fokus och allmäntillstånd är vanliga följder av testet.

Testet utförs vid två tillfällen - en initial genomgång och instruktion samt en uppföljning och summering efter två veckor. Vardera gång tar 1 timma. Med andra ord ingår 2 timmar i detta pris.
Inkluderat i priset är instruktion och manual.


Träning

Träning med fokus på utförande, återhämtning och vitalitet.
Personlig genomgång och progressivt träningsupplägg med program utifrån ditt personliga behov vilket dock kan innebära att vi går utanför den gängse "träningsboxen".
Fokus ligger på vitalitet och långsiktighet. Klar metodik som är individanpassad och således passar såväl nybörjare som elit.
- Aerob/anaerob aktivitet
- Fett-/kolhydratförbränning
- Optimering av rörelsekapacitet
- Andningsteknik

Plats efter överenskommelse. Vanligtvis är passen förlagda till Vidingsjö eller Ryds motionscentrum.
O2 | CO2 | NO
Syret är den viktigaste delen i människans metabolism. Vad de flesta inte vet är att många av våra hälsoproblem vare sig det handlar om träning, astma, trötthet, fokus och återhämtning inte minst handlar om tolerans av koldioxid.
Det är ett faktum att vi klarar oss månader utan föda, veckor utan vatten men endast minutrar utan syre. Ändå är andningen oftast bara en “slav” och ett bihang till aktivitet och rörelse i människors träning.

Ytterst sällan tar vi kontrollen över andningen INNAN och EFTER aktivitet. Genom att träna ditt andetag kan du påverka prestation och återhämtning i både vardag, träning och tävling. Andningen påverkar naturligtvis syresättning och gasutbytet i blodet, men rätt andningsteknik är även avgörande för hållning, motorik, stresshantering och sömn.

Med våra andningsprotokoll har vi framgångsrikt arbetat med bl a kroniska astmatiker som idag är konstaterat helt friskförklarade och medicinfria.
Andningsträningen är personligt upplagd och vi börjar alltid med att testa ut en "baseline" som vi sedan utgår ifrån.
Därefter får du personlig vägledning och "hands-on" träning i olika typer av andningsprotokoll beroende på specifik problemställning eller om du helt enkelt vill förbättra din kapacitet.

I priset ingår personligt träningsprogram.

Detta är något som i princip alla moderna människor borde ägna sig lite mer åt då förbättring av andningskapacitet påverkar både prestation samt återhämtningskapaciteten dramatiskt, oavsett om det rör sig om elit, motionär eller helt otränad.

Testa själv!
Personlig instruktion i Taoistisk Ba Duan Jin Qi Gong.
Personlig träning i Traditionell Tai Chi Chuan (Tajiquan)
Passens fokus ligger på de lugna delarna som ökar kroppens aeroba förmåga, återhämtning och normalisering av nervsystemet. Detta är träning för att balansera kropp och sinne.
Passen hålls vid Ryds Motionscentrum i Linköping om inget annat bestäms.

Paul Silfverstråle

Yinshu drivs av mig - Paul Silfverstråle.
Jag har arbetat med friskvård och träning de senaste 20 åren och då specialiserat mig inom Asiatisk kampkonst, självkultivering och traditionell kinesisk medicin.

Jag har ett helhetsperspektiv på problemlösning och idag arbetar jag till stor del proaktivt med företagslösningar för ökad kreativitet och långsiktig vitalitet hos organisation och individ.

Trots att vi har det bättre än någonsin mår mänskligheten sämre än någonsin. Märkligt kan det tyckas, men trenden och de faktiska siffrorna är tydliga.
Inom traditionell kinesisk medicin försöker man alltid hitta roten till problemet. Man börjar då med att se till vilka resurser som finns hos individen, hur "laddat batteriet är" helt enkelt.

När vi under livet "vänjer oss" och förskjuter normalläget så uppstår en mängd subtila problem som påverkar ämnesomsättning, sömn och återhämtningskapacitet. På längre sikt spelar detta stor roll. Fysiskt och psykiskt. Efter ytterligare tid uppstår vanligtvis symtom som ex. sömnproblem, ämnesomsättnings-/ viktproblem, huvudvärk, "utbrändhet", menstruations- /klimakteriestörningar, infertilitet eller smärt-/rörelseproblem.
Saker som normalt är stimulerande blir då stressande för kropp och knopp. Detta är ofta fallet med fysisk träning som med bristande kunskaper i återhämtning och aktivitet lätt blir till ett stressande moment som istället tar energi eller leder till skador.

Min vision, och erfarenhet, är att vi faktiskt kan öka våra förmågor med åldern. Då krävs dock insikt, kunskap och rätt typ av vanor.

Har du saker du skulle vilja komma tillrätta med i livet?

Du är varmt välkommen att kontakta mig eller boka tid för en första konsultation.

De verktyg jag arbetar med är:
- TCM- akupunktur
- Koppning
- Akupressur
- Kinesisk Örtmedicin
- Kostlära enligt TCM
- Fysisk & mental träning
- Rörelse/hållning
- Andningsteknik
- Tai Chi Chuan
- Qi Gong
- Mindset

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Vasa Hälsoklinik, Vasavägen 49
58233 Linköping
Öppna i Google Maps 🗗