Vad vill du boka?

Välkommen

Jag är utbildad och diplomerad reflexolog enligt Kaironmetoden samt utbildad och dipl./Lic kostrådgivare.

Vad är Reflexologi? 
 Reflexologi är som zonterapi men med reflexzoner över hela kroppen.
Vid ditt första besök pratar vi igenom besöksorsak, utefter det lägger jag upp din behandling med hänsyn till din fysiska, psykiska och känslomässiga status.
Med tryck och stimulans av fingrar eller pinnar på dina reflexpunkter där ditt behov är, ökar blodcirkulation och genomströmningen vilket gör att kroppen tillåts rensa ut det den behöver bli av med för en optimal funktion.
 Reflexologi balanserar kroppssystemen och ger total avslappning vilket är en förutsättning för att du ska kunna återhämta dig samt självläka.
Reflexologi verkar tredimensionellt, fysiskt och mentalt samt själsligt vilket gör behandlingen så effektiv
Allt vi upplever under livet lagras i kroppen. Och i perioder kan det bli för mycket i livet. Stress, eller oro kan ta plats i kroppen och samlas det över tid så kan kroppen skicka olika signaler om att den inte mår bra. Mitt mål är att hjälpa kroppen frigöra det som ligger lagrat och som håller dig tillbaks i livet, fysiskt, känslomässigt eller mentalt.

Med kairon reflexologi som verktyg, vilken är en vidareutveckling av den traditionella zonterapin på foten, kan vi nu behandla zonterapeutiskt från kranietopp till tåtopp! Elementläran, som inkluderar människans både fysiska och känslomässiga del, tas med i varje behandling, för att uppnå maximal balans.


Vill du ha en förändring samt hjälp med din kosthållning?
Då bokar du en kostrådgivning. 
Vi ser på din nuvarande sits samt vad ditt mål är.
 Jag ser att kost och miljö är intimt förknippat med vårt välmående. 
Mitt fokusområde är antiinflammatorisk kost då inflammation i kroppen är grunden till i stort sett alla sjukdomar och hälsoproblem vi har.


Som ett led i att ytterligare stärka kroppens självläkande kraft, ditt immunförsvar, som egentligen är det som gör hela förändringsarbetet, rekommenderas ibland också kosttillskott. Din kropp kan behöva hjälp på traven för att klara att bygga ditt framtida jag. Både fysiskt och mentalt.


Kika gärna på fb -Sportevent Ab reflexologi, Marie lövsenger. 
Där hittar du recensioner, lite bilder samt råd och tips.

Har du funderingar eller frågor, maila eller skicka gärna ett sms. 
Jag har ofta svårt att svara i telefon, men vill du prata med mig be mig gärna ringa upp dig.

Ta hand om dig.

Varmt välkommen
 

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Reflexologi/Zonterapi

En anamnes görs grundad på din besöksorsak och hälostatus. Zonterapi / Reflexologi grundar sig i att det finns zoner/reflexpunkter som står i förbindelse med varje del av kroppen. Om det finns överbelastning eller obalans i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras/masseras upp med händer eller zonstavar. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, ökar cirkulationen och aktiverar kroppens egen självläkningsförmåga. Bra mot t.ex. stress, muskel- och ledbesvär, sömnsvårigheter, huvudvärk och magproblem. Behandlingen utförs ofta under fötterna men det kan även vara på t.ex. händer, ben, knän, öron, huvud och rygg. För att du ska få bra effekt är det rekommenderat med en behandlingsserie på minst tre behandlingar för att sedan utvärdera resultatet. Behandling avslutas alltid lugnt, skönt och avslappnande för ett optimalt resultat.
Zonterapi / Reflexologi grundar sig i att det finns zoner/reflexpunkter som står i förbindelse med varje del av kroppen. Om det finns överbelastning eller obalans i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras/masseras upp med händer eller zonstavar. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, ökar cirkulationen och aktiverar kroppens egen självläkningsförmåga. Bra mot t.ex. stress, muskel- och ledbesvär, sömnsvårigheter, huvudvärk och magproblem. Behandlingen utförs ofta under fötterna men det kan även vara på t.ex. händer, ben, knän och öron. För att du ska få bra effekt är det rekommenderat med en behandlingsserie på minst tre behandlingar för att sedan utvärdera resultatet.

Kostrådgivning

Innan du kommer till mig vill jag att du ska ha skrivet matdagbok i 7 dagar för att jag ska få en översikt hur du normalt äter.
Använd ett a4 block. Dela va varje sida i en höger och vänsterspalt På höger sida noterar du vad och vid vilken tid du ätit eller druckit något. På vänster sida hur du mår och känner dig . Notera även eventuell motionsform och hur dagen varit samt hur din sömn varit. Vid ditt första besök utgår vi från dina anteckningar och pratar vi igenom vad du vill få för resultat och en plan för det.
Vi gör en uppföljning och utvärdering på resultat sedan senaste besöket och en ny plan läggs framåt.

Sporteventreflexologi

Zonterapi-Reflexologi
En biverkningsfri och naturlig behandlingsform.

Jag innehar f-skattsedel, är diplomerad reflexolog och kostrådgivare samt medlem i kroppsterapeuternas riksförbund.


Min klinik ligger centralt i Alingsås närmare bestämt i kvarteret bakom restaurang Cyrano med närhet till pendeln och buss. Du hittar min ingång i en stor röd port på östra vattugränd 7. Porttelefon hittar du till vänster om porten.
Parkering hittar du lättast på stora torget.

Varmt välkommen

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Östra Vattugränd 7
441 30 Alingsås
Sörhaga-Centrum
Öppna i Google Maps 🗗