Boka Cykelekonomi/verkningsgrad 60 min , 1.450,00 kr

Ett cykelekonomi/verkningsgradstest på TEAM hälso & friskvård i Mölndal ger dig möjlighet att mäta hur pass effektiv du är på cykeln

En viktig aspekt av cyklingen utöver syreupptag och mjölksyretröskel är vilken verkningsgrad eller ekonomi man har.

Med verkningsgrad menas hur många procent av ens skapade energi som går åt till mekaniskt arbete. När du sitter på cykeln är detta mekaniska arbete att kunna sätta kraft ned i pedalen och ta dig framåt.

Olika människor har olika förmåga att vara effektiva och ens effektivitet påverkar i stor grad vilken watt du kan ha på ett visst syreupptag.

Om vi tar som exempel att 2 olika personer ligger på samma syreupptag och med liknande fett- och kolhydratanvändning när de arbetar, t ex 2,5 liter/min och 80% kolhydratanvändning. För person 1 med hög verkningsgrad kan det innebära att den kan ligga t ex runt 220 watt. För person 2 med låg verkningsgrad kan det innebära att den kan ligga t ex runt 160 watt.

Detta kommer ge effekt på hur snabbt man kan cykla utan att bli för trött på en given sträcka

Man brukar också säga att för varje % man kan förbättra sin verkningsgrad så ökar man sin cykelkapacitet med 10 watt

Testet går ut på att du cyklar med vår syreupptagningsmask för ansiktet för att registrera ditt syreupptag samt din kolhydrat- och fettanvändning. Du cyklar ett antal intervaller på submaximal nivå och för varje nivå registrerar vi dina värden.

Kan du efter en träningsperiod cykla på samma motstånd med lägre syreförbrukning eller högre verkningsgrad har du förbättrat din cykelekonomi.

Utifrån testerna samt din målsättning ger vi dig rekommendationer och instruktioner för hur du bäst tränar framåt för att utvecklas

13557694_10153967551804580_1181861597855234467_n.j

TEAM hälso & friskvård

Välkomna till TEAM och vårt performance center.

Vi erbjuder dig möjlighet att genomföra ett flertal olika fystester och screeningar för att ge dig optimal feedback att ta med till din träning.

Vår utrustning håller högsta kvalité och garanterar dig noggrann mätning.

Våra PT:s, fystränare och träningsfysiologer är experter inom träning och kan hjälpa dig att effektivt nå dina mål. Du väljer oss om du vill ha hjälp av kunniga träningsexperter som ger dig effektiva resultat.

Varmt välkommen till oss!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Göteborgsvägen 97
431 37 Mölndal
Krokslätts Fabriker
Öppna i Google Maps 🗗