Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Paket

HALVDAGS RETREAT 395:-/person

En halv dags tempelretreat (utan övernattning)

En halvdag på Yangtorp i stillhet och återhämtning.
Denna kortare retreat är för Dig som vill ”bara vara” en stund bortom stress, vardagssysslor och måsten.
Du har kanske inte möjligheten att komma ifrån en eller flera dagar, men har nu ändå möjligheten att få uppleva Yangtorp under några timmar.

Qigongträning och meditation kommer att utövas under dagen enligt vårt dagliga tränings schema och den har du möjlighet att delta i om du önskar, träningen kräver inga förkunskaper.
Ankomst 14.00
Träningspass för den som önskar:
16.00-17.30 Qigongträning/meditation

I priset 395:-/person ingår:
Deltagande i tränings-och meditationspass.
Entré till Chinese Health Center med relaxavdelning och infraröd bastu.
Badrock, tofflor och handduk (medtag egna badkläder till bastubad).
Fri tillgång till vatten, te och frukt i relaxavdelningen.

Önskar du äta lunch bokas denna innan ankomst till ett extra pris 150:-/person och serveras kl.13.00
Önskar du äta middag bokas denna innan ankomst till en extra kostnad på 175:-/person och serveras kl. 18.00
Det finns även möjlighet att boka till en behandling till extra kostnad. T.ex. en diagnos enligt de Kinesiska principerna, eller kanske en stärkande akupunkturbehandling.

Bordsvatten, te och kaffe ingår i priset.
Badrock, tofflor och handduk tilldelas och det finns tid för att kunna vandra runt och bekanta dig med Yangtorps härliga mysmiljöer, stilla oaser samt göra ett besök i Tempel Rui Lin Shi, eller varför inte avnjuta något smått och gott i hälsobaren?
1 dags tempel retreat (utan övernattning)
En dag på Yangtorp i stillhet och återhämtning.

En bronsretreat är för Dig som vill ”bara vara” en dag bortom stress, vardags sysslor och måsten.
Qigongträning och meditation kommer att utövas under dagen enligt vårt dagliga tränings schema och du deltar så mycket som passar dig, träningen kräver inga förkunskaper.

Dagliga träningspass:

7.00-8.00 Morgonqigong med stretchingövningar

11.30-13.00 Qigong/meditation

16.00-17.30 Qigongträning/meditation

20.00 Meditation

I priset 975:-/person ingår:
•Deltagande i samtliga tränings-och meditationspass.
•Entré till Chinese Health Center med relaxavdelning och infraröd bastu.
•Badrock, tofflor och handduk(medtag egna badkläder till bastubad).
•Fri tillgång till vatten,te och frukt i relaxavdelningen.

Önskar du äta lunch bokas denna innan ankomst till ett extra pris 150:-/person och serveras kl.13.00

Bordsvatten, te och kaffe ingår i priset.

Badrock, tofflor och handduk tilldelas och det finns tid för att kunna vandra runt och bekanta dig med Yangtorps härliga mysmiljöer, stilla oaser samt göra ett besök i Tempel Rui Lin Shi, eller varför inte avnjuta något smått och gott i hälsobaren?


Dra Dig tillbaka ifrån stress och vardag och njut av stillheten i tempelmiljö. Qigong och meditation utövas enligt schema och kan genomföras av alla. Njut av välkomponerad, god och helvegetarisk kost som även den är framtagen för att stärka dig. Ta gärna en promenad i den vackra naturen som omger Yangtorp. Under din vistelse har du även möjlighet att vistas i rofyllda Chinese Health Center och relaxa. Här kan du ta ett detoxbad i vår infraröda bastu eller meditera med utsikt över den kinesiska trädgården.

I priset 2450:-/person ingår följande:
•Samtliga qigongklasser och meditationer
•Entre’ i relaxavdelningen
• Badrock, handduk och tofflor.
•Fri tillgång till vatten, te och frukt i relaxavdelningen
•Middag
•Frukost
•Önskar du boka akupunktur/diagnos, vänligen gör detta innan ankomst, pris akupunktur:600:-, diagnos:800:-

•Boende dubbelrum(enkelrums tillägg 590:-/person)

Tag med bra ytterkläder för promenad i skogen.
Yangtorp är en rök-och alkoholfri plats.
Passa på att unna dig en 3 dagars guldretreat på Yangtorp. Ta en paus från vardagen och njut av lugnet, den goda maten och den vackra naturen. Koppla av i vår relaxavdelning på Chinese Health Center och glöm vardagen för en stund.

Under en retreat på Yangtorp kopplar du av i en stillsam och rofylld tempelmiljö och hittar lugnet, energin och livskraften med hjälp av qigong och meditation. Morgonen börjar med härlig qigong-stretching kl 07.00, och sedan följer olika Qigong-pass under dagen. Träningen sker både inomhus och i olika miljöer, och du bestämmer själv vilka övningar du vill delta i. Dagen avrundas med skön kvällsmeditation.

Som gäst hos oss är du alltid välkommen att besöka Yangtorp Chinese Health Center där du kan prova olika behandlingar inom traditionell kinesisk medicin, bada bastu och koppla av i meditationsrummet med utsikt över den kinesiska trädgården.

Måltiderna äter du i restaurang Guan Gu och serveras fasta tider enligt program. Här serveras vegetariska rätter, omsorgsfullt tillagade och kärleksfullt komponerade. Råvarorna är till största delen ekologiska och de flesta är odlade i trakten kring Yangtorp.

I priset 2995:-/person ingår:
•Samtliga qigongpass och meditationer
•Entré i relaxavdelningen
•Badrock, tofflor och handduk(medtag egna badkläder om du önskar bada bastu)
• 2 middagar
•2 frukostar
•1 lunch
•Boende, del i dubbelrum (enkelrumstillägg 590:-/natt/person)

Önskar du boka en behandling, rekommenderar vi dig att göra det innan ankomst.
Tag med bra ytterkläder för promenad i skogen.
Yangtorp är en rök-och alkoholfri plats.

Behandlingar

60 minuter per behandling 600:-
Vid första besöket hos en kinesisk läkare genomgår man en hälso undersökning i syfte att ställa diagnos enligt kinesisk medicin. Dessa omfattar alla aspekter: fysiska, emotionella, intellektuella och sociala, som på ett eller annat sätt är involverade. De bakomliggande aspekterna urskiljs med hjälp av de fyra diagnostiska metoderna som omfattar: observation, lukta och lyssna, palpation och utfrågning. Dessa fyra diagnostiska metoder hjälper oss att urskilja karaktäristiska mönster av symtom och tecken. Symtom utgörs av subjektiva fenomen, exempelvis smärta, klåda och dubbelseende, medan tecken av objektiva fenomen som pulsens kvalitet, ansiktsfärgen och tungans utseende. Symtom och tecken klassificeras vidare för att slutligen genom specifikt differentierings noga studera alla dessa fakta bildar sig läkaren en uppfattning om klientens hälsotillstånd. Detta yttrar sig i kinesisk terminologi baserad på kroppens energi och obalanser.

Den kinesiska diagnostiken och differentieringen skiljer sig både i terminologi och diagnos och stämmer sällan direkt överens med skolsmedicinens normer för begreppen sjukdom och syndrom.
Undersökningen är grunden till anpassning av vilken behandlingsform patienten rekommenderas.

Kurser

En vägledd meditation för dig som har mediterat tidigare.
I Lotus blommans meditation strävar vi efter att kunna lugna vårt sinne och låta tankarna förflytta oss i ett behagligt tillstånd där känslan av att kroppen och ande är i symbios med varandra. Denna meditation handlar inte om drömmar, utan är en praktisk metod som du kan använda för att utveckla och stärka din känsla av empati här och nu – precis så som du är i ditt djupaste inre.
Innehåll
Kursen består av guidad meditation och innehåller ett buddistiskt budskap; Om att vägen till förbättring av våra mänskliga goda intentioner helt beror på oss själva och kan uppnås genom träning.
Upplägg
Grundkursen kursen är upplagd till tre tillfällen:
-Genomgång av grunderna för att meditera i Lotus blommans meditation
-Vad är budskapet i meditationen
-Sammansättning av hela den guidade meditationen
-Vi går stegvist och systematiskt fram i inlärningen och du använder själv meditationerna hemma mellan kurstillfällena.

Undervisningen är både teoretisk och praktisk.
Syfte är att du lär dig att efter kursen kan fortsätta att meditera på egen hand och fördjupa dina upplevelser i meditation.
Förkunskaper
Har mediterat på lätt, medium eller avancerad nivå.
Kursledare
Master Marcus Bongart Shi De Rui

Kursen börjar i mars 2018
Tid: 18.00-20.00 (3 onsdagar i rad) – kom i god tid innan avsatt kurstid.
Pris: 750 kr / 3 gånger
GES SOM TVÅDAGARSKURS FÖR DIG SOM REDAN GÅTT DE RUI 1 OCH HAR TRÄNAT QIGONG ETT TAG.
Sex hemliga ord är ett medicinskt Qigongsystem. Genom mjuka rörelser, andning och koncentration balanserar systemet kropp och sinne och ökar förmågan att hantera olika typer av stress. Det används för att reglera kroppens energi, de inre organens funktion samt rygg och nervsystem. Under kursen lär du dig övningarna så att du senare kan praktisera dem på egen hand. Systemet har en mångtusenårig historia (Tidigare känt under namnet Fem handflators rörelser) och förvaltas idag av den kinesiska läkarfamiljen Wu, som tagit Master Marcus till sig och gjort honom till systemets ambassadör i väst.

Kursen omfattar:
• Qigongsystemet SHO
• Andra Qigongrörelser
• Introduktion till grunderna i TCM
• Läran om Yin o Yang
• Läran om de 5 elementen
• Läran om Zang-Fu
• Andnings- och avslappningsrörelser
Pris 1 500 kr
Kompendium och certifikat ingår.
Förkunskaper: Att ha genomgått grundkurs i De Rui1.
Tid:10.00-17.00 båda dagarna.

Yangtorp

Yangtorp Sanctuary är en fristad för dig som vill njuta av en paus i livet, upptäcka och lära dig mer om Qigong, meditera eller bara vara. Hit kommer du för att må bättre, vara mer närvarande och ta del av en tusenårig kunskapstradition som ger oss redskapen att hantera vardagen här och nu.
Yangtorp grundades 1998 av Master Marcus Bongart, utnämnd Qigongmästare och verksam som läkare i traditionell kinesisk medicin.
På Yangtorp hålls regelbundet Qigongkurser, både för nybörjare och erfarna utövare. Här kan du välja mellan allt från endagarskurser till längre retreats. Under året arrangeras qigong-och meditations kurser och det finns en mängd olika öppna träningsklasser som kan utövas utan förkunskaper.
Hyr in dig med din grupp på Yangtorp.
En möjlighet för olika typer av tränare inom Qigong, yoga och andra träningsgrupper att hålla sina kurser, kickoffer & träningspass i härlig och annorlunda atmosfär. Redan när man kommer innanför murarna känner man en harmonisk & rogivande atmosfär.
I vårt Chinese Health Center erbjuder vi Akupunktur, Moxabehandling, Koppingterapi, Wooping, Örtbad samt Fotörtbad & Fotmassage – (vissa av dessa behandlingar utföres efter genomgången diagnos). Du kan även boka tid för diagnos enligt kinesisk medicin.
Håll dina företagsmöten Kick Off mm. på Yangtorp.
På Yangtorp finns moderna, välutrustade mötesrum för mindre och större grupper. Hotellet har 32 rum och 2 sviter.
Yangtorp Academy arrangerar regelbundet kvalitetssäkrade instruktörs och terapeututbildningar inom Qigong och traditionell kinesisk medicin.


Telefon 0730-503726
Webbsida
E-post
Öppettider Telefontid: Måndag-Fredag 9.00-17.00
Tel:0730-503726
Adress
Jönstorp 8123
242 96 Jönstorp
Skåne
Öppna i Google Maps 🗗