Vad vill du boka?

Hjärtligt välkommen! Yoga Shala Kungälv är ett Yoga och Healingcenter.

Vi möter dig på professionellt sätt med kunskap och helande, utifrån de behov du har och vad som är hälsa för dig.

Vi erbjuder olika former av Yoga, Meditation,Gong, Reiki Healing, Ayurvedisk Massageterapi, Ayurvedisk konsultation, Sound Healing, vägledning, inspiration och stöd mot bättre hälsa.
Vi har också en butik med Yoga varor, Kläder, Ayurvediska produkter Superfood, Hälsovaror mm.
Vi tar emot friskvårdscheckar och friskvårdskuponger!
Jag är medlem och kvalitetsförsäkrad i Kroppsterapeuternas yrkesförbund, Förenade Reikiförbundet i Sverige, The International Associations of Sound Terapy och har lång och gedigen erfarenhet och utbildningar.
Välkommen, säger Erla Sigtryggsdottir med personal. 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Ayurvedisk massageterapi / Massage

Abhyanga är en mycket behaglig helkropps- massage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med skönt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser, är lugnande och lämplig vid stress, stelhet och frusenhet. Ger förnyad energi på cellnivå.  Behandlingstid: 60 min.
Partner Massage
Välkommen till en givande workshop i Ayurvedisk Partner Massage! Vi går enkelt igenom grunderna av Ayurvedisk Massage för hemmabruk där du kan massera din partner med helande och sköna tekniker. Vi går igenom de olika oljorna och Doshorna Vata-Pitta_Kapha.
Kom i bekväma kläder. pris är 695kr för er båda!
kl 18-20:30 den 19 oktober
Chavutti Uzhichil
Fullbokat
90 min 1.295,00 kr Mer info
Chavutti är mycket unik flera tusen år gammal Ayurvedisk massagekonst där terapeuten använder sina fötter och kroppstyngd istället för att massera med händerna. Terapeuten håller i ett rep och med olika mönster och tekniker masserar hela din kropp med hjälp av Ayurvediska oljor och örter. Att utföra Chavutti är en mycket delikat balansgång med repet och kräver enorm samordning, koncentration och fysisk kraft. Behandlingen sker på en fast, stödjande matta på golvet.
Systemet utvecklades ursprungligen av Kalari mästare för att läka stridsrelaterade skador samt att förbättra deras hälsa. I Inden anses denna terapi vara en respekterad konstform.
I indien beskriver man: Chavutti specialiser sig på neuromuskulär (ischias, spondylos, etc.), och skelettsjukdomar (stukningar, frakturer, dislokationer, etc.) denna behandling hjälper också kunden att nå bortom deras psyko-fysiska begränsningar och är särskilt lämplig för kampsport utövare, men även för någon disciplin såsom Yoga studenter, idrottsmän, dansare och scenartister.
Terapin baseras på exakt kunskap om kroppens energiska kanaler (nadis) & viktiga punkter (marmas). Det är en mycket kraftfull behandling, kan lindra problem, öka flexibiliteten, stimulerar flödet av vital energi och utveckla mental skärpa. Den ges med djupgående tryck i lugna svepande rörelser. Bra för Vata, Pitta och Kapha. Speciellt Vata/Kapha.
Vad skiljer Chavutti från andra massagebehandlingar är tillämpningen. Terapeutens fot kan ge en djupare, mer grundlig tryck och kan täcka hela längden av kroppen från fingertopparna till spetsarna på tårna, med långa kontinuerliga graciösa slag. Behandlingen är 90 min.
Chavutti är mycket unik flera tusen år gammal Ayurvedisk massagekonst där terapeuten använder sina fötter och kroppstyngd istället för att massera med händerna. Terapeuten håller i ett rep och med olika mönster och tekniker masserar hela din kropp med hjälp av Ayurvediska oljor och örter. Att utföra Chavutti är en mycket delikat balansgång med repet och kräver enorm samordning, koncentration och fysisk kraft. Behandlingen sker på en fast, stödjande matta på golvet.
Systemet utvecklades ursprungligen av Kalari mästare för att läka stridsrelaterade skador samt att förbättra deras hälsa. I Inden anses denna terapi vara en respekterad konstform.
I indien beskriver man: Chavutti specialiser sig på neuromuskulär (ischias, spondylos, etc.), och skelettsjukdomar (stukningar, frakturer, dislokationer, etc.) denna behandling hjälper också kunden att nå bortom deras psykofysiska begränsningar och är särskilt lämplig för kampsport utövare, men även för någon disciplin såsom Yoga studenter, idrottsmän, dansare och scenartister.
Terapin baseras på exakt kunskap om kroppens energiska kanaler (nadis) & viktiga punkter (marmas). Det är en mycket kraftfull behandling, kan lindra problem, öka flexibiliteten, stimulerar flödet av vital energi och utveckla mental skärpa. Den ges med djupgående tryck i lugna svepande rörelser. Bra för Vata, Pitta och Kapha. Speciellt Vata/Kapha. Vad skiljer Chavutti från andra massagebehandlingar är tillämpningen. Terapeutens fot kan ge en djupare, mer grundlig tryck och kan täcka hela längden av kroppen från fingertopparna till spetsarna på tårna, med långa kontinuerliga graciösa slag.
Garsan är speciell helkroppsmassage som ges med råsidenvantar. Den renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Massagen stimulerar flöden och cirkulation i underhudsvävnaderna, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Silkesvantarnas friktion mot huden har en exfolierande effekt som gör huden härligt silkeslen. Behandlingen avslutas med varm oljemassage av ekologisk kallpressad sesamolja. Denna enkla reninsprocedur hjälper till att ”tvätta bort” orenheter och bidrar därmed till ökad produktion av ”ojas”. Garshan är en utmärkt behandling vid Kapha obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlas i kroppen. Ges med fördel under våren.Behandlingstid: 60 min.

Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling som utförs med varma örtknyten över rygg, axlar och nacke. Terapin börjar med värmebehandling, massagetekniker med varm olja som mjukar upp ömma och spända muskler. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Värmen, massagen och örterna gör underverk för den som har stelhet, värk och trötthet i ryggen. Är som balsam för stela trötta ryggar och axlar. Behandlingen landar i härlig avslappning och stillhet. Behandlingstid är 60minuter.
Marma
60 min 795,00 kr Mer info
Marmaterapi, är en metod inom Ayurveda för att skapa balans på ett djupt plan i fysiologin. Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Först behandlas vissa av de 107 marmapunkterna och därefter de tre huvudmarmaerna. Marmapunkterna kan sägas vara kontrollpunkter för "shrotaerna" där flödet i kroppen styrs; flödet av allt - materia och medvetande. Man kan också säga att marmapunkter är kopplingspunkter mellan medvetande och materia. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. En Marmabehandling börjar med en kort diagnos som bestämmer vilka oljor och punkter som ska behandlas. En unik behandling för djup avslappning och balansering av kropp, sinne och livskraft. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess. Kallas i bland för behandlingarnas behandling. Behandlingstid: 60 min.
Sarvangauzhichil Kerala
Fullbokat
90 min 1.275,00 kr Mer info
Detta är djupgående helkroppsmassage som är bra för Vata-Pitta och Kapha. Med sina rytmiska rörelser skänker den fantastisk avspänning. Du masseras även liggande i sidläge.Terapin löser upp blockeringar, mjukar upp ömma muskler och stimulerar kroppen att öppnas och släppa slaggprodukter. Ökar kroppens möjlighet till god vila och sömn. Förbättrar hudens och kroppens cirkulation och flöde. Mycket välgörande på djupet för kropp och själ. Skänker välbehag. Ges med fördel två dagar i rad. En riktig genomkörare. Behandlingstid 90 min.
Hot Stone Massagens historia går tillbaka mer än 3000 år, då denna massagemetod användes i det antika Indien och Kina. Den kombinerar värmeterapi och en speciell massageteknik med varma lena, mjuka lavastenar & väldoftande aromatiska oljor för att på så sätt skapa en djupgående, avkopplande och läkande behandling. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Hot Stone Massage är en fantastisk behandling som ger en lugnande och stress reducerande effekt på samma gång som den ger ny kraft och energi. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Mycket bra mot celluliter, muskelspänningar/knutor.

Lavastenarna kommer från Peru. Där poleras och slipas de av vind och vatten. Stenarna innehåller mineraler, framför allt järn, som absorberas genom huden.
Lavastenarna har en förmåga att bevara värme vilket ökar effekten av maximal avslappning i massagen. Detta är en fantastiskt skön behandling som passar extra bra när man känner sig frusen och stel. Behandlingen börjar med att du får lägga dig på en skön behandlingssäng. Varma lavastenar placeras i dina händer och mellan dina tår och värmen sprider sig sedan vidare i din kropp. Din terapeut masserar dina muskler med de heta stenarna och placerar även växelvis ut stenar på din kropp. Det känns väldigt behagligt och man blir avslappnad när de glider fram över fötter, ben och rygg. I kombination med aromatiska oljor så kommer man längre in i muskeln utan att behöva känna någon smärta. Man brukar uppleva ett lugn, man får ökad blodcirkulation, stimulerar lymfan, rensar bort slaggprodukter, stimulerar leder och skelett, löser upp muskelspänningar och får ökad syresättning i vävnader. Utifrån Ayurveda är den behandlingen underbar för Vata obalanser och passar även Kapha. Behandlingen är 60 minuter.
Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet och motverkar sömnproblem. Klarheten i sinnet ökar. Är djupt avslappnande, stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och gynnar hårväxten. Behandlingstid: 30 min.
I Shirodhara rinner en ström av varm olja över pannan och ner i hårbotten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro samtidigt som den motverkar oro och sömnsvårigheter.Shirodhara ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Balanserar Vata och pitta dosha speciellt bra. Stimulerar Ajna/ Sahasrara chakra, väcker intuition och inre visdom. Hjälper till att få ökat mental fokus och koncentration. Kan hjälpa mot migrän och huvudvärk. Löser upp negativa känslor och tankemönster. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Himmelskt skön! Behandlingstid 60 min.
Abhyanga rekommenderas av Ayurvediska läkare i syfte att främja hälsa och välbefinnande. ”Abhi” betyder ”i eller mot” och ”ang” kan betyda ”rörelsen’. Thirumal kan betyda ”med tryck” ”pressa” ”massage”. Så ”Abhyanga” betyder att flytta energi i kroppen och samtidigt flytta gifter mot kroppens matsmältnings system, så den kan enkelt fraktas bort naturligt, med hjälp av massageterapi.
Detta är en fast och varm oljemassage för hela kroppen. Kraftfullare och annorlunda än vår klassiska Abhyanga.
Massagen är djupt avslappnande och harmoniserar, avgiftar, stärker och förnyar hela kroppen.
Massagen förbättrar också lymfflödet och stimulerar immunförsvaret. En trött människa fylls med ny energi, samtidigt lugnar den och stärker nervsystemet. Kunden börjar sittandes på bänken och får huvudmassage för att fortsätta liggandes och på sidan så hela kroppen masseras i rytmiska, djupgående och sköna rörelser. Behandlingen avslutas med en stunds vila och varmt Ayurvediskt the.
Bra för Vata, Pitta, Kapha. Speciellt bra för Vata. Behandlingstid: 60 min.
En djupgående och dynamisk helkroppsmassage som stimulerar blodcirkulationen och avlägsnar djupt liggande spänningar i muskler och nervsystem samt löser upp blockeringar i energikanalerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet.Tekniken omfattar långa strykningar kombinerat med knådningar. Befriande när man lider av spända muskler och stelhet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 60 min.

Konsultation/Vägledning/PT

Under personlig Ayurvedisk konsultation får du möjlighet att få pulsläsning av din nuvarande Doschakvalité, insikt på eventuella obalanser, få veta mer om Doschornas (Vata-Pitta-Kapha) olika egenskap, få tips om egenvård utifrån din puls samt att kunna ställa frågor som rör Ayurvedan. Du kan få tips om kost, yoga, andningsövningar, kroppsrening, örtteer, kosttillskott mm. Konsultationerna ges framförallt i förebyggande syfte för att korrigera obalanser innan de leder till sjukdom men passar också om du inte känner dig i form. Du får hjälp med att utveckla hälsa och välbefinnande.
Ayurvedan förespråkar att vi tar ansvar för vår egen hälsa och en personlig konsultation kan vara ett fint steg i rätt riktning. Hälsa ur Ayurvediskt perspektiv är långt mer än bara frånvaro av sjukdom. Ayurveda inkluderar djupt välbefinnande på alla nivåer – fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.
I vår lilla butik erbjuder vi Ayurvediska varor.
Under personlig Ayurvedisk konsultation får du möjlighet att få pulsläsning av din nuvarande Doschakvalité, insikt på eventuella obalanser, få veta mer om Doschornas (Vata-Pitta-Kapha) olika egenskap, få tips om egenvård utifrån din puls samt att kunna ställa frågor som rör Ayurvedan. Du kan få tips om kost, yoga, andningsövningar, kroppsrening, örtteer, kosttillskott mm. Konsultationerna ges framförallt i förebyggande syfte för att korrigera obalanser innan de leder till sjukdom men passar också om du inte känner dig i form. Du får hjälp med att utveckla hälsa och välbefinnande.
Ayurvedan förespråkar att vi tar ansvar för vår egen hälsa och en personlig konsultation kan vara ett fint steg i rätt riktning. Hälsa ur Ayurvediskt perspektiv är långt mer än bara frånvaro av sjukdom. Ayurveda inkluderar djupt välbefinnande på alla nivåer – fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.
I vår lilla butik erbjuder vi Ayurvediska varor.
Privat undervisning där vi utgår ifrån dina personliga behov. Där vi terapeutiskt arbetar med kroppen och själen utifrån Yoga/Ayurveda.
Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån. Erla är Reikimaster.
Sound Healer arbetar med kunskap om ljud, avsikt, intuition och energi som kommer att påverka kraftfulla och förändringar på människans alla nivåer. Sound Healing är en effektiv holistisk terapi som fungerar på fysiska, emotionella, mentala och andliga nivåer.
Sound Healing baseras på vetenskapliga faktan att allt är vibration och energi. Genom att applicera olika ljud och frekvenser arbetar jag med och i resonansen av elektromagnetiska fältet och även den fysiska kroppen. Läran om Cymatics visar effekten av ljud på materia och den ligger också till grund på forskningarna som görs. Sympathetic resonance händer när ett vibrerande objekt får ett annat att vibrera i harmoni med den, eller matcha dess vibrationshastighet, där är där som transformationen händer och helande uppstår. Jag arbetar med Gong, Singing bowles, Tuningforks och olika instrument under lektionen. Vissa av dessa är stämda efter Hans Coustos; The Cosmic Octave, som är uträknad frekvens från planeterna i vårt solsystem. Andra instrument är stämda för nervsystemet, chakrasystemen, benstomme och så vidare.

Yoga

10-11 november 2018 Har du unik möjlighet att delta på fantastisk hälsohelg som går i Yoga och Ayurvedans
tecken. Både du som är erfaren och oerfaren är välkomna. Vi övernattar i Shalan och du lär dig göra Ayurvedisk mat, utövar Yoga och lär dig mer om hälsa från Yogiskt/Ayurvediskt perspektiv. Det är begränsat antal platser. Vänligen notera att alla måltider är vegetariska. Välkommen!
Lördag:
08.00 Välkomna! Registrering
08.30 Yoga
10.00 Ayurvedisk frukost
11.00 Föreläsning om Ayurveda & hälsa 13.00 Ayurvedisk matlagning,lunch 14.30 Friluft meditation
16:00 Enkelt Dosha test
17.00 Mantra chanting
18.30 Ayurvedisk matlagning, middag 20:00 Gongmeditation
21:00 kvälls drink...god natt
Söndag:
07.30 Yoga
09:00 Ayurvedisk frukost
10.00 Föreläsning om Ayurveda & hälsa 12.00 Friluft meditation
13.30 Ayurvedisk matlagning,lunch
14.30 Kriyayoga-vila
15.00 Klangmeditation och Mantra chanting 16:00 Te/Frukt. Tack och Adjö
En öppen klass i meditation där vi utför enkla avslappningsövningar/yogaövningar/andningsövningar för att förbereda oss för Gong bad och låta Gongens underbara vibrationer hela oss.
Du är välkommen att köpa en gång eller använda klipp/terminskort.
Gong terapi är en fantastisk meditativ och helande terapi form.
Den går till så att efter kort samtal om vad dina behov är, ligger du nära Gongen på ett bekvämt underlag och får Gongens helande vibrationer igenom kropp och själ. Gongens vibration kan bära och transformera dig till den platsen i ditt medvetande, bortom tid och rum, där allt är möjligt. En plats som vi alla på ett eller annat sätt söker och längtar efter. Gongen spelar universums ljudström, vibrerar kosmos alla ljud. Vår existens är som strängar i universums ljudström. Våra känslor, tankar och minnen bär alla unika frekvenser som när de sätts i svängning av gongens vibrationer sätts i rörelse. Gongen hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen helt enkelt genom att ligga ner, slappna av och låta ljudvibrationerna skölja genom vårt system. I den djupa avslappning som uppstår aktiveras kroppens självläkningssystem.
Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att öka och fördjupa den mänskliga medvetenheten. Den löser upp spänningar, blockeringar, påverkar alla energibanor och stimulerar cirkulation. Resultatet är att känslomässig energi och känslor som är bundna i kroppen omstruktureras. Gong skapar djup avslappning, frigör sinnet från ältande tankar. Vad du än upplever att du skulle behöva support med, om det är en fysisk åkomma, känslomässig smärta, depression, livskris eller vad det än kan vara, så svarar ditt system på gongen precis där du befinner dej. Det behövs inga förkunskaper.
HathaYoga är fysisk form av Yoga där vi flätar i hop andning, rörelse och fokus till en enhet. Har en djup bredd av ställningar, andnings och meditationstekniker. Ha betyder sol, Tha måne, syftar på två polariteter som arbetar tillsammans för maximal effekt. Ha-tha tillsammans betyder kraft. Den är skönt jobbig och jag betonar lika mycket den mentala/filosofiska aspekten som den fysiska eftersom jag tycker att båda är lika viktiga och vi är en enhet utav dessa två tillsammans. Först och främst arbetar jag terapeutiskt med mina kunder.Yogan ser att vi har några "kroppar" dvs fysisk, men också mental, känslomässig, energimässig och så vidare, och arbetar därför på många olika plan. Vi har HathaYoga både i kursform och som öppen klass. Ge dig själv den gåvan att ta hand om dig på kärleksfullt och utvecklande sätt.
Vi inför kunskap om Ayurvedisk Astrologi (Jyotish) i yogaklassen för att öka förståelsen för hur vi kan vara med i flödet och balansera och öka vårt helande utifrån de olika planeter och deras energi.
YinYoga är vägen mot medvetenhet, stillhet och fred. I yinyogan sträcker och stimulerar du kroppens djupa vävnader, bindväv, ligament, fascia och leder. Det görs på yinvis, försiktigt och under lång tid. Så du håller positionerna länge, i cirka 3-5 minuter och slappnar av i musklerna. Det är framför allt området mellan knä och midja och de meridianer som går där som stimuleras i yinyoga. Energin börjar flöda och både kroppsliga och känslomässiga blockeringar släpper. Yinyoga är som en meditation, ett sätt att vara med dig själv och lära känna din kropp och dina tankar. Det finns inget rätt eller fel - det är din upplevelse som räknas. En lära att släppa efter.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Yoga Shala Kungälv

Hjärtligt välkommen! Yoga Shala Kungälv är ett Yoga och Healingcenter.

Vi möter dig på professionellt sätt med kunskap och helande, utifrån de behov du har och vad som är hälsa för dig.

Vi erbjuder olika former av Yoga, Meditation,Gong, Reiki Healing, Ayurvedisk Massageterapi, Ayurvedisk konsultation, Sound Healing, vägledning, inspiration och stöd mot bättre hälsa. Vi har också en butik med Yoga varor, Kläder, Ayurvediska produkter Superfood, Hälsovaror mm.
Vi tar emot friskvårdscheckar och friskvårdskuponger! Jag är medlem och kvalitetsförsäkrad i Kroppsterapeuternas yrkesförbund och har lång och gedigen erfarenhet och utbildningar.
Välkommen, säger Erla Sigtryggsdottir med personal.

Telefon 0703698824
Webbsida
E-post
Adress
Utmarksvägen 8
442 39 Kungälv
Öppna i Google Maps 🗗