Vad vill du boka?


YOGA PÅ IDRE FJÄLL JUL-OCH NYÅRSVECKAN 2017/18


I samarbete med Idre Fjäll erbjuder jag yogaklasser 

MÅNDAG 25/12 Juldagen + 1/1 Nyårsdagen 
15.30-16.30 Afterski Yoga 
16.45-18.00 Yinyoga

ONSDAG 27/12 + 3/1
7.00-8.00 Yoga Smooth&Strong
9.00 -11.30 WORKSHOP OMSTART 2018 -BOOTA OM DITT NERVSYSTEM

15.30-16.30 Afterski Yoga
16.45-18.00 Yinyoga

FREDAG 29/12 + Trettondagsafton 5/1
7.00-8.00 Yoga Smooth& Strong
8.15-9.15 Andningsträning-Pranayama 


GOOD TO KNOW

HUR GÖR JAG OM JAG VILL YOGA PÅ IDRE FJÄLL ?
Boka in dig här på Yoga Unleash sida 
eller chansa och kom direkt till klassen för drop-in plats. Betala på plats med swish (kontant i andra hand).

Undvik att äta större mål timmarna före klassen. Klä dig bekvämt, mjuka kläder t ex träningstights, t-shirt eller långkalsonger kan också funka.

Mattor och annan utrustning kommer att finnas på plats. 


VAD KOSTAR DET ?
Yoga Once 200 kr ( en yogaklass) 
Yogis Choice 5 klipp 900 kr
Workshop 450 kr

I VILKEN LOKAL ÄR YOGAN ?
Yogan kommer att hållas i Akvariets konferenslokal i samma byggnad som värdshuset och receptionen.

KONTAKT OCH MER INFO
För frågor om yogan eller workshopen på Idre Fjäll kontaktar du yogalärare Minna Fahlström direkt.
Mobil 073 820 4800
Epost minna@yogaunleash.se 
Du kan även följa och gilla Yoga Unleash på Facebook och Instagram.


VILL DIN GRUPP ELLER DITT LAG BOKA EGEN YOGATIMME ?
Vill du/ ni prova på ett återhämtande YINYOGA FÖR ATLETER för att minska smärta och i stället stimulera avslappningsresponsen i kroppen och nervsystemet. Prova ett komplement till din aktiva träning för självläkning och träna mental fokusering utifrån andning samt stillhet. För hållbar träning inom idrott med prestation och hälsa i fokus.

YOGA I TYRESÖ VÅREN 2018

KLART REDAN NU! 

YINYOGA
fortsätter på onsdagar kl 18.30 och en 20.00 samt fredagar kl 12.00. Klasserna är 75 minuter.

Förbokning av plats mejlas till minna@yogaunleash.se
Startdatum och aktuella datum kommer ut anyday.
Liksom datum för andnings -och yinyogaretreats.

ANMÄLAN 
Mejla till minna@yogaunleash.se med dina kontaktuppgifter samt veckodag, grupp och period du vill gå. För garanterad plats på önskad kurs betalas 500 kr i anmälningsavgift och resterande vid anmodan till Bankgiro 5081-2908 alt SWISHA 0738204800.

PLATS/LOKAL
Kroppskliniken Vendelsövägen 26 Trollbäckens centrum. (Portkod behövs och fås vid bokning).
Dessa klasser är maxantalet 10 deltagare. 


IDROTTARE ELLER IDROTTSLAG 2018

YINYOGA FÖR ATLETER för att minska smärta och i stället stimulera avslappningsresponsen i kroppen och nervsystemet och därigenom öka prestationsförmågan. Mer av samma sak är inte alltid det som förbättrar utan kanske snarare bryter ned. Prova ett komplement till din aktiva träning för självläkning och träna mental fokusering utifrån andning samt stillhet. Yinyoga har kroppens fascia, ligament och leder i fokus och framförallt attityden med vilket du intar yinyogan ( mindfulness) gör att du kan upptäcka helt nya signaler i din kropp och samtidigt träna dig i att hantera jobbiga tankar, känslor och tvivel som kan dyka upp i din idrottsutövning. Allt fler inom idrotten har upptäckt yoga, andning och mindfulness som effektivt komplement för hållbar träning i sin idrottsutövning. 

ANDNINGSTRÄNING erbjuds också som ett komplement för att förbättra andningsapparaten och tygla ett ofokuserat sinne. Både Yinyoga och yogans andningsträning handlar om att möta det lite obekväma och ge sig själv utrymmet att välja hur man agerar i stället för att alltid reagera impulsivt (kanske i onödan) på det som dyker upp eller kommer i vägen. 

Vill du/ni boka in enstaka eller regelbundna träningstillfällen för dig eller ert lag hör av er för mer info.
minna@yogaunleash.se alt 073 820 4800.WORKSHOP ELLER KURS PÅ ARBETSPLATSEN

Din intelligenta kropp vet, börja lyssna  !
Idag stressar vi runt som vi vore under ständigt hot. Kroppen och hjärnan har jour och är påkopplat 24-7 med massa ohälsosamma konsekvenser som följd. Magproblem, sömnrubbningar eller direkt sömnbrist för den delen liksom smärta i kroppen och många gånger också psykisk ohälsa på köpet.

Om inte depressioner  så kanske en upplevelse av orkeslöshet och känsla av meningslöshet för att inte tala om slutenheten och  bristande tillit till sig själv och de i din omgivning.

Systemet är i obalans, du är i obalans men du kör på. Kroppens alarmasystem  blinkar och larmar först lite tyst sen högre och starkare men du saknar periferiseendet för du är i sån stress att du inte ens hör signalerna eller så ignorerar du dem.

Dessutom har du och dina kollegor bristfälligt beslutsunderlag när ni "agerar som ni vore under hot" och fattar därför beslut  för att överleva på kort sikt. Förutsättningar att fatta långsiktiga strategiska beslut blir klart sämre. 

Vart tog glädjen orken, tålamodet, engagemanget och acceptansen vägen ? 

Jag erbjuder workshops för att öka förståelsen för sitt eget nervsystem och hur man enkelt kan hjälpa sig själv till avslappning och återhämtning för att reducera stress samtidigt även läka sig själv.

Du/Ni kommer att få lära er mer om sin andning, prova andningsövningar med utgångspunkt i medveten närvaro/ mindfulness.

Om ni vill, tar vi steget vidare till att även prova yinyogaövningar som utförs i stillhet med fokus på kroppens fascia som senaste åren visat sig ha stor betydelse för smärtreduktion och för ökad rörlighet samt kommunikation i kroppen. Att träna andning och därigenom koppla ifrån ditt aktiverande nervsystem kan vara avgörande för din hälsa. Det är garanterat stressreducerande. 


Släpp gasen och hitta kopplingen till ditt lugna nervsystem.

Du kommer att få med dig enkla övningar att praktisera själv och kanske är det framförallt kunskapen om medveten närvaro och andning som kommer göra störst skillnad för dig.

Genom ökad medvetenhet och att lära dig hur du kan hjälpa dig själv varva ner är i allra högsta grad nödvändigt för hälsa och välbefinnande. Jag har en del förslag och övningar som jag gärna kommer och berättar mer om på arbetsplatsen. Eller i individuell andningcoaching.

För mer info och offert mejla minna@yogaunleash.se alt minna@minnafahlstrom.se

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

YOGA PÅ IDRE FJÄLL

Mjuka flöden synkade med andning för återhämtning efter en dag ute i pisterna eller spåren. Även styrka och stabilitet och kroppskännedom ingår. Passar många.
En klass med enbart andningstekniker/övningar från yogan. Pranayaman som jag håller kommer har sitt ursprung från Kaivalyadhama Institutet i Indien Pranayama sägs stärka livsenergin som vi bl a får genom andningen. Om du föredrar ett mer vetenskapligt och medicinskt perspektiv så jobbar vi med att stärka andningsapparaten och förbättra ventilationen i kroppen.
Vill du hitta sätt att varva ner och ge dig själv återhämtning i vardagen och lära dig hur du kan få ut mer av din andra fysiska träning. Vi pratar om och utforskar andningen och medveten närvaro (mindfulness) i yogapositioner som en metod in till ditt nervsystem. Uppmjukande övningar med efterföljande andningsträning delvis positioner i stillhet. Kanske du tar med dig ett nytt sätt att möta vardagens utmaningar och kunna varva ner.
Fokus på kroppens fascia( bindväv). I stilla positioner låter vi vävnader mjukas upp och återfuktas samtidigt som vi låter det aktiva nervsystemet koppla ned och i stället få vilsam återhämtning i kropp och sinne. Mental fokusering och träning i att släppa taget om ogynnsamma tankar.
Uppmjukande rörelser och uppbyggande positioner (asanas) kroppsmedvetenhet, stabilitet, rörlighet och balans. Uppladdning inför dagens aktiviteter. Passar många.

HATHAYOGA på Kumla Allé 3 i Trollbäcken

Hathayoga precis som annan yoga har som syfte att stilla sinnet och hjälpa oss till närvaro och ökad medvetenhet.
Genom att regelbundet öva på närvaro t ex genom yoga så stärks medvetandet och man blir mer bekant med sina tanke-, känslo- och kanske beteendemönster. Och kommer på så vis närmare sin egen kärna och kan agera med starkare grund i sig själv.
Det handlar om att stärka livskraften (prana) och skapa balans mellan aktivitet, vila, kropp och själ. Själen påverkas av kroppen vi lever i och därför utgår hathayoga från den fysiska praktiken som en förutsättning för den mentala och själsliga utvecklingen.

Hathayoga är för alla oavsett rörlighet, styrka och eller tidigare erfarenhet. Även om vi utgår från fysiska positioner så är det som händer och upplevs på insidan som är det viktiga. Alla har vi olika förutsättningar att ta oss an asanas, för vissa är rörligheten största utmaningen för någon annan, stabilitet, stillhet, närvaro eller att vara tillåtande mot sig själv och släppa prestation. Yogan bidrar till en mer accepterande och avstressad attityd till sig själv och andra, friare kropp och sinne.

NICE TO KNOW
Vårschemat pågår till 18/6. Med uppehåll vissa veckor med anledning av helgdagar och lov.

PRISER
Yogipasset 10 klasser 1800 kr
Yogis choice 200kr/klass du väljer fler än 1 klass färre än 10.
Yoga once 250 kr per klass

PRAKTISK INFO
Mjuka träningskläder, ev extra tröja. Yogamattor finns. Om du vill, ta med egen matta. Ät ingen större måltid närmare än ca 3-4 timmar innan klassen.

YINYOGA på Vendelsövägen 26 i Trollbäcken

Vilsam, lugn, medvetandegörande yoga med fokus på kroppens bindväv (fascia), leder och ligament. Genom stillhet, positioner som hålls flera minuter samt gravitationen stimulerar vi kroppens långsammare djupare vävnader och öppnar upp där kroppen känns lite mer otillgänglig. Yinyogan tränar dig i mindfulness, mjukar upp kropp, stressar av och ger återhämtning. Yinyoga har en del av sitt ursprung inom TCM (kinesisk medicin) och kallas ibland "the needleless acupunture" då även meridianerna i kroppen stimuleras. Övningarna anpassas till dina förutsättningar och behov.


NICE TO KNOW
HT 2017
YINYOGA 75 min

Onsdagar kl 18.30 FULLT fram till höstlovet. Hör av dig för intresse från v 45-51 ( uppehåll ons 13/12).

Onsdagar kl 20.00 Några platser kvar.

Fredagar kl 12.00 Några platser kvar. Endast 25/8-29/9 = 6 ggr

PRISER
En gång 250 kr.

Hel termin onsdagar från 23/8-20/12 (16 tillfällen) 2 950 kr.
Del 1 av termin till (v34- 44) 2 000 kr
Del 2 av termin om platser finns v 45-51 ( uppehåll v 50) 1 200 kr.

PRAKTISK INFO
Ta på mjuka sköna kläder. Mattor finns. Portkod behövs.

Yoga Unleash

Telefon 0738204800
E-post
Adress
Kroppskliniken & Kropp&Själ i Trollbäcken