Tarmfloraanalys för din hälsa

Tarmfloraanalys för din hälsa

Omdöme från Elin: 
5/5
Läs mer

Kampanj just nu

Tarmfloraanalys för din hälsa
  • Leveranstid av testkit 1-2 dagar
  • Resultat 3-5 veckor
  • Jämför mot typiska tarmfloror för Typ 2-diabetes, Fetma, IBS, IBD eller Depression?
  • Baktriell mångfald
  • Försvarar mot inflammation
  • Nyttiga bakterier
  • Kostråd

Hälsan är det viktigaste vi har och att investera i den är den bästa investeringen man kan göra.

Många struntar i den här typen av investingar till dess att det går för långt och sjukdomarna kommer. Det resulterar i onödigt mycket lidande och långt mycket dyrare behandlingar senare i livet. De små hälsoproblem man har idag leder ofta till stora problem i framtiden. Ofta börjar det med en mage i obalans.

Påverkas verkligen min hälsa så mycket av magen?

Nästa stora forskningsområde är just hur bakterierna i våra tarmar påverkar vår hälsa. Mängden studier som publiceras slår alla rekord men det kommer ändå dröja många år innan den etablerade vården tar till sig alla upptäckter. Vad man har upptäckt är att nästan alla våra "välfärds-/autoimmunsjukdomar" går att associera med speciella förändringar i tarmfloran.

IBS, depression, fetma, akne, mjölkintolerans, känslighet för vetemjöl, autism, hjärt- och kärlsjukdomar, IBD med mycket mera har visat sig ha ett samband med bakterierna i din tarm. Det finns nu bra forskningsstudier som definierar dessa samband och det är där Symbione kommer in i bilden.

Okej, jag har lite problem med magen, hur kan en analys av tarmfloran hjälpa mig?

Vi har som mål att ge dig tillgång till de senaste slutsatserna från denna forskning. Det gör vi genom att matcha din tarmflora mot tarmfloror typiska för olika sjukdomstillstånd. Likheten presenteras med en siffra mellan 1-10. Om du till exempel har känt dig nedstämd en tid och ser att din tarmflora har en likhet på 8-10 med en tarmflora typisk för depression så är det inte allt för långsökt att magen kan ha ett finger med i spelet.

Vad ska jag äta för att förändra just min tarmflora på bästa sätt?

När du får ditt resultat kan du enkelt se vilka av dina bakterier som avviker mest från alla andra. Det finns sedan beskrivet vad du kan göra för att ändra de olika bakterierna med hjälp av t.ex. dietförändringar. Om du är nyfiken kan du följa upp med ett nytt test efter några månader för att se förändringarna.

Vad säger kunderna

Elin
Efter att ha haft problem med min mage sedan jag va 8 år har jag nu äntligen kommit till bukt med vad som är det underliggande problemet med min mage.🤩 Detta hade jag aldrig fått reda på utan hjälp från symbiome och deras analys! 😊 Jag rekommenderar starkt alla att göra en tarmflora analys!