Mitä haluat varata?

Välkommen till YogaVayu hälsocenter.

Till oss kan du komma för att gå på träning, yoga/mindfulness - det finns olika gruppklasser och även privat träning (PT) Du kan även boka behandlingar såsom klassisk massage, SRBP- Stress Reducerande Balanserande process, hudvård, manikyr och pedikyr,  kraniosakral behandling, psykosyntes coaching och en massa mer.... 

Läs mer och ta kontakt med behandlarna via "Behandlingar" på hemsidan. http://yogavayu.se/behandlingar.html

Vi har rullande yoga schema måndag t.o.m tors samt söndag som du inte behöver boka dig för att komma. Det finns kurser och Drop-in , se schemat på hemsidan under "Yoga schema". http://yogavayu.se/schema.html

Lördagar och söndagar har vi en del yoga och andra event som du bokar plats här.
Klarna
Offers online payment with Klarna

Helg event

Komplettera ridningen med annan träning såsom stabilitetsträning, styrketräning och konditionsträning, det kan hjälpa oss i både ridningen och det ofta tunga oliksidiga stallarbetet.

En hållbar fysik, god balans, bålstabilitet, styrka och uthållighet leder också till bättre prestationer, mer långsiktiga resultat och ökat välbefinnande.

Vi ryttare är, individuella och har olika behov avseende träning. Det finns dock några huvudsakliga fokusområden som många ryttare känner effekt av att arbeta med såsom bålstabilitet och bålstyrka, balans, koordination och finmotorik samt styrka för fötter, ben, rygg, axlar etc och det är dessa vi framförallt kommer att fokusera på under workshopen.

Under denna workshop ska hitta övningar som passar just dig och som du kan lägga in i din vardag. Workshopen kommer inledas med en introduktion om träning för ryttare, följt av några ryttartester där du får möjlighet att testa bland annat din bålstabilitet, balans, finmotorik och liksidighet samt därefter genomgång av olika träningsövningar som ryttare brukar ha särskilt stor nytta av.

Träningskläder, inne-träningsskor och vattenflaska rekommenderas.


Dag & tid: Söndagen den 25 aug kl. 10.00 - 12.30
Pris: 500 kr (max 10 personer)
Plats: YogaVayu, Nordmarksvägen 3, Farsta Strand
Ledare: Helena Starkenberg – Ryttare, Cert Yogalärare & Lic Personlig Tränare

Denna workshop är en påbyggnad för dig som tidigare har gått någon av mina workshops i ryttarträning och vill fördjupa dig ytterligare samt repetera, bygga på dina kunskaper, få ännu mer effektiv träningstid samt få tips på fler träningsövningar.

Det går utmärkt att kombinera denna workshop med förmiddagens workshop på grund-nivå då dessa kompletterar varandra.

Innehåll: En kortare introduktion, följt av en re-cap kring de ryttartester du tidigare genomfört på grundnivån och därefter mycket praktisk träning (uppvärmning, styrketräning via funktionella och effektiva övningar med hjälp av kroppsvikt och träningsredskap såsom medicinbollar, pilates-bollar, korta och långa gummiband etc, pulshöjande övningar, stretch och ned-varvning) varvat med teknikgenomgångar.

Fokus på övningar som ryttare har särskilt stor nytta av såsom bålstabilitet och bålstyrka, balans, koordination och finmotorik samt styrka för fötter, ben, rygg, axlar etc.

Om du ännu inte har hittat de övningar som passar just dig och som du kan lägga in i din vardag är målet att du ska göra det.

Du kommer också få möjlighet att ställa de frågor du har (både mer generella frågor under workshopen samt mer specifika frågor efteråt).

Träningskläder, inneträningsskor och vattenflaska rekommenderas.

Söndag 25 aug
13:30-16:00
YogaVayu
Nordmarksvägen 3
500kr förbetalning via swish

Välkommen
Målet med dagen är genom upplevelsebaserade övningar i avslappning, mindfulness och yoga skapa flöde, kraft och energi för att ta steget vidare. Har du inte orken så får du hjälp att fylla på.

I människans natur finns behovet av växa och utvecklas annars skapas stagnation och flödet i livet stoppas.

Välkommen på en intressant och lärorik dag med föreläsningar, självreflekterande och självstärkande övningar med grunden i yoga, psykosyntes och mindfulness;

– Bli medveten om hur du kan sänka stressnivån
– Ta med dig lugnet in i din vardag
– Förändra din ”brain wireing”, med hjälp av mindfulness och meditation
– Föreläsning om hur stress påverkar hjärnan och hjärnans återhämtning.
– Mental träning och mjuka yogarörelser (yoga för alla, lätta övningar).
Vi varvar övningar med vila för att aktivera den parasympatiska responsen i nerv- systemet, vilket ger återhämtning, avslappning och klarhet.

Din plats är bokad när inbetalningen är inne på kontot
Bg: 334-4611 eller swish 070 313 70 73 märk betalningen med ditt namn.
Bokningen är bindande men vid förhinder får du överlåta din plats till någon annan.
Max 14 deltagare
Heldags- retreatet startar vid min 7 st deltagare.

31 aug, 10.00-17.00, Introduktion
Plats: YogaVayu studio i Farsta Strand.
Investering: 1 600 kr.
Vegetarisk mat, fika och mellanmål ingår.

Lisa Hammar Kontakt: lisa@yogavayu.se, 070 313 70 73.
Söndag 1 sept
Fördjupning och utveckling i psykosyntes och mindfulness

Välkommen på en intressant och lärorik dag med självreflekterande och själv- stärkande övningar med grunden i yoga och psykosyntes.
– Vad är psykosyntes?
– Bli medveten om hur ”delpersonligheter” kan styra ditt liv – Tes- antites och syntes, övning.
– Guidade meditationer och mjuka yoga- rörelser (yoga för alla, lätta övningar)

För att gå fördjupningsdagen behöver du ha gått introduktionsdagen 31 augusti 2019, alternativt deltagit i Mindfulness and Stress Clearing utbildningen eller konsulterat med Lisa eller Magda.

Denna heldag är en försmak av en längre utbildning i ”Ett inre hållbart ledarskap med mindfulness och psykosyntes”, utbildningen startar hösten 2019. Utbildningen är uppdelad i 5 moduler/helger under 1 års tid

Din plats är bokad när inbetalningen är inne på kontot
Bg: 334-4611 eller swish 070 313 70 73 märk betalningen med ditt namn. Bokningen är bindande men vid förhinder får du överlåta din plats till någon annan.
Max antal deltagare 14
Heldags- retreatet startar vid min 7 st deltagare.

Dag: 1 september, Fördjupning
Tid: 10:00-17:00
Plats: YogaVayu studio i Farsta Strand
Investering: 1 600 kr.
Vegetarisk mat, fika och mellanmål ingår.

Lärare:Lisa Hammar Yoga och meditations instruktör Psykosyntes samtalscoach och
Magdalena Öberg Crabo Yoga och mindfulness instruktör Psykosyntes coach och samtalsterapeut
Kontakt: lisa@yogavayu.se, 070 313 70 73.
Meditera - Var med och skapa en fridfull värld sön 22 sept

Ekam World Peace Festival arrangeras för att skapa en vacker och harmonisk värld. Under festivalen träffas hundratals och tusentals människor över hela världen och mediterar för att skapa ett stort skifte i mänskligt medvetande.
Världsfredsfestivalen kommer att äga rum från den 12 september - 22 september.

Söndagen 22 september, den stora kulminationen av festivalen, kommer människor från hela världen att samlas på EKAM PEACE ENERGY POINTS och ansluta sig till fenomenet Ekam. Ekam förstärker de enorma fredsenergier som genereras av meditationen av dessa folkmassor och ger en enorm omvandling i det mänskliga kollektivmedvetandet. Detta manifesterar större vänlighet, större harmoni och större ordning i vår värld.

Direkt uppkoppling live med templet i Indien där 5000 människor från hela världen samlas och mediterar tillsammans med oss.


Kostnad 200kr

Varmt välkommen att närvara <3
Yoga kan hjälpa oss som ryttare både fysiskt genom att vi blir mer medvetna om vår egen kropp och våra rörelser, lättare känner hästens rörelser och hur vi påverkar hästen, blir mer avspända och kommer djupare ner i sadeln samt mentalt genom ökad närvaro och koncentration, bättre fokus och ökad mental uthållighet.

Andningsträningen inom yoga hjälper oss att kunna syresätta kroppen bättre under ansträngning och ett fördjupat andetag kan även hjälpa oss att slappna av och att centrera oss djupare i sadeln. Olika typer av yoga fyller olika behov för ryttaren, kompletterar varandra samt ridningen på olika sätt samt ger olika effekter. I denna workshop kommer vi framförallt fokusera på Yin Yoga som är ett särskilt bra komplement till ridning och bland annat främjar rörlighet, prestations- och återhämtningsförmåga samt mental uthållighet på både kortare och längre sikt.


Dag: Söndagen den 29 sept
Tid kl. 10.00 - 12.30
Pris: 500 kr (max 10 personer)
Plats: YogaVayu, Nordmarksvägen 3, Farsta Strand
Kostnad 500kr förbetalning via swish
Ledare: Helena Starkenberg – Ryttare, Cert Yogalärare & Lic Personlig Tränare
Detta är en påbyggnad för dig som tidigare har gått någon av mina workshops i ryttaryoga och vill fördjupa dig ytterligare samt repetera, bygga på dina kunskaper, få ännu mer effektiv yogatid samt få tips på fler yogaövningar. Det går utmärkt att kombinera denna workshop med förmiddagens workshop på grundnivå då dessa kompletterar varandra. Det kommer att bli en kort introduktion och repetition från grundnivån, därefter mycket praktisk yoga. Du kommer också få möjlighet att ställa de frågor du har (både mer generella frågor under workshopen samt mer specifika frågor efteråt). I denna workshop kommer vi att bygga på med fler Yin Yogapositioner för olika behov samt även prata mer om hur vi kan använda dynamisk Vinyasa både för uppvärmning inför ridpass samt för att bygga styrka och balans mellan ridpass.

Söndag 29 sept
13:30-16:00
YogaVayu
Nordmarksvägen 3
500kr förbetalning via swish

Lisa Hammar

PT - Individuell träning eller för två personer. 60 min yoga + 15 min samtal där vi tillsammans diskuterar vad som är lämpligt för dig i din yoga träning vid första tillfället. Därefter är PT 60 min
Du får ett personligt övningsschema som du kan ta hem och fortsätta hemma med egenträning.
Ett privat yogapass behöver inte innehålla fysisk yoga utan kan lika gärna innehålla avslappning och andningsträning, passet skapas speciellt för vad du behöver just nu i livet.
Introduktionssamtal är ditt första samtal som är 1,5 timme långt. Samtal kring varför du har kommit, vad vill du med samtalet, vad vill du ha hjälp med.


"Psykosyntes är en metod för självförverkligande för dem som vägrar att förbli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv."
SRBP är en process som återställer kroppens balans. Mottagaren ligger på massagebänk med kläder på under en filt. Med beröring, tryck och drag öppnar jag upp kroppen för att rensa blockeringar och ökar flödet av livskraften, den egna inre självläkande kraften. Ibland behöver jag inte ens lägga händerna på kroppen, rensning och flöde skapas ändå.

De äldre behandlingarna som jag jobbat med bl.a SoulBodyFusion och Cutting Cords kommer nu gå under namnet SRBP Stress Reducerande Balanserande Process

Efter ett introduktion samtal kan du boka 60 min samtal där vi fortsätter med att prata om dina mål, vart är du nu? vart vill du komma? hur ska du komma dit? Tillsammans skapar vi förutsättningar med hjälp av samtal, frågeställningar, övningar och ageranden i riktning mot ditt mål.


"Psykosyntes är en metod för självförverkligande för dem som vägrar att förbli slavar åt sina
inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel
som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv."
1,5 timmes samtal - Ibland känner man att 60 min inte räcker för samtal, då bokar du in ett längre samtal, dvs 90 min.

På denna längre session kan du även om du väljer kombinera 60 min samtal och 30 min andning, avslappningsträning eller SRBP- Stress Reducerande Balanserande Process.
1,5 timmes samtal - Ibland känner man att 60 min inte räcker för samtal, då bokar du in ett längre samtal.

På denna längre session kan du även om du väljer kombinera 60 min samtal och 30 min yoga, avslappningsträning eller SRBP session.

Hudvård

Här får du veta vad du har för hudtyp/hudtillstånd och vilka behandlingsmetoder och hemvårdsprodukter som hjälper dig förbättra och bevara din hudhälsa.

Här kan du också boka tid för att handla produkter!
Clinicare cosmecuticals och Gilda Cosmetic proffesionellt hudvård som används under ansiktsbehandlingen.

Hudvård Farsta Strand
rengöring, peeling, ansikts-, hals-, dekolletage massage, shiatsumassage.
rengöring, hudanalys, peeling, ånga, djuprengöring av porer, porsammandragande och lugnande mask, avslutande produkter. ( ingen massage ) åldersgräns 14 år
rengöring, hudanalys, peeling, ånga, ansikts-, hals-, dekolletage massage, mask, avslutande produkter. ( ingen djuprengöring av porer )
rengöring, hudanalys, peeling, ånga, djuprengöring av porer, formning av bryn, ansikts-, hals-, dekolletage massage, mask, avslutande produkter.
ryggmassage, ansiktsrengöring, hudanalys, peeling, ånga, skalpmassage, djuprengöring av porer, formning av bryn, ansikts-, hals-, dekolletage massage, mask, handmassage, avslutande produkter.
rengöring, hudanalys, peeling, ånga, aktiv C-vitamin serum, ansikts-, hals-, dekolletage massage, C-vitamin mask, avslutande produkter. Rek. över 25 år

Stärk huden inför vår, sommar och solsemester för att bygga ut en motståndskraft mot solen. Bästa behandling som förebyggande men om du redan fått solskada och uppkommit pigmentfläckar, fick grov hy då kan du få tillbaka hudens lyster, energi och en jämnare hudton med denna behandling.

Huden utsätts dagligen för oxidativa processer så som biologisk åldrande, luftföroreningar, stress. Det antioxidativa C vitaminet motverkar dem och ger en perfekt vitaminboost åt huden.

Renad och stabiliserad L-askorbinsyra 11% samt Ferulic syra 1% som jobbar i synergi för att neutralisera fria radikaler och skydda kollagen från UVA, UVB och infrarött ljus. Stannar kvar i huden i 72 timmar.

Indikationer:

Slapp hy
Åldrad hy
Pigmentfläckar
Grå, livlös hud
Ytliga blodkärl

Kontraindikationer( när vi inte kan utföra beh.):

Akne
Infekterad hud
Solbränd hud

För maximalt effekt rekommenderas en kur.
Kurkort på 3 behandlingar - 1700 kr

Avtvätt, peeling, ånga, djuprengöring av porer, mask.

Vaxning

Vaxas antingen bryn, överläpp eller haka! Skriv gärna i kommentar vilken vill du ha.

Fotvård

fotbad, borttagning av förhårdnader, filning av fötter, klippning, rensning och filning av naglar, fotmassage, lackning.
utan lack: 600 kr

ej medicinsk
torr nagelvård, permanent lack, fotbad, borttagning av förhårdnader, filning av fötter, fotmassage

Handvård

klippning och formning av naglar, rensning av nagelband, polering, handmassage, lackning av naglar.
utan lack: 500 kr
torr manikyr, permanent lack

Avancerad hudvård

Appliceras en kemisk lösning på huden som baserad på fruktsyror.

Avlägsnar det övre hudlagret och skapar därigenom en ökad cellaktivitet för att bilda nya hudceller.

En kemisk peeling kan man göra med 2-6 veckors intervall vid enstaka behandling men en behandling har liten påverkan man får fin lyster och fräschare hudbild förstås.

Medan en kur kan göras med 1-2 veckors mellanrum, vanligtvis 3-6 behandlingar.
Vid en kur har du möjlighet att reducera följande hudtillstånd:

- åldrande hud
- solskadad hud
- förstorade, ojämna porer
- slapp, färg- och livlös hud
- hyperpigmenteringar
- fina linjer och rynkor
- inflammatorisk och icke inflammatorisk akne
- pormaskar ( komedoner)

Inleds med en konsultation där vi väljer ut vilken typ av peeling som passar just din hud bäst.

Här finns olika alternativ:

Clinicare Refresh, PH värde: 1,55 syrahalt: 54%
stimulerar hudens kollagen, åldrande hud

Clinicare Glow, PH värde: 1,7 syrahalt: 40%
hindrar melaninsyntesen, behandlar pigmentfläckar

Clinicare Pure, PH värde: 2,4 syrahalt: 44%
passande för acne behandlingar

Kontraindikationer (när vi inte kan utföra behandlingen):

- gravid, ammar
- allergi mot salicylsyra, acetylsalicylsyra
- herpes, vårtor, bakterie- svampinfektion
- nyligen gjort epilering, vaxning, trådning (48 timmar)
- användning av Roaccutan/Accutan under de senaste 6 mån
- sår, irriterad, skadad, solbränd hud

kurkort på 3 beh. - 2600 kr
kurkort på 6 beh. - 5000 krTillägg behandling , kan bokas endast samband med en ansiktsbehandling som klassisk, djuprengörande eller rejuvinerande. Till ex.: Rekommenderas till den som får månatliga utbrott av finnar och lätt akne.

Fransar och bryn

Brynen formas/plockas med pincett
Tillägg behandling. Boka gärna samband med en ansiktsbehandling som klassisk, djuprengörande, rejuvinerande, LYX eller C- vitamin Boost.
permanent fransböjning håller i cirka 8 veckor.
Inkl. Keratin boost behandling.

YogaVayu

YogaVayu Hälsocenter i Farsta Strand.
Nära T-bana och Pendelstation.

YogaVayu skapar livsglädje och inspirerar till välmående genom olika yogaformer, meditation, föreläsningar, retreats och individuella behandlingar såsom psykosyntes samtal, massage, shiatsu, healing etc. Välkommen !

Show contact information
Verkkosivu
Aukioloajat Yoga studion är öppen 15 min innan yogapassen, se schema hemsidan.
Osoite
Nordmarksvägen 3
123 72 Farsta
Avaa Google-kartoissa 🗗