Vad vill du boka?Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Tjänster

Ansiktsbehandling
Jag använder Cosmopharmas naturliga hudvårdsprodukter X3-serien. Den rengör, peelar, mjukgör, återfuktar på djupet och reducerar fina linjer.
Innehåller inga parabener och mineraloljor, är EJ testat på djur.
Detta ingår:
* Rengöring * Peeling * Guldmask * Taktil handmassage * Serum * Dagkräm * Kort ansiktsbehandling * Kort info om produkterna


När jag jobbar med Dornmetoden använder jag mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden; den arbetar utan manipulation eller 'knäckande'. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

DornMetoden som skonsamt korrigeriar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

DornMetoden är en metod till självhjälp som anses vara väldigt effektiv och säker.

Källa: www.dornmethod.se

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

Vid första besöket ställer jag en del frågor om det du söker för, din hälsa i stort, din sjukdomshistoria samt lite om din livssituation. Sedan kommer jag be att få känna på din puls och titta på din tunga. Detta ligger till grund för den TCM-diagnos som ställs och också för behandlingsstrategi.
Behandlingen utförs med en blandning av olika verktyg/metoder; akupunkturnålar, akupressur, Gua sha, koppning, moxabustion, massage. Ibland rekommenderar jag också att du i tillägg till behandling skall äta örtmedicin för förstärkt effekt.
Första besöket brukar ta dryga 90 min. och övriga behandlingstillfällen ca 60 minuter .
Nedan följer några vanliga problem där akupunktur kan ha god effekt:
Stress
Huvudvärk
Migrän
Spänningstillstånd eller trötthet i muskler
Menstruationsproblem
PMS
Övergångsbesvär, vallningar mm.
Allergier
Hudproblem/eksem
Hosta
Oro/ångest
Depression
Trötthet
Sömnproblem
Sluta röka/snusa
Läs vidare via nedan länk på Akupunkturförbundet om akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

Akupressur är en behandlingsmetod som ger en djup och behaglig avslappning. och handlar om att lösa långvariga låsningar och muskelspänningar i Din kropp som kanske beror på obearbetade känslor m.m.. Akupressur är en skön och trygg behandlingsform där Du ligger på rygg på en brits med kläderna på och jag använder en tryckteknik där jag håller mina fingrar mjukt men bestämt på utvalda akupunkter. Genom bl.a. puls- och tungdiagnostik kan en korrekt diagnos göras. Akupressur kan användas vid olika typer av problem. Andra metoder/verktyg jag använder mig av är moxning, koppning och numera även öronakupunktur.

Nedan följer några vanliga problem där akupressur har god effekt:
Stress, huvudvärk, migrän, olika spänningstillstånd eller trötthet i muskler, menstruationsproblem, allergier, hosta, oro, depressioner, trötthet, sömnproblem stress, utmattningstillstånd.
Öronakupunktur är precis som namnet antyder en viss typ av akupunktur där man behandlar skilda tillstånd i kroppen genom att sätta akupunkturnålar på olika punkter i öronen. Man kan också istället för nålar använda vissa hjälpmedel utan att penetrera huden vilket passar utmärkt för människor som är nålrädda eller vid fall där man av olika anledningar vill undvika nålar. Då kan istället magnetkulor och/eller frön tejpas i örat.
Används med fördel vid smärttillstånd , för att sluta röka m.m.


Floating

Du ligger i en tank med 30 %-igt saltvatten med en temperatur av 34,8 grader, som är samma som huden. Du flyter och kan inte drunkna, även om Du somnar. Sinnesintrycken stängs av under floatingen och Du får en varm och behaglig känsla av viktlöshet och total avslappning. Du kan ha lyset och lugn musik på om Du så önskar men bäst effekt fås med släckt lyse och med musik i början och i slutet av floatingen. Räkna med tid för dusch både före och efter behandlingen. (totalt ca 70 min).
Berätta gärna om Din upplevelse för mig efteråt.
Effekter;
minskar stress och oro
stärker immunförsvaret
minskar smärtor i muskler och leder
sänker blodtryck
m.m.
Mycket bra för återhämtning, utbrändhet, kronisk värk, psoriasis, mm.
Det enda Du behöver ta med är badkläder, om Du så vill. Handduk, tvål etc. ingår i priset.
Ingen floating vid menstruation, graviditet eller epilepsi.

Dusch och samtal före och efter behandling. Totaltid 75 min.

Floating & Taktil behandling

Du börjar med en floating i 30 min. Efter att du duschat av Dig får Du en halvkropps taktil behandling i 30 min. Kombinationen har mycket god effekt.

Samtal och dusch före och efter behandling. Totaltid 100 min.

OBS! INGEN FLOATING VID MENSTRUATION, GRAVIDITET OCH EPILEPSI!
Du börjar med en floating i 45 min. Efter att du duschat av Dig får Du en helkropps taktil behandling i 50 min. Kombinationen har mycket god effekt.

Samtal och dusch före och efter behandling. Totaltid 140 min.

OBS! INGEN FLOATING VID MENSTRUATION, GRAVIDITET OCH EPILEPSI!
Kom två vänner, make/maka, förälder/barn etc.
Den ena får floating i 50 min medan den andra får taktil behandling i 50 min.
OBS! En behandling per person!

Efteråt delar ni med Er av Era upplevelser till mig och varandra.

OBS! INGEN FLOATING VID MENSTRUATION, GRAVIDITET OCH EPILEPSI!

Healing

En skön avkopplande stund där jag är en "ren kanal" mellan universum och Dig och fyller på där det behövs.
Alla tillstånd kan behandlas såsom själsliga, mentala, emotionella och fysiska

Du får ligga på en brits med kläderna på och jag behandlar Dig genom att lägga händerna på Dina axlar eller i Din aura.

Bra effekter vid t ex; huvudvärk, värk, migrän, stress, oro, sömnproblem, utmattningssyndrom, mm.

Massagebehandlingar

En skön avkoppling som kan hjälpa Dig att rensa bort "gammalt skräp" och fylla på Dig på alla plan; kroppsligt, mentalt, känslomässigt och själsligt.

Healing är en skön och trygg behandlingsform där Du ligger på en brits med kläderna på och jag flyttar mina händer till de ställen som behöver behandlas.

Nedan följer några vanliga problem där healing kan ha god effekt:
Huvudvärk, migrän, oro, depressioner, trötthet, sömnproblem, stress, utmattningstillstånd/utbrändhet.
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behagligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behgligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behgligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte

Meditation

Meditation
Du får sitta eller ligga under en vägledd meditation av mig.
Du behöver inte ha mediterat innan, se det som en skön avslappning.
Meditation kan sänka blodtrycket, minska oro/stress, förbättra sömnen, stärka immunförsvaret, mm.

Varmt välkommen till en skön och avkopplande stund i mysig miljö.
Taktil behandling

Då du har kommit till v. 13 i graviditeten är du välkommen på Taktil sbehandling hos mig.
Du får ligga på en speciell dyna för gravida så inte magen utsätts för tryck.
Positiva effekter: Kan ge en kortare, effektivare förlossning, smärtlindring, sänkt blodtryck, färre besvär under graviditeten, piggare barn, lättare med amning och sömn, mm.

Unna Dig en skön och lyxig stund - det är DU värd!

Samtal före och efter behandling. Totaltid 80 min.
Du sitter på en stol i ett skönt fotbad med salt och olja. Under tiden får Du en mjuk taktil behandling av händerna. Efter fotbadet skrubbar jag Dina fötter och avslutar med en mjuk taktil fotbehandling.

Bra för: dålig blodcirkulation, välbefinnandet, värk, demens, mm.
Taktil behandling är en mjuk och medveten behandlingsmetod av huden. Du ligger inbäddad med handdukar och täcke. Jag ger beröring med lätta strykningar och tryck efter ett bestämt mönster för att Du ska känna Dig trygg. Jag använder en vegetabilisk olja. Alla kan få denna behandling, men är särskilt bra för personer med kronisk värk, stroke, funktionshinder, demens, MS, sömnsvårigheter, oro, utbrändhet, stress, beröringskänslighet, gravida m.fl. eller varför inte för Ditt välbefinnande och egen tid.
Effekter;
smärtlindring
ökad kroppsuppfattning
bättre mag- tarmfunktion
bättre sömn
stärkt immunförsvar
lugn
m.m
Samtal före och efter behandling. Totaltid 45 min.
Taktil behandling är en mjuk och medveten metod med lätta strykningar av huden. Du ligger inbäddad med handdukar och täcke. Jag ger beröring med lätta strykningar och tryck efter ett bestämt mönster för att Du ska känna Dig trygg. Jag använder en vegetabilisk olja. Alla kan få denna behandling, men är särskilt bra för personer med kronisk värk, stroke, funktionshinder, demens, MS, sömnsvårigheter, oro, utbrändhet, stress, beröringskänslighet, gravida m.fl. eller varför inte för Ditt välbefinnande och egen tid.
Effekter;
smärtlindring
ökad kroppsuppfattning
bättre mag- tarmfunktion
bättre sömn
stärkt immunförsvar
lugn
m.m

Medlem i Svenska AkupunkturförbundetMedlem i Sveriges fotterapeuter

Hälsogränden

Varmt välkommen till Anette och Susanne!

Telefon Susanne 076-2094063, Anette 070-6802302
Webbsida
E-post
Öppettider Tisdagar kl 11.30 - 14.30 och efter tidsbokningar.
Ring oss gärna om ni har frågor eller funderingar.
Susanne 076 209 40 63
Anette 070 680 23 02
Adress
Vasagatan 27
771 32 Ludvika
Vasalunden ingång via innergården