Vad vill du boka?

Välkommen till Hälsogränden!

 Ring gärna Susanne om du inte hittar någon passande tid för det kan finnas extra tider/akuttider . 076 2094063
"Varmt välkommen att boka tid hos mig!

Vid uteblivet besök, utan att lämna återbud senast 24 timmar innan, faktureras 75% av priset. (Undantag vid akut sjukdom etc.)
Gäller ej bokad behandling via Benify och Actiway. I dessa fall förbrukas hela beloppet.

Bästa hälsningar /Susanne"
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Massagebehandlingar

En skön avkoppling som kan hjälpa Dig att rensa bort "gammalt skräp" och fylla på Dig på alla plan; kroppsligt, mentalt, känslomässigt och själsligt.

Healing är en skön och trygg behandlingsform där Du ligger på en brits med kläderna på och jag flyttar mina händer till de ställen som behöver behandlas.

Nedan följer några vanliga problem där healing kan ha god effekt:
Huvudvärk, migrän, oro, depressioner, trötthet, sömnproblem, stress, utmattningstillstånd/utbrändhet.
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behagligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behgligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte
Med mina händer och en olja stryker, knådar och trycker jag för att få spända muskler att slappna av. Klassisk massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. Massagen ger ökad stimulans av det lymfatiska systemet som stärker kroppens immunförsvar, mjukar upp spända muskler och gör Dig behgligt avslappnad. Det goda, lugnande hormonet oxytocin sprider sig i kroppen och kan minska stress . Vid massage förbättras även blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
Framförallt får Du en skön, avkopplande egen tid.....

Du kan välja och blanda bland följande massager:
-Rygg & nacke
-Ben
-Fot
-Armar/händer
-Ansikte

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

När du vill ha en kortare, skön avkoppling och påfyllning av din livsenergi, Qi.

När jag jobbar med Dornmetoden använder jag mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden; den arbetar utan manipulation eller 'knäckande'. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

DornMetoden som skonsamt korrigeriar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

DornMetoden är en metod till självhjälp som anses vara väldigt effektiv och säker.

Källa: www.dornmethod.se

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

Vid första besöket ställer jag en del frågor om det du söker för, din hälsa i stort, din sjukdomshistoria samt lite om din livssituation. Sedan kommer jag be att få känna på din puls och titta på din tunga. Detta ligger till grund för den TCM-diagnos som ställs och också för behandlingsstrategi.
Behandlingen utförs med en blandning av olika verktyg/metoder; akupunkturnålar, akupressur, Gua sha, koppning, moxabustion, massage. Ibland rekommenderar jag också att du i tillägg till behandling skall äta örtmedicin för förstärkt effekt.
Första besöket brukar ta dryga 90 min. och övriga behandlingstillfällen ca 60 minuter .
Nedan följer några vanliga problem där akupunktur kan ha god effekt:
Stress
Huvudvärk
Migrän
Spänningstillstånd eller trötthet i muskler
Menstruationsproblem
PMS
Övergångsbesvär, vallningar mm.
Allergier
Hudproblem/eksem
Hosta
Oro/ångest
Depression
Trötthet
Sömnproblem
Sluta röka/snusa
Läs vidare via nedan länk på Akupunkturförbundet om akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

Akupressur är en behandlingsmetod som ger en djup och behaglig avslappning. och handlar om att lösa långvariga låsningar och muskelspänningar i Din kropp som kanske beror på obearbetade känslor m.m.. Akupressur är en skön och trygg behandlingsform där Du ligger på rygg på en brits med kläderna på och jag använder en tryckteknik där jag håller mina fingrar mjukt men bestämt på utvalda akupunkter. Genom bl.a. puls- och tungdiagnostik kan en korrekt diagnos göras. Akupressur kan användas vid olika typer av problem. Andra metoder/verktyg jag använder mig av är moxning, koppning och numera även öronakupunktur.

Nedan följer några vanliga problem där akupressur har god effekt:
Stress, huvudvärk, migrän, olika spänningstillstånd eller trötthet i muskler, menstruationsproblem, allergier, hosta, oro, depressioner, trötthet, sömnproblem stress, utmattningstillstånd.

Naturlig skönhet kommer inifrån. Mår man bra och har balans i kroppen så strålar man. I Kinesisk medicin kallar vi det för att man har "Shen". Balansen rubbas tyvärr ofta på grund av vår livsstil som t ex stress, brist på sömn, kostvanor osv. Allt det syns i våra ansikten. Därför är det viktigt att behandla kroppen samtidigt som ansiktet vilket vi gör under våra behandlingar.

Akupunktur har många olika positiva effekter på din kropp och och din själ. Med andra ord på ditt inre och ditt yttre. De senaste åren har det blivit populärt att behandla rynkor, slapp hud, påsar under ögonen och andra skavanker i ansiktet med akupunktur.

Behandlingarna lanseras som kosmetisk akupunktur, estetisk akupunktur, facial revitalisation acupuncture, facial rejuvenation acupuncture, som ansiktslyft utan kirurgi eller som ett naturligare alternativ till botox, runt om i världen.

I den kosmetiska akupunkturen ger vi alltid en individuell behandling, helt anpassad efter dina behov som balanserar de inre organen samtidigt som man stimulerar blodflödet upp till ansiktet så att hud- och bindvävscellerna får optimalt med näring och syre. Detta ger en vacker lyster i huden och en klarare blick. Man stimulerar också collagenproduktionen lokalt, vilket kan göra linjerna i ansiktet mjukare samt skapa spänst och ett litet lätt lyft.

Vid kosmetisk akupunktur behandlar man med ca 75 – 100 små hårtunna nålar som sätts i de områden av ansiktet där patienten vill ha en effekt. Den lokala behandlingen (ansiktet) kombineras med (den balanserande) kroppsakupunkturen.

För full effekt krävs oftast en kur på minst 10 behandlingar. Dessa bör läggas 1-2 ggr/vecka för bästa möjliga resultat. För att bibehålla effekten rekommenderas sedan ett återbesök helst var 6:e eller 8:e vecka.

Det går också utmärkt att behandla i förebyggande syfte, för att bibehålla hälsa och ungdomlig spänst. I förebyggande syfte kan 4 – 6 behandlingar per år räcka.
Öronakupunktur är precis som namnet antyder en viss typ av akupunktur där man behandlar skilda tillstånd i kroppen genom att sätta akupunkturnålar på olika punkter i öronen. Man kan också istället för nålar använda vissa hjälpmedel utan att penetrera huden vilket passar utmärkt för människor som är nålrädda eller vid fall där man av olika anledningar vill undvika nålar. Då kan istället magnetkulor och/eller frön tejpas i örat.
Används med fördel vid smärttillstånd , för att sluta röka m.m.


Medlem i Svenska AkupunkturförbundetMedlem i Sveriges fotterapeuter

Hälsogränden

Varmt välkommen!

Önskar Susanne

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Efter tidsbokningar.
Ring mig gärna om ni har frågor eller funderingar.
Susanne 076 209 40 63
Adress
Vasagatan 27
771 32 Ludvika
Vasalunden ingång via innergården
Öppna i Google Maps 🗗