Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Tjänster

Fullbokat!
Heldagsritt och flera längre turer varvat med lektionsridning. (Kan även bokas genom Horse Xplore och då ingår övernattning på Gimo Herrgård)
För ryttare med egen häst eller lånad häst av oss. Lektioner i Ridhus samt ovalbana. Teori och några uteritter.
Den här turen är för dig som har ridvana sedan tidigare och vill få lite mer tid i sadeln. Vi rider omväxlande i alla gångarter (utom flygande pass).

Vi pausar för fika och smörgås någonstans i skogen.

Ryttare med god ridvana. Tölt och trav samt någon lång, härlig galopp.
En 1-dags kurs i islandshästridning. Dagen startar klockan 09.30 med fika och lite teori. Sen rider ni lektion i ridhuset som anpassas efter gruppens tidigare erfarenhet. Efter en god lunch i vårt lilla pensionat rider ni en 1,5-2 timmars tur på samma häst som ni tränat med på förmiddagen.

Vi förbereder gärna valfritt tema för lektion och teori. Om ni vill så går det att byta uteritten mot en till lektion. Den här dagen kan bokas året runt om ni är minst 6 personer. I vår bokningskalender kan du se om det är något datum på gång för den här aktiviteten.
Heldagstur
Fullbokat
1.200,00 kr Mer info
För den här turen skall du ha god ridvana och van att rida alla gångarter. Ni rider i vackra omgivningar på vägar och i skog. Någonstans i skogen stannar vi och äter en god lunch. Om ni är en grupp om minst 6 personer så kan ni boka ett eget datum.

I vår bokningskalender kan du se om det är något datum på gång för den här aktiviteten

Samling kl 10.00 och hemresa ca 15.30

Ryttare med god ridvana. Tölt och trav samt någon lång, härlig galopp.
En mysig heldag på landet. Ni börjar med att rida en 1,5-2 timmars tur på våra fina islandshästar. Efter det äter ni en god lunch som sedan följs av relaxing i “heittapott” samt bastu. En perfekt dag för kompisgänget/möhippan. Lån av badrock och handduk ingår.
Vill ni så finns det möjlighet att boka massage samt övernattning.
Kan bokas efter önskemål.
Om ni är en grupp på minst 6 personer kan ni boka in en egen tid, vänligen maila i så fall era önskemål.
Du skall ha fyllt 12 år för att hänga med. Rid tiden är 1,5-2 timmar (Barn i vuxet sällskap med ridvana är också välkomna).
Blandad ridvana.

Islandshästkonsult 2.0 AB

När man har roligt kan man verkligen säga att tiden går fort… Första hösten 1986 startade vi vårt företag med import av 5 hästar direkt från Island.
Efterhand fick vi mer och mer förfrågningar om kurser och utbildning och på den vägen är det.
Nu har vi också gjort en Generationsuppväxling och båda våra barn Eyvindur och Elsa är viktiga delar i företaget. Företaget har växlat upp… och heter numera Islandshästkonsult. 2.0 AB.
Vi har något för alla, oavsett om det är första gången du skall rida eller om du är tävlingsryttare med många års erfarenhet. Sedan 1990 driver Islandshästkonsult Bärby gård som tidigare ägdes av Uppsala universitet.
Gården har undan för undan utvecklats till vad den är idag – en härlig plats för islandshästridning, arbete och avkoppling.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Bärby 112
74791 Uppsala
Alunda
Öppna i Google Maps 🗗