Boka Rosacea Behandling med laser

Rosacea är en hudsjukdom som innebär att man får utslag som oftast sitter i ansiktet. Sjukdomen är vanligast hos medelålders personer och något fler kvinnor än män får den. Besvären kan utlösas och förvärras av starkt solljus, alkohol, varma drycker, starkt kryddad mat eller stress. Om man får behandling brukar man bli bra, men det händer att besvären kommer tillbaka. Rosacea kallas ibland för vuxenacne eller stressakne. Ungefär 10 procent av vuxna lider av sjukdomen och den drabbar främst kvinnor.

Symtom
Om man har rosacea brukar det kännas som att det hettar eller sticker i huden. Andra vanliga besvär kan vara att:

Ytliga blodkärl vidgas
Huden blir röd
Man får små varfyllda blåsor
Porerna blir grova
Talgkörtlarna blir förstorade

Ofta sitter hudförändringarna i pannan, på näsan, kinderna eller hakan. Ibland blir man röd och irriterad i och omkring ögonen.


Behandlingsmetod
Laserljus påverkar cellfunktioner och cellvävnad. Med denna ljusbehandling åstadkommer vi en lugnande process i huden. Hudstrukturen förbättras avsevärt och huden får en klar lyster. Laserenergin passerar genom överhuden utan att skada denna, men absorberas i underliggande hudlager där Acne eller oroligheter rensas ut som resultat. Huden ny spänst och lyster. 9 av 10 patienter får en mycket positiv reaktion på laserbehandling av rosacea.
Rosacea kan se väldigt olika ut på olika individer. Vi jobbar främst med Biostimulerande YAG laser, men om du har mycket ytliga kärl så använde vi även grön laser för att minska rodnaden i huden.

Antal behandlingar
Beroende på hur svår din Rosacea ser ut så rekommenderar vi ca 3-5 behandlingar med 2 veckors mellanrum. Hur ofta och hur många behandlingar just Du behöver kan vi bedöma när vi träffat dig första gången.

Pris för enstaka behandlingar är från 1900 kr - 2500 kr beroende på omfattning.

13920918_1150064535052307_1982126701021120145_n (1

Sundsvalls Laserklinik

Hos Laserkliniken finns leg. läkare samt leg. laserterapeut och Permanent Make-Up Artist.

Kliniken har haft öppet i Sundsvalls centrum sedan 2010 och kunderna reser från Åre, Östersund, Sollefteå, Hudiksvall och Gävle för att besöka kliniken.

Hit är du välkommen om du har en besvärande hudvårta i ansiktet, generande hårväxt, inaktuell tatuering eller för att göra en icke kirurgisk hudföryngring, om du önskar fillers eller botox mm. Se vår meny vad som passar just dig!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider vardagar kl 10.00-17.00
Även vissa lördagar och tider utöver dessa enligt överenskommelse.
Adress
Nybrogatan 8
852 31 Sundsvall
Stenstaden
Öppna i Google Maps 🗗