Boka nu och få 20% rabatt på alla nedanstående priser. Dras av i kassan. Gäller enbart nya kunder. Är du redan kund? Ta bort

Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Behandlingar

TuiNa – kinesisk medicinsk massage med akupressur
Du som vill öka ditt välbefinnande är varmt välkommen till PRANA Friskvård för att prova TuiNa, en traditionell kinesisk massage. Det är en behandlande och individuellt anpassad massage. Traditionell kinesisk massage bygger på traditionell kinesisk medicinsk teori där en viktig del är att förebygga besvär och sjukdomar. Internationellt används beteckningen TCM (traditional chinese medicine).
TuiNa är en helhetsmassage som berör mycket mer än huden. Den är effektiv eftersom
den inte bara behandlar muskler och leder utan också aktiverar kroppens meridiansystem enligt TCMs principer, vilket bland annat underlättar flödet av den vitala livsenergin Qi. Detta sker genom manipulation på olika akupressurpunkter (vilka är desamma som akupunkturpunkter) och målet är att lösa upp eventuella störningar i meridiansystemet.
TuiNa är effektiv vid besvär som exempelvis nack-, axel- och ryggvärk, huvudvärk, migrän, klämda nerver och vissa idrotts-skador. Men även vid stressrelaterade problem som trötthet, svagt immunförsvar, oro, depression och sömnsvårigheter eller vid matsmältningsproblem som förstoppning eller diarré. Den har även visat positiva resultat vid mensproblem som PMS, smärtsam eller orgelbunden mens.

Zonterapi – uråldrig behandlingsform
Zonterapi är en behandlingsform som sägs kunna bota sjukdomar i hela kroppen. Behandlingsformen har använts i tusentals år och härstammar ifrån Kina men används mycket i hela Asien.


Reflexpunkter återspeglar organen
I Zonterapi utgår man ifrån olika reflexpunkter på fötterna, händerna och örat. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. Med en tryckteknik kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka på ett visst ställe på foten.

Trycken kan ske med båda tummar, fingrar eller en speciell tryckmaskin.

Zonterapi fungerar genom energifält
Enligt zonterapeuter fungerar detta genom de så kallade fjorton meridianerna som förbinder kroppens organ med varandra. Sex av dessa tolv går igenom fötterna.

En meridian är en form av energi. Det är inte en blodådra eller en nervbana. En meridian kan du inte se och det är inte vetenskapligt bevisat att de finns. Men enligt den kinesiska läkarkonsten finns dessa meridianer och har stor påverkan på vår kropp.


Smärta är obalans
Enligt zonterapin är smärta bara en obalans i en zon. En zon kan vara blockerad på olika sätt, av exempelvis dålig blodcirkulation. Om kroppen är i obalans kan den inte läka sig själv. Så för att bli av med smärta måste kroppen först hamna i balans.

Om du exempelvis har ont i ryggen kan det vara är symtom på att du har obalans i kroppen, vilket zonterapi kan rätta till (enligt denna lära).

Detta kan zonterapi behandla
Zonterapi kan exempelvis lindra ryggont, magproblem och sömnsvårigheter. Zonterapi stärker också immunförsvaret, avlägsnar slaggprodukter, balanserar blodtrycket och blodsockret.
Massör En massör arbetar med massage och muskeltöjningar i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Med friskvårdande syfte menas att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. En massör jobbar enbart med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler).
Kombination 70 min ink 10 min fotbad 30min fotmassage,30 min rygg och nacke.
Koppning är en metod som lämpar sig utomordentligt väl både som egen terapiform och i kombination med klassisk massage. Med eld hettar man upp luften inuti en kopp av glas eller bambu innan man snabbt sätter den mot huden. När luften svalnar bildas ett lätt vakuum i koppen som suger upp vävnaderna i koppen. Det finns även gummikoppar som man trycker på och plastkoppar där man pumpar ut luften.

Hos mig kan du få koppning i samband med en akupunkturbehandling eller massage. Jag använder mig såväl av klassiska kinesiska eldkoppar av glas,plastkoppar med pump och de här i väst vanligare gummikopparna.

Koppning har använts sedan tusentals år i Kina och stora delar av världen. I Europa använde man sig av koppning fram till början av 1900-talet. Ursprungligen använde man sig av ihåliga horn,ben,snäckor etc. för att dra ut var och blod ur bölder. Idag använder man sig dock mest av torrkoppning (ingen blödning) på frisk hud. Koppningen har under åren visat sig ha många positiva effekter på kroppen och vara effektiv vid ett flertal sjukdomsbilder. Därför har den utvecklats till en egen terapiform.

Li Traditionell Kinesisk Akupressur massage

Li Traditionell kinesisk medicin Massage Jag har 13 års erfarenhet av TuiNa/Akupressur och Zonterapi. De första 5 åren arbetade jag i Kina på ett Hälsocenter. Sen 5 år tillbaka bor jag och arbetar i Sverige. Fram till hösten 2012 arbetade jag som anställd på 2 olika kinesiska hälsocenter. Under våren 2013 startade jag eget företag och jobbar därför extra hårt för att du ska bli nöjd med behandlingen och bli min återkommande kund.

TAR EMOT ENDAST KONTANT ELLER SWISH.

Li Massage
Postadress: Karlslundsgatan 20
151 35 Södertälje

Telefon 0723288862
E-post
Öppettider Måndag 10:30-18:00
Tisdag 10:30-18:00
Onsdag 10:30-18:00
Torsdag 10:30-18:00
Fredag 10:30-18:00
Lördag 11:00-16:00
Adress
Surbrunnsgatan 29
113 48 Stockholm