Boka nu och få 20% rabatt på alla nedanstående priser. Dras av i kassan. Gäller enbart nya kunder. Är du redan kund? Ta bort

Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Behandlingar

Massör En massör arbetar med massage och muskeltöjningar i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Med friskvårdande syfte menas att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. En massör jobbar enbart med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler).
Kombination 80 min ink 10 min fotbad 30min fotmassage,30 min rygg och nacke.
TuiNa – kinesisk medicinsk massage med akupressur
Du som vill öka ditt välbefinnande är varmt välkommen till PRANA Friskvård för att prova TuiNa, en traditionell kinesisk massage. Det är en behandlande och individuellt anpassad massage. Traditionell kinesisk massage bygger på traditionell kinesisk medicinsk teori där en viktig del är att förebygga besvär och sjukdomar. Internationellt används beteckningen TCM (traditional chinese medicine).
TuiNa är en helhetsmassage som berör mycket mer än huden. Den är effektiv eftersom
den inte bara behandlar muskler och leder utan också aktiverar kroppens meridiansystem enligt TCMs principer, vilket bland annat underlättar flödet av den vitala livsenergin Qi. Detta sker genom manipulation på olika akupressurpunkter (vilka är desamma som akupunkturpunkter) och målet är att lösa upp eventuella störningar i meridiansystemet.
TuiNa är effektiv vid besvär som exempelvis nack-, axel- och ryggvärk, huvudvärk, migrän, klämda nerver och vissa idrotts-skador. Men även vid stressrelaterade problem som trötthet, svagt immunförsvar, oro, depression och sömnsvårigheter eller vid matsmältningsproblem som förstoppning eller diarré. Den har även visat positiva resultat vid mensproblem som PMS, smärtsam eller orgelbunden mens.

Zonterapi – uråldrig behandlingsform
Zonterapi är en behandlingsform som sägs kunna bota sjukdomar i hela kroppen. Behandlingsformen har använts i tusentals år och härstammar ifrån Kina men används mycket i hela Asien.


Reflexpunkter återspeglar organen
I Zonterapi utgår man ifrån olika reflexpunkter på fötterna, händerna och örat. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. Med en tryckteknik kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka på ett visst ställe på foten.

Trycken kan ske med båda tummar, fingrar eller en speciell tryckmaskin.

Zonterapi fungerar genom energifält
Enligt zonterapeuter fungerar detta genom de så kallade fjorton meridianerna som förbinder kroppens organ med varandra. Sex av dessa tolv går igenom fötterna.

En meridian är en form av energi. Det är inte en blodådra eller en nervbana. En meridian kan du inte se och det är inte vetenskapligt bevisat att de finns. Men enligt den kinesiska läkarkonsten finns dessa meridianer och har stor påverkan på vår kropp.


Smärta är obalans
Enligt zonterapin är smärta bara en obalans i en zon. En zon kan vara blockerad på olika sätt, av exempelvis dålig blodcirkulation. Om kroppen är i obalans kan den inte läka sig själv. Så för att bli av med smärta måste kroppen först hamna i balans.

Om du exempelvis har ont i ryggen kan det vara är symtom på att du har obalans i kroppen, vilket zonterapi kan rätta till (enligt denna lära).

Detta kan zonterapi behandla
Zonterapi kan exempelvis lindra ryggont, magproblem och sömnsvårigheter. Zonterapi stärker också immunförsvaret, avlägsnar slaggprodukter, balanserar blodtrycket och blodsockret.

Li Traditionell Kinesisk Akupressur massage

Li Traditionell kinesisk medicin Massage Jag har 13 års erfarenhet av TuiNa/Akupressur och Zonterapi. De första 5 åren arbetade jag i Kina på ett Hälsocenter. Sen 5 år tillbaka bor jag och arbetar i Sverige. Fram till hösten 2012 arbetade jag som anställd på 2 olika kinesiska hälsocenter. Under våren 2013 startade jag eget företag och jobbar därför extra hårt för att du ska bli nöjd med behandlingen och bli min återkommande kund.

Li Massage
Postadress: Birger Jarlsgatan 127

Visa kontaktinformation
Webbsida Li Massage
Öppettider Måndag 10:30-18:00
Tisdag 10:30-18:00
Onsdag 10:30-18:00
Torsdag 10:30-18:00
Fredag 10:30-18:00
Lördag 11:00-16:00
Adress
Birger Jarlsgatan 127
113 56 Stockholm
Norrmalm
Öppna i Google Maps 🗗