Vad vill du boka?

Bli friskare i kropp och själ - Relax med läkande effekt.

I vårt helande salt- och ljusrum får du hjälp med luftvägsbesvär (astma, allergier, förkylningar, KOL mm) och hudbesvär (akne, psoriasis, exem, svamp) samt att du blir piggare och gladare av ljusterapin. 

Vi erbjuder saltbehandlingar, ljusterapi, saltyoga, meditation, massage, ansiktsbehandlingar, ekologisk medicinsk fotvård, terapi och spabehandlingar. Dessutom ordnar vi olika workshops inom hälsa och yoga.

Nedan hittar ni olika behandlingar under grupprubrik.

Gruppbokningar, kompiskvällar, möhippor, företagskvällar - bokar du hos oss!
Kontakta oss för prisuppgift.

Varmt välkomna! 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

1. SALTRUMSBEHANDLING

Vi välkomnar alla barn med en förälder att leka i vårat magiska Saltspa samtidigt som mikroskopiska saltpartiklar blåses ut i luften.

Boka en plats där även förälder plats ingår.

2. SALTYOGA (SALTRUMMET)

Boris Moroz (a.k.a Yogi Boris) har en gedigen 15+ års erfarenhet som yogainstruktör och stress coach.

VÄLKOMNA att vakna tillsammas med ett härligt gäng av morgonpigga själar, av de medicinska ljusterapilampor, saltets läkande effekt och en härlig yoga baserat på kundalini.

Boris är internationellt utbildad och certifierad yogainstruktör och stressterapeut och har studerat yoga i Sverige, Indien, Italien och i Holland. För att förstå hur kroppen fungerar har Boris även studerat medicinsk vetenskap och fysiologi på Karolinska Institutet i Stockholm. Boris växte upp i f.d. Sovjetunionen och kom till Sverige för ca 30 års sedan och varvade språkstudier på kvällstid parallellt med sin påfrestande karriär som civilingenjör på Ericsson och tvåbarnspappa. Yogan blev räddningen i livet när stressen från vardagslivet blev för stor. Genom yogan kunde han lära sig att förstå sin kropp och att kontrollera sitt sinne.

Boris tycker att det viktigaste syftet med yogan är att förstå sig på sig själv, sitt sinne och sin egen kropp. Tekniken som han lär ut ger de rätta verktygen för självhjälp i olika situationer. Under mörka årstiden fokuserar han på att hjälpa kroppen att hantera Stockholmsmörkret och alla dess negativa effekter.

Boris utgår från Kundaliniyoga men anpassar övningar och metoder utifrån varje individs behov. Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga som består av kroppsställningar, andningsövningar, meditation, mantra och avspänning. Kundalini betyder livskraft och kundaliniyoga handlar om att få igång flödet av energi i kroppen genom att arbeta med dynamiska rörelser och andning.

Tack vare sin långa erfarenhet och många år av utbildning har Boris ett holistiskt perspektiv på hälsa och hantering av utbrändhet och vill ge tillbaka av sina lärdomar genom att hjälpa andra människor som lider av stress, ångest eller ohälsa.

Välkomna till Yogi Boris klass!
Denna lunchyogameditation inleds med lugna övningar från yin yoga. Efter en stund övergår vi till meditation för resten av tiden. Meditationen ändras varje vecka med olika teman från läraren Johanna (Cosmic Johanna Tiainen). En avslappnande men energigivande stund i det härliga saltrummet. Vi reserverar 60 minuter men måste du gå tidigare är det ok. Varmt välkomna!
Kundaliniyoga med Medicinsk inrikting.
djupavslappnande kundaliniyoga!

Lördagar 15:15 - 16:30 i saltrummet

Känner du dig stressad, springer livet för fort, saknar du kontakt med din inre kompass? Ja, då är det här kursen för dig.
Välkommen till en fridfull nystart!

I det välgörande och rofyllda Saltrummet ger vi oss här möjligheten att stanna upp och slappna av på djupet och vända blicken inåt.
Kundaliniyogan, som den lärts ut av Yogi Bhajan, är en mycket rik yogaform som ser hela dig- kropp, sinne och själ, och vars livsfilosofi hjälper oss att leva våra liv i fridfullhet, tillit och i linje med vår inre önskan.

Du får här varm och meditativ guidning genom hela kursen för att du ska känna tillit till att möta dig själv precis där du är. Du får värdefulla och enkla nycklar för att få kropp och sinne att slappna av och nå balans genom de mångtusenåriga yogiska teknikerna.
Allt vi gör görs utifrån medveten närvaro med oss själva i
-enkla, stärkande och mjukgörande rörelser
-balanserande andningsövningar
-meditativa mantran för att stilla tankeflödet
-liggande djupavslappningar
-rogivande meditationer

Tystnad varvas med vacker yogisk musik, sång och mjuka vibrationer från tibetanska klangskålar.

Denna kurs passar alla oavsett förkunskaper.
Det går bra att sitta på stol för dig som har svårt att sitta på golv och alternativa rörelser finns alltid för dig som känner dig stel, har värk eller skada.
Och har du tränat yoga länge och längtar efter att undersöka mer av de själsliga och meditativa aspekterna så har du också kommit helt rätt. Alla möter sig själva på sin nivå.

Efter varje kurstillfälle får du med dig enkla yogiska övningar att göra hemma för att komma till ro, finna närvaro, öka energiflödet och sänka stressnivån.

Välkommen till en fridfull och spännande nystart🕊

Lärare är Frida Westerdahl som är Kundaliniyoga- och meditationslärare, healer och medium.
Vad sägs om att kombinera yinyoga på en underbar saltstrand med saltets fantastiska hälsofördelar och samtidigt öva dig i mindfulness. Kom och yinyoga med Maria i vårt saltspa där vi med hjälp av olika ställningar övar oss på att släppa taget och att vara i nuet. Saltet hjälper till att grunda oss ännu mer och vi sjunker djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet.

"Mitt mål är att undervisa yoga med mycket hjärta och att skapa en trygg miljö med en väldigt tillåtande attityd. Man kan inte göra ”fel” i yoga utan vi möts precis där du är just nu i din kropp. Vi lugnar ner vårt nervsystem och slappnar av på djupet samtidigt som vi gör en passiv stretch. Under passet lyssnar vi på vår kropp och jag guidar i mindfulness medan jag tar upp olika filosofiska teman eller tänkvärdheter. Yoga, mindfulness och meditation har förändrat mitt liv och gett mig verktyg för att hantera både livets upp- och nedgångar. Yogan ger mig så otroligt mycket och jag skulle helst vilja inspirera hela världen till att yoga. Jag ser fram emot denna yogiska resa med just dig!"
- Maria Halldén-

MASSAGE/BEHANDLINGAR Emma Larsson

Ingår även formning av bryn
Koppning är ett altenativ terapimetod som används till att lindra smärta, inflammation och spänningar till avslappnande
koppingsmassage och olika skönhetsbehandlingar.
Genom att trycka ihop koppor mot huden det vacuum som då bildas ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler, och underhud och ger en kraftfull cirkulationsökning.
Man bruka likna det som en djup bindvävsmassage.

Behandlingen är bra för dig som har långvariga muskelspänningar, muskelknutor-triggerpunkter,celluliter...

Eftersom Koppning fungerar som en djup bindvävsmassage
vilket ökar blodcirkulationen så ska man undvika Koppning vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om är en strokepatient.

Obs första gången kan kännas mer eftersom man jobbar djupare in i muskulaturen.

En avslappningsmassage som är avstressande och mjuk. Ingen muskelbehandlande massage. Går även att välja ansikte- & skalpmassage.
En avslappnande massage som är avstressande och mjuk, inte muskelbehandlande. Jag masserar med en varm aromaolja.
En muskelbehandlande massage där man löser upp muskelknutor, ökar blodcirkulationen och får spända muskler att slappna av. Går att välja område, tex; rygg, skulderblad & axlar eller på armar, stuss & ben samt fötter.
En muskelbehandlande och djupgående massage där man masserar bort muskelknutor, sätter igång blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler.
I behandlingen ingår det; effleurage, petrissage, friktioner och tapotement.

EMMA LARSSON

MASSAGE

Energimassage ges på en specialbyggd stol med kläderna på. Massagen balanserar kroppens energiflöden genom tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt.
Alla mår bra av behandlingen. Speciellt välgörande mot spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också kroppsmedvetandet.

Massören arbetar på rygg, nacke, höfter, armar och huvud enligt ett visst mönster som följer akupunktursystemet.
Shiatsu ökar kroppens självläkande förmåga och förebygger sjukdomar. Ökad kroppsmedvetenhet, större välbefinnande, självinsikt och mental stabilitet är vanliga effekter.

Behandlingen är mjuk och dynamisk och den utförs traditionellt på en mjuk madrass på golvet men kan även utföras sittande eller på massagebänk. Patienten, som bör ha mjuk och ledig klädsel, kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde. Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg, får patienten en påminnelse om hur det är att kännas hel och trygg. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar.
SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling

Mitt fokus på dig som kund är att anpassa behandlingen just efter dina behov och hjälpa dig att må bra.

SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.


SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.

MINDFULNESS OCH COACHING

Medvetna tankar & friare val
En föreläsning om mindfulness som verktyg för att hantera tankar, stress & utmaningar

En unik kombination av saltrumsbehandling och inspirerande mindfulnessföreläsning. Koppla av i en hälsosam miljö samtidigt som du får konkreta tips på verktyg som kan användas för att hantera stressande tankar och stressiga situationer. Verktyg som kan användas både i privatlivet och i arbetslivet.

Hur kan man förbättra sitt eget välmående genom medvetna val? Genom forskningsbaserad fakta och avkopplande mindfulnessövningar får du inspiration, tips och tid till egna reflektioner. Camilla berättar även kort om sin egen livsresa, bl.a genom återblickar till det ”anorektiska fängelset” och om medvetna val för att må bra i ett liv som går i ett högt tempo.


Vad ingår i priset?
- Mindfulnessföreläsning med konkreta verktyg för att hantera tankar, stress och andra utmaningar.
- En skön stund för inspiration och avkoppling i saltrummet, som har positiva effekter för hälsan (mer info här: http://stockholmsaltspa.com/yoga_stockholm_konferens_stockholm/saltrumsbehandling/
- Mindfulnessövningar i kombination med ljusterapi, ca 25 min.

Max antal personer: 12

Camilla är 39 år, utbildad beteendevetare/personalvetare, coach och mindfulnessinstruktör.

Ingår i Nätverket av mindfulnessinstruktörer i Mindfulnesscenter AB och är utbildad av Dr Ola Schenström. Ola är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen
Coachsamtal
Passar bl.a för dig som:
-Vill hitta balans i en stressig vardag
-Vill hitta motivation för att nå ett mål i privatlivet eller yrkeslivet
-Vill hitta motivation och inspiration för en mer meningsfull vardag
För mer information och feedback från tidigare kunder:
https://vidiviciconsulting.com/

Camilla är utbildad beteendevetare/personalvetare och coach. Coachar
utifrån ICF´s etiska riktlinjer och går under 2019 en
fördjupningsutbildning med målet att bli PCC-certifierad coach.
"Coaching är ett partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential" - ICF (International Coach Federation)

Kostnad: 2995 kr för 5 ggr. Möjlighet finns att få ett "introduktionssamtal" på 25 min för 175 kr för att utifrån det avgöra om man vill boka in fler samtal.
Här & Nu (Sveriges mest använda träningsprogram i Mindfulness)
Kurstillfällen: 8 träffar* 1,5 timme (en gång i veckan)
Kursdatum: 24/3, 31/3, 7/4, 14/4, 21/4, 28/4, 5/5, 12/5
Kostnad, inkl. moms: 3995 kr (I priset ingår e-kursen Här & Nu och övrigt kursmaterial)

Beskrivning av kursen:
Här & Nu programmet är till för dig som vill:
• Minska din stress
• Öka din förmåga att hantera tidspress
• Få ett ökat lugn och en inre stabilitet
• Hitta sätt att hantera ångest och oro
• Öka din förmåga att fokusera
• Öka uppmärksamheten
• Öka din förmåga att lyssna
• Förbättra din sömn

Här & Nu programmet används bland annat inom vården för behandling av depression, oro och Ångest, vid utmattningssyndrom, behandling av stress, smärta och sömnproblem. Forskning visar att träna mindfulness i grupp enligt Här & Nu programmet med utbildad instruktör ger lika goda resultat som individuell KBT terapi vid psykisk ohälsa som stress, oro, ångest och depression. (Forskningsrapport publicerad i nov 2014 i British Journal of Psychiatry: https://www.mindfulnesscenter.se/forskningssidan/forskningsrapporter/mindfulness-behandling-i-grupp-lika-effektivt-som-kbt-vid-depression-och-aangest/
Nyfiken på mindfulness
Kurstillfällen: 5 träffar * 1,5 timme (en gång i veckan)
Kursdatum: 17/2, 24/2, 3/3, 10/3, 17/3
Kostnad, inkl. moms: 1700 kr inkl. moms /person (i priset ingår boken ”mindfulness i vardagen” och övrigt kursmaterial)

Beskrivning av kursen: I den här kursen går vi igenom grunderna i mindfulness och gör mindfulnessövningar i grupp. Inga förkunskaper behövs men det går givetvis även bra att delta för den som har erfarenhet av mindfullness.
Max antal deltagare/grupp: 12


Här kan du läsa mer om fördelarna med att träna mindfulness i grupp med utbildad instruktör:
https://www.mindfulnesscenter.se/media/417000/Att-traena-mindfulness-i-grupp.pdf

Instruktör: Camilla ingår i Nätverket av mindfulnessinstruktörer i Mindfulnesscenter AB och är utbildad av Dr Ola Schenström. Ola är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen.
Privat mindfulness session
”Ta en paus från vardagens stress i en avkopplande miljö”
Kostnad : 175 kr för 25 minuter

Instruktör: Camilla ingår i Nätverket av mindfulnessinstruktörer i Mindfulnesscenter AB och är utbildad av Dr Ola Schenström. Ola är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Stockholm Saltspa

Bli friskare i kropp och själ!
- relax med läkande effekt -

I vårt helande salt- och ljusrum får du hjälp med luftvägsbesvär (astma, allergier, förkylningar, KOL mm) samt att du blir piggare och gladare.

Vi erbjuder saltbehandlingar, ljusterapi, saltyoga, meditation, massage, ekologisk medicinsk fotvård, terapi och spabehandlingar. Dessutom ordnar vi olika workshops inom hälsa och yoga.

Gruppbokningar, kompiskvällar, möhippor, företagskvällar - bokar du hos oss!
Kontakta oss för prisuppgift.

Varmt välkomna!

Telefon Maila oss för snabbast svar! Läs mer på hemsidan
Webbsida
E-post
Öppettider Se öppettiderna för Saltrum/ljusterapi på vår hemsida. Andra behandlingar kan bokas utanför de tider.

Privatbokningar även utöver öppettiderna.
Adress
Kornhamnstorg 49
111 27 Stockholm
Gamla Stan
Öppna i Google Maps 🗗