Vad vill du boka?

Bli friskare i kropp och själ - Relax med läkande effekt.

I vårt helande salt- och ljusrum får du hjälp med luftvägsbesvär (astma, allergier, förkylningar, KOL mm) och hudbesvär (akne, psoriasis, exem, svamp) samt att du blir piggare och gladare av ljusterapin. 

Vi erbjuder saltbehandlingar, ljusterapi, saltyoga, meditation, massage, ansiktsbehandlingar, ekologisk medicinsk fotvård, terapi och spabehandlingar. Dessutom ordnar vi olika workshops inom hälsa och yoga.

Nedan hittar ni olika behandlingar under grupprubrik.

Gruppbokningar, kompiskvällar, möhippor, företagskvällar - bokar du hos oss!
Kontakta oss för prisuppgift.

Varmt välkomna! 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

2. SALTYOGA (SALTRUMMET)

I mindfulnessyogan bjuds du in till en medveten upplevelseresa i kropp, sinne och tillvaro. Vi släpper taget om alla måsten och övar vår acceptans till oss själva och vårt nu. Jag leder dig mot ett nyfiket utforskande av hur din mentala och kroppsliga sfär hänger samman och påverkas av varandra. Hur du med hjälp av andning kan fånga upp signaler, lugna systemet och öka energinivåerna. Under hela yogapasset leder jag dig tryggt in i varje position. Jag berättar hur du kan öppna upp och känna in olika förnimmelser och sensationer och bara vara i det. I början av passet får du landa i en stillsam mindfulnessmeditation som efterföljs av medvetna och inkännande, vågliknande rörelser. Passet avslutas med en mindful vila!
djupavslappnande kundaliniyoga!

Känner du dig stressad, springer livet för fort, saknar du kontakt med din inre kompass? Ja, då är det här kursen för dig.
Välkommen till en fridfull nystart!

I det välgörande och rofyllda Saltrummet ger vi oss här möjligheten att stanna upp och slappna av på djupet och vända blicken inåt.
Kundaliniyogan, som den lärts ut av Yogi Bhajan, är en mycket rik yogaform som ser hela dig- kropp, sinne och själ, och vars livsfilosofi hjälper oss att leva våra liv i fridfullhet, tillit och i linje med vår inre önskan.

Du får här varm och meditativ guidning genom hela kursen för att du ska känna tillit till att möta dig själv precis där du är. Du får värdefulla och enkla nycklar för att få kropp och sinne att slappna av och nå balans genom de mångtusenåriga yogiska teknikerna.
Allt vi gör görs utifrån medveten närvaro med oss själva i
-enkla, stärkande och mjukgörande rörelser
-balanserande andningsövningar
-meditativa mantran för att stilla tankeflödet
-liggande djupavslappningar
-rogivande meditationer

Tystnad varvas med vacker yogisk musik, sång och mjuka vibrationer från tibetanska klangskålar.

Denna kurs passar alla oavsett förkunskaper.
Det går bra att sitta på stol för dig som har svårt att sitta på golv och alternativa rörelser finns alltid för dig som känner dig stel, har värk eller skada.
Och har du tränat yoga länge och längtar efter att undersöka mer av de själsliga och meditativa aspekterna så har du också kommit helt rätt. Alla möter sig själva på sin nivå.

Efter varje kurstillfälle får du med dig enkla yogiska övningar att göra hemma för att komma till ro, finna närvaro, öka energiflödet och sänka stressnivån.

Välkommen till en fridfull och spännande nystart🕊

Lärare är Frida Westerdahl som är Kundaliniyoga- och meditationslärare.
Vad sägs om att kombinera yinyoga på en underbar saltstrand med saltets fantastiska hälsofördelar och samtidigt öva dig i mindfulness. Kom och yinyoga med Maria i vårt saltspa där vi med hjälp av olika ställningar övar oss på att släppa taget och att vara i nuet. Saltet hjälper till att grunda oss ännu mer och vi sjunker djupare och djupare in i vila, närvaro och stillhet.

"Mitt mål är att undervisa yoga med mycket hjärta och att skapa en trygg miljö med en väldigt tillåtande attityd. Man kan inte göra ”fel” i yoga utan vi möts precis där du är just nu i din kropp. Vi lugnar ner vårt nervsystem och slappnar av på djupet samtidigt som vi gör en passiv stretch. Under passet lyssnar vi på vår kropp och jag guidar i mindfulness medan jag tar upp olika filosofiska teman eller tänkvärdheter. Yoga, mindfulness och meditation har förändrat mitt liv och gett mig verktyg för att hantera både livets upp- och nedgångar. Yogan ger mig så otroligt mycket och jag skulle helst vilja inspirera hela världen till att yoga. Jag ser fram emot denna yogiska resa med just dig!"
- Maria Halldén-

3. YOGA (YOGASALEN)

Med inspiration från animalistic movements och den shamanistiska kärleken till moder jord flödar vi genom sköna beats och dynamisk andning. Kom och upptäck nya skrymslen och vrår i kropp och sinne!
Ashtanga vinyasa
Dynamisk asana-praktik med inspiration från gurun Sri K. Patthabi Jois system kallat Ashtanga yoga, som innefattar både kroppshållning, andning och fokuspunkt för ögonen.
Ashtanga vinyasa har färre regler och mer spelrum än den traditionella Ashtangans systematiska struktur men inspireras av dess kraft och flödande övergångar.
Här får du möjlighet att upptäcka din kropps unika förutsättningar och arbeta med positionerna utifrån dem.
Mage/rygg och balans är det första vi känner av när vi prioriterar annat i livet. Färskvara i allra högsta grad.
En klass för alla. Löpare, cyklister, skidåkare och svampplockare.
Hathayoga är en av de äldsta formerna av yoga och är grunden till många populära och nyare former av yoga.
Hatha är en lugn yogaform med tid för reflektion och stillhet i dess asanas - positioner. Under en hathaklass får du röra kroppen mjukt i både stående och sittande positioner.
En nyckel inom hathatraditionen är andningen som flätas samman med rörelser men också utövas sittandes eller liggandes. Du får möjlighet att stilla kroppen och sinnet och öva dig på närvaro och medvetenhet.
Hathayoga passar såväl nybörjare som mer vana yogautövare och är också ett bra komplement till annan fysisk träning.
Hathayoga är en av de äldsta formerna av yoga och är grunden till många populära och nyare former av yoga.
Hatha är en lugn yogaform med tid för reflektion och stillhet i dess asanas - positioner. Under en hathaklass får du röra kroppen mjukt i både stående och sittande positioner.
En nyckel inom hathatraditionen är andningen som flätas samman med rörelser men också utövas sittandes eller liggandes. Du får möjlighet att stilla kroppen och sinnet och öva dig på närvaro och medvetenhet.
Hathayoga passar såväl nybörjare som mer vana yogautövare och är också ett bra komplement till annan fysisk träning.
I Hatha Basic ges utrymme för dig som är nyfiken på yoga och önskar en mer grundlig genomgång av yogan som verktyg.
Hatha yoga
Traditionella asanas (positioner) kombinerade med några av yogans övriga aspekter - andning (pranayama), fokus och koncentration (dharana) och meditation (dhyana).
En klass där vi håller positionerna lite längre och fokuserar på teknik. Alla är välkomna, nybörjare som avancerad yogi!
Restorativ yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där fokus främst är att slappna av och skapa återhämtning fysiskt och själsligt. Vi placerar kroppen i sköna bekväma positioner som riktar sig till avslappning vi håller varje position minst 6 min för att uppnå maximal återhämtning som är nyckeln till vårt välmående för att vi skall kunna fungera.
Yoga har alltid varit en del utav mig. Och har hållt på med yoga sedan jag var 15 år. Jag tycker att det är fantastiskt hur man igenom yogan kan skapa kontakt med sitt inre och det som är här och nu.
Restorativ betyder vilande. Vi stannar upp i positionerna och utforskar kroppen samt stillar sinnet.
Dynamisk yoga med inslag av styrka och balans. En klass för nybörjare och erfarna yogisar. Fokus på dig själv, hela din kropp, värme och närvaro.
Börja dagen på allra bästa sätt.
En härligt yogaklass att landa i efter veckan. Ett pass att starta helgen med.
Varierande, roligt, härligt och avslappnande.
Välkomna!
Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet, inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska.
Är du den som påstår att yoga är inget för dig? Känner du dig vig som ett kylskåp? Relaterar du mer till en stel pinne än en nedåtgående hund? Är baksida lår stela som furuplankor och du tippar gärna bakåt när du sitter ner på golvet? Då är detta klassen för dig! Yoga för Stelisar riktar sig mot dig som tycker du är "för stel för yoga" och för dig som är mer intresserad av att göra kroppen mer medgörlig i vardagen än att knyta benen bakom huvudet. Vi yogar för att bli mer bekväma i våra kroppar och inte för selfies i solnedgången.

MEDITATION (SALTRUMMET)

Maria guidar i en mindfulness session för att hjälpa dig att grunda kroppen och minska stressnivåer. Du blir vägledd i en medveten meditation för att hjälpa dig att komma ur ditt monkey mind och in i medveten närvaro. Maria presenterar även enkla verktyg för att hjälpa till med mindfulness och stressreducering i din vardag. I den här klassen jobbar vi också med ditt andetag, den kraftfullaste bron till vårt nervsystem.

MASSAGE Jimmy & Frank

Energimassage ges på en specialbyggd stol med kläderna på. Massagen balanserar kroppens energiflöden genom tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt.
Alla mår bra av behandlingen. Speciellt välgörande mot spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också kroppsmedvetandet.

Massören arbetar på rygg, nacke, höfter, armar och huvud enligt ett visst mönster som följer akupunktursystemet.
Shiatsu ökar kroppens självläkande förmåga och förebygger sjukdomar. Ökad kroppsmedvetenhet, större välbefinnande, självinsikt och mental stabilitet är vanliga effekter.

Behandlingen är mjuk och dynamisk och den utförs traditionellt på en mjuk madrass på golvet men kan även utföras sittande eller på massagebänk. Patienten, som bör ha mjuk och ledig klädsel, kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde. Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg, får patienten en påminnelse om hur det är att kännas hel och trygg. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar.
SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling

Mitt fokus på dig som kund är att anpassa behandlingen just efter dina behov och hjälpa dig att må bra.

SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.


SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.SVENSK KLASSISK MASSAGE
Löser upp spända muskler, ökar blodcirkulation, och ger dig en stunds behaglig avkoppling. En behandling som
ökar blodcirkulationen i trötta och ömma muskler.

MASSAGE/BEHANDLINGAR Emma Larsson

I behandlingen ingår; rengöring, peeling, hudanalys, ånga, porrengöring, massage, ansiktsmask och ansiktskräm. I massagen ingår akupressur i ansiktet, ansiktsmassage och handmassage.
I behandlingen ingår; rengöring, peeling, hudanalys, ånga, massage och ansiktsmask, samt ansiktskräm. I massagen ingår akupressur i ansiktet, ansiktsmassage, skalpmassage, handmassage samt fotmassage.
I denna ansiktsbehandling anpassar jag mig efter kundens hudtyp och hudtillstånd. En torrare hud behöver mer fukt och näring medans en fetare hud behöver en mer djuprengörande behandling.
Ingår även formning av bryn
Koppning är ett altenativ terapimetod som används till att lindra smärta, inflammation och spänningar till avslappnande
koppingsmassage och olika skönhetsbehandlingar.
Genom att trycka ihop koppor mot huden det vacuum som då bildas ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler, och underhud och ger en kraftfull cirkulationsökning.
Man bruka likna det som en djup bindvävsmassage.

Behandlingen är bra för dig som har långvariga muskelspänningar, muskelknutor-triggerpunkter,celluliter...

Eftersom Koppning fungerar som en djup bindvävsmassage
vilket ökar blodcirkulationen så ska man undvika Koppning vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om är en strokepatient.

Obs första gången kan kännas mer eftersom man jobbar djupare in i muskulaturen.

En avslappningsmassage som är avstressande och mjuk. Ingen muskelbehandlande massage. Går även att välja ansikte- & skalpmassage.
En avslappnande massage som är avstressande och mjuk, inte muskelbehandlande. Jag masserar med en varm aromaolja.
En muskelbehandlande massage där man löser upp muskelknutor, ökar blodcirkulationen och får spända muskler att slappna av. Går att välja område, tex; rygg, skulderblad & axlar eller på armar, stuss & ben samt fötter.
En muskelbehandlande och djupgående massage där man masserar bort muskelknutor, sätter igång blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler.
I behandlingen ingår det; effleurage, petrissage, friktioner och tapotement.

Tjänster

Inkl dryck och tilltugg
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Stockholm Saltspa

Bli friskare i kropp och själ!
- relax med läkande effekt -

I vårt helande salt- och ljusrum får du hjälp med luftvägsbesvär (astma, allergier, förkylningar, KOL mm) samt att du blir piggare och gladare.

Vi erbjuder saltbehandlingar, ljusterapi, saltyoga, meditation, massage, ekologisk medicinsk fotvård, terapi och spabehandlingar. Dessutom ordnar vi olika workshops inom hälsa och yoga.

Gruppbokningar, kompiskvällar, möhippor, företagskvällar - bokar du hos oss!
Kontakta oss för prisuppgift.

Varmt välkomna!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Se öppettiderna för Saltrum/ljusterapi på vår hemsida. Andra behandlingar kan bokas utanför de tider.

Privatbokningar även utöver öppettiderna.
Adress
Kornhamnstorg 49
111 27 Stockholm
Gamla Stan
Öppna i Google Maps 🗗