Vad vill du boka?

Jag arbetar enligt ett funktionsmedicinskt koncept där jag tittar på hela dig, såsom din historik, miljö, genetik, kost, stress och mycket annat.

Tack vare tillgång till effektiva testmetoder kan bland annat kan titta närmare på din näringsstatus, signalsubstanser, hormoner, tarmflora, genetiska variationer - eller vad annat som kan vara aktuellt för just dig.
 
Varje individ är unik och därför krävs det ett omfattande detektivarbete för att förstå vilka just dina behov är. Därför lyssnar jag noggrant på din berättelse och de råd du får av mig är skräddarsydda för just dig.

Tidvis kan jag ha lång väntetid. Hittar du ingen passande tid, är du alltid välkommen att mejla mig för att se om vi kan hitta en lämpligare tid för dig än vad som erbjuds här. 
Varmt välkommen! 
Madeleine


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Besök på mottagningen

Jag ger individuell rådgivning med särskild inriktning på livsstil, kost, hormonell balans, mage/tarm och inflammation.

Under ett nybesök går vi noggrant igenom din hälsa enligt en omfattande hälsoutvärdering som du har fyllt i på förhand.
Jag noterar även fysiska tecken på kroppen, kroppsspråk, gör en levande blodanalys och går igenom eventuella provsvar som du tagit tidigare, samt mäter ditt blodtryck.

Slutligen knyter jag samman all information jag har samlat om dig och förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, körtel- eller organfunktion, genetik, kost, stress eller livsstil. Du får även ett personligt behandlingsförslag till dig gällande kost och kosttillskott som jag föreslår att du följer fram till vår nästa uppföljning.

Efter vårt möte får du även ett dokument med generella tips, recept och ytterligare information så att du lättare lyckas med kosten.

Välkommen!
Jag ger individuell rådgivning med särskild inriktning på livsstil, kost, hormonell balans, mage/tarm och inflammation.

Jag följer upp genom att ställa frågor gällande din hälsa utifrån den dokumentation jag har från dig sedan tidigare, samt den nya information du ger mig under ditt besök. Har du ett nytt provsvar, så går vi igenom det.
I mån av tid och behov utför jag levande blodanalys, blodtrycksmätning eller annan fysisk undersökning.

Utifrån den nya informationen jag fått, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag för dig för dig i syfte att hjälpa din kropp vidare till större balans.

Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter första mötet. Därefter kommer troligen intervallen att glesas ut vartefter du blir allt stabilare i din hälsa och känner din kropps behov allt bättre.

Rådgivning via Skype

Skypemöten fungerar bäst vid uppföljningar, men är även värdefulla som en första kontakt om det inte är möjligt att genomföra ett fysiskt möte, t.ex. om du bor långt bort eller är sängliggande. I båda fallen bokar du 60 minuter.

Du kan befinna dig var som helst i världen, förutsatt att du har en bra internetuppkoppling.

Under vårt skypesamtal går vi igenom din hälsa tillsammans och jag förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, arv, kost, stress eller livsstil.

Efter samtalet får du ett personligt behandlingsförslag gällande kost och kosttillskott som jag föreslår att du följer fram till vår nästa uppföljning.

Vid skypeuppföljningar sänder du mig en sammanfattning om hur du har mått sedan vår förra session innan vår bokade tid.

Jag går noggrant igenom din journal och förbereder dina nya rekommendationer så långt jag kan innan vårt samtal med hjälp av den information du sänt mig.

Under samtalet stämmer jag av med dig och slutför de nya rekommendationerna under själva samtalets gång.

Efter samtalet får du ett nytt behandlingsförslag.
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter första mötet. Därefter kommer troligen intervallen att glesas ut vartefter du blir allt stabilare i din hälsa och känner din kropps behov allt bättre.

Välkommen!

Madeleine Marcus

Som näringsterapeut arbetar jag utifrån ett koncept som kallas funktionsmedicin, vilken grundar sig på biokemisk vetenskap, där man gör tidiga bedömningar för att stödja olika funktioner i kroppen.
Inom funktionsmedicinen använder man både den konventionella medicinens kunskaper tillsammans med komplementärmedicinska metoder för att identifiera obalanser och stödja kroppens egen självläkande förmåga.

Till skillnad från traditionell sjukvård där man fokuserar på sjukdomen, ser jag till hela dig, vilket involverar samspel mellan din historia, fysiska och sociala miljö, genetik, näringsstatus, kost, livsstil, mental-, känslomässig-, och själslig hälsa och hur dessa kan påverka din hälsa på lång sikt.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Konvojgatan 1 (egen ingång via innergården med mitt namn på dörren)
120 62 Stockholm
Södermalm
Öppna i Google Maps 🗗