Vad vill du boka?

OBS! 
Om du inte hittar en tid som passar dig så skicka ett sma till 070-6533841 eller maila till info@miasstillness.se så försöker jag hjälpa dig med det.

För din första behandling betalar du endast halva priset av ordinarie pris.

Om du rekommenderar en vän till att bli kund hos mig och den kunden vart på behandling och nämner ditt namn så har du nästa gång du kommer 100:- rabatt som tack för marknadsföringen. 
En så kallad mun-till-mun rabatt :) 

Pensionärsrabatt, du som är pensionär betalar alltid 500 kronor för valfri behandling. 
Varmt välkommen till mig
Du hittar mera information på min hemsida om vad jag kan erbjuda. 
www.miasstillness.se

Det går bra att använda din friskvårdspeng.
Vi är även anslutna till Actiway och Epassi Friskvård.
Du kan betala med kort och swish. 
Fakturerar företag.

När du bokar din tid godkänner du automatiskt vår avbokningspolicy.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Populärast

Favoriten är en behandling som man kan säga är en blandning av alla behandlingar.

Jag har upptäckt att det ibland behövs lite av varje för att lösa ett problem.

Denna passar dig som behöver komma ner i varv och är spänd och har smärta i rygg, nacke, axlar och armar.

Vi börjar med en kraniosakral behandling där klienten ligger på rygg på bänken med kläderna på. Jag kommer att hålla i huvudet och med små små rörelser så kommer du ner i varv och jag kan känna efter om det finns spänningar eller låsningar nånstans.

Sedan så får klienten ta av sig på överkroppen och lägga sig på magen på bänken. Med hjälp av massage, medicinsk laser och siliconkoppor så masserar jag lös spänningar och knutar som klienten har.

Om det är ett problem som klienten har gått med under en längre tid så får man räkna med att det kan krävas 1-3 behandlingar för ett hållbart resultat.

Jag är en problemlösare och har ganska hårda nypor när det behövs så jag brukar kunna få till det mesta och de flesta skuldror och ryggar.

Varje klient får med sig tips på egenvård för att hålla igång lymfsystemet som bland annat tar hand om slaggprodukter samt olika rörelse och stretchövningar för ett hållbart resultat.

Varmt välkommen
Under ett samtal så arbetar vi tillsammans för att hitta verktyg till dig för att du med hjälp av coachning ska kunna nå dina mål och visioner.
Vi sitter tillsammans i ljusterapirummet där ett speciellt uppiggande ljus finns.
(se mer under fliken för ljusterapi)

Jag bjuder på te eller kaffe och frukt.

Kanske behöver du hjälp att veta vad som är ditt drömjobb?

Har du mycket stress och allt bara far runt i ditt huvud?
Jag kan hjälpa dig att sortera upp dina tankar och se till att du blir mer målinriktad så du kan lösa upp dessa störande surr i skallen.

Hamnar du ofta i konflikter och har svårt att komma igång med din att göra lista?

Vi samtalar och arbetar utifrån de mål som vi tillsammans sätter upp. Allt planeras helt utifrån just dina behov och självklart så har jag tystnadsplikt.
Varmt välkommen!
Du som köper ett kort gällande 5 ggr, betalar endast 2500:-
Ett torrbodstest där vi får se nivåerna på dina 11 fettsyror i kroppen. Balansen mellan omega 6 och omega 3. Hur hårda dina celler är. Det följer även med information om hur viktigt det är att balansen mellan omega 6 och omega 3 är för kroppen och hur du kan hjälpa din kropp i balans.

Det finns olika priser för blodtestet så kontakta oss för att få veta mera

Stress

För dig som är stressad och behöver hjälp av varva ned, slappna av och bli mer fokuserad,

Med hjälp av kraniosakral Osteopati behandling jobbar vi med att få hela centrala nervsystemet att komma i balans och i ett lugnare tempo. Klienten upplever då oftast att det känns lugnare och skönare i kroppen och att det blir lättare att fokusera igen.

Klienten har kläder på sig och ligger på rygg på en massagebänk. Terapeuten håller oftast klientens huvud i sina händer under behandlingen som oftast sker i tystnad med avslappningsmusik i bakgrunden.

Våra olika behandlingar

Vad är en cellulit?

Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingat. Med celluliter menas de gropar som syns i huden och som även kallas apelsinhud. Bindväven runt fettcellerna blir fibrosisk och stel samt tappar sin elasticitet med åren. Eftersom cirkulationen minskar i de områden som ligger ytterst, försvåras ämnesomsättningen i dessa områden.

Varför är koppning så effektiv mot celluliter?

Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar så kallad cellulit hud. Koppningen är därför mycket effektiv, behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hudstuktur och en uppstramning av huden. Dessutom är det en mycket skön och avkopplande behandling.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?

Det positiva resultatet börjar redan synas efter några behandlingar. Huden blir fastare, slätare och tack vare stimuleringen läker den fortare. Stimulering av kollagen och elastin gör att huden att får bättre lyster och blir tjockare. Den största effekten av behandlingarna syns oftast efter 6 veckor.

I varje behandling så öppnar vi upp lymfsystemet med medicinsk laser för att hjälpa kroppen till att ta hand om alla slaggprodukter som kommer loss och du får med dig ett program som du kan göra själv hemma för att hålla igång lymfsystemet för att få ett hållbara resultat. Under behandlingen så används både siliconkoppor och medicinsk laser för att mjuka upp bindväven och skapa cirkulation.
Kraniosakral Terapi skapades av osteopaten Dr. W G Sutherland (1873-1954).

Hans upptäckt var att livskraften uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad.

Vår hjärna och ryggmärg flyter i cerebrospinalvätska, från kraniet/huvudet, till sacrum/korsbenet, som är ett slutet vätskesystem.

Här kan man med mycket lätt beröring följa dessa rörelser som även existerar i hela vår kropp.
Ohälsa existerar när det uppstår hinder i det fria flödet, ex. vid stress, sjukdom och trauma, som ger en påverkan såväl fysiskt som emotionellt.


Vid Kraniosakral behandling arbetar terapeuten med sina händer och med mycket lätt och mjukt tryck på kroppen, assisteras klientens hela system till självkorrigering och hälsa.


Behandlingen kan ske med Biomekanisk Kraniosakral terapi eller Biodynamisk Kraniosakral terapi, som är en mer utvecklad form av behandling som öppnar upp för djupare och mer omfattande läkeprocesser.


Människan har förmågan till konstant självläkning. Vår livskraft och ursprungliga hälsa finns alltid tillgänglig. Hela livet igenom!
Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder ”universell” och ki, som betyder ”livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i ”lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Hur fungerar Reiki?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.
Här skräddarsyr vi en behandlingsserie med hjälp av balanserande behandling, ljusterapi , coachning och kosttillskott.
Det passar dig med mycket smärta, inflammationer, hormonrubbningar, depression och utbrändhet.
Första gången blir en intuitiv avslappnande behandling och samtal för att se hur vi på bästa sätt tillsammans planerar upp en lösning under en längre tid med kontinuitet.

Laserbehandling

Medicinsk laser ( Low Level Laser ) används i första hand för att reducera smärta och inflammation, samt för att främja den läkande processen i den skadade eller påverkade vävnaden. Vi använder oss av en modell som heter Mid-laser 904
Det här är några exempel på vad som kan behandlas
• Hälsporre
• Tennisarmbåge/ golfarmbåge / musarm
• Artros – Vid artros uppstår av okänd orsak en ökad nedbrytning av broskvävnad i leden, vilket leder till broskförlust utan kompensatorisk nybildning.
• Inflammation – är i en vid bemärkelse kroppens försvar mot skadevållande faktorer. Beskrivs ofta med fem karaktäristika: rodnad, svullnad, smärta, lokal värmeökning och nedsatt funktion.
• Höft/ Knä/ Fotproblem
• Reumatiska tillstånd – Laserbehandling kan naturligtvis lika lite som medicinering bota reumatism, men symtomen kan ofta lindras. Förutom smärtlindring kan även ökad mobilitet och minskad svullnad uppnås.
• Karpaltunnelsyndrom – Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm.
• Nacksmärta –
• Svullnader, ödem, utgjutningar – Laserbehandling har en antiödematisk effekt som grundar sig på dilatation av lymfkärl och en minskad permeabilitet av blodkärlen.
• Länd/ rygg smärta
• Diskbråck
KONTRAINDIKATIONER:
Några absoluta kontraindikationer för laserbehandling finns egentligen inte.
BEHANDLINGSREAKTIONER:
Information beträffande eventuella behandlingsreaktioner.
• Ingen omedelbar respons – den kan komma senare under dagen eller efter ett par behandlingar.
• Ökad smärta – övergående smärta under ca 6-24 timmar.
• Smärtlindring – kom ihåg att ej överbelasta området.
• Trötthet – glöm ej att informera patienten om detta.
För dig som kanske har ödem/svullnader någonstans, känner dig som att du samlar på dig vätska och onödiga kilon, kanske upplever att du har dåligt immunsystem, ofta inflammerad och trötthetskänsla ex. mellan skulderbladen.
,smärtor i muskler och leder, ödem, karpaltunnelsyndrom, nacksmärtor, whiplash, korsryggssmärtor, axelsmärtor, artros/artrit, stukade fötter, mm

Med hjälp av medicinsk laser så öppnar vi upp lymfsystemet.
Under behandlingen ligger och sitter klienten på massagebänken iförd underkläder.

Du kommer att få lära dig övningar för att själv hjälpa ditt lymfsystem varje dag hemma.

Efter behandlingen kan toalettbesöken öka och en del upplever förändrad lukt/färg på urinen samt färg-och ändrad konsistens på avföringen. Det är inget farligt då det är kroppens sätt att rensa lagrade slaggprodukter.

Behandlingen tar ca 45 minuter och behöver oftast upprepas 1-2 ggr/vecka i 2-3 veckor beroende på hur stora problem och blockeringar som finns i kroppen, samt vad som orsakar ett dåligt fungerande lymfsystem.

Läs mer på www.miasstillness.se


Medicinsk laser ( Low Level Laser ) används i första hand för att reducera smärta och inflammation, samt för att främja den läkande processen i den skadade eller påverkade vävnaden. Vi använder oss av en modell som heter Mid-laser 904
Det här är några exempel på vad som kan behandlas
• Hälsporre
• Tennisarmbåge/ golfarmbåge / musarm
• Artros – Vid artros uppstår av okänd orsak en ökad nedbrytning av broskvävnad i leden, vilket leder till broskförlust utan kompensatorisk nybildning.
• Inflammation – är i en vid bemärkelse kroppens försvar mot skadevållande faktorer. Beskrivs ofta med fem karaktäristika: rodnad, svullnad, smärta, lokal värmeökning och nedsatt funktion.
• Höft/ Knä/ Fotproblem
• Reumatiska tillstånd – Laserbehandling kan naturligtvis lika lite som medicinering bota reumatism, men symtomen kan ofta lindras. Förutom smärtlindring kan även ökad mobilitet och minskad svullnad uppnås.
• Karpaltunnelsyndrom – Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm.
• Nacksmärta –
• Svullnader, ödem, utgjutningar – Laserbehandling har en antiödematisk effekt som grundar sig på dilatation av lymfkärl och en minskad permeabilitet av blodkärlen.
• Länd/ rygg smärta
• Diskbråck
KONTRAINDIKATIONER:
Några absoluta kontraindikationer för laserbehandling finns egentligen inte.
BEHANDLINGSREAKTIONER:
Information beträffande eventuella behandlingsreaktioner.
• Ingen omedelbar respons – den kan komma senare under dagen eller efter ett par behandlingar.
• Ökad smärta – övergående smärta under ca 6-24 timmar.
• Smärtlindring – kom ihåg att ej överbelasta området.
• Trötthet – glöm ej att informera patienten om detta.
En medicinsk laser används bland annat för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning, och verkar genom att laserljus appliceras utanpå huden.

I detta fall när det gäller behandling och stimulering av hårsäckar så har forskningen visat att ca. 50/50 som drabbats av håravfall/tunnhårig/flint blir hjälpt av laserbehandling.

Det finns många forskningsrapporter samt bilder att ta del av på Pubmed.

Du får räkna med att en behandling tar minst 3 månader med ca 15 behandlingstillfällen.
För mera information, prisuppgifter och ta del av testpersonernas resultat så kontakta Mia på 070-653 38 41

Ljusterapi

Under vinterhalvåret får vi nordbor för lite dagsljus. Vid brist på dagsljus rubbas kroppens biologiska klocka och hormonproduktionen kommer i obalans. Melatonin är kroppens ”sömnhormon”.

Man ska ha lite melatonin på dagen och mycket på natten.

Om balansen rubbas kan man bli trött på dagen, tappa energi, ork och lust. Många upplever ett ökat sötsug och kan få problem med vikten.

I vissa fall blir det obalans som skapar depressioner, och sömnstörningar.

Att vistas i ett ljusrum kan motverka ljusbristen och hjälper till att minska på melatoninproduktionen under dagtid.

När det starka ljuset i ljusrummet träffar ögats näthinna ger det signaler till tallkottkörteln, som minskar melatoninproduktionen.

Det påverkar i sin tur bland annat omsättningen och utsöndringen av serotonin som är ett må-bra hormon som vi behöver.

Du kan välja att sitta i rummet 30 eller 60 minuter. Du sitter vaken och med öppna ögon. Läs en tidning, drick en kopp kaffe eller gör sällskap med en vän.

Ring eller smsa för att boka tid.

Näring och kosttillskott

Det står klart att de flesta av våra livsstilssjukdomar utvecklas genom inflammationstillstånd. Inflammationer är kroppens försvar vid skada och sjukdom, vilket är en naturlig reaktion. Problemet är när kroppen p g a processad mat och gifter hamnar i ett kroniskt inflammationstillstånd.

Vi kan befinna oss i detta tillstånd i flera år utan att känna av det. Eventuellt har vi kanske någon liten pollenallergi, ont någonstans i kroppen eller känner oss trötta. Tänk efter, hur många vuxna känner du som är helt friska och inte har något litet besvär, som en stel nacke, en krånglande mage eller en allergi?

Vi tränar fysiskt mer än någonsin förr, men vi är ändå sjukare än någonsin förr.

Vad kan det bero på?

Vi kan erbjuda ett torrblodstest för att se hur balansen mellan dina 11 essentiella fettsyror ser ut, samt ge enkla råd och tips på kost som stärker kroppen och vad man bör undvika samt tips på bra kosttillskott.

Konsultation

Tillsammans går vi igenom ditt nuvarande hälsotillstånd.
Vi ser över dina kostvanor, näring och motion och tar ett torrbodstest för att se balansen mellan dina fettsyror. Detta för att se så du har ett bra skydd för hjärta och kärl samt att dina celler fungerar optimalt. Sedan avgör vi vilken behandlingsform som passar bäst för just dig.
Tillhör du en av dom som önskar vara med i en studie för personer med problem i lymfsystemet så är detta något för dig, exempelvis lipödem.
Medlem i Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

Mias Stillness

Ingång på gaveln 1 trappa ned under frisören Fixit

Buss 120 Sundsvall -Njurundabommen går alldeles utanför dörren.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Enligt tidsbokning
Om du vill ha en akut tid så ring eller smsa till 070-653 38 41 så ska vi se om vi kan hjälpa dig
Adress
Njurundavägen 50A
862 40 Njurunda
Sundsvall / Hudiksvall
Öppna i Google Maps 🗗